GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Δεκέμβριος 06, 2021, 13:15:02 μμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Μαγειρέματα
| |-+  Γενική συζήτηση
| | |-+  μαλακά καλαμαράκια
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες 1 2 » Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: μαλακά καλαμαράκια  (Αναγνώστηκε 32425 φορές)
« στις: Ιούνιος 27, 2007, 14:17:11 μμ »
sgr Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 4.438
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Κάποια στιγμή στο hungry είχαν γράψει διάφορους τρόπους για να γίνονται μαλακά τα τηγανιτά καλαμάρια. Κάτι με ούζο και άλλα που δυστυχώς δεν τα θυμάμαι.
Ξέρετε κανένα κόλπο  Κλείσιμο ματιού για να μην γίνονται ... λάστιχα ?
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #1
« στις: Ιούνιος 27, 2007, 14:26:23 μμ »
vago Αποσυνδεδεμένος
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 4.812
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Εγώ τα βάζω από το βράδυ σε γάλα με λίγο αλάτι. Την άλλη μέρα τα αλευρώνω και τηγανίζω κανονικά.
Καταγράφηκε
What if I like black? It doesn't make me a bad person.
 
Απάντηση #2
« στις: Ιούνιος 27, 2007, 14:54:48 μμ »
LITSA5
Επισκέπτης
Eγώ είχα γραψη στο HUNGRY για τα καλαμαράκια,αφού τα καθαρίσω τα ξεπλένω & τους ρίχνω σόδα τα ανακατεύω στο τρυπητό καλά & τα αφήνω 1-2 ώρες πριν τα τηγανίσω.Μ'αυτό το τρόπο & μαλακά γίνονται & όταν είναι να τα τηγανίσω τα ξεπλένω ,στραγγίζουν λίγο & τ'αλευρώνω &τάφήνω λίγο για να πιή τ'αλεύρι τα υγρά τους & έτσι  δεν πιτσιλάνε στο τηγάνι 
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #3
« στις: Ιούνιος 27, 2007, 15:07:38 μμ »
Lia_P
Επισκέπτης
Tα καλαμαράκια θέλουν πολύ καυτό λάδι και τηγάνισμα σύντομο.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #4
« στις: Ιούνιος 28, 2007, 09:25:09 πμ »
sgr Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 4.438
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Ευχαριστώ κορίτσια. Θα δοκιμάσω αύριο.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούνιος 28, 2007, 09:44:49 πμ από sgr » Καταγράφηκε
 
Απάντηση #5
« στις: Ιούνιος 28, 2007, 10:31:49 πμ »
margarita79 Αποσυνδεδεμένος
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.145
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
δεν θυμομουν οτι το ειχες πει εσυ λιτσα αλλα απο τοτε και εγω το συστημα με τη σοδα κανω παντα και εχω απολυτη επιτυχια.
μπραβο που καλη συμβουλη
μαργαριτα
Καταγράφηκε
Δεν υπάρχουν απραγματοποίητα όνειρα, μόνο η πεπερασμένη μας αντίληψη για το τι είναι πραγματοποιήσιμο..
 
Απάντηση #6
« στις: Ιούνιος 28, 2007, 20:12:46 μμ »
ArXoS Αποσυνδεδεμένος
Διαχειριστής
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Ανδρας
Μηνύματα: 5.605
Μέλος από: Ιούν, 2007

greekmasa greekmasa Προφίλ WWW
Tα καλαμαράκια θέλουν πολύ καυτό λάδι και τηγάνισμα σύντομο.
Εγώ αυτό που ξέρω, είναι οτι θέλουν τόσο καυτό λάδι, που δεν μπορούν να γίνουν σε οικιακές κουζίνες
Έχω ακούσει και άλλους να το λένε .. θέλουν επαγγελματικές εγκαταστάσεις οπότε μην προβληματίζεσαι
Καταγράφηκε
Γηράσκω αεί διδασκόμενος
 
Απάντηση #7
« στις: Ιούνιος 29, 2007, 08:56:37 πμ »
sgr Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 4.438
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Τωωωώρα μάλιστα  Λύπη
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #8
« στις: Ιούνιος 30, 2007, 13:38:21 μμ »
arhontia Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 720
Μέλος από: Ιούν, 2007

Arhontia Karakosta Προφίλ WWW
Καλημέρα sgr! Δεν κάνω τίποτα ιδιαίτερο, παρά μόνο αυτό που λέει η Λία. Και γενικά όταν μαγειρεύουμε με οποιοδήποτε τρόπο καλαμαράκια, δεν πρέπει να μαγειρεύονται πολύ ώρα, γιατί γίνονται λάστιχα. Το ίδιο και τα μύδια και οι γαρίδες.
Καταγράφηκε
Κάθε παιδί κρύβει μέσα του έναν καλλιτέχνη. Το πρόβλημα είναι πώς να παραμείνει καλλιτέχνης μεγαλώνοντας.
http://arhontia.com/
http://toixografie.com
 
Απάντηση #9
« στις: Φεβρουάριος 11, 2008, 20:49:56 μμ »
sgrav Αποσυνδεδεμένος
Πλήρες μέλος
***
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 171
Μέλος από: Ιαν, 2008

Προφίλ
και η σοδα και ολα τα υπολοιπα σορυ αλλαειναι μυθος για τα καλαμαρια                                                                                               τα  καλαμαρια θελουν δυνατη φωτια και 3 λεπτα τηγανισμα  θελουν γκαζι και οχι ηλεκτρικη κουζινα στι γκαζι οταν εχει καψει το λαδι και ριξουμε τα καλαμαρια τα σηκωνει αμεσως ενω αντιθετα στην κουζινα οσο και να καψει το λαδι οταν ριξουμε τα καλαμαρια πεφτει η θερμοκρασια αργει να επανερθει με αποτελεσμα να τα τηγανιζουμε πολυ και να σκληραινουν                                                                                                               
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #10
« στις: Φεβρουάριος 11, 2008, 22:25:56 μμ »
Rena
Επισκέπτης
Για μένα πάλι, είναι πολύ εύκολο.  Τα βάζω για ένα μισάωρο σε σόδα, ξεπλένω και τα αφήνω για ένα τεταρτάκι αφού τα έχω ραντίσει με ούζο και λεμόνι.  Γίνονται απίστευτα τέλεια, μαλακά και ζουμερά.  Δε τα αφήνω να αρπάξουν..θέλει πολύ γρήγορο βγάλσιμο από το τηγάνι.  Sgr, ελπίζω να σου πετύχουν, όπως τα θες.  Καλή επιτυχία.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #11
« στις: Φεβρουάριος 12, 2008, 20:23:05 μμ »
smp Αποσυνδεδεμένος
Ανώτερο μέλος
****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 453
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Δεν τα βάζω καθόλου σε σόδα ή κάπου αλλού, τα τηγανίζω αλευρωμένα
σε πολύ καυτό λάδι και για πολύ λίγα λεπτά.
Γίνονται  πάντα μαλακά.
Καταγράφηκε
Να ζεις καλά - Να γελάς συχνά - Να αγαπάς πολύ!!!
 
Απάντηση #12
« στις: Μάρτιος 07, 2008, 13:16:44 μμ »
hellenitsa Αποσυνδεδεμένος
Απλό μέλος
*
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 31
Μέλος από: Ιαν, 2008

Προφίλ
καλημέρα σε όλες,

ο άντρας μου με έχει φάει να του τηγανίσω καλαμαράκια - εγώ όμως φοβάμαι καθώς θυμάμαι τη μαμά μου με εγκαύματα κάθε φορά που μας τηγάνιζε. Έχετε καμία δοκιμασμένη τεχνικη που δεν θα έχω πετάγματα από το λάδι για να το επιχειρήσω και να τον ικανοποιήσω λόγω μιας και έρχεται και σαρακόστή Απορία

Ευχαριστώ Κλείσιμο ματιού
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #13
« στις: Μάρτιος 07, 2008, 13:28:27 μμ »
aalexandrop Αποσυνδεδεμένος
Ανώτερο μέλος
****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 357
Μέλος από: Ιαν, 2008

Προφίλ
Από όσο γνωρίζω, τα καλαμαράκια πρέπει να είναι στεγνά, καθώς θα τα βάζεις στο τηγάνι. Εξάλλου, μπορείς να αγοράσεις μια δίχτυνη σήτα, για να σκεπάζεις με αυτή το τηγάνι, την ώρα που τηγανίζεις.
Καταγράφηκε
Η αγάπη είναι κάτι ιδανικό, ο γάμος κάτι πραγματικό. Η σύγχυση του ιδανικού με το πραγματικό ποτέ δεν μένει ατιμώρητη.
 
Απάντηση #14
« στις: Μάρτιος 07, 2008, 15:10:07 μμ »
al1975
Επισκέπτης
Τηγάνισε τα σε βαθιά φριτούρα στεγνά αλευρωμένα και τα βγάζεις αμέσως μόλις πάρουν χρώμα.
Καταγράφηκε
 
Εκτύπωση  Σελίδες 1 2 » Πάνω