Το σαγηνευτικό mulled wine, γνωστό και ως Glühwein (λαμπερό κρασί) μας έρχεται από τη Γερμανία και είναι δημοφιλή σχεδόν σε όλες τις χώρες του βορά, την περίοδο των Χριστουγέννων. Δεν πρόκειται παρά για ένα ζεστό κρασί με μπαχαρικά!
Ένα φλιτζάνι mulled wine λοιπόν, θα ήταν ότι πρέπει για να υποδεχτούμε τους καλεσμένους στο Χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν μας και όχι μόνο!
Mulled Wine
Υλικά- 1 μπουκάλι κόκκινο κρασί (χρησιμοποιήστε κάποιο φθηνό)
- 60 γρ. (4 κουτ. σούπας) ζάχαρη
- 1 ξύλο κανέλας
- ½ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μοσχοκάρυδο
- 1 πορτοκάλι κομμένο στα δύο
- 1 αποξηραμένο φύλλο δάφνης
- 60ml (½ φλιτζάνι) τζιν, βότκα, ρούμι ή κονιάκ
ΕκτέλεσηΣτα υλικά πρωτείνω να χρησιμοποιήσετε κάποιο φθηνό κρασί γιατί ή ποιότητα σε αυτή τη συνταγή δημιουργείτε εκ του αποτελέσματος. Είτε χρησιμοποιήσουμε Cabernet Sauvignon κάποιας ακριβής εταιρίας είτε χύμα κόκκινο κρασί η διαφορές στον ουρανίσκο μας θα είναι απειροελάχιστες!
1.Βάλτε το κρασί σε μια κατσαρόλα με το πορτοκάλι, τη ζάχαρη, τη δάφνη και το μοσχοκάρυδο.
2. Τοποθετήστε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατέψτε μέχρις ότου διαλυθεί η ζάχαρη. Δοκιμάστε να δείτε αν το θέλετε πιο γλυκό, και προσθέστε περισσότερη ζάχαρη για γεύση!
3. Με το που αρχίσει ο βρασμός, αποσύρετε για να μην εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέστε το ποτό της επιλογής σας από τη λίστα των “υλικών”, αν τελικά χρησιμοποιήσετε.
4. Σουρώνετε σε πυρίμαχα ποτήρια και σερβίρετε όσο ακόμη είναι ζεστό!