GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Απρίλιος 19, 2024, 17:45:25 μμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Μαγειρέματα
| |-+  Γενική συζήτηση
| | |-+  Γλυκο περγαμοντο...γιατι μουχλιασε;
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες 1 Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Γλυκο περγαμοντο...γιατι μουχλιασε;  (Αναγνώστηκε 11952 φορές)
« στις: Ιανουάριος 18, 2013, 12:35:08 μμ »
ZAZA8 Αποσυνδεδεμένος
Mέλος
**
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 101
Μέλος από: Ιαν, 2013

Προφίλ
Τη βοηθεια σας θελω και τις γνωσεις σας...Περυσι ,το γεναρη εφτιαξα γλυκο περγαμοντο,το οποιο δεν καταναλωθηκε ολο.Οσο εμεινε ,επιασε μουχλα
απο πανω.Δεν το ειχα στο ψυγειο το χειμωνα ,γιατι μου ζαχαρωνε και δεν μπορουσα να το σερβιρω.

Τωρα θα φτιαξω καινουργιο.Τι πρεπει να προσεξω για να μην  μουχλιασει; Απορία Απορία
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #1
« στις: Ιανουάριος 18, 2013, 19:04:23 μμ »
TSIGKOS59 Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Ανδρας
Μηνύματα: 1.426
Μέλος από: Ιούν, 2010

Προφίλ
Επειδή δεν το καταναλώσατε σύντομα γιαυτό μούχλιασε   Σαρκασμός Σαρκασμός Σαρκασμός

πέρα όμως από την πλάκα που μου αρέσει να κάνω το πρόβλημα πρέπει να είναι στο ‘δέσιμο’ του σιροπιού και καλού κακού βάζετε 
το στο ψυγείο ειδικά το καλοκαίρι.
Τα έτοιμα γλυκά έχουν συντηρητικά και γιαυτό δεν χαλάνε, αλλά τα σπιτικά πρέπει να τα δέσουμε καλά για να κρατήσουν.
Η ταπεινή μου συμβουλή είναι να κάνετε λίγο γλυκό με τα φρούτα της εκάστοτε εποχής και να το καταναλώνετε σύντομα.
Δόξα τω Θεώ ζούμε σε μια ευλογημένη χώρα που τα φρούτα δεν μας λείπουν όλο το χρόνο.
Το χειμώνα έχουμε κυδώνια, πορτοκάλια, νεράντζια, κάστανα κ.α και την άνοιξη και το καλοκαίρι έχουμε πρώτα τα σύκα και μετά κεράσια,
βύσσινο, βερίκοκο, σταφύλια κ.α. που δεν θυμάμαι.

Εγώ πάντως αυτό κάνω και τους κάνω το ‘δικαστήριο’ αμέσως…  up
Καταγράφηκε
ΑΡΧΕ ΣΕΑΥΤΟΥ
 
Απάντηση #2
« στις: Ιανουάριος 19, 2013, 11:35:25 πμ »
voula Αποσυνδεδεμένος
VIP Member
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.927
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
ZAZA8 όπως λέιει και ο TSIGKOS59 το σιρόπι σου δεν ήταν καλά δεμένο ή το  βάζο σου δεν ήταν αποστειρωμένο. Αν κάτι από αυτά δεν έχει γίνει σωστά πρέπει να το διατηρούμε στο ψυγείο και αυτό όχι για πολύ καιρό. Διαφορετικά το γλυκό δεν έχει πρόβλημα.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #3
« στις: Ιανουάριος 19, 2013, 11:49:57 πμ »
ZAZA8 Αποσυνδεδεμένος
Mέλος
**
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 101
Μέλος από: Ιαν, 2013

Προφίλ
Καλημερα παιδια....Ευχαριστω για τις απαντησεις σας.

Μαλλον θα μπουκωνω τους φιλους μας ,για να καταναλωθει γρηγορα ,γιατι αν αρχισουμε να το τρωμε εμεις σε βαθυ πιατο.....καηκαμε. Μεγάλο χαμόγελο Μεγάλο χαμόγελο

Πολυ πιθανο να εφταιξε το σκευος αποθηκευσης ,γιατι το σιροπι ηταν καλοδεμενο,αφου ειχε ζαχαρωσει στον πατο.
Θα αποστειρωσω βαζακια λοιπον και θα προσεξω το σιροπι. up up

Καταγράφηκε
 
Απάντηση #4
« στις: Ιανουάριος 25, 2013, 19:12:17 μμ »
Nena Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 987
Μέλος από: Αύγ, 2007

Προφίλ
Τη βοηθεια σας θελω και τις γνωσεις σας...Περυσι ,το γεναρη εφτιαξα γλυκο περγαμοντο,το οποιο δεν καταναλωθηκε ολο.Οσο εμεινε ,επιασε μουχλα
απο πανω.Δεν το ειχα στο ψυγειο το χειμωνα ,γιατι μου ζαχαρωνε και δεν μπορουσα να το σερβιρω.

Τωρα θα φτιαξω καινουργιο.Τι πρεπει να προσεξω για να μην  μουχλιασει; Απορία Απορία

Ούτε ξέρω που τα έγραψα πριν. Έχω μείνει πολύ καιρό εκτος masa και τα έκανα χάλια.

Ξαναλέω: Αν έχεις το παλιό γλυκο, σώζεται. Το ζαχάρωμα διορθώνεται αν το βάλεις σε κατσαρόλα με λίγο νεράκι και πάρει μια βράση. Όλη η ιστορία είναι στη δοσολογία σου. Αλλά γενικώς ότι κάνεις και θες να το φυλάξεις θα πρέπει να το βάζεις σε αποστειρωμένα βάζα που θα κλείσεις με αποστειρωμένα καπάκια. Θα γεμίζεις τ βάζα ως πάνω κι ας ξεχειλίσουν λίγο, θα τα κλείνεις με τα καπάκια τους και θα τ αφήνεις να κρυώσουν σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. Αν δεν κάνεις κάτι τέτοιο, χρειάζονται ψυγείο και πόσα θα βάλεις στο ψυγείο;
Νομίζω ότι στο forum θα βρεις αναλυτικά άρθρο/α για τη φύλαξη τροφίμων και κονσερβοποίηση. Αν όχι, πες μου να επανέλθω.
Καταγράφηκε
 
Εκτύπωση  Σελίδες 1 Πάνω