GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Μάιος 24, 2022, 19:06:36 μμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Μαγειρέματα
| |-+  Συνταγές
| | |-+  Γλυκά
| | | |-+  Καραμελόκοτα ή Tavuk Giogsu ή Ταουκ κιογκσου (6 pacs)
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες 1 Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Καραμελόκοτα ή Tavuk Giogsu ή Ταουκ κιογκσου (6 pacs)  (Αναγνώστηκε 22604 φορές)
« στις: Φεβρουάριος 15, 2013, 17:21:04 μμ »
Charis Αποσυνδεδεμένος
Αρχάριο μέλος
*
Φύλο: Ανδρας
Μηνύματα: 4
Μέλος από: Φεβ, 2013

Προφίλ
Απο τις συνταγές της γιαγιάς μου Μαρίας της Σμυρνιάς!

Τί θα χρειαστούμε:

1 λίτρο πλήρες γάλα
Μισό στήθος από κοτόπουλο (προσοχή πρέπει να είναι πολύ καλά βρασμένο)
1 ξύλο βανίλιας
250 γραμάρια νισεστέ
250 γραμάρια ρυζάλευρο
1 κούπα του τσαγιού ζαχαρη
Μια πρέζα αλάτι αλάτι
Κατσαρολίτσα με χοντρό πάτω
Ένα μπολάκι
Αυγοδάρτη
1 Κουταλίτσα
6 Ατομικά μπολάκια για σερβίρισμα

Λάβετε θέσεις.... ΠΑΜΕ!

Παίρνουμε το βρασμένο κοτόπουλο και το μαδάμε πάρα πολύ προσεκτικά να γίνει κλωστές κλωστές. Το τοποθετούμε σε τρυπητό και το ξεπλένουμε. Το βάζουμε σε καθαρό λεκανάκι με νερό και το βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα. Το βγάζουμε το ξαναξεπλένουμε και το ξαναβάζουμε στο ψυγείο με καθαρό νερό για 30 λεπτά.

Βάζουμε το γάλα να βράσει σε μια κατσαρολίτσα με χοντρό πάτο, και βάζουμε το κοτόπουλο να πάρει μια βράση.

Το τραβάμε απο την φωτιά και το βάζουμε στην άκρη. Αφήνουμε το μάτι αναμένο σε πιο σιγανή φωτιά.

 Σε ένα καθαρό μπόλ διαλύουμε το νισεστέ και το ριζάλευρο σε λίγο χλιαρό νερό και προσθέτουμε με μια κουταλίτσα λίγο απο το γάλα της κατσαρόλας για να πάρει την θερμοκρασία.

Τώρα αναποδογυρίζουμε το μείγμα μας μέσα στην κατσαρόλα το βάζουμε πάλι πάνω στο μάτι σε χαμηλή φωτιά...

Προσθέτουμε την ζάχαρη, το περιέχομενο το ξύλου βανίλιας (διχωτομήστε το ξύλο με ένα μαχαιράκι και με την ανάποδη πλευρά του ξύστε το περιεχόμενο να βγεί) προσθέτουμε μια πρέζα αλάτι και ανακατεύουμε για τρια λεπτά.
 
Το μίγμα μας θα μαστιχώσι σύντομα.

Το σερβίρουμε προσεκτικά σε μπολάκια και το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει...

Καλή επιτυχία,
Χάρης Αλεξανδρής

*Την φωτογραφία την πήρα απο το site:
http://www.tavukgogsu.gen.tr/yalanci-tavuk-gogsu-tarifi.html

« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουάριος 15, 2013, 17:27:56 μμ από Charis » Καταγράφηκε
Citius... altious... fortius...
 
Απάντηση #1
« στις: Φεβρουάριος 15, 2013, 19:32:39 μμ »
Pastaflora Αποσυνδεδεμένος
VIP Member
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 4.918
Μέλος από: Μάι, 2008

Προφίλ
Ευχαριστουμε που το μοιράστηκες μαζί μας......ειναι υπέροχο!!
Καταγράφηκε
May the brightest Rainbow shine on you today.
 
Εκτύπωση  Σελίδες 1 Πάνω