GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Απρίλιος 25, 2024, 13:12:55 μμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Μαγειρέματα
| |-+  Συνταγές
| | |-+  Πίτες - Ψωμιά
| | | |-+  Κρεατόπιτα με άρωμα Ιόνιου πελάγους (Κεφαλονιά)
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Ψηφοφορία
Ερώτηση: Θα μπεί στο συνταγολόγιο σας;
Άντε καλέ σιγά, σε ένα μπακαλόχαρτο θα το γράψω και αν χρειαστεί... θα δούμε! - 0 (0%)
Όχι δεν θα το γράψω... - 0 (0%)
Εγω το έγραψα κιόλας... - 3 (100%)
Σύνολο ψηφοφόρων: 3

Σελίδες 1 Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Κρεατόπιτα με άρωμα Ιόνιου πελάγους (Κεφαλονιά)  (Αναγνώστηκε 22088 φορές)
« στις: Φεβρουάριος 16, 2013, 09:51:12 πμ »
Charis Αποσυνδεδεμένος
Αρχάριο μέλος
*
Φύλο: Ανδρας
Μηνύματα: 4
Μέλος από: Φεβ, 2013

Προφίλ
Την συνταγή αυτή την έμαθα απο μια Κεφαλονίτισσα όταν δούλευα σε ένα εστιατόριο στο λυξούρι

Υλικά για το φύλο

1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 πρέζα αλάτι
120ml ξύδι
120ml ελαιόλαδο
Λίγο νεράκι του θεού μεχρι να γίνει μια καλή ζύμη
Σισάμι

Υλικά για την φάρσα

1μιση κιλό κρέας μόσχου
1 κιλό χοιρινό
Μισό κιλό γίδα
Λίγο κόκκινο κρασί
250γρ. ρύζι καρολίνα
250ml ελαιόλαδο
Λίγο μαϊνδανό
2 φρέσκα κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
Λίγο πελτέ τομάτας
Αλάτι , πιπέρι, ζάχαρη, γαρύφαλό, κανέλλα

Λάβετε θέσεις... Πάμε!

Αφού ανοίξουμε το φύλλο λεπτό και σωστά δουλεμένο το βάζουμε σε ένα ταψί βουτυρωμένο και αλευρωμένο.

Κόβουμε σε μικρά κομματάκια τα κρέατα.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε λάδι και σωτάρουμε τα κρεμμύδια, το κρέας και τα μπαχαρικά... εκτός της ζάχαρης! Σβήνουμε με το κρασί προσθέτουμε το σκόρδο και το ρύζι. Ρίχνουμε τον πελτέ και άν θέλετε και ένα κύβο knor κοτόπουλου.
Ρίχτε και λίγη ζάχαρη (μισό κουταλάκι του γλυκού). Ανακατέψτε λίγο και μαγειρέψτε μέχρι να γλασάρει.

Αφού το κατεβάσετε απο την φωτιά καλό θα είναι να το αφήσετε σε ένα μπόλ γυάλινο ή μεταλικό να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Έπειτα βάλτε το στο ταψάκι και σκεπάστε με το υπόλοιπο φύλλο. Κλείστε στο πλάι και με λίγο λιωμένο βουτυράκι πασπαλίστε με σισάμι.

Ψήνεται στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.


Καλή επιτυχία,
Χάρης Αλεξανδρής
Καταγράφηκε
Citius... altious... fortius...
 
Εκτύπωση  Σελίδες 1 Πάνω