GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Απρίλιος 26, 2024, 00:06:19 πμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Μαγειρέματα
| |-+  Διατροφικά νέα ..
| | |-+  Yeni Raki -Τουρκική "απόβαση" στα ελληνικά.
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες 1 Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Yeni Raki -Τουρκική "απόβαση" στα ελληνικά.  (Αναγνώστηκε 15597 φορές)
« στις: Μάρτιος 17, 2013, 16:45:14 μμ »
dolly Αποσυνδεδεμένος
Mέλος
**
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 130
Μέλος από: Μάι, 2010

Προφίλ
 
                                         


Τουρκική  "απόβαση" στα ελληνικά νησιά
Μια σημαντική επιχειρηματική κίνηση με στόχο τα ελληνικά νησιά πρόκειται να κάνει η τουρκική επιχείρηση οινοπνευματωδών "Μέι", παραγωγός του τουρκικού ούζου (ρακί) Yeni Raki, σκοπεύοντας να διπλασιάσει τις πωλήσεις της στην Ελλάδα.

«Πλώρη» για τα ελληνικά νησιά, λοιπόν, για την τουρκική επιχείρηση που στοχεύει στους τούρκους τουρίστες των ελληνικών νησιών, κατά κύριο λόγο, με απώτερο στόχο τα 60 χιλιάδες λίτρα.
Ο διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης Γκαλίπ Γιοργκαντζίογλου, σε συνέντευξή του στην τουρκική εφημερίδα «Μιλιέτ» αναφέρεται στο Γιενί Ρακί, το τουρκικό ούζο, «σήμα κατατεθέν» στην Τουρκία από την εποχή που ήταν προϊόν του κρατικού μονοπωλίου.
Στο πλαίσιο των ιδιωτικοποιήσεων, ο τίτλος είχε πωληθεί στην εταιρεία «Μέι».

«Αυτήν τη στιγμή πουλάμε στην Ελλάδα 20 - 30 χιλιάδες λίτρα κι αυτό χωρίς να κάνουμε το παραμικρό», λέει ο κ. Γιοργκαντζίογλου  και σημειώνει ότι η εταιρεία έχει επιλέξει εβδομήντα εστιατόρια, σε ελληνικά νησιά, όπου θα προωθηθεί το τουρκικό προϊόν.

«Θέλουμε να μετατρέψουμε τα εστιατόρια αυτά σε τουρκικές ταβέρνες», λέει και προσθέτει ότι η προώθηση θα συνδυαστεί με την προσφορά διαφόρων ειδών, όπως ποτήρια, μαχαιροπίρουνα και ομπρέλες για το καλοκαίρι.
Ο κ. Γιοργκαντζίογλου λοιπόν πιστεύει ότι κερδίζοντας τους Τούρκους επισκέπτες των ελληνικών νησιών θα διπλασιαστούν οι πωλήσεις του Yeni Raki (Γιενί Ρακί) στην Ελλάδα.

Τέλος, δύο σημαντικοί λόγοι που οδήγησαν την εταιρεία "Μέι" στην επιλογή της ανάπτυξης των εξαγωγών του τουρκικού ούζου ήταν: 1) η αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης κατά 44%, στη γείτονα χώρα, που είχε ως αποτέλεσμα η τιμή ενός μπουκαλιού «Γιενί Ρακί» (0,7 λίτρα) να αυξηθεί από τις 37,5 στις 52,5 λίρες (16 και 23 ευρώ αντίστοιχα) και 2) το δεδομένο ότι στη Γερμανία, το  65% της κατανάλωσης σε ρακί πραγματοποιείται από Τούρκους.
« Τελευταία τροποποίηση: Μάρτιος 18, 2013, 22:36:50 μμ από ArXoS » Καταγράφηκε
 
Εκτύπωση  Σελίδες 1 Πάνω