GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Ιούνιος 15, 2021, 16:38:29 μμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Μαγειρέματα
| |-+  Συνταγές
| | |-+  Κρεατικά
| | | |-+  Μαγειρίτσα χωρίς κόπο.
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες 1 Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Μαγειρίτσα χωρίς κόπο.  (Αναγνώστηκε 20550 φορές)
« στις: Μάιος 04, 2013, 16:50:18 μμ »
arhontia Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 720
Μέλος από: Ιούν, 2007

Arhontia Karakosta Προφίλ WWW
Παρεξηγημένο φαγητό - τάχα δύσκολο, θέλει κόπο, χρόνο κ.τ.λ.
Μύθος! Όλη η δουλειά είναι το πλύσιμο και το κόψιμο των υλικών. Ούτε ζεμάτισμα ούτε τσιγάρισμα ούτε πολλά σκεύη λερωμένα.
Ιδού λοιπόν πώς μπορεί να γίνει εύκολα και γρήγορα και με εγγυημένη επιτυχία:

Υλικά:
1 συκωταριά πλυμένη και κομμένη κομματάκια ψιλά ή χοντρά όπως σας αρέσει
5 μαρούλια πλυμένα και χοντροκομμένα
1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα πλυμένα και κομμένα ροδέλες
1 ματσάκι άνιθο ψιλοκομμένο
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι και πιπέρι
λάδι περίπου 1 κούπα ή κατά τη συνήθειά σας

2 αυγά
1-2 λεμόνια το χυμό
1 κ.σ. κορν φλάουρ διαλυμένο μέσα στο χυμό από τα 2 παραπάνω λεμόνια

Εκτέλεση:
Ανάβουμε το φούρνο να κάψει στο φούλ, αντιστάσεις πάνω κάτω.
Όλα τα λαχανικά και μυρωδικά μέσα σε μια γάστρα ή βαθύ ταψί, και από πάνω η συκωταριά, όλα αλατοπιπερωμένα. Θα ξεχειλίσει η γάστρα αλλά μήν φοβηθείτε, με το ψήσιμο μένουν τα μισά.

Περιλούζουμε με το λάδι και βάζουμε στον φούρνο που τον χαμηλώνουμε στο 200, χωρίς καπάκι, στην κάτω θέση. Ψήνουμε 1 ώρα έως 1 και 20 λεπτά. Δεν προσθέτουμε νερό γιατί βγάζουν τα μαρούλια. Αν δεν βγάλουν αρκετό προσθέτουμε λιγάκι για να υπάρχει ζωμός για το αυγολέμονο.

Βγάζουμε από το φούρνο και αυγοκόβουμε κατά τα γνωστά.
Μπορεί να ετοιμαστεί και νωρίτερα, και απλώς να ζεσταθεί το βράδυ, σκεπασμένο με το καπάκι, στον αέρα του φούρνου.

Καλή Ανάσταση!
Καταγράφηκε
Κάθε παιδί κρύβει μέσα του έναν καλλιτέχνη. Το πρόβλημα είναι πώς να παραμείνει καλλιτέχνης μεγαλώνοντας.
http://arhontia.com/
http://toixografie.com
 
Εκτύπωση  Σελίδες 1 Πάνω