GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Απρίλιος 20, 2024, 03:54:38 πμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Εμείς, το GreekMasa ...
| |-+  Αρχείο συζητήσεων
| | |-+  Τι θα φάμε σήμερα;
| | | |-+  2008
| | | | |-+  Φεβρουάριος 2008
| | | | | |-+  Tετάρτη 20/2/2008 Τι θα φάμε σήμερα;
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες « 1 2 Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Tετάρτη 20/2/2008 Τι θα φάμε σήμερα;  (Αναγνώστηκε 9075 φορές)
Απάντηση #15
« στις: Φεβρουάριος 20, 2008, 15:20:17 μμ »
Lydia Αποσυνδεδεμένος
Πλήρες μέλος
***
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 234
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Καλησπέρα,

Μόλις φάγαμε σούπα κοτόσουπα βελουτέ και κοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο.

Πάλι αύριο μαγείρεμα Κλείσιμο ματιού

elie σε τι αναλογίες κάνεις την γέμιση για το παρακάτω κις. (Υποθέτω με ζύμη brisse την φτιάχνεις, ναι?)
ευχαριστώ  Χαμόγελο

... κις με μετσοβόνε και πράσο
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #16
« στις: Φεβρουάριος 20, 2008, 15:43:10 μμ »
Ranja Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 2.326
Μέλος από: Οκτ, 2007

Προφίλ
hello girls & guys! Σήμερα μαγειρεύει ο καλός μου και όταν γυρίσω θα με περιμένει ψάρι ψητό στο φούρνο με κρούστα από αλάτι! Εγώ θα φτιάξω τη σαλάτα (προκομένη όμως, έ? Μεγάλο χαμόγελο) και φυσικά θα πλύνω τα πιάτα  Αναποφασιστικότητα
Καλό απόγευμα-βράδυ  Σαρκασμός
Καταγράφηκε
It's never too late to start all over again
 
Απάντηση #17
« στις: Φεβρουάριος 20, 2008, 22:16:26 μμ »
elie Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 644
Μέλος από: Οκτ, 2007

Προφίλ WWW
elie σε τι αναλογίες κάνεις την γέμιση για το παρακάτω κις. (Υποθέτω με ζύμη brisse την φτιάχνεις, ναι?)

Καλά υποθέτεις, με brisee τη φτιάχνω συνήθως. Χθες, όμως, επειδή δεν είχα χρόνο να αφήσω την brisee να ξεκουραστεί, ακολούθησα την ωραία έμπνευση της φίλης Λαμπρινής που φτιάχνει για βάση μια ζύμη που μοιάζει με κουρού (σίγουρα θα την ξέρεις, από τα γνωστά τυροπιτάκια, αλλά χωρίς μπέικιν).
Αναλογίες για τη γέμιση, τώρα... Χονδρικά, γιατί δεν μέτρησα, υπολόγισε:
2 πράσα σοταρισμένα σε λίγο βούτυρο
1 κούπα μετσοβόνε τριμμένο (ίσως και λίγο παραπάνω)
1/2 κούπα κρέμα γάλακτος
1/2+κάτι κούπα γιαούρτι
3 αυγά

για ταρτιέρα 28εκ.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #18
« στις: Φεβρουάριος 21, 2008, 10:07:57 πμ »
margarita79 Αποσυνδεδεμένος
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.145
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
αν θελετε παντως κοριτσια δοκιμαστε την ταρτα πρασσου που εχω δωσει οπου η ζυμη ψηνεται μαζι με την γεμιση θα σας αρεσει παρα πολυ.
σας δινω το λινκ που την εχω ανεβασει. στη γεμιση αν δε θελετε πρασοταρτα πειραματιστειτε...
φιλια
https://www.greekmasa.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=1120&Itemid=61
Καταγράφηκε
Δεν υπάρχουν απραγματοποίητα όνειρα, μόνο η πεπερασμένη μας αντίληψη για το τι είναι πραγματοποιήσιμο..
 
Απάντηση #19
« στις: Φεβρουάριος 22, 2008, 10:20:11 πμ »
Lydia Αποσυνδεδεμένος
Πλήρες μέλος
***
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 234
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
elie & μαργαρίτα79  Μεγάλο χαμόγελο

Ευχαριστώ πολύ!

Μάλλον θα το κάνω με ζύμη brisse γιατί μας αρέσει πολύ
Για το υλικά θα πάρω ιδέες και από τις δυο

Φιλί
Καταγράφηκε
 
Εκτύπωση  Σελίδες « 1 2 Πάνω