Γκίκα μου κάνει εντύπωση πώς εσύ ένας μάγειρας με τέτοιες ικανότητες βάζεις δάφνη σ΄αυτό το πιάτο. Καταστρέφεται το απαλό άρωμα και η γεύση του ρινόκερου, γι΄αυτό θα βάζεις ΜΟΝΟ κινέζικα αγριόσυκα. Θα γλυτώσεις και το ψάξιμο της δάφνης
Καλημέρα ΥΑΝΝΑ, (πάντα περίμενα τη στιγμή που θα με διάβαζε και η Αγγελοπούλου Δασκαλάκη)
Την δάφνη την βάζουμε για δύο λόγους:
1) Για να εξ-ελληνίσουμε το πιάτο.
Πρέπει να προβάλουμε σε κάθε μία συνταγή τις ελληνικές γεύσεις.
Γράφει ο Γάλλος σεφ ροκφόρ, βάλε φέτα.
Δεν έχει "μούχλα" η φέτα ;
Παρακολούθα τον Ευαγγελάτο για να ξέρεις που έχει μουχλιασμένα προϊόντα. Δες τα δελτία της Νομαρχίας Πειραιώς... (μα είναι τόσο απλό)
2) Για να κάνουμε ωραία διακόσμιση στο πιάτο.
Φαντάσου τα φύλλα στην άκρη του πιάτου...
Ακόμη καλύτερα κάνε αυτό που κάνουν τα ακριβά εστιατόρια.
Πάρε τεράστια πιάτα, τετράγωνα, τρίγωνα, ρόμβους οτιδήποτε εκτός από φυσιολογικά στρογγυλά πιάτα.
Μούρλανέ τα στα φύλλα και διακοσμητικά φύλλα χωρίς να βάζεις φαγητό.
Παράλο αυτά εκτιμώ την συμβουλη σου και θα την ακολουθήσω.
Τον Ιούλιο που θα πάω για κυνήγι θα κάνω και ένα πιάτο χωρίς δάφνη προς τιμή σου.
(Τώρα πρέπει να δω το θεματάκι με την μύνηση από την WWF, τον οικολογικό ΣΚΑΙ που με επικύρηξε, κτλ)
Γκίκας