Καλώς ορίσατε,
Επισκέπτης
. Παρακαλούμε
συνδεθείτε
ή
εγγραφείτε
.
1 ώρα
1 μέρα
1 εβδομάδα
1 μήνας
Χωρίς όριο
Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αρχική
Forum
Βοήθεια
Ημερολόγιο
Σύνδεση
Εγγραφή
Απρίλιος 25, 2024, 22:08:45 μμ
GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Διασκέδαση και Ψυχαγωγία (εκτός κουζίνας)
Χιούμορ και διασκέδαση
Παιχνίδια
Κάνετε για chef ??
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Εργαλεία θέματος
Αναζήτηση σε αυτό το θέμα
Σελίδες
«
1
2
3
4
5
...
13
»
Αποστολέας
Θέμα: Κάνετε για chef ?? (Αναγνώστηκε 133657 φορές)
Απάντηση #15
«
στις:
Φεβρουάριος 25, 2008, 15:25:43 μμ »
MANOLIA
Mέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 101
Μέλος από: Νοέ, 2007
Απ: Κάνετε για chef ??
Παράθεση από: artemis στις Φεβρουάριος 25, 2008, 15:15:45 μμ
Μανόλια πιστεύω ότι σημαίνει την προσθήκη δεντρολίβανου στο λάδι που τηγανίσαμε τα ψάρια..
Για τη σάλτσα: Σε μια κατσαρόλα βάζετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το λάδι να ροδίσουν.
Προσθέτετε μια κουταλιά αλεύρι,
ανακατεύετε και στη συνέχεια προσθέτετε τη ντομάτα και τα άλλα μυρωδικά, το αλάτι, το πιπέρι και το ξίδι. Αφήνετε να σιγοβράσουν για 10 λεπτά.
Εχω τη συνταγή δεν την έκανα ποτέ γιατί μας αρέσει να τρώμε τα ψάρια σκέτα.Ετσι είχα την εντύπωση οτι ετσι γίνονται και ότι με’ αυτόν τον τρόπο μαγειρέματος τα ψάρια μπορούν να διατηρηθούν για πολύ καιρό. Η αν δεν φαγωθούν τα ψάρια αυθημερόν τα κάνεις έτσι την επομενη. Δεν ξέρω τι άλλο να πώ.Για πές την γνώμη σου.
«
Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουάριος 25, 2008, 15:27:32 μμ από MANOLIA
»
Καταγράφηκε
Αύριο αρχίζει μια καινούρια μέρα
Απάντηση #16
«
στις:
Φεβρουάριος 25, 2008, 15:45:54 μμ »
ata
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 1.004
Μέλος από: Ιαν, 2008
Απ: Κάνετε για chef ??
Εγώ πάλι ξέρω ότι προσθέτεις δεντρολίβανο γιατί με αυτόν τον τρόπο τηγάνιζε τόσο τα ψάρια όσο και το συκώτι μία θεία μου....δεν ξέρω όμως εάν είχε "δανειστεί" τον όρο αυτό ή ισχύει στην πραγματικότητα...ας μας πουν και οι άλλες....
Καταγράφηκε
Απάντηση #17
«
στις:
Φεβρουάριος 25, 2008, 15:51:12 μμ »
MANOLIA
Mέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 101
Μέλος από: Νοέ, 2007
Απ: Κάνετε για chef ??
οκ
περιμένουμε λοιπόν απαντήσεις.....
για το ραβέντι ξέρει καμια να μας πεί;
Καταγράφηκε
Αύριο αρχίζει μια καινούρια μέρα
Απάντηση #18
«
στις:
Φεβρουάριος 25, 2008, 15:57:30 μμ »
ata
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 1.004
Μέλος από: Ιαν, 2008
Απ: Κάνετε για chef ??
rhubarbe (Rhabarber) Ρήον ή ραβέντι
μακρόστενο ξινούτσικο λαχανικό που χρησιμοποιούν στις τάρτες και γλυκά...
Καταγράφηκε
Απάντηση #19
«
στις:
Φεβρουάριος 25, 2008, 16:35:32 μμ »
MANOLIA
Mέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 101
Μέλος από: Νοέ, 2007
Απ: Κάνετε για chef ??
Σωστά είναι φυτό του οποίου τρώγονται μόνο τα σκληρά κοκκινωπά κοτσάνια.Τα φύλλα του είναι τοξικά.
αφού το βρήκες κάνε και την ερώτηση .............
Καταγράφηκε
Αύριο αρχίζει μια καινούρια μέρα
Απάντηση #20
«
στις:
Φεβρουάριος 25, 2008, 16:37:21 μμ »
crystal
Απλό μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 34
Μέλος από: Φεβ, 2008
Απ: Κάνετε για chef ??
ζουλιεν ειναι οπως ειπωθηκε τροπος κοψιματος λαχανικων και κρεατος,που ειναι σαν μπαστουνακια πλαγιαστα,
φαντασου σαν αυτα τα μακαρονια,τις Πεννες..
Εννοω σε τι σαλτσες παει το Εστραγκον;
Καταγράφηκε
Απάντηση #21
«
στις:
Φεβρουάριος 25, 2008, 17:54:34 μμ »
VICKY
Απλό μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 8
Μέλος από: Φεβ, 2008
Απ: Κάνετε για chef ??
το εστραγκον συνηθως το βαζουμε σε σαλτσες ασπρες για ψαρια.
πως κανουμε μια σουπα βελουτε?
Καταγράφηκε
Απάντηση #22
«
στις:
Φεβρουάριος 25, 2008, 18:04:57 μμ »
xrysa
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 964
Μέλος από: Φεβ, 2008
Απ: Κάνετε για chef ??
το εστραγκόν το έχω δει κυρίως σε σάλτες που συνοδεύουν ψάρι, αλλά και σε ντρέσινγκ για σαλάτες.
Δεν ξέρω αν η απάντηση αρκεί αλλά να κάνω και εγω μια ερώτηση?
Τι είναι το blanch?
Καταγράφηκε
Μπορείς να μάθεις την αξία ενός ανθρώπου παρατηρώντας τα ελλατώματά του.
Απάντηση #23
«
στις:
Φεβρουάριος 25, 2008, 18:10:07 μμ »
xrysa
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 964
Μέλος από: Φεβ, 2008
Απ: Κάνετε για chef ??
Βίκη μου συγγνώμη δεν είδα την ερωτησή σου
Για να γίνει μια σούπα βελουτέ, όταν ετοιμαστεί την περνάμε από μίξερ για να πάρει κρεμώδη υφή.
Τώρα μπορώ να κάνω την ερώτηση
Τί είναι το blanch?
Καταγράφηκε
Μπορείς να μάθεις την αξία ενός ανθρώπου παρατηρώντας τα ελλατώματά του.
Απάντηση #24
«
στις:
Φεβρουάριος 25, 2008, 20:08:48 μμ »
MANOLIA
Mέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 101
Μέλος από: Νοέ, 2007
Απ: Κάνετε για chef ??
blanch είναι αυτό που κάνουμε για να ξεφλουδίσουμε τις ντομάτες.
Δηλ τις βράζουμε για 1 λεπτό και μετά τις βάζουμε κατευθείαν σε νερό με παγάκια ή παγωμένο νερό για να την ξεφλουδίσουμε..............
τί είναι το μπουκέ γκαρνί;
Καταγράφηκε
Αύριο αρχίζει μια καινούρια μέρα
Απάντηση #25
«
στις:
Φεβρουάριος 25, 2008, 21:18:08 μμ »
ArXoS
Διαχειριστής
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 5.605
Μέλος από: Ιούν, 2007
Απ: Κάνετε για chef ??
μπουκέ γκαρνί - μπουκετάκι από μυρωδικά. Σε τούλι βάζουμε τα μυρωδικά της αρεσκείας μας (θυμάρι, ρίγανη) και μπαίνουν μαζί με το φαγητό για να δώσουν γεύση. Δεν ξέρω ακριβώς τι μυρωδικά μπορεί να περιλαμβάνει, αλλά αυτή είναι η κεντρική ιδέα
Δεν ξέρω αν είναι σωστό, γιαυτό και δεν κάνω ερώτηση .. αν είναι σωστό, να κάνω πάσα
Καταγράφηκε
Γηράσκω αεί διδασκόμενος
Απάντηση #26
«
στις:
Φεβρουάριος 25, 2008, 21:21:17 μμ »
MANOLIA
Mέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 101
Μέλος από: Νοέ, 2007
Απ: Κάνετε για chef ??
Πρόκειται για διάφορα αρωματικά χόρτα, δεμένα όλα μαζί σε ματσάκι. Συνήθως περιλαμβάνουν δάφνη, θυμάρι και μαϊντανό, αλλά η σύνθεση μπορεί να διοφοροποιηθεί ανάλογα με τη χρήση. Έτσι το μπουκέ γκαρνί μπορεί να περιλαμβάνει και πράσο, σέλινο, άνιθο κ.τ.λ. Προστίθεται στο βράσιμο, αλλά αφαιρείται πριν το σερβίρισμα.
Σωστός
κάνε ερώτηση τώρα
Καταγράφηκε
Αύριο αρχίζει μια καινούρια μέρα
Απάντηση #27
«
στις:
Φεβρουάριος 25, 2008, 21:29:52 μμ »
ArXoS
Διαχειριστής
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 5.605
Μέλος από: Ιούν, 2007
Απ: Κάνετε για chef ??
χεχε , αν και είχαν περάσει στα χέρια μου συνταγές που το μπουκέ-γκαρνί δεν πετιόνταν, αλλά τρώγονταν και σαν μεζές
Πόσα αυγά κότας χρειάζονται για να φτιάξουν μια ομελέτα ισοδύναμη με μία που έχει φτιαχτεί από 1 αυγό στρουθοκαμήλου ?
Καταγράφηκε
Γηράσκω αεί διδασκόμενος
Απάντηση #28
«
στις:
Φεβρουάριος 26, 2008, 08:51:53 πμ »
xrysa
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 964
Μέλος από: Φεβ, 2008
Απ: Κάνετε για chef ??
Το αυγό της στρουθοκαμήλου ζυγίζει από 1,5 έως 2 κιλά περίπου. Χρειάζονται λοιπόν περίπου 20 αυγά κότας για να κάνεις μια αντίστοιχη ομελέτα.
Τί είναι το Papillote?
Καταγράφηκε
Μπορείς να μάθεις την αξία ενός ανθρώπου παρατηρώντας τα ελλατώματά του.
Απάντηση #29
«
στις:
Φεβρουάριος 26, 2008, 10:41:28 πμ »
ata
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 1.004
Μέλος από: Ιαν, 2008
Απ: Κάνετε για chef ??
Noμίζω είναι τρόπος μαγειρεύματος στο φούρνο σε λαδόκολλα με "χαλαρό" τύλιγμα...δεν είμαι όμως σίγουρη...
...επίσης δεν μου έρχεται άλλη ερώτηση..
Καταγράφηκε
Σελίδες
«
1
2
3
4
5
...
13
»
Εκτύπωση
Σύνθετη αναζήτηση
Powered by SMF
|
SMF © 2006-2014, Lewis Media
GreekMaSa 2015 ©
Φόρτωση...