GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Απρίλιος 25, 2024, 22:08:45 μμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Διασκέδαση και Ψυχαγωγία (εκτός κουζίνας)
| |-+  Χιούμορ και διασκέδαση
| | |-+  Παιχνίδια
| | | |-+  Κάνετε για chef ??
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες « 1 2 3 4 5 ... 13 » Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Κάνετε για chef ??  (Αναγνώστηκε 133657 φορές)
Απάντηση #15
« στις: Φεβρουάριος 25, 2008, 15:25:43 μμ »
MANOLIA Αποσυνδεδεμένος
Mέλος
**
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 101
Μέλος από: Νοέ, 2007

Προφίλ
Μανόλια πιστεύω ότι σημαίνει την προσθήκη δεντρολίβανου στο λάδι που τηγανίσαμε τα ψάρια..


Για τη σάλτσα: Σε μια κατσαρόλα βάζετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το λάδι να ροδίσουν. Προσθέτετε μια κουταλιά αλεύρι, ανακατεύετε και στη συνέχεια προσθέτετε τη ντομάτα και τα άλλα μυρωδικά, το αλάτι, το πιπέρι και το ξίδι. Αφήνετε να σιγοβράσουν για 10 λεπτά.

Εχω τη συνταγή δεν την έκανα ποτέ  γιατί μας αρέσει να τρώμε τα ψάρια σκέτα.Ετσι είχα την εντύπωση οτι ετσι γίνονται και ότι με’ αυτόν τον τρόπο μαγειρέματος τα ψάρια μπορούν να διατηρηθούν για πολύ καιρό. Η αν δεν φαγωθούν τα ψάρια αυθημερόν τα κάνεις έτσι την επομενη. Δεν ξέρω τι άλλο να πώ.Για πές την γνώμη σου. Χαμόγελο




« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουάριος 25, 2008, 15:27:32 μμ από MANOLIA » Καταγράφηκε
Αύριο αρχίζει μια καινούρια μέρα
 
Απάντηση #16
« στις: Φεβρουάριος 25, 2008, 15:45:54 μμ »
ata Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.004
Μέλος από: Ιαν, 2008

Προφίλ
Εγώ πάλι ξέρω ότι προσθέτεις δεντρολίβανο γιατί με αυτόν τον τρόπο τηγάνιζε τόσο τα ψάρια όσο και το συκώτι μία θεία μου....δεν ξέρω όμως εάν είχε "δανειστεί" τον όρο αυτό ή ισχύει στην πραγματικότητα...ας μας πουν και οι άλλες....
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #17
« στις: Φεβρουάριος 25, 2008, 15:51:12 μμ »
MANOLIA Αποσυνδεδεμένος
Mέλος
**
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 101
Μέλος από: Νοέ, 2007

Προφίλ
οκ
περιμένουμε λοιπόν απαντήσεις.....
 

για το ραβέντι ξέρει καμια να μας πεί;
Καταγράφηκε
Αύριο αρχίζει μια καινούρια μέρα
 
Απάντηση #18
« στις: Φεβρουάριος 25, 2008, 15:57:30 μμ »
ata Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.004
Μέλος από: Ιαν, 2008

Προφίλ
rhubarbe (Rhabarber) Ρήον ή ραβέντι

μακρόστενο ξινούτσικο λαχανικό που χρησιμοποιούν στις τάρτες και γλυκά...
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #19
« στις: Φεβρουάριος 25, 2008, 16:35:32 μμ »
MANOLIA Αποσυνδεδεμένος
Mέλος
**
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 101
Μέλος από: Νοέ, 2007

Προφίλ
Σωστά είναι φυτό του οποίου  τρώγονται μόνο τα σκληρά κοκκινωπά κοτσάνια.Τα φύλλα του είναι τοξικά.

αφού το βρήκες κάνε και την ερώτηση  .............
Καταγράφηκε
Αύριο αρχίζει μια καινούρια μέρα
 
Απάντηση #20
« στις: Φεβρουάριος 25, 2008, 16:37:21 μμ »
crystal Αποσυνδεδεμένος
Απλό μέλος
*
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 34
Μέλος από: Φεβ, 2008

Προφίλ
 Ανεση
ζουλιεν ειναι οπως ειπωθηκε τροπος κοψιματος λαχανικων και κρεατος,που ειναι σαν μπαστουνακια πλαγιαστα,
φαντασου σαν αυτα τα μακαρονια,τις Πεννες..


Εννοω σε τι σαλτσες παει το Εστραγκον;
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #21
« στις: Φεβρουάριος 25, 2008, 17:54:34 μμ »
VICKY Αποσυνδεδεμένος
Απλό μέλος
*
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 8
Μέλος από: Φεβ, 2008

Προφίλ
το εστραγκον συνηθως το βαζουμε σε σαλτσες ασπρες για ψαρια. Αναποφασιστικότητα



πως κανουμε μια σουπα βελουτε?
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #22
« στις: Φεβρουάριος 25, 2008, 18:04:57 μμ »
xrysa Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 964
Μέλος από: Φεβ, 2008

Προφίλ
το εστραγκόν το έχω δει κυρίως σε σάλτες που συνοδεύουν ψάρι, αλλά και σε ντρέσινγκ για σαλάτες.
Δεν ξέρω αν η απάντηση αρκεί αλλά να κάνω και εγω μια ερώτηση?
Τι είναι το blanch?
Καταγράφηκε
Μπορείς να μάθεις την αξία ενός ανθρώπου παρατηρώντας τα ελλατώματά του.
 
Απάντηση #23
« στις: Φεβρουάριος 25, 2008, 18:10:07 μμ »
xrysa Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 964
Μέλος από: Φεβ, 2008

Προφίλ
Βίκη μου συγγνώμη δεν είδα την ερωτησή σου
Για να γίνει μια σούπα βελουτέ, όταν ετοιμαστεί την περνάμε από μίξερ για να πάρει κρεμώδη υφή.
Τώρα μπορώ να κάνω την ερώτηση
Τί είναι το blanch?
Καταγράφηκε
Μπορείς να μάθεις την αξία ενός ανθρώπου παρατηρώντας τα ελλατώματά του.
 
Απάντηση #24
« στις: Φεβρουάριος 25, 2008, 20:08:48 μμ »
MANOLIA Αποσυνδεδεμένος
Mέλος
**
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 101
Μέλος από: Νοέ, 2007

Προφίλ
blanch είναι αυτό που κάνουμε για να ξεφλουδίσουμε τις ντομάτες.
Δηλ τις βράζουμε για 1 λεπτό και μετά τις βάζουμε κατευθείαν σε νερό με παγάκια ή παγωμένο νερό για να την ξεφλουδίσουμε..............

τί είναι το μπουκέ γκαρνί;
Καταγράφηκε
Αύριο αρχίζει μια καινούρια μέρα
 
Απάντηση #25
« στις: Φεβρουάριος 25, 2008, 21:18:08 μμ »
ArXoS Αποσυνδεδεμένος
Διαχειριστής
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Ανδρας
Μηνύματα: 5.605
Μέλος από: Ιούν, 2007

greekmasa greekmasa Προφίλ WWW
μπουκέ γκαρνί - μπουκετάκι από μυρωδικά. Σε τούλι βάζουμε τα μυρωδικά της αρεσκείας μας (θυμάρι, ρίγανη) και μπαίνουν μαζί με το φαγητό για να δώσουν γεύση. Δεν ξέρω ακριβώς τι μυρωδικά μπορεί να περιλαμβάνει, αλλά αυτή είναι η κεντρική ιδέα

Δεν ξέρω αν είναι σωστό, γιαυτό και δεν κάνω ερώτηση .. αν είναι σωστό, να κάνω πάσα  Μεγάλο χαμόγελο Μεγάλο χαμόγελο Μεγάλο χαμόγελο
Καταγράφηκε
Γηράσκω αεί διδασκόμενος
 
Απάντηση #26
« στις: Φεβρουάριος 25, 2008, 21:21:17 μμ »
MANOLIA Αποσυνδεδεμένος
Mέλος
**
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 101
Μέλος από: Νοέ, 2007

Προφίλ
Πρόκειται για διάφορα αρωματικά χόρτα, δεμένα όλα μαζί σε ματσάκι. Συνήθως περιλαμβάνουν δάφνη, θυμάρι και μαϊντανό, αλλά η σύνθεση μπορεί να διοφοροποιηθεί ανάλογα με τη χρήση. Έτσι το μπουκέ γκαρνί μπορεί να περιλαμβάνει και πράσο, σέλινο, άνιθο κ.τ.λ. Προστίθεται στο βράσιμο, αλλά αφαιρείται πριν το σερβίρισμα.
Σωστός  Κλείσιμο ματιού
κάνε ερώτηση τώρα
Καταγράφηκε
Αύριο αρχίζει μια καινούρια μέρα
 
Απάντηση #27
« στις: Φεβρουάριος 25, 2008, 21:29:52 μμ »
ArXoS Αποσυνδεδεμένος
Διαχειριστής
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Ανδρας
Μηνύματα: 5.605
Μέλος από: Ιούν, 2007

greekmasa greekmasa Προφίλ WWW
χεχε , αν και είχαν περάσει στα χέρια μου συνταγές που το μπουκέ-γκαρνί δεν πετιόνταν, αλλά τρώγονταν και σαν μεζές  Γλώσσα Γλώσσα



Πόσα αυγά κότας χρειάζονται για να φτιάξουν μια ομελέτα ισοδύναμη με μία που έχει φτιαχτεί από 1 αυγό στρουθοκαμήλου ?
Καταγράφηκε
Γηράσκω αεί διδασκόμενος
 
Απάντηση #28
« στις: Φεβρουάριος 26, 2008, 08:51:53 πμ »
xrysa Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 964
Μέλος από: Φεβ, 2008

Προφίλ
Το αυγό της στρουθοκαμήλου ζυγίζει από 1,5 έως 2 κιλά περίπου. Χρειάζονται λοιπόν περίπου 20 αυγά κότας για να κάνεις μια αντίστοιχη ομελέτα.
Τί είναι το Papillote?
Καταγράφηκε
Μπορείς να μάθεις την αξία ενός ανθρώπου παρατηρώντας τα ελλατώματά του.
 
Απάντηση #29
« στις: Φεβρουάριος 26, 2008, 10:41:28 πμ »
ata Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.004
Μέλος από: Ιαν, 2008

Προφίλ
Noμίζω είναι τρόπος μαγειρεύματος στο φούρνο σε λαδόκολλα με "χαλαρό" τύλιγμα...δεν είμαι όμως σίγουρη...

...επίσης δεν μου έρχεται άλλη ερώτηση.. Λύπη
Καταγράφηκε
 
Εκτύπωση  Σελίδες « 1 2 3 4 5 ... 13 » Πάνω