GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Απρίλιος 19, 2024, 18:05:44 μμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Διασκέδαση και Ψυχαγωγία (εκτός κουζίνας)
| |-+  Χιούμορ και διασκέδαση
| | |-+  Παιχνίδια
| | | |-+  Κάνετε για chef ??
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες « 1 ... 9 10 11 12 13 » Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Κάνετε για chef ??  (Αναγνώστηκε 133502 φορές)
Απάντηση #165
« στις: Οκτώβριος 14, 2008, 22:26:26 μμ »
Rena
Επισκέπτης
antigonie, καλώς μας ήρθες. Δε το 'ξερα αυτό για τα αυγουλάκια. Ή μήπως αβγουλάκια? Αχ, πως με εκνευρίζει αυτός ο νέος τρόπος γραφής....αλλά αυτό κολλάει σε άλλη ενότητα  Χαμόγελο
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτώβριος 14, 2008, 22:36:31 μμ από Rena » Καταγράφηκε
 
Απάντηση #166
« στις: Δεκέμβριος 06, 2008, 12:56:01 μμ »
marios Αποσυνδεδεμένος
Αρχάριο μέλος
*
απλα λατρεύω την μαγειρική γιατί είναι φαντασία Φύλο: Ανδρας
Μηνύματα: 2
Μέλος από: Οκτ, 2008

Προφίλ WWW
για καραμελωμένο βαλσαμικο που βάζουν στις σαλάτες είναι σε ένα multi  βάζουμε μία κουταλιά τις σούπας μουστάρδα και 3 κουταλιές τις σούπας μέλι  και τα χτυπάμε καλά για να ενωθούν καλά στην συνέχεια προσθέτουμε λίγο λίγο το λάδι μέχρι να γίνει κρέμα και τέλος βάζουμε βαλσαμικο για να πάρει γεύση καιχρώμα (( προσοχή να χτυπηθεί σε χαμηλή ταχύτητα και όχι σε δυνατή και να προσέχετε να μην ζεσταθει το μειγμα γιατί μπορεί να σας κόψει ))) Χαμόγελο Χαμόγελο Χαμόγελο
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #167
« στις: Φεβρουάριος 17, 2009, 14:59:25 μμ »
Nena Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 987
Μέλος από: Αύγ, 2007

Προφίλ
Βλέπω να έχει μείνει πίσω η ενότητα αυτή. Για να την κουρδίσουμε λιγάκι. Λοιπόν το μπαλσάμικο κρέμα ή Glaze που κυκλοφορεί μπορεί να γίνει κατά κάποιο τρόπο σπιτικό. Και να πως:
Αδειάζουμε σε κατσαρόλι 250 ml μπαλσάμικο  και προσθέτουμε 1 Κ. σ. (κουταλιά σούπας) γλυκόζη. Το βάζουμε να βράσει και το παρακολουθούμε όπως την καραμέλα να μην παραβράσει και καραμελώσει. Για να σιγουρευτούμε ότι έγινε χρησιμοποιούμε τη μέθοδο με την οποία ελέγχουμε τα σιρόπια αν ετοιμάστηκαν.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #168
« στις: Φεβρουάριος 20, 2009, 16:50:15 μμ »
Pastaflora Αποσυνδεδεμένος
VIP Member
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 4.918
Μέλος από: Μάι, 2008

Προφίλ
Επειδή  αυτό το παιχνίδι έχει ενδιαφέρον το διάβασα με προσοχή σπό την αρχή, και μαρέσει, θα...συμμετέχω   από σήμερα , μπάς και σπρώξω να πάει λίγο πιό πέρα γιατί  κολλήσαμε στο μέλι με το μπαλσάμικο!

Πρώτα πρώτα συμπληρωνω για το μπόρσ_σούπα μοσχαριού (Γεωργία) χοιρινού (Ρωσία)  που έχουν προσθέσει 2 πατζάρια, 1/2   μικρό λάχανο λευκό ψιλοκομμένο , 2 καρρότα , 1 πατάτα ,κρεμμύδια, μαίντανό ,αλάτι, πιπέρι, και καυτερό κόκκινο πιπέρι.

Τα τσιτσίραυλα, είναι βλαστάρια αγριοφυστικιάς τα μαζεύουν από Μάρτη-Μάη, και ότι άλλο είπατε. τρ'ωγωνται με σκορδάκι και λαδόξυδο.

Τί είναι το μπιτόκ  α λα  Ρούς?
Καταγράφηκε
May the brightest Rainbow shine on you today.
 
Απάντηση #169
« στις: Μάρτιος 06, 2009, 16:17:52 μμ »
despoinaki Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 2.212
Μέλος από: Νοέ, 2008

Προφίλ
Νομίζω κυρία Αρετή πως είναι μπιφτέκι ψημένο στα κάρβουνα με ένα αυγό μάτι από πάνω.  Αναποφασιστικότητα Αναποφασιστικότητα Αναποφασιστικότητα
Καταγράφηκε
Αύριο ξημερώνει μια καινούρια μέρα!
 
Απάντηση #170
« στις: Σεπτέμβριος 27, 2009, 17:39:56 μμ »
Pastaflora Αποσυνδεδεμένος
VIP Member
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 4.918
Μέλος από: Μάι, 2008

Προφίλ
Πείτε μου πως  μπορείτε να φτιάξετε  γλυκειά σάλτσα  γιαουρτιού με άρωμα ...μαστίχας και που θα μπρούσε να  γαρνιριστεί;
Καταγράφηκε
May the brightest Rainbow shine on you today.
 
Απάντηση #171
« στις: Οκτώβριος 01, 2009, 12:32:35 μμ »
marylou Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 763
Μέλος από: Μάρ, 2009

Προφίλ
κυρία Αρετή μας βάζετε δύσκολα ...για βοηθήστε λιγάκι...
Καταγράφηκε
                 Πίσω απο τα σύννεφα.... ο ήλιος πάντα θα λάμπει !!!
 
Απάντηση #172
« στις: Οκτώβριος 01, 2009, 15:43:59 μμ »
Pastaflora Αποσυνδεδεμένος
VIP Member
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 4.918
Μέλος από: Μάι, 2008

Προφίλ
Επειδή κούκλα μου είσαι αρχάρια για να μαθαίνεις, αλλωστε ο σκοπός τοης  ιστοσελίδας αυτός είναι, να βοηθάμε... λοιπόν  σου γράφω:




Για την σάλτσα γιαουρτιού

Υλικά
1 φλιτζάνι του τσαγιού στραγγιστό γιαούρτι.
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη.
4 κουταλιές της σούπας λικέρ μαστίχας.


Εκτέλεση
Την  σάλτσα γιαουρτιού την οποία φτιάχνω ως εξής:
Κτυπώ το γιούρτι να αφρατέψει και ανακατεύω σε αυτό την ζάχαρη και το λικέρ μαστίχας μέχρι να αρωματισθεί και να ενσωματωθούν.

Που σερβίρετε :Επάνω  σε κέικ ή ατομικές  μηλόπιτες και μάφινς με ανθότυρο, ή σοκολάτας, και όπου εμείς αγαπάμε.


Αλλη ερώτιση:



Τι είναι τα βολ-ω- βάν  πως γίνονται και που χρησιμεύουν...ΑπορίαΑπορία
[/b]
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτώβριος 01, 2009, 15:47:03 μμ από Pastaflora » Καταγράφηκε
May the brightest Rainbow shine on you today.
 
Απάντηση #173
« στις: Νοέμβριος 06, 2009, 13:33:06 μμ »
lovestars Αποσυνδεδεμένος
Πλήρες μέλος
***
Συνταγές Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 172
Μέλος από: Ιούν, 2009

Προφίλ WWW

Τα βολ-ω-βαν είναι ζύμη μικρή και στογγυλή με μία τρυπά στην μέση την οποία και γεμίζουμε με τα υλικά της αρεσκείας μας και προσφέρονται για ορεκτικά.

Όταν ήμουν μικρή είχαμε στο σπίτι τσελεμεντε,λοιπόν είχε μία λαχταριστή εικόνα με ξάνθά βολ-ο-βαν γεμισμένα με τυρί,μπεσαμέλ και μία άλλη με λουκάνικο ...ακόμη θυμάμαι την λέξη βολ-ο-βαν!
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #174
« στις: Νοέμβριος 06, 2009, 21:57:16 μμ »
Pastaflora Αποσυνδεδεμένος
VIP Member
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 4.918
Μέλος από: Μάι, 2008

Προφίλ
αΥΤ'Ο Ε'ΙΝΑΙ ΤΟ ΠΈΤΥΧΕς!!

βΆΛΕ ΚΑΙ ΕΣΎ ΜΙΆ ΕΡΏΤΗΣΗ....ΠΕΡΙΜΈΝΟΥΜΕ.....
Καταγράφηκε
May the brightest Rainbow shine on you today.
 
Απάντηση #175
« στις: Νοέμβριος 06, 2009, 23:55:29 μμ »
lovestars Αποσυνδεδεμένος
Πλήρες μέλος
***
Συνταγές Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 172
Μέλος από: Ιούν, 2009

Προφίλ WWW
Τί είναι το Dulce de Leche και πως μπορούμε να το φτιάξουμε μόνοι μας ?
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #176
« στις: Νοέμβριος 14, 2009, 21:24:55 μμ »
Pastaflora Αποσυνδεδεμένος
VIP Member
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 4.918
Μέλος από: Μάι, 2008

Προφίλ
Πρέπει να ειναι γλυκό από γάλα... αν  δεν κάνω λάθος... τ'ωρα το πως φτι'αχνεται.... απλά  ...δεν ξέρω...!!
Καταγράφηκε
May the brightest Rainbow shine on you today.
 
Απάντηση #177
« στις: Ιανουάριος 22, 2010, 14:22:44 μμ »
Pastaflora Αποσυνδεδεμένος
VIP Member
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 4.918
Μέλος από: Μάι, 2008

Προφίλ
Τί είναι το Dulce de Leche και πως μπορούμε να το φτιάξουμε μόνοι μας ?

ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ;


ΤΩΡΑ ΠΑΜΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΞΕΡΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΕΙΠΕΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΡΕΝΟ; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ; ΠΕΡΙΜΕΝΩ.... ΑΛΑ ΜΗΝ ΑΡΓΗΣΕΤΕ ΠΑΛΙ....!
Καταγράφηκε
May the brightest Rainbow shine on you today.
 
Απάντηση #178
« στις: Ιανουάριος 23, 2010, 12:21:59 μμ »
linmak88 Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Μια αστραπή η ζωή μας... μα προλαβαίνουμε! Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.288
Μέλος από: Οκτ, 2009

Προφίλ
Χρησιμοποιείται η ρίζα του που έχει ιδιαίτερα καυστική γεύση. Υπάρχει στο εμπόριο τόσο τριμμένο,όσο και σε υγρή μορφή. Απαραίτητο συστατικό σε κάποιες σάλτσες, μαζί με ξινή κρέμα γάλακτος.
Τι είναι το είδος κοψίματος ζουλιέν;
Καταγράφηκε


Πριν τα μάτια κλείσω, θα ξαναζητήσω να με πάρεις λίγο μακρυά....
 
Απάντηση #179
« στις: Ιανουάριος 23, 2010, 15:01:29 μμ »
Pastaflora Αποσυνδεδεμένος
VIP Member
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 4.918
Μέλος από: Μάι, 2008

Προφίλ
ΚΌΨΙΜΟ ΛΑΧΑΝΙΚΏΝ ΣΕ ΜΑΚΡΌΣΤΕΝΑ  ΜΠΑΣΤΟΥΝΆΚΙΑ  ΣΤΙΚς. rose
Καταγράφηκε
May the brightest Rainbow shine on you today.
 
Εκτύπωση  Σελίδες « 1 ... 9 10 11 12 13 » Πάνω