GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Απρίλιος 20, 2024, 11:20:57 πμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Μαγειρέματα
| |-+  Αναζήτηση Συνταγής
| | |-+  Ζαργάνες
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες 1 Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Ζαργάνες  (Αναγνώστηκε 7534 φορές)
« στις: Φεβρουάριος 26, 2008, 12:58:55 μμ »
aalexandrop Αποσυνδεδεμένος
Ανώτερο μέλος
****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 357
Μέλος από: Ιαν, 2008

Προφίλ
Παρήγγειλα από τον ιχθυοπώλη, σήμερα, ζαργάνες. Ξέρετε, αυτά τα μακρόστενα ψάρια, που συνήθως γίνονται τηγανιτά.
Γνωρίζετε κσνέναν εναλλακτικό τρόπο μαγειρέματος;
Καταγράφηκε
Η αγάπη είναι κάτι ιδανικό, ο γάμος κάτι πραγματικό. Η σύγχυση του ιδανικού με το πραγματικό ποτέ δεν μένει ατιμώρητη.
 
Απάντηση #1
« στις: Φεβρουάριος 26, 2008, 13:12:05 μμ »
al1975
Επισκέπτης
Αρχικά είσαι πάρα πολύ τυχερή που βρήκες!
Εγω βρίσκω σπάνια και δεν τις τηγανίζω ,αλλά της ψήνω στο μαντέμι αφού τους ρίξω μπόλικο χοντρό αλατάκι να τις "πιάσει" καλά.
Με τον ίδιο τρόπο μπορέις να τις ψήσεις και στο γκρίλ, να της ακουμπήσες πάνω στην σχάρα αφού την λαδώσεις πάρα πολύ καλά.Απο κάτω θα βάλεις ένα ταψάκι με νερό για να στάζει το ζουμί τους.Μπορέις άμα θες να γεμίσεις τις κοιλίτσες τους με σκορδομαιντανό και να τις τρίψεις εξωτερικά και με λίγο θυμάρι ή ρίγανη.
Πρόσεξε μόνο μην τις ψήσεις υπερβολικά και στεγνώσουν.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #2
« στις: Φεβρουάριος 26, 2008, 13:18:21 μμ »
aalexandrop Αποσυνδεδεμένος
Ανώτερο μέλος
****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 357
Μέλος από: Ιαν, 2008

Προφίλ
Έχουμε ψησταριά με πετρογκάζ, έξω στη βεράντα. Τα τηγανιτά τα αποφεύγω, οπότε κατόπιν της προτροπής σου, al1975, θα τις ψήσω. Αρχικά, φοβόμουν, μήπως μου στεγνώσουν ψητές, αλλά θα ακολουθήσω τις οδηγίες σου. Σ' ευχαριστώ!
Ελπίζω να αρέσουν και στα μωρά.. Αναποφασιστικότητα
Καταγράφηκε
Η αγάπη είναι κάτι ιδανικό, ο γάμος κάτι πραγματικό. Η σύγχυση του ιδανικού με το πραγματικό ποτέ δεν μένει ατιμώρητη.
 
Απάντηση #3
« στις: Φεβρουάριος 26, 2008, 13:27:33 μμ »
al1975
Επισκέπτης
Αμα έχεις ψησταριά μην το συζητάς θα γίνουν τέλειες!Ζήλεψα και εγω και θέλω ζαργανίτσα!
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #4
« στις: Φεβρουάριος 26, 2008, 13:56:10 μμ »
aalexandrop Αποσυνδεδεμένος
Ανώτερο μέλος
****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 357
Μέλος από: Ιαν, 2008

Προφίλ
Μένω στη Νεάπολη της Νίκαιας, al1975, έλα το βράδυ, να σου κάνω το τραπέζι!  Κλείσιμο ματιού Κλείσιμο ματιού Κλείσιμο ματιού Μεγάλο χαμόγελο
Καταγράφηκε
Η αγάπη είναι κάτι ιδανικό, ο γάμος κάτι πραγματικό. Η σύγχυση του ιδανικού με το πραγματικό ποτέ δεν μένει ατιμώρητη.
 
Απάντηση #5
« στις: Φεβρουάριος 26, 2008, 14:04:06 μμ »
al1975
Επισκέπτης
Είμαστε και κοντά, εγω μένω Πειραιά!
Για αυτό μην τάζεις και σου έρθω και δεν σας μείνει λέπι!
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #6
« στις: Φεβρουάριος 26, 2008, 14:18:06 μμ »
aalexandrop Αποσυνδεδεμένος
Ανώτερο μέλος
****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 357
Μέλος από: Ιαν, 2008

Προφίλ
Ξέρεις, το πρωί έφτιαξα κολοκυθάκια γεμιστά με κιμά και σάλτσα λεμονιού, για τα μωρά. Τώρα, προέκυψαν και οι ζαργάνες.. Βλέπεις, είναι πολύ γνωστός ο ιχθυοπώλης και όταν φέρνει κάτι πολύ φρέσκο, το τιμάμε δεόντως. Είχε φέρει και χταποδάκια φρέσκα, του παρήγγειλα και σκοπεύω να μαγειρέψω χταποδάκι στιφάδο με μακαροτσίνια, αύριο το πρωί.  Γλώσσα Γλώσσα
Καταγράφηκε
Η αγάπη είναι κάτι ιδανικό, ο γάμος κάτι πραγματικό. Η σύγχυση του ιδανικού με το πραγματικό ποτέ δεν μένει ατιμώρητη.
 
Απάντηση #7
« στις: Φεβρουάριος 26, 2008, 18:11:00 μμ »
ArXoS Αποσυνδεδεμένος
Διαχειριστής
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Ανδρας
Μηνύματα: 5.605
Μέλος από: Ιούν, 2007

greekmasa greekmasa Προφίλ WWW
Αν είναι αρκετά μεγάλες (πάνω από μισό μέτρο), μπορείς να τις κάνεις ψητές γουνάκια (με σκίσιμο από τη ράχη)
Καταπληκτικός μεζές  Έκπληξη Έκπληξη Έκπληξη Έκπληξη
Καταγράφηκε
Γηράσκω αεί διδασκόμενος
 
Απάντηση #8
« στις: Φεβρουάριος 27, 2008, 09:32:44 πμ »
arhontia Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 720
Μέλος από: Ιούν, 2007

Arhontia Karakosta Προφίλ WWW
Και αν είναι μικρούλες, γίνονται και πλακί όπως ο γαύρος ή με σκόρδο, λεμόνι, λαδορίγανη.
Καταγράφηκε
Κάθε παιδί κρύβει μέσα του έναν καλλιτέχνη. Το πρόβλημα είναι πώς να παραμείνει καλλιτέχνης μεγαλώνοντας.
https://arhontia.com/
https://toixografie.com
 
Εκτύπωση  Σελίδες 1 Πάνω