Καλημερα σε ολους!
να μας πεις κι εμάς τι είναι οι "ούγενες";
ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ καλό ψάρι!!Ούγενα «Χάραξ ο Γραμμωτός». Η χιόνα η μυτάκι…Σε διάφορα ψαροχώρια την έχουμε συναντήσει με ονόματα όπως: Μυτάκι, Χαρακίδα, σουβλίτη, και ξυδομύτα
[/b] Πως Τρώγεται.
η ούγενα - όπως και ο Σαργός - τρώγεται ψητή στα κάρβουνα, με λαδολέμονο και ψιλοκομμένο μαϊντανό. Το κρέας της είναι σχεδόν ίδιο με του σαργού, λευκότερο όμως και πολύ πιο μαλακό
Θα ήθελα να σας προτείνω και μια συνταγή
Καθαρίζουμε τις ούγενες (προτιμότερο στη θάλασσα για να διατηρηθεί η φρεσκάδα της) γεμίζουμε το άνοιγμα της κοιλιάς με μάραθο και τις πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι. Τις βουτάμε σε λάδι πού
έχουμε χτυπήσει με χυμό λεμονιού, τις βάζουμε στη σχάρα και τις ψήνουμε στα κάρβουνα αλείφοντας με το λαδολέμονο πού μας έχει περισσέψει.
]ΣΗΜΕΡΑ ΕΓΏ ΕΦΤΙΑΞΑ ΣΟΎΠΑ ΤΟΥ ΙΠΠΟΚΡΆΤΟΥΣ ΜΙΑ ΥΠΈΡΟΧΗ ΣΟΎΠΑ ΜΕ ΌΤΙ ΛΑΧΑΝΙΚΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΛΎ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΎΒΟ ΚΌΤΑΣ...ΚΑΙ ΜΠΌΛΙΚΟ ΛΕΜΟΝΆΚΙ. ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΤΙΚΗ ΚΑΙ ΥΠΈΡΟΧΗ!!