Καλώς ορίσατε,
Επισκέπτης
. Παρακαλούμε
συνδεθείτε
ή
εγγραφείτε
.
1 ώρα
1 μέρα
1 εβδομάδα
1 μήνας
Χωρίς όριο
Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αρχική
Forum
Βοήθεια
Ημερολόγιο
Σύνδεση
Εγγραφή
Απρίλιος 26, 2024, 01:36:23 πμ
GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Μαγειρέματα
Συνταγές
Σούπες - Σάλτσες
Τραχανάς
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Εργαλεία θέματος
Αναζήτηση σε αυτό το θέμα
Σελίδες
1
Αποστολέας
Θέμα: Τραχανάς (Αναγνώστηκε 31174 φορές)
«
στις:
Μάρτιος 06, 2008, 08:43:02 πμ »
pxpontios
Πλήρες μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 183
Μέλος από: Φεβ, 2008
Τραχανάς
Υπαρχουν αρκετα ειδη τραχανα.. Ολα παντα καθοριζονται απο τα υλικα που βαζουμε κατα την δημιουργια του. Ετσι εχουμε λευκο, κοκκινο, ξυνο κ.α. Εγω θα σας δωσω τη συνταγη για το λευκο που λατρευω..
1 κιλο σιμιγδαλι ψιλο ( αν και μερικες φορες το βαζω και μισο μισο)
1/2 κιλο γαλα ολοπαχο (τα χαμηλων λιπαρωνδεν τα προτεινω, χανει σε γευση)\
αλατι οσο σας αρεσει αλλα παντα με μετρο
Ανακτευουμε τα υλικα σε μια λεκανη και τα αφηνουμε σε χωρο με σταθερη θερμοκρασια για ενα βραδυ ( οσο πιο πολυ το αφησουμε τοσο καλυτερα αλλα μην το ξεχασετε καμια βδομαδα)
Περνουμε κομματια απο τη ζυμη και τα ανοιγουμε σε πιτουλες με τα χερια μας, τα τοποθετουμε πανω σε καθαρο σεντονι και να αφηνουμε να στεγνωσουν μια μερα. Κατοπιν τα τριβουμε στο τριφτη, και να αφηνουμε ακομα μια μερα απλωμενα στο σεντονι.. Μετα τον φουρνιζουμε να παρει ενα απαλο ροδισμα και το τοποθετουμε σε βαζα ή ακομα καλυτερα σε βαμβακερα σακκουλακια (μαξιλαροθηκες).
Ειμαστε λοιπον ετοιμοι για την ομορφη σουπιτσα μας..
Σε κατσαρολα που βραζουν 4 φλυτζανια αλατισμενο νερο προσθετουμε 1 φλυτζανακι λαδι και 1/2 φλυτζανι τραχανα. Χαμηλωνουμε τη φωτια και αφηνουμε το τραχανα να σιγοβρασει ανακατευοντας για να μην μας κολλησει.
Σερβιρετε με τριμμενο τυρι και κρουτον
Καλη σας ορεξη!
«
Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουάριος 15, 2009, 00:38:06 πμ από ArXoS
»
Καταγράφηκε
Οποιος τολμα να αγαπα αληθινα, ηρωας θα ειναι παντα, βαθια...
Απάντηση #1
«
στις:
Μάρτιος 06, 2008, 10:49:01 πμ »
ata
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 1.004
Μέλος από: Ιαν, 2008
Απ: Τραχανάς
Μου αρέσει ιδιαίτερα ο τραχανάς...πολύ καλή ιδέα να παραθέσεις συνταγή ...μήπως να την υποβάλεις και στην γενικότερη κατηγορία συνταγών για να καταχωρηθεί ?
Καταγράφηκε
Απάντηση #2
«
στις:
Μάρτιος 06, 2008, 11:28:37 πμ »
EYH2
Ανώτερο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 368
Μέλος από: Ιούν, 2007
Απ: Τραχανάς
Τρελαίνομαι για τραχανά.
Θυμάμαι τη γιαγιά μου που έβαζε τον τραχανά πάνω σε τάβλες και μετά στον ήλιο για να ξεραθεί και να φτιάξει τον ξινόχοντρο.
Μικρό παιδάκι όμως δεν μου άρεσε καθόλου η μυρωδιά του ξινισμένου γάλακτος. Μου θύμιζε χαλασμένο τυρί.
Χρόνια έκανα να δοκιμάσω και έφταιγε αυτό.
Τώρα όμως μόλις βρω ξινόχοντρο.....του δίνω και καταλαβαίνει Χαχα!!
Καταγράφηκε
Απάντηση #3
«
στις:
Μάρτιος 06, 2008, 12:44:33 μμ »
Flora
VIP Member
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 1.862
Μέλος από: Φεβ, 2008
Απ: Τραχανάς
Κι εγώ τη γιαγιά μου θυμήθηκα....
Σ ευχαριστούμε για τον τρόπο παρασκευής του, δεν γνώριζα πως ήταν τόσο ευκολο
Καταγράφηκε
Απάντηση #4
«
στις:
Μάρτιος 06, 2008, 12:48:43 μμ »
al1975
Επισκέπτης
Απ: Τραχανάς
Στο χωριό της μάνας μου τον φτιάχνουν με ξινό γιαούρτι και όχι με γάλα.
Καταγράφηκε
Απάντηση #5
«
στις:
Σεπτέμβριος 18, 2018, 18:31:45 μμ »
DanaeG
Νέο μέλος
Αρχάριο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 3
Μέλος από: Σεπ, 2018
Απ: Τραχανάς
Τέλεια ιδέα για κάτι ελαφρύ το βράδυ. Εξαιρετική συνταγή.
Καταγράφηκε
Σελίδες
1
Εκτύπωση
Σύνθετη αναζήτηση
Powered by SMF
|
SMF © 2006-2014, Lewis Media
GreekMaSa 2015 ©
Φόρτωση...