Καλώς ορίσατε,
Επισκέπτης
. Παρακαλούμε
συνδεθείτε
ή
εγγραφείτε
.
1 ώρα
1 μέρα
1 εβδομάδα
1 μήνας
Χωρίς όριο
Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αρχική
Forum
Βοήθεια
Ημερολόγιο
Σύνδεση
Εγγραφή
Απρίλιος 19, 2024, 00:35:51 πμ
GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Μαγειρέματα
Συνταγές
Πίτες - Ψωμιά
Πιτάκια ποντιακά
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Εργαλεία θέματος
Αναζήτηση σε αυτό το θέμα
Σελίδες
1
Αποστολέας
Θέμα: Πιτάκια ποντιακά (Αναγνώστηκε 8050 φορές)
«
στις:
Μάρτιος 07, 2008, 08:23:20 πμ »
pxpontios
Πλήρες μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 183
Μέλος από: Φεβ, 2008
Πιτάκια ποντιακά
Πιτάκια ποντιακά
Συστατικά:
1 ζυμάρι από το φούρνο (ή το ζυμώνουμε στο σπίτι με μαγιά), 1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος, ½ κιλό ντομάτες, 2 κουταλιές λάδι, 4 κρεμμύδια, 1 χούφτα μαϊντανός, 2 αβγά, 3 κουταλιές φρέσκο βούτυρο, αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση:
Ζυμώνετε το ζυμάρι. Το μοιράζετε σε μικρά κομμάτια που πλάθετε σε μπαλάκια. Με τα δάχτυλα ανοίγετε τα μπαλάκια σε πιτάκια σε διάσταση όσο ένα πιάτο του τσαγιού και τα τοποθετείτε μέσα σε βουτυρωμένο ταψί. Μέσα σε λεκάνη ζυμώνετε τον κιμά με δύο αβγά, τα κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες, 2 κουταλιές λάδι, αλάτι και πιπέρι. Παίρνετε μέρος από τον κιμά ανάλογο με τα πιτάκια και το στρώνετε πάνω στα πιτάκια σε πάχος 1 εκατ. Το ισιώνετε με το χέρι σας και το σκεπάζετε με λεπτές φέτες από ώριμες ντομάτες. Βάζετε από πάνω ένα κομματάκι βούτυρο και τα ψήνετε σε ζεστό φούρνο τόσο όσο να κάνει χρώμα από κάτω η πιτούλα και να ψηθεί ο κιμάς. Τρώγονται ζεστά-ζεστά.
«
Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουάριος 17, 2009, 22:26:58 μμ από ArXoS
»
Καταγράφηκε
Οποιος τολμα να αγαπα αληθινα, ηρωας θα ειναι παντα, βαθια...
Σελίδες
1
Εκτύπωση
Σύνθετη αναζήτηση
Powered by SMF
|
SMF © 2006-2014, Lewis Media
GreekMaSa 2015 ©
Φόρτωση...