Καλώς ορίσατε,
Επισκέπτης
. Παρακαλούμε
συνδεθείτε
ή
εγγραφείτε
.
1 ώρα
1 μέρα
1 εβδομάδα
1 μήνας
Χωρίς όριο
Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αρχική
Forum
Βοήθεια
Ημερολόγιο
Σύνδεση
Εγγραφή
Μάρτιος 28, 2024, 20:06:17 μμ
GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Μαγειρέματα
Συνταγές
Πίτες - Ψωμιά
Σιρόν (Ποντιακό)
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Εργαλεία θέματος
Αναζήτηση σε αυτό το θέμα
Σελίδες
1
Αποστολέας
Θέμα: Σιρόν (Ποντιακό) (Αναγνώστηκε 25511 φορές)
«
στις:
Μάρτιος 07, 2008, 08:25:37 πμ »
pxpontios
Πλήρες μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 183
Μέλος από: Φεβ, 2008
Σιρόν (Ποντιακό)
Σιρόν
Συστατικά:
Για τη ζύμη:
1κιλό αλεύρι μαλακό, μισό ποτηράκι του κρασιού λάδι, 1 κουταλιά σούπας ξύδι, αλάτι, 1 ποτήρι νερό χλιαρό
Για το γαρνίρισμα:
1 ½ κιλό γιαούρτι, 3-4 σκελίδες σκόρδο, 100 γραμμ. βούτυρο γάλακτος, αλάτι – πιπέρι – ξύδι, 100 γραμμ. σπορέλαιο
Εκτέλεση:
Έχετε το αλεύρι πάνω στο μάρμαρο, ανοίγετε ένα λακκάκι στο κέντρο και αρχίζετε να το ραντίζετε με λίγο νερό χλιαρό, με το λάδι και το ξύδι. Παίρνετε σιγά-σιγά το αλεύρι γύρω-γύρω (κρατάτε λίγο αλεύρι σε ένα πιάτο για να το μεταχειριστείτε στο άνοιγμα των φύλλων). Ζυμώνετε περί τα 10 λεπτά. Η ζύμη πρέπει να γίνει μέτρια, ούτε πολύ σφικτή ούτε πολύ μαλακιά. Τη σκεπάζετε με μια πετσέτα και την αφήνετε για μισή ώρα να ξεκουραστεί. Χωρίζετε το ζυμάρι σε 10-12 μέρη και ανοίγετε αντίστοιχα φύλλα. Ψήνετε τις πιτούλες – φύλλα πάνω σε καυτό σίδερο (στην ηλεκτρική κουζίνα) κι αμέσως τις τυλίγετε σε ρολά όπως το σαραγλί.
Βουτυρώνετε ένα ταψί και τακτοποιείτε τις πιτούλες-ρολά κοντά την μία στην άλλη. Κοπανίζετε το σκόρδο στο γουδί και ανακατεύεται το σκόρδο, το γιαούρτι, αλάτι-πιπέρι, λάδι-ξύδι. Με το μίγμα του γιαουρτιού σκεπάζετε όλη την επιφάνεια του ταψιού. Καίτε τέλος το βούτυρο και το περιχύνετε πάνω στο γιαούρτι να πάει παντού.
Τέλος βάζετε το ταψί στο φούρνο για 20 λεπτά.
«
Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουάριος 17, 2009, 22:29:48 μμ από ArXoS
»
Καταγράφηκε
Οποιος τολμα να αγαπα αληθινα, ηρωας θα ειναι παντα, βαθια...
Σελίδες
1
Εκτύπωση
Σύνθετη αναζήτηση
Powered by SMF
|
SMF © 2006-2014, Lewis Media
GreekMaSa 2015 ©
Φόρτωση...