GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Απρίλιος 19, 2024, 21:46:26 μμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Μαγειρέματα
| |-+  Συνταγές
| | |-+  Πίτες - Ψωμιά
| | | |-+  Σκουμπρόπιτες
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες 1 Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Σκουμπρόπιτες  (Αναγνώστηκε 24859 φορές)
« στις: Μάρτιος 07, 2008, 08:27:25 πμ »
pxpontios Αποσυνδεδεμένος
Πλήρες μέλος
***
Φύλο: Ανδρας
Μηνύματα: 183
Μέλος από: Φεβ, 2008

Προφίλ
Σκουμπρόπιτες

Συστατικά:
1 κιλό ζυμάρι ανεβασμένο με μαγιά μπύρας, 8 σκουμπριά κανονικού μεγέθους, λίγο φρέσκο βούτυρο, αλάτι, λάδι ανάλογο

Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα σκουμπριά. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 μπαλίτσες και την κάθε μια την ανοίγουμε (κατά προτίμηση με τα δάχτυλα) σε σχήμα αβγοειδές και πάχος σχεδόν ενός δαχτύλου.  Σε κάθε φύλλο τοποθετούμε από δύο σκουμπριά. Γυρίζουμε το φύλλο και πιάνοντας το από τις άκρες του από λίγο-λίγο καλύπτουμε τα ψάρια μέσα στο φύλλο (σχηματίζοντας έτσι ένα φαγώσιμο καραβάκι). Ρίχνουμε το κάθε καραβάκι απευθείας στην πλάκα του φούρνου ή μέσα σε ταψάκι αλειμμένο με βούτυρο) και αφού ροδίσουν επάνω και κάτω το βγάζουμε και το αλείφουμε με λίγο βουτυράκι φρέσκο σε όλη την επιφάνεια της πίτας και του σκουμπριού. Το σκεπάζουμε για 10 λεπτά να μαλακώσουν με τον ατμό. Τότε όλη η νοστιμάδα του σκουμπριού απορροφάται από την ζύμη καθώς  τρέχει από το ψάρι μαζί με το βουτυράκι που λιώνει. Αν θέλουμε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αντί για φούρνο ψηστιέρα.
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουάριος 19, 2009, 19:39:54 μμ από ArXoS » Καταγράφηκε
Οποιος τολμα να αγαπα αληθινα, ηρωας θα ειναι παντα, βαθια...
 
Εκτύπωση  Σελίδες 1 Πάνω