GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Νοέμβριος 17, 2017, 23:28:05 μμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Μαγειρέματα
| |-+  Διατροφικά νέα ..
| | |-+  Κακές τροφές που μας κάνουν καλό
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες 1 Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Κακές τροφές που μας κάνουν καλό  (Αναγνώστηκε 9671 φορές)
« στις: Νοέμβριος 01, 2014, 21:59:00 μμ »
ArXoS Αποσυνδεδεμένος
Διαχειριστής
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Ανδρας
Μηνύματα: 5.605
Μέλος από: Ιούν, 2007

greekmasa greekmasa Προφίλ WWW
‘’Κακές’’ τροφές που μας κάνουν καλό

Τι από όλα αυτά που ξέραμε μέχρι σήμερα ισχύει και τι όχι...;

Αυγά
Φήμη: Σημαντική πηγή χοληστερόλης, ο κρόκος μπορεί να ανησυχεί όσους σκέφτονται την υγεία της καρδιάς.
Η αλήθεια. Γιατροί σημειώνουν τώρα ότι τα κορεσμένα λιπαρά και τα τρανς είναι μεγαλύτεροι ένοχοι όσον αφορά την χοληστερόλη στο αίμα παρά η διατροφική χοληστερόλη.

Επίσης τα αυγά μας χορταίνουν. Αν φάμε αυγά στο πρωινό μπορεί να πεινάμε λιγότερο στο μεσημεριανό. Ο κρόκος περιέχει λουτείνη και ζεαξανθίνη, ουσίες που η έρευνά συνδέει με μειωμένο κίνδυνο εκφύλισης ωχράς κηλίδας.

Μοσχάρι
Το βόειο κρέας είναι γεμάτο κορεσμένα λιπαρά και χοληστερόλη. Επομένως, άνθρωποι που νοιάζονται για την καρδιά τους θα πρέπει να το αποφεύγουν.
Άπαχες φέτες μοσχαριού αποτελούν πηγή πρωτεΐνης και σιδήρου χαμηλών λιπαρών. Ο σίδηρος είναι αναγκαίο μέταλλο για τη μεταφορά οξυγόνου από τους πνεύμονες στα κύτταρα του οργανισμού. Πολλές γυναίκες παρουσιάζουν έλλειψη. Υπάρχουν πολλά άπαχα μέρη βόειου κρέατος.

Σοκολάτα
Η σοκολάτα έχει πολλά λιπαρά και ζάχαρη και η γεύση της είναι υπέροχη. Επομένως μπορεί να είναι βλαβερή.
Η σκούρα σοκολάτα περιέχει φλαβονοειδή αντιοξειδωτικά που φαίνεται πως ωφελούν το αίμα και τη καρδιαγγειακή υγεία.
Πρόσφατα, ερευνητές στην Ελβετία ανέφεραν ότι η κατανάλωση σκούρας σοκολάτας κάθε μέρα για 2 εβδομάδες μείωσε τις ορμόνες του στρες, όπως την κορτιζόλη, σε ανθρώπους με υψηλά επίπεδα στρες.
Να προσέχετε όμως τις θερμίδες γιατί μπορεί να δείτε το βάρος σας να αυξάνει.

Πατάτες
Έχουν ψηλή θέση στο γλυκαιμικό δείκτη. Τέτοιες τροφές τείνουν να οδηγούν σε υψηλότερη άνοδο του σακχάρου και της ινσουλίνης, που αποτελεί πρόβλημα για ορισμένους και ιδιαίτερα για όσους πάσχουν από διαβήτη.
Οι πατάτες είναι καλή πηγή ινών, καλίου και βιταμίνης C.
Η πατάτα με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη μετατρέπεται σε γεύμα χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη αν απλώς προσθέσετε λίγο ελαιόλαδο, καθώς βοηθά να επιβραδυνθεί η απορρόφηση των υδατανθράκων της πατάτας.

Καφές
Ο καφές μπορεί να σας φέρει νευρικότητα, να παρεμβληθεί με τον ύπνο σας και να μην είναι καλός για εσάς.
Έρευνες δείχνουν ότι ουσίες του μπορεί ενδεχομένως να μειώσουν τον κίνδυνο άνοιας, διαβήτη και καρκίνου του ήπατος. Τα περισσότερα οφέλη συνδέονται με την κατανάλωση 2-4 φλιτζανιών την ημέρα.
Αν ο καφές σας φέρνει νευρικότητα περιορίστε τον. Θα πρέπει να περιορίσετε την καφεΐνη και αν είστε έγκυος

Ξηροί καρποί
Περιέχουν λιπαρά.
Τα καλά νέα: Περιέχουν λιπαρά, αλλά τα καλά, που είναι φιλικά προς την καρδιά. Υπάρχουν και άλλες υγιεινές θρεπτικές ουσίες, ανάλογα με το είδος του ξηρού καρπού.
Τα φιστίκια είναι πλούσια σε λουτείνη και ζεαξανθίνη, αντιοξειδωτικά που βοηθούν να κρατούνται τα μάτια υγιή.
Τα αμύγδαλα παρέχουν βιταμίνη Ε και τα καρύδια σημαντικές ποσότητες ωμέγα 3 λιπαρών.
Πρέπει να προσέχετε την ποσότητα που καταναλώνετε, καθώς οι ξηροί καρποί περιέχουν σημαντική ποσότητα θερμίδων.

Ψωμί
Το ψωμί είναι βλαβερό για σας επειδή περιέχει πολλούς υδατάνθρακες.
Το ψωμί δεν είναι κακό- η κατανάλωση πολλών κατεργασμένων σιτηρών είναι. Μπορείτε να επιλέξετε ψωμί ολικής αλέσεως. ‘Ερευνα που δημοσιεύεται στο περιοδικό ‘’Archives of Internal Medicine’’, υποδεικνύει ότι άνθρωποι που τρώνε περισσότερα προϊόντα ολικής αλέσεων ζουν περισσότερο.

Καλαμπόκι
Κακή φήμη. Το καλαμπόκι είναι λαχανικό αλλά δεν περιέχει πολλές θρεπτικές ουσίες.
Τα καλά νέα. Αν και δεν έχει πολλές θρεπτικές ουσίες, όπως για παράδειγμα τα μούρα, είναι θρεπτικό. Περιέχει 4 γραμμάρια ινών ανά φλιτζάνι. Όπως και άλλα κίτρινα και πράσινα λαχανικά, το καλαμπόκι είναι καλή πηγή λουτείνης και ζεαξανθίνης.

http://www.msn.com/el
Καταγράφηκε
Γηράσκω αεί διδασκόμενος
 
Απάντηση #1
« στις: Ιανουάριος 01, 2015, 12:33:33 μμ »
steve Αποσυνδεδεμένος
Αρχάριο μέλος
*
Φύλο: Ανδρας
Μηνύματα: 2
Μέλος από: Ιαν, 2015

Προφίλ
ωραιο αρθρο.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #2
« στις: Φεβρουάριος 03, 2015, 16:47:27 μμ »
XrhstosKat Αποσυνδεδεμένος
Απλό μέλος
*
Φύλο: Ανδρας
Μηνύματα: 12
Μέλος από: Ιαν, 2015

Προφίλ
Πράγματι ενδιαφέρον άρθρο.Επιβεβαιώνει δε οτι στην κατάλληλη ποσότητα φαγητά που υπο άλλες συνθήκες είναι βλαβερα, μπορούν να μας ωφελήσουν.
Ας μην ξεχνέμε βέβαια οτι ισχύει και το αντίστροφο: τροφέρ που έχουν εδραιωθεί ώς ωφέλιμες κατα κοινή ομολογία μπορεί'ανεξαρτήτως ποσότητας' να μας κάνουν κακό λόγω κάποιου περιρορισμού του οργανισμού μας.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #3
« στις: Φεβρουάριος 04, 2015, 09:39:39 πμ »
KAPA63 Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Ανδρας
Μηνύματα: 1.291
Μέλος από: Μάι, 2012

Προφίλ
 up up up
Καταγράφηκε
τα παντα ρει
 
Εκτύπωση  Σελίδες 1 Πάνω