GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Απρίλιος 19, 2024, 19:49:18 μμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Εμείς, το GreekMasa ...
| |-+  Αρχείο συζητήσεων
| | |-+  Τι θα φάμε σήμερα;
| | | |-+  2014
| | | | |-+  Νοέμβριος 2014
| | | | | |-+  Κυριακή 9/11/2014, Τι θα φάμε σήμερα
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες 1 Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Κυριακή 9/11/2014, Τι θα φάμε σήμερα  (Αναγνώστηκε 4327 φορές)
« στις: Νοέμβριος 09, 2014, 07:54:14 πμ »
vago Αποσυνδεδεμένος
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 4.812
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Καλημέρα! Γιουβέτσι για σήμερα. Φιλιά!
Καταγράφηκε
What if I like black? It doesn't make me a bad person.
 
Απάντηση #1
« στις: Νοέμβριος 09, 2014, 10:34:28 πμ »
jslam Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Ανδρας
Μηνύματα: 1.238
Μέλος από: Σεπ, 2010

Προφίλ
καλημερα!!!
παστιτσιο για σημερα....ομως!!!δοκιμασα ενα υπεροχο πιατο στην αλλοδαπη προχθες..νουτλς με φιλετινια....εχουμε καμια καλη συνταγη επ αυτου? Σαρκασμός
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #2
« στις: Νοέμβριος 09, 2014, 14:32:04 μμ »
misirlou Αποσυνδεδεμένος
Πλήρες μέλος
***
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 189
Μέλος από: Μάι, 2014

Προφίλ
Αρακά για σήμερα! Φιλιά!
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #3
« στις: Νοέμβριος 09, 2014, 15:41:43 μμ »
voula Αποσυνδεδεμένος
VIP Member
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.927
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Γειά σας. Μοσχάρι ψητό κατσαρόλας με κριθαράκι για σήμερα και κουλουράκια πορτοκαλιού που έκανα χθες βράδυ για τον απογευματινό μας καφέ.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #4
« στις: Νοέμβριος 09, 2014, 15:49:08 μμ »
karina Αποσυνδεδεμένος
Ανώτερο μέλος
****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 458
Μέλος από: Απρ, 2011

Προφίλ
@jslam
Δεν ξέρω που το έφαγες το συγκεκριμένο πιάτο, αλλά θα σου πω μια συνταγή που μου την έδωσε ένας καλός φίλος, Ιάπωνας και την κάνω πολύ συχνά.Δεν έχει πιθανότητες αποτυχίας, ακόμα και για μένα, που δεν φημίζομαι για μαγειρική δεινότητα.
θα χρειαστείς κάποια υλικά που μπορείς άνετα να βρεις σε καταστήματα που υπάρχουν ασιατικά προϊόντα, αλλά υπάρχουν και εναλλακτικές λύσεις.Το μόνο που είναι απαραίτητο είναι η oyster sauce.Νομίζω όμως ότι μπορείς να την βρεις και σε μεγάλα σ/μ.Αν ωστόσο χρειαστείς διευθύνσεις για καταστήματα στην Αθήνα, ευχαρίστως να σου πω.
Για 4 άτομα θα χρειαστείς:
4 τρυφερά φύλλα από λάχανο, κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
1 καρότο σε λεπτά στικς
1/2 κρεμμύδι σε φέτες.
Περίπου 400gr χοιρινό κομμένα σε πολύ λεπτά φετάκια
200gr ζωμό κοτόπουλο
4 κ.σ λεμόνι
4 κ.σ oyster sauce
σησαμέλαιο
1 συσκευασία νουτλς ή αν βρεις γιακισόμπα νουντλς.
Αν βρεις γιακισόμπα νουντλς τα χρησιμοποιείς χωρίς να τα βράσεις, αν χρησιμοποιήσεις τα απλά, ακολουθείς οδηγίες μαγειρέματος, σύμφωνα με την συσκευασία
Αν βρεις απλά νουντλς, απλά τα βράζεις σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσεως, αν πάλι βρεις γιακισόμπα δεν χρειάζονται βράσιμο.
Ανακατεύεις τον ζωμό με το λεμόνι και την oyster sauce και τα αφήνεις στην άκρη
Σε καυτό τηγάνι ρίχνεις λίγο φυτικό λάδι και τσιγαρίζεις καλά το κρέας.Μόλις αλλάξει χρώμα, προσθέτεις τα λαχανικά και τσιγαρίζεις μέχρι να μαγειρευτούν, αλλά να μείνουν τραγανά.
Προσθέτεις τα νουντλς και αμέσως μετά τον ζωμό.Ανακατεύεις καλά, να απορροφηθούν τα υγρά και πριν το σερβίρισμα ρίχνεις λίγο σησαμέλαιο.
Για την αυθεντικότητα της συνταγής, απο πάνω ρίχνεις λίγο κρεμμύδι φρέσκο, μόνο το άσπρο κομμάτι ψιλοκομμένο αφού το έχεις ανακατέψει με λίγο τσίλι σος ή ταμπάσκο.
Και επειδή κατά 95% θα αποχωρήσουμε σύντομα  για άπω ανατολή για να βρούμε ένα καλύτερο μέλλον, ενδεχομένως κάποια στιγμή  να μοιραστώ μαζί σας πιο πολλές συνταγές.
Σήμερα φάγαμε κάτι λιγότερο εξωτικό, μοσχαράκι γιουβέτσι με σαλάτα λάχανο-καρότο.
Καλή συνέχεια!

« Τελευταία τροποποίηση: Νοέμβριος 09, 2014, 15:53:25 μμ από karina » Καταγράφηκε
 
Απάντηση #5
« στις: Νοέμβριος 09, 2014, 17:01:41 μμ »
jslam Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Ανδρας
Μηνύματα: 1.238
Μέλος από: Σεπ, 2010

Προφίλ
καρινα!!!!!!!!
αποκλειεται να μην εισαι καλη στη μαγειρικη!!! Σαρκασμός
1000 ευχαριστω για το κοπο που εκανες να γραψεις τοσο αναλυτικα τα στοιχεια της συνταγης...
θα ψαξω τα υλικα στο Βασιλοπουλο...κα Στριφογύρισμα ματιώνι το αποτελεσμα θα το δειξω
και παλι ευχαριστω πολυ kissed
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #6
« στις: Νοέμβριος 11, 2014, 21:09:13 μμ »
Pastaflora Αποσυνδεδεμένος
VIP Member
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 4.918
Μέλος από: Μάι, 2008

Προφίλ
καρινα!!!!!!!!
αποκλειεται να μην εισαι καλη στη μαγειρικη!!! Σαρκασμός
1000 ευχαριστω για το κοπο που εκανες να γραψεις τοσο αναλυτικα τα στοιχεια της συνταγης...
θα ψαξω τα υλικα στο Βασιλοπουλο...κα Στριφογύρισμα ματιώνι το αποτελεσμα θα το δειξω
και παλι ευχαριστω πολυ kissed
@jslam
Δεν ξέρω που το έφαγες το συγκεκριμένο πιάτο, αλλά θα σου πω μια συνταγή που μου την έδωσε ένας καλός φίλος, Ιάπωνας και την κάνω πολύ συχνά.Δεν έχει πιθανότητες αποτυχίας, ακόμα και για μένα, που δεν φημίζομαι για μαγειρική δεινότητα.
θα χρειαστείς κάποια υλικά που μπορείς άνετα να βρεις σε καταστήματα που υπάρχουν ασιατικά προϊόντα, αλλά υπάρχουν και εναλλακτικές λύσεις.Το μόνο που είναι απαραίτητο είναι η oyster sauce.Νομίζω όμως ότι μπορείς να την βρεις και σε μεγάλα σ/μ.Αν ωστόσο χρειαστείς διευθύνσεις για καταστήματα στην Αθήνα, ευχαρίστως να σου πω.
Για 4 άτομα θα χρειαστείς:
4 τρυφερά φύλλα από λάχανο, κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
1 καρότο σε λεπτά στικς
1/2 κρεμμύδι σε φέτες.
Περίπου 400gr χοιρινό κομμένα σε πολύ λεπτά φετάκια
200gr ζωμό κοτόπουλο
4 κ.σ λεμόνι
4 κ.σ oyster sauce
σησαμέλαιο
1 συσκευασία νουτλς ή αν βρεις γιακισόμπα νουντλς.
Αν βρεις γιακισόμπα νουντλς τα χρησιμοποιείς χωρίς να τα βράσεις, αν χρησιμοποιήσεις τα απλά, ακολουθείς οδηγίες μαγειρέματος, σύμφωνα με την συσκευασία
Αν βρεις απλά νουντλς, απλά τα βράζεις σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσεως, αν πάλι βρεις γιακισόμπα δεν χρειάζονται βράσιμο.
Ανακατεύεις τον ζωμό με το λεμόνι και την oyster sauce και τα αφήνεις στην άκρη
Σε καυτό τηγάνι ρίχνεις λίγο φυτικό λάδι και τσιγαρίζεις καλά το κρέας.Μόλις αλλάξει χρώμα, προσθέτεις τα λαχανικά και τσιγαρίζεις μέχρι να μαγειρευτούν, αλλά να μείνουν τραγανά.
Προσθέτεις τα νουντλς και αμέσως μετά τον ζωμό.Ανακατεύεις καλά, να απορροφηθούν τα υγρά και πριν το σερβίρισμα ρίχνεις λίγο σησαμέλαιο.
Για την αυθεντικότητα της συνταγής, απο πάνω ρίχνεις λίγο κρεμμύδι φρέσκο, μόνο το άσπρο κομμάτι ψιλοκομμένο αφού το έχεις ανακατέψει με λίγο τσίλι σος ή ταμπάσκο.
Και επειδή κατά 95% θα αποχωρήσουμε σύντομα  για άπω ανατολή για να βρούμε ένα καλύτερο μέλλον, ενδεχομένως κάποια στιγμή  να μοιραστώ μαζί σας πιο πολλές συνταγές.
Σήμερα φάγαμε κάτι λιγότερο εξωτικό, μοσχαράκι γιουβέτσι με σαλάτα λάχανο-καρότο.
Καλή συνέχεια!



ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ, ΚΑΙ ΕΓΏ ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ ΠΟΛΎ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ  ΚΟΡΊΝΑ ΚΑΙ ΓΙΩΡΓΟ JSLAM  ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΟΧΗ ΣΥΝΤΑΓΗ, ΘΕΛΩ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΟΜΩΣ ΤΑ γιακισόμπα  ΤΑ ΤΡΩΝΕ ΕΤΣΙ ΩΜΑ? ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ  ΣΤΕΓΝΑ ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΑ?


ΕΓΩ ΕΦΤΙΑΞΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΝΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ  ΤΡΙΒΕΛΑΚΙΑ ΚΑΙ  ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ  ΥΠΕΡΟΧΗ ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ. kissing rose rose




Καταγράφηκε
May the brightest Rainbow shine on you today.
 
Εκτύπωση  Σελίδες 1 Πάνω