Καλώς ορίσατε,
Επισκέπτης
. Παρακαλούμε
συνδεθείτε
ή
εγγραφείτε
.
1 ώρα
1 μέρα
1 εβδομάδα
1 μήνας
Χωρίς όριο
Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αρχική
Forum
Βοήθεια
Ημερολόγιο
Σύνδεση
Εγγραφή
Απρίλιος 19, 2024, 22:49:10 μμ
GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Εμείς, το GreekMasa ...
Αρχείο συζητήσεων
Τι θα φάμε σήμερα;
2014
Νοέμβριος 2014
Κυριακή 9/11/2014, Τι θα φάμε σήμερα
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Εργαλεία θέματος
Αναζήτηση σε αυτό το θέμα
Σελίδες
1
Αποστολέας
Θέμα: Κυριακή 9/11/2014, Τι θα φάμε σήμερα (Αναγνώστηκε 4328 φορές)
«
στις:
Νοέμβριος 09, 2014, 07:54:14 πμ »
vago
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 4.812
Μέλος από: Ιούν, 2007
Κυριακή 9/11/2014, Τι θα φάμε σήμερα
Καλημέρα! Γιουβέτσι για σήμερα. Φιλιά!
Καταγράφηκε
What if I like black? It doesn't make me a bad person.
Απάντηση #1
«
στις:
Νοέμβριος 09, 2014, 10:34:28 πμ »
jslam
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 1.238
Μέλος από: Σεπ, 2010
Απ: Κυριακή 9/11/2014, Τι θα φάμε σήμερα
καλημερα!!!
παστιτσιο για σημερα....ομως!!!δοκιμασα ενα υπεροχο πιατο στην αλλοδαπη προχθες..νουτλς με φιλετινια....εχουμε καμια καλη συνταγη επ αυτου?
Καταγράφηκε
Απάντηση #2
«
στις:
Νοέμβριος 09, 2014, 14:32:04 μμ »
misirlou
Πλήρες μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 189
Μέλος από: Μάι, 2014
Απ: Κυριακή 9/11/2014, Τι θα φάμε σήμερα
Αρακά για σήμερα! Φιλιά!
Καταγράφηκε
Απάντηση #3
«
στις:
Νοέμβριος 09, 2014, 15:41:43 μμ »
voula
VIP Member
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 1.927
Μέλος από: Ιούν, 2007
Απ: Κυριακή 9/11/2014, Τι θα φάμε σήμερα
Γειά σας. Μοσχάρι ψητό κατσαρόλας με κριθαράκι για σήμερα και κουλουράκια πορτοκαλιού που έκανα χθες βράδυ για τον απογευματινό μας καφέ.
Καταγράφηκε
Απάντηση #4
«
στις:
Νοέμβριος 09, 2014, 15:49:08 μμ »
karina
Ανώτερο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 458
Μέλος από: Απρ, 2011
Απ: Κυριακή 9/11/2014, Τι θα φάμε σήμερα
@jslam
Δεν ξέρω που το έφαγες το συγκεκριμένο πιάτο, αλλά θα σου πω μια συνταγή που μου την έδωσε ένας καλός φίλος, Ιάπωνας και την κάνω πολύ συχνά.Δεν έχει πιθανότητες αποτυχίας, ακόμα και για μένα, που δεν φημίζομαι για μαγειρική δεινότητα.
θα χρειαστείς κάποια υλικά που μπορείς άνετα να βρεις σε καταστήματα που υπάρχουν ασιατικά προϊόντα, αλλά υπάρχουν και εναλλακτικές λύσεις.Το μόνο που είναι απαραίτητο είναι η oyster sauce.Νομίζω όμως ότι μπορείς να την βρεις και σε μεγάλα σ/μ.Αν ωστόσο χρειαστείς διευθύνσεις για καταστήματα στην Αθήνα, ευχαρίστως να σου πω.
Για 4 άτομα θα χρειαστείς:
4 τρυφερά φύλλα από λάχανο, κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
1 καρότο σε λεπτά στικς
1/2 κρεμμύδι σε φέτες.
Περίπου 400gr χοιρινό κομμένα σε πολύ λεπτά φετάκια
200gr ζωμό κοτόπουλο
4 κ.σ λεμόνι
4 κ.σ oyster sauce
σησαμέλαιο
1 συσκευασία νουτλς ή αν βρεις γιακισόμπα νουντλς.
Αν βρεις γιακισόμπα νουντλς τα χρησιμοποιείς χωρίς να τα βράσεις, αν χρησιμοποιήσεις τα απλά, ακολουθείς οδηγίες μαγειρέματος, σύμφωνα με την συσκευασία
Αν βρεις απλά νουντλς, απλά τα βράζεις σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσεως, αν πάλι βρεις γιακισόμπα δεν χρειάζονται βράσιμο.
Ανακατεύεις τον ζωμό με το λεμόνι και την oyster sauce και τα αφήνεις στην άκρη
Σε καυτό τηγάνι ρίχνεις λίγο φυτικό λάδι και τσιγαρίζεις καλά το κρέας.Μόλις αλλάξει χρώμα, προσθέτεις τα λαχανικά και τσιγαρίζεις μέχρι να μαγειρευτούν, αλλά να μείνουν τραγανά.
Προσθέτεις τα νουντλς και αμέσως μετά τον ζωμό.Ανακατεύεις καλά, να απορροφηθούν τα υγρά και πριν το σερβίρισμα ρίχνεις λίγο σησαμέλαιο.
Για την αυθεντικότητα της συνταγής, απο πάνω ρίχνεις λίγο κρεμμύδι φρέσκο, μόνο το άσπρο κομμάτι ψιλοκομμένο αφού το έχεις ανακατέψει με λίγο τσίλι σος ή ταμπάσκο.
Και επειδή κατά 95% θα αποχωρήσουμε σύντομα για άπω ανατολή για να βρούμε ένα καλύτερο μέλλον, ενδεχομένως κάποια στιγμή να μοιραστώ μαζί σας πιο πολλές συνταγές.
Σήμερα φάγαμε κάτι λιγότερο εξωτικό, μοσχαράκι γιουβέτσι με σαλάτα λάχανο-καρότο.
Καλή συνέχεια!
«
Τελευταία τροποποίηση: Νοέμβριος 09, 2014, 15:53:25 μμ από karina
»
Καταγράφηκε
Απάντηση #5
«
στις:
Νοέμβριος 09, 2014, 17:01:41 μμ »
jslam
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 1.238
Μέλος από: Σεπ, 2010
Απ: Κυριακή 9/11/2014, Τι θα φάμε σήμερα
καρινα!!!!!!!!
αποκλειεται να μην εισαι καλη στη μαγειρικη!!!
1000 ευχαριστω για το κοπο που εκανες να γραψεις τοσο αναλυτικα τα στοιχεια της συνταγης...
θα ψαξω τα υλικα στο Βασιλοπουλο...κα
ι το αποτελεσμα θα το δειξω
και παλι ευχαριστω πολυ
Καταγράφηκε
Απάντηση #6
«
στις:
Νοέμβριος 11, 2014, 21:09:13 μμ »
Pastaflora
VIP Member
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 4.918
Μέλος από: Μάι, 2008
Απ: Κυριακή 9/11/2014, Τι θα φάμε σήμερα
Παράθεση από: jslam στις Νοέμβριος 09, 2014, 17:01:41 μμ
καρινα!!!!!!!!
αποκλειεται να μην εισαι καλη στη μαγειρικη!!!
1000 ευχαριστω για το κοπο που εκανες να γραψεις τοσο αναλυτικα τα στοιχεια της συνταγης...
θα ψαξω τα υλικα στο Βασιλοπουλο...κα
ι το αποτελεσμα θα το δειξω
και παλι ευχαριστω πολυ
Παράθεση από: karina στις Νοέμβριος 09, 2014, 15:49:08 μμ
@jslam
Δεν ξέρω που το έφαγες το συγκεκριμένο πιάτο, αλλά θα σου πω μια συνταγή που μου την έδωσε ένας καλός φίλος, Ιάπωνας και την κάνω πολύ συχνά.Δεν έχει πιθανότητες αποτυχίας, ακόμα και για μένα, που δεν φημίζομαι για μαγειρική δεινότητα.
θα χρειαστείς κάποια υλικά που μπορείς άνετα να βρεις σε καταστήματα που υπάρχουν ασιατικά προϊόντα, αλλά υπάρχουν και εναλλακτικές λύσεις.Το μόνο που είναι απαραίτητο είναι η oyster sauce.Νομίζω όμως ότι μπορείς να την βρεις και σε μεγάλα σ/μ.Αν ωστόσο χρειαστείς διευθύνσεις για καταστήματα στην Αθήνα, ευχαρίστως να σου πω.
Για 4 άτομα θα χρειαστείς:
4 τρυφερά φύλλα από λάχανο, κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
1 καρότο σε λεπτά στικς
1/2 κρεμμύδι σε φέτες.
Περίπου 400gr χοιρινό κομμένα σε πολύ λεπτά φετάκια
200gr ζωμό κοτόπουλο
4 κ.σ λεμόνι
4 κ.σ oyster sauce
σησαμέλαιο
1 συσκευασία νουτλς ή αν βρεις γιακισόμπα νουντλς.
Αν βρεις γιακισόμπα νουντλς τα χρησιμοποιείς χωρίς να τα βράσεις, αν χρησιμοποιήσεις τα απλά, ακολουθείς οδηγίες μαγειρέματος, σύμφωνα με την συσκευασία
Αν βρεις απλά νουντλς, απλά τα βράζεις σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσεως, αν πάλι βρεις γιακισόμπα δεν χρειάζονται βράσιμο.
Ανακατεύεις τον ζωμό με το λεμόνι και την oyster sauce και τα αφήνεις στην άκρη
Σε καυτό τηγάνι ρίχνεις λίγο φυτικό λάδι και τσιγαρίζεις καλά το κρέας.Μόλις αλλάξει χρώμα, προσθέτεις τα λαχανικά και τσιγαρίζεις μέχρι να μαγειρευτούν, αλλά να μείνουν τραγανά.
Προσθέτεις τα νουντλς και αμέσως μετά τον ζωμό.Ανακατεύεις καλά, να απορροφηθούν τα υγρά και πριν το σερβίρισμα ρίχνεις λίγο σησαμέλαιο.
Για την αυθεντικότητα της συνταγής, απο πάνω ρίχνεις λίγο κρεμμύδι φρέσκο, μόνο το άσπρο κομμάτι ψιλοκομμένο αφού το έχεις ανακατέψει με λίγο τσίλι σος ή ταμπάσκο.
Και επειδή κατά 95% θα αποχωρήσουμε σύντομα για άπω ανατολή για να βρούμε ένα καλύτερο μέλλον, ενδεχομένως κάποια στιγμή να μοιραστώ μαζί σας πιο πολλές συνταγές.
Σήμερα φάγαμε κάτι λιγότερο εξωτικό, μοσχαράκι γιουβέτσι με σαλάτα λάχανο-καρότο.
Καλή συνέχεια!
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ, ΚΑΙ ΕΓΏ ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ ΠΟΛΎ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΟΡΊΝΑ ΚΑΙ ΓΙΩΡΓΟ JSLAM ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΟΧΗ ΣΥΝΤΑΓΗ, ΘΕΛΩ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΟΜΩΣ ΤΑ γιακισόμπα ΤΑ ΤΡΩΝΕ ΕΤΣΙ ΩΜΑ? ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΕΓΝΑ ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΑ?
ΕΓΩ ΕΦΤΙΑΞΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΝΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΤΡΙΒΕΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡΟΧΗ ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ.
Καταγράφηκε
May the brightest Rainbow shine on you today.
Σελίδες
1
Εκτύπωση
Σύνθετη αναζήτηση
Powered by SMF
|
SMF © 2006-2014, Lewis Media
GreekMaSa 2015 ©
Φόρτωση...