GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Απρίλιος 20, 2024, 19:30:11 μμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Μαγειρέματα
| |-+  Αναζήτηση Συνταγής
| | |-+  Μαρμελάδα γάλακτος.
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες 1 2 » Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Μαρμελάδα γάλακτος.  (Αναγνώστηκε 17819 φορές)
« στις: Μάρτιος 12, 2008, 12:49:37 μμ »
YANNA Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 874
Μέλος από: Φεβ, 2008

Προφίλ WWW
Θέλω να φτιάξω μια τούρτα, που πρέπει να βάλω μαζί με τη σαντιγύ και μαρμελάδα γάλακτος. Για να φτιάξω τη μαρμελάδα αυτή πρέπει να βράσω γάλα ζαχαρούχο με το κουτί του σε νερό που βράζει για 2 ώρες.Επειδή παίρνει πολύ χρόνο αυτή η διαδικασία θέλω να ξέρω αν φτιάξω 3-4 κουτιά πόσο χρόνο μπορώ να τα κρατήσω, χωρίς να τα ανοίξω ή αν πρέπει να τα βάλω στο ψυγείο? Εάν ξέρει κάποιος περισσότερα γι'αυτή τη μαρμελάδα(?) άς απαντήσει  Απορία
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #1
« στις: Μάρτιος 12, 2008, 13:02:18 μμ »
margarita79 Αποσυνδεδεμένος
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.145
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
εννοεις την καραμελα προφανως που γινεται οταν βρασουμε το ζαχαρουχο και τη χρησιμοποιουμε και στο γνωστο πλεον μπανοφι ε??/
λοιπον αν δεν εχουν ανοιχτει τα κουτια διατηρουνται στο ντουλαπι σε σκιερο μερος εγω τα εχω κρατησει και μεχρι 4 μηνες.
η καραμελα δεν παθαινει τιποτα
φιλια
Καταγράφηκε
Δεν υπάρχουν απραγματοποίητα όνειρα, μόνο η πεπερασμένη μας αντίληψη για το τι είναι πραγματοποιήσιμο..
 
Απάντηση #2
« στις: Μάρτιος 12, 2008, 15:23:18 μμ »
YANNA Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 874
Μέλος από: Φεβ, 2008

Προφίλ WWW
Μαργαρίτα αρχικά σε ευχαριστώ για το άμεσο ενδιαφέρον σου. Ναι για την καραμέλα πρόκειται γιατί όταν το έφτιαξα είδα ότι είχε την γεύση της καραμέλας σαν τις παλιές καραμέλες γάλακτος.Το ζήτησα όμως σαν μαρμελάδα γάλακτος γιατί έτσι το γράφουν στο τελευταίο τεύχος του realfood.Καλό σου απόγευμα και φιλιά.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #3
« στις: Μάρτιος 12, 2008, 16:00:38 μμ »
margarita79 Αποσυνδεδεμένος
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.145
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
ναι γιαννα μου κυκλοφορει πολυ τελευταια αυτη η εκδοχη της καραμελας απο το βρασμενο ζαχαρουχο.
και η αληθεια ειναι οτι ειναι πεντανοστιμη η ατιμη  Κλείσιμο ματιού Κλείσιμο ματιού
μη φοβασαι διατηρειται αρκετα προσεξε μονο αν δεν το εχεις υποψιν σου οταν βραζεις τα γαλατα να ειναι σε πολυ χαμηλη φωτια και παντα σκεπασμενα με νερο.
εγω την πρωτη φορα παραλιγο να εκραγω !!!
 Μεγάλο χαμόγελο Μεγάλο χαμόγελο
βαλε μας την τουρτιτσα οταν μπορεσεις
« Τελευταία τροποποίηση: Μάρτιος 12, 2008, 16:28:20 μμ από margarita79 » Καταγράφηκε
Δεν υπάρχουν απραγματοποίητα όνειρα, μόνο η πεπερασμένη μας αντίληψη για το τι είναι πραγματοποιήσιμο..
 
Απάντηση #4
« στις: Μάρτιος 12, 2008, 18:42:19 μμ »
Nena Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 987
Μέλος από: Αύγ, 2007

Προφίλ
Δεν ξέρω να πω αν και πόσο διατηρείται. Δεν έφτιαξα ποτέ. Επειδή όμως ξενικά λέγεται banofi ή με δύο f, ψάξε στο γούγλη μήπως δίνει λεπτομέρειες.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #5
« στις: Μάρτιος 12, 2008, 23:02:41 μμ »
YANNA Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 874
Μέλος από: Φεβ, 2008

Προφίλ WWW
Κορίτσια σας ευχαριστώ και τις δυό για τις απαντήσεις σας. Τελικά έμαθα ότι μαρμελάδα γάλακτος τη λένε οι  αμερικάνοι (τώρα τι σχέση έχει η μαρμελάδα με την καραμέλα μόνο οι αμερικάνοι το ξέρουν). Μαργαρίτα για την τουρτίτσα που λέγαμε την έφτιαξα (και 4 κουτιά ζαχαρούχο να έχω, γι' αυτό ρώτησα πόσο διατηρείται) αλλά κάτι δεν μου πάει καλά. Η βάση της έχει γεμιστά μπισκότα και σοκολάτα και μου φαίνεται πολύ γλυκειά, έτσι θα κάνω παραλλαγές , ίσως την δοκιμάσω με βάση σοκολάτας και κόρν-φλέικς που είναι πιό τραγανή. Πάντως όταν την φτιάξω όπως την θέλω θα σας την στείλω.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #6
« στις: Μάρτιος 13, 2008, 09:46:22 πμ »
giota Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.625
Μέλος από: Οκτ, 2007

Προφίλ WWW
λιγο επικινδυνο δεν ειναι να βρασεις το ζαχαρουχο με το κουτακι  Απορία Απορία Απορία Απορία
να μην εκτοξευτει χαχαχα Μεγάλο χαμόγελο Μεγάλο χαμόγελο Μεγάλο χαμόγελο Μεγάλο χαμόγελο Μεγάλο χαμόγελο
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #7
« στις: Μάρτιος 13, 2008, 09:47:15 πμ »
margarita79 Αποσυνδεδεμένος
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.145
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
περιμενουμε γιαννα με ανυπομονησια τη συνταγουλα!!!!!!!!
Καταγράφηκε
Δεν υπάρχουν απραγματοποίητα όνειρα, μόνο η πεπερασμένη μας αντίληψη για το τι είναι πραγματοποιήσιμο..
 
Απάντηση #8
« στις: Μάρτιος 13, 2008, 11:33:38 πμ »
elie Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 644
Μέλος από: Οκτ, 2007

Προφίλ WWW
Είχα τις επιφυλάξεις μου για το βράσιμο του κουτιού με το ζαχαρούχο όχι για την έκρηξη αλλά περισσότερο για τη συμπεριφορά που έχει η εσωτερική επικάλυψη του κουτιού σε υψηλές θερμοκρασίες (έχει συζητηθεί στο παρελθόν το θέμα). Παρ' όλα αυτά κάποια στιγμή το έκανα γιατί μου ζητήθηκε ένα τέτοιο γλυκό. Δεν δοκίμασα (δεν είναι του γούστου μου αυτή η καραμελωμένη κρέμα) αλλά ο καλός μου που έφαγε είπε ότι "κάτι έκανε κριτς-κριτς" στην κρέμα, χωρίς όμως να το θεωρεί μειονέκτημα.
Έτσι πρέπει να είναι ή είναι σημάδι ότι δεν το έβρασα αρκετά;
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #9
« στις: Μάρτιος 13, 2008, 11:40:16 πμ »
margarita79 Αποσυνδεδεμένος
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.145
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
οχι ελλη μου δεν πρεπει να κανει καθολου κριτς κρατς γινεται μια αλοιφη στην ουσια καφετι χρωματος.
μαλιστα για να ειμαστε σιγουροι οτι εχει βρασει αρκετα και μπορει να διατηρηθει οτα νανοιξουμε το κουτακι παρατηρουμε αν το χρωμα ειναι εννιαιο..αν ασπριζει σε καποια σημεια ηθελε κι αλλο βρασιμο.οποτε την επομενη φορα το αφηνουμε περισσοτερο.
εμενα αυτο που λες δε μου εχει τυχει βεβαια παντα τα βραζω 3 ωρες για να ειμαι σιγουρη αφου κανω που κανω τη δουλεια...
παντως και εγω ημουν προκατειλλημενη αλλα ειναι εξαιρετικα νοστιμο το ατιμο...
 Χαμόγελο Χαμόγελο
Καταγράφηκε
Δεν υπάρχουν απραγματοποίητα όνειρα, μόνο η πεπερασμένη μας αντίληψη για το τι είναι πραγματοποιήσιμο..
 
Απάντηση #10
« στις: Μάρτιος 13, 2008, 11:57:06 πμ »
YANNA Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 874
Μέλος από: Φεβ, 2008

Προφίλ WWW
Elie, πιστεύω ότι συνέβη το αντίθετο μάλλον παράβρασε και καραμέλωσε αρκετά. Τώρα να σας πώ και τι μου συνέβη όταν έβρασα τα κουτιά γάλακτος. 'Εβρασα 3 κουτιά  ΝΟΥΝΟΥ  που είναι οι κλασσικές κονσέρβες και ανοίγουν με το ανοιχτήρι και ένα ΒΛΑΧΑΣ που έχει το εύκολο άνοιγμα. Το ΒΛΑΧΑΣ το πέταξα γιατί απο το άνοιγμα πήρε νερό μέσα και μου βγήκε μια καφετιά ρευστή κρέμα, και τώρα σκέφτομαι ότι φτηνά τη γλυτώσαμε η κουζίνα μου και εγώ. Στίς οδηγίες που είχαν σε ένα περιοδικό έγραφαν ότι υπάρχει κίνδυνος  όταν το ανοίξουμε ζεστό το κουτί και να μείνει τουλάχιστον 10 ώρες να κρυώσει καλά εκτός ψυγείου,  και όχι όταν βράζει Στριφογύρισμα ματιών Στριφογύρισμα ματιών
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #11
« στις: Μάρτιος 13, 2008, 12:02:58 μμ »
elie Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 644
Μέλος από: Οκτ, 2007

Προφίλ WWW
Ένα τριωράκι το έβρασα. Ήταν καφέ, ήταν σαν αλοιφή, στην όψη δεν φαινόταν κάτι... στην υφή ήταν το θέμα (το κριτς κριτς που έλεγα  Κλείσιμο ματιού  .
Μάρκα δεν θυμάμαι αλλά ήταν "αυτό με τη λαβή" (εύκολο άνοιγμα έχουν μόνο τα ΒΛΑΧΑΣ; ) , λέτε να πήρε νερό;
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #12
« στις: Μάρτιος 13, 2008, 12:04:33 μμ »
Mary Αποσυνδεδεμένος
VIP Member
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 2.702
Μέλος από: Σεπ, 2007

Προφίλ
Ένα τριωράκι το έβρασα. Ήταν καφέ, ήταν σαν αλοιφή, στην όψη δεν φαινόταν κάτι... στην υφή ήταν το θέμα (το κριτς κριτς που έλεγα  Κλείσιμο ματιού  .
Μάρκα δεν θυμάμαι αλλά ήταν "αυτό με τη λαβή" (εύκολο άνοιγμα έχουν μόνο τα ΒΛΑΧΑΣ; ) , λέτε να πήρε νερό;
Μάλλον φως πήρε Elie γι’ αυτό έγινε καφέ. χαχαχχα

Εγώ δεν το έχω κάνει αλλά από τα λεγόμενα της Μαργαρίτας μάλλον έτσι πρέπει να δείχνει.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #13
« στις: Μάρτιος 13, 2008, 12:21:37 μμ »
margarita79 Αποσυνδεδεμένος
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.145
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
περιεργο γιατι εγω περνω μονο βλαχας γιατι  δεν ειναι τοσο γλυκο οσο τα αλλα και ποτε δε μου περνει νερο.
ισως ετυχε..ισως παραεβρασε...
παντως συμφωνω και εγω τα βραζω πχ βραδυ και τα ανοιγω το επομενο πρωι
 
Καταγράφηκε
Δεν υπάρχουν απραγματοποίητα όνειρα, μόνο η πεπερασμένη μας αντίληψη για το τι είναι πραγματοποιήσιμο..
 
Απάντηση #14
« στις: Μάρτιος 13, 2008, 13:01:38 μμ »
elie Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 644
Μέλος από: Οκτ, 2007

Προφίλ WWW
Σας ευχαριστώ, θα τα λάβω υπ' όψη μου!

Κυρία, κυρία η Mary από το πρωί με πειράζει  Μεγάλο χαμόγελο Μεγάλο χαμόγελο Μεγάλο χαμόγελο Μεγάλο χαμόγελο Μεγάλο χαμόγελο
Καταγράφηκε
 
Εκτύπωση  Σελίδες 1 2 » Πάνω