Καλώς ορίσατε,
Επισκέπτης
. Παρακαλούμε
συνδεθείτε
ή
εγγραφείτε
.
1 ώρα
1 μέρα
1 εβδομάδα
1 μήνας
Χωρίς όριο
Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αρχική
Forum
Βοήθεια
Ημερολόγιο
Σύνδεση
Εγγραφή
Απρίλιος 20, 2024, 19:30:11 μμ
GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Μαγειρέματα
Αναζήτηση Συνταγής
Μαρμελάδα γάλακτος.
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Εργαλεία θέματος
Αναζήτηση σε αυτό το θέμα
Σελίδες
1
2
»
Αποστολέας
Θέμα: Μαρμελάδα γάλακτος. (Αναγνώστηκε 17819 φορές)
«
στις:
Μάρτιος 12, 2008, 12:49:37 μμ »
YANNA
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 874
Μέλος από: Φεβ, 2008
Μαρμελάδα γάλακτος.
Θέλω να φτιάξω μια τούρτα, που πρέπει να βάλω μαζί με τη σαντιγύ και μαρμελάδα γάλακτος. Για να φτιάξω τη μαρμελάδα αυτή πρέπει να βράσω γάλα ζαχαρούχο με το κουτί του σε νερό που βράζει για 2 ώρες.Επειδή παίρνει πολύ χρόνο αυτή η διαδικασία θέλω να ξέρω αν φτιάξω 3-4 κουτιά πόσο χρόνο μπορώ να τα κρατήσω, χωρίς να τα ανοίξω ή αν πρέπει να τα βάλω στο ψυγείο? Εάν ξέρει κάποιος περισσότερα γι'αυτή τη μαρμελάδα(?) άς απαντήσει
Καταγράφηκε
Απάντηση #1
«
στις:
Μάρτιος 12, 2008, 13:02:18 μμ »
margarita79
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 5.145
Μέλος από: Ιούν, 2007
Απ: Μαρμελάδα γάλακτος.
εννοεις την καραμελα προφανως που γινεται οταν βρασουμε το ζαχαρουχο και τη χρησιμοποιουμε και στο γνωστο πλεον μπανοφι ε??/
λοιπον αν δεν εχουν ανοιχτει τα κουτια διατηρουνται στο ντουλαπι σε σκιερο μερος εγω τα εχω κρατησει και μεχρι 4 μηνες.
η καραμελα δεν παθαινει τιποτα
φιλια
Καταγράφηκε
Δεν υπάρχουν απραγματοποίητα όνειρα, μόνο η πεπερασμένη μας αντίληψη για το τι είναι πραγματοποιήσιμο..
Απάντηση #2
«
στις:
Μάρτιος 12, 2008, 15:23:18 μμ »
YANNA
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 874
Μέλος από: Φεβ, 2008
Απ: Μαρμελάδα γάλακτος.
Μαργαρίτα αρχικά σε ευχαριστώ για το άμεσο ενδιαφέρον σου. Ναι για την καραμέλα πρόκειται γιατί όταν το έφτιαξα είδα ότι είχε την γεύση της καραμέλας σαν τις παλιές καραμέλες γάλακτος.Το ζήτησα όμως σαν μαρμελάδα γάλακτος γιατί έτσι το γράφουν στο τελευταίο τεύχος του realfood.Καλό σου απόγευμα και φιλιά.
Καταγράφηκε
Απάντηση #3
«
στις:
Μάρτιος 12, 2008, 16:00:38 μμ »
margarita79
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 5.145
Μέλος από: Ιούν, 2007
Απ: Μαρμελάδα γάλακτος.
ναι γιαννα μου κυκλοφορει πολυ τελευταια αυτη η εκδοχη της καραμελας απο το βρασμενο ζαχαρουχο.
και η αληθεια ειναι οτι ειναι πεντανοστιμη η ατιμη
μη φοβασαι διατηρειται αρκετα προσεξε μονο αν δεν το εχεις υποψιν σου οταν βραζεις τα γαλατα να ειναι σε πολυ χαμηλη φωτια και παντα σκεπασμενα με νερο.
εγω την πρωτη φορα παραλιγο να εκραγω !!!
βαλε μας την τουρτιτσα οταν μπορεσεις
«
Τελευταία τροποποίηση: Μάρτιος 12, 2008, 16:28:20 μμ από margarita79
»
Καταγράφηκε
Δεν υπάρχουν απραγματοποίητα όνειρα, μόνο η πεπερασμένη μας αντίληψη για το τι είναι πραγματοποιήσιμο..
Απάντηση #4
«
στις:
Μάρτιος 12, 2008, 18:42:19 μμ »
Nena
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 987
Μέλος από: Αύγ, 2007
Απ: Μαρμελάδα γάλακτος.
Δεν ξέρω να πω αν και πόσο διατηρείται. Δεν έφτιαξα ποτέ. Επειδή όμως ξενικά λέγεται banofi ή με δύο f, ψάξε στο γούγλη μήπως δίνει λεπτομέρειες.
Καταγράφηκε
Απάντηση #5
«
στις:
Μάρτιος 12, 2008, 23:02:41 μμ »
YANNA
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 874
Μέλος από: Φεβ, 2008
Απ: Μαρμελάδα γάλακτος.
Κορίτσια σας ευχαριστώ και τις δυό για τις απαντήσεις σας. Τελικά έμαθα ότι μαρμελάδα γάλακτος τη λένε οι αμερικάνοι (τώρα τι σχέση έχει η μαρμελάδα με την καραμέλα μόνο οι αμερικάνοι το ξέρουν). Μαργαρίτα για την τουρτίτσα που λέγαμε την έφτιαξα (και 4 κουτιά ζαχαρούχο να έχω, γι' αυτό ρώτησα πόσο διατηρείται) αλλά κάτι δεν μου πάει καλά. Η βάση της έχει γεμιστά μπισκότα και σοκολάτα και μου φαίνεται πολύ γλυκειά, έτσι θα κάνω παραλλαγές , ίσως την δοκιμάσω με βάση σοκολάτας και κόρν-φλέικς που είναι πιό τραγανή. Πάντως όταν την φτιάξω όπως την θέλω θα σας την στείλω.
Καταγράφηκε
Απάντηση #6
«
στις:
Μάρτιος 13, 2008, 09:46:22 πμ »
giota
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 5.625
Μέλος από: Οκτ, 2007
Απ: Μαρμελάδα γάλακτος.
λιγο επικινδυνο δεν ειναι να βρασεις το ζαχαρουχο με το κουτακι
να μην εκτοξευτει χαχαχα
Καταγράφηκε
https://www.youtube.com/user/staroula1000
Απάντηση #7
«
στις:
Μάρτιος 13, 2008, 09:47:15 πμ »
margarita79
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 5.145
Μέλος από: Ιούν, 2007
Απ: Μαρμελάδα γάλακτος.
περιμενουμε γιαννα με ανυπομονησια τη συνταγουλα!!!!!!!!
Καταγράφηκε
Δεν υπάρχουν απραγματοποίητα όνειρα, μόνο η πεπερασμένη μας αντίληψη για το τι είναι πραγματοποιήσιμο..
Απάντηση #8
«
στις:
Μάρτιος 13, 2008, 11:33:38 πμ »
elie
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 644
Μέλος από: Οκτ, 2007
Απ: Μαρμελάδα γάλακτος.
Είχα τις επιφυλάξεις μου για το βράσιμο του κουτιού με το ζαχαρούχο όχι για την έκρηξη αλλά περισσότερο για τη συμπεριφορά που έχει η εσωτερική επικάλυψη του κουτιού σε υψηλές θερμοκρασίες (έχει συζητηθεί στο παρελθόν το θέμα). Παρ' όλα αυτά κάποια στιγμή το έκανα γιατί μου ζητήθηκε ένα τέτοιο γλυκό. Δεν δοκίμασα (δεν είναι του γούστου μου αυτή η καραμελωμένη κρέμα) αλλά ο καλός μου που έφαγε είπε ότι "κάτι έκανε κριτς-κριτς" στην κρέμα, χωρίς όμως να το θεωρεί μειονέκτημα.
Έτσι πρέπει να είναι ή είναι σημάδι ότι δεν το έβρασα αρκετά;
Καταγράφηκε
https://twitter.com/melie_gala
https://melie-gala.blogspot.com/
Απάντηση #9
«
στις:
Μάρτιος 13, 2008, 11:40:16 πμ »
margarita79
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 5.145
Μέλος από: Ιούν, 2007
Απ: Μαρμελάδα γάλακτος.
οχι ελλη μου δεν πρεπει να κανει καθολου κριτς κρατς γινεται μια αλοιφη στην ουσια καφετι χρωματος.
μαλιστα για να ειμαστε σιγουροι οτι εχει βρασει αρκετα και μπορει να διατηρηθει οτα νανοιξουμε το κουτακι παρατηρουμε αν το χρωμα ειναι εννιαιο..αν ασπριζει σε καποια σημεια ηθελε κι αλλο βρασιμο.οποτε την επομενη φορα το αφηνουμε περισσοτερο.
εμενα αυτο που λες δε μου εχει τυχει βεβαια παντα τα βραζω 3 ωρες για να ειμαι σιγουρη αφου κανω που κανω τη δουλεια...
παντως και εγω ημουν προκατειλλημενη αλλα ειναι εξαιρετικα νοστιμο το ατιμο...
Καταγράφηκε
Δεν υπάρχουν απραγματοποίητα όνειρα, μόνο η πεπερασμένη μας αντίληψη για το τι είναι πραγματοποιήσιμο..
Απάντηση #10
«
στις:
Μάρτιος 13, 2008, 11:57:06 πμ »
YANNA
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 874
Μέλος από: Φεβ, 2008
Απ: Μαρμελάδα γάλακτος.
Elie, πιστεύω ότι συνέβη το αντίθετο μάλλον παράβρασε και καραμέλωσε αρκετά. Τώρα να σας πώ και τι μου συνέβη όταν έβρασα τα κουτιά γάλακτος. 'Εβρασα 3 κουτιά ΝΟΥΝΟΥ που είναι οι κλασσικές κονσέρβες και ανοίγουν με το ανοιχτήρι και ένα ΒΛΑΧΑΣ που έχει το εύκολο άνοιγμα. Το ΒΛΑΧΑΣ το πέταξα γιατί απο το άνοιγμα πήρε νερό μέσα και μου βγήκε μια καφετιά ρευστή κρέμα, και τώρα σκέφτομαι ότι φτηνά τη γλυτώσαμε η κουζίνα μου και εγώ. Στίς οδηγίες που είχαν σε ένα περιοδικό έγραφαν ότι υπάρχει κίνδυνος όταν το ανοίξουμε ζεστό το κουτί και να μείνει τουλάχιστον 10 ώρες να κρυώσει καλά εκτός ψυγείου, και όχι όταν βράζει
Καταγράφηκε
Απάντηση #11
«
στις:
Μάρτιος 13, 2008, 12:02:58 μμ »
elie
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 644
Μέλος από: Οκτ, 2007
Απ: Μαρμελάδα γάλακτος.
Ένα τριωράκι το έβρασα. Ήταν καφέ, ήταν σαν αλοιφή, στην όψη δεν φαινόταν κάτι... στην υφή ήταν το θέμα (το κριτς κριτς που έλεγα
.
Μάρκα δεν θυμάμαι αλλά ήταν "αυτό με τη λαβή" (εύκολο άνοιγμα έχουν μόνο τα ΒΛΑΧΑΣ; ) , λέτε να πήρε νερό;
Καταγράφηκε
https://twitter.com/melie_gala
https://melie-gala.blogspot.com/
Απάντηση #12
«
στις:
Μάρτιος 13, 2008, 12:04:33 μμ »
Mary
VIP Member
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 2.702
Μέλος από: Σεπ, 2007
Απ: Μαρμελάδα γάλακτος.
Παράθεση από: elie στις Μάρτιος 13, 2008, 12:02:58 μμ
Ένα τριωράκι το έβρασα. Ήταν καφέ, ήταν σαν αλοιφή, στην όψη δεν φαινόταν κάτι... στην υφή ήταν το θέμα (το κριτς κριτς που έλεγα
.
Μάρκα δεν θυμάμαι αλλά ήταν "αυτό με τη λαβή" (εύκολο άνοιγμα έχουν μόνο τα ΒΛΑΧΑΣ; ) , λέτε να πήρε νερό;
Μάλλον φως πήρε Elie γι’ αυτό έγινε καφέ. χαχαχχα
Εγώ δεν το έχω κάνει αλλά από τα λεγόμενα της Μαργαρίτας μάλλον έτσι πρέπει να δείχνει.
Καταγράφηκε
Απάντηση #13
«
στις:
Μάρτιος 13, 2008, 12:21:37 μμ »
margarita79
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 5.145
Μέλος από: Ιούν, 2007
Απ: Μαρμελάδα γάλακτος.
περιεργο γιατι εγω περνω μονο βλαχας γιατι δεν ειναι τοσο γλυκο οσο τα αλλα και ποτε δε μου περνει νερο.
ισως ετυχε..ισως παραεβρασε...
παντως συμφωνω και εγω τα βραζω πχ βραδυ και τα ανοιγω το επομενο πρωι
Καταγράφηκε
Δεν υπάρχουν απραγματοποίητα όνειρα, μόνο η πεπερασμένη μας αντίληψη για το τι είναι πραγματοποιήσιμο..
Απάντηση #14
«
στις:
Μάρτιος 13, 2008, 13:01:38 μμ »
elie
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 644
Μέλος από: Οκτ, 2007
Απ: Μαρμελάδα γάλακτος.
Σας ευχαριστώ, θα τα λάβω υπ' όψη μου!
Κυρία, κυρία η Mary από το πρωί με πειράζει
Καταγράφηκε
https://twitter.com/melie_gala
https://melie-gala.blogspot.com/
Σελίδες
1
2
»
Εκτύπωση
Σύνθετη αναζήτηση
Powered by SMF
|
SMF © 2006-2014, Lewis Media
GreekMaSa 2015 ©
Φόρτωση...