GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Απρίλιος 18, 2024, 09:08:55 πμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Μαγειρέματα
| |-+  Γενική συζήτηση
| | |-+  Οδηγός συντήρησης τροφίμων
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες « 1 2 3 4 5 » Κάτω
Αποστολέας
Μόνιμο θέμα Θέμα: Οδηγός συντήρησης τροφίμων  (Αναγνώστηκε 144189 φορές)
Απάντηση #45
« στις: Αύγουστος 25, 2009, 11:44:35 πμ »
steka Αποσυνδεδεμένος
Πλήρες μέλος
***
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 267
Μέλος από: Αύγ, 2009

Προφίλ
Κοριτσια εγω βαζω σχεδον τα παντα καταψυξη,χωρις να εχω προβλημα.ενταξει,εννοειται οτι δεν βαζω π,χ, τις πατατες,αλλα απο γλυκα-αλμυρα σχεδον ολα!πιτες ,πιτακια ,κεηκ κοκ..τουρτες σχεδον παντα εχω περισσευμα,αλλωστε ποσο να φαμε,καταψυχω κι οταν θελουμε να φαμε απλα τη βγαζω απ το πρωι στο ψυγειο για να φαμε το μεσημερι.μεχρι στιγμης δεν εχουμε παθει τιποτα...
Καταγράφηκε
μεσογειακη διατροφη,ξεκιναω 11-11-2013[101kg]
1ος στοχος  -5kg
 
Απάντηση #46
« στις: Αύγουστος 27, 2009, 00:18:11 πμ »
Faye Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.940
Μέλος από: Ιαν, 2009

Προφίλ
Παιδιά να συμπληρώσω εδώ ότι αν πρόκειται να καταψύξετε γλυκά πρέπει να το κάνετε αμέσως αφού τα φτιάξετε και αφού πρώτα τα χωρίσετε σε κομμάτια.
Διατηρούνται στην κατάψυξη για 15 ημέρες, χρειάζονται μία μέρα απόψυξη πάντα μέσα στο ψυγείο και έπειτα διατηρούνται στηνσυντήρηση του ψυγείου για 3 ημέρες
Αυτός είναι ο σωστός τρόπος για να μη χάνουν ούτε σε γεύση αλλά και για να μην αναπτύσσονται μικροοργανισμοί κατά την ψύξη - απόψυξη.
Καταγράφηκε
  Χαμογελάτε!!!  Κάνει τους άλλους ν ανησυχούν.....
 
Απάντηση #47
« στις: Σεπτέμβριος 15, 2010, 15:29:58 μμ »
nayia Αποσυνδεδεμένος
Πλήρες μέλος
***
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 224
Μέλος από: Μάρ, 2010

Προφίλ
Ερώτηση : τα λαδερά φαγητά (φασολάκια, μπάμιες, αγκινάρες, αρακά κ.λπ.) τα βάζουμε στην κατάψυξη; Και αν ναι, για πόσο;
Καταγράφηκε
"...θα πάω να χτίσω μια φωλιά στον ουρανό, θα κατεβαίνω μόνο αν θέλω να γελάσω, σιγά μην κλάψω, σιγά μη φοβηθώ..."
 
Απάντηση #48
« στις: Σεπτέμβριος 15, 2010, 15:33:48 μμ »
margarita79 Αποσυνδεδεμένος
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.145
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Παράθεση
Τα μαγειρεμένα λαχανικά και τα ψάρια είναι γενικά πιο ευπαθή και δεν κρατάνε περισσότερο από μία με δύο μέρες στη συντήρηση ή μία με δύο βδομάδες στην κατάψυξη. Παρ’ όλα αυτά, η κατάψυξη δεν ενδείκνυται τόσο γι’ αυτά τα φαγητά, γιατί χάνουν τα οργανοληπτικά τους χαρακτηριστικά. H καλύτερη λύση για τα λαχανικά (χόρτα, μπρόκολο, κουνουπίδι, κολοκυθάκια, καρότα) που θέλουμε να διατηρήσουμε στο ψυγείο είναι να τα φτιάχνουμε βραστά -χωρίς σάλτσα-, γιατί έτσι μπορούμε να τα φυλάμε για περισσότερες μέρες

Εγω για να ειμαι ειλικρινης δεν βαζω μαγειρεμενα φαγητα στην καταψυξη.Μου φαινεται πολυ αλλοιωμενη η γευση μετα..βαζω μονο κανα κιμα μαγειρεμενο αν τυχει ή κανα παστιτσιο ετοιμο αλλα οχι ψημενο,καμμια πιτα αψητη τετοια..ξερω πολλους ομως που τα βαζουν.
Συμφωνα με τα παραπανω θα ελεγα ισως μεχρι 2 εβδομαδες.
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτέμβριος 15, 2010, 15:35:50 μμ από margarita79 » Καταγράφηκε
Δεν υπάρχουν απραγματοποίητα όνειρα, μόνο η πεπερασμένη μας αντίληψη για το τι είναι πραγματοποιήσιμο..
 
Απάντηση #49
« στις: Σεπτέμβριος 15, 2010, 16:32:55 μμ »
nayia Αποσυνδεδεμένος
Πλήρες μέλος
***
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 224
Μέλος από: Μάρ, 2010

Προφίλ
Δίκιο έχεις... Εμένα αυτό που με ενδιαφέρει περισσότερο είναι να μπορώ να τα φτιάξω ΣΚ, να τα χώσω στην κατάψυξη ώστε μέσα στην εβδομάδα που δεν έχω χρόνο να δω ούτε τον εαυτό μου στον καθρέφτη (!) να έχουμε σπιτικό μαγειρεμένα φαγάκι. Οπότε σίγουρα μιλάμε για λιγότερο από 1 εβδομάδα...
Ευχαριστώ...  rose
Καταγράφηκε
"...θα πάω να χτίσω μια φωλιά στον ουρανό, θα κατεβαίνω μόνο αν θέλω να γελάσω, σιγά μην κλάψω, σιγά μη φοβηθώ..."
 
Απάντηση #50
« στις: Ιανουάριος 12, 2011, 14:48:33 μμ »
charoulita Αποσυνδεδεμένος
Πλήρες μέλος
***
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 152
Μέλος από: Οκτ, 2009

Προφίλ
Καλησπερα!!!
Θελω κοβω το λαχανο το μαρουλι και τα καροτα μου αμεσως μολις τα αγοραζω ετσι ωστε να τα εχω ετοιμα την επομενη φορα που θα θελω σαλατα, (γιατι βαριεμαι τοσο μα τοσο πολυ να τα κοβω καθε φορα!!!) αλλα δεν ξερω ποσο καιρο μπορω να τα διατηρησω ετσι! διαβασα παραπανω για τα κομμενα καροτα οτι διατηρουνται σε κρυο νερο μονο μερικες ωρες, ειναι σιγουρο αυτο? Δλδ, σημερα που τα εκοψα δε μπορω να τα φαω και αυριο ή μεθαυριο? Τα εχω βαλει ολα σε ξεχωριστα ταπερ και το μαρουλι το τυλιξα σε χαρτι κουζινας.
Αν ξερει καποια ας πει!!
Φιλια!!
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #51
« στις: Ιανουάριος 12, 2011, 15:01:15 μμ »
margarita79 Αποσυνδεδεμένος
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.145
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Τα καροτα θα σου μαυρισουν.Το μονο που μπορεις να κανεις ειναι να ραντιζεις λιγο λεμονι αλλα και παλι χανουν αρκετα.
 Το μαρουλι διατηρειτε μια χαρα.
Καταγράφηκε
Δεν υπάρχουν απραγματοποίητα όνειρα, μόνο η πεπερασμένη μας αντίληψη για το τι είναι πραγματοποιήσιμο..
 
Απάντηση #52
« στις: Ιανουάριος 12, 2011, 15:02:57 μμ »
charoulita Αποσυνδεδεμένος
Πλήρες μέλος
***
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 152
Μέλος από: Οκτ, 2009

Προφίλ
αχ τι κριμα! το λαχανο?
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #53
« στις: Ιανουάριος 12, 2011, 15:06:17 μμ »
margarita79 Αποσυνδεδεμένος
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.145
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Και το λαχανο μαυριζει αλλα οχι τοσο γρηγορα διατηρειται μια χαρα σε ταπερ.Φτανει να το εχεις πλυνει ,να εχει στεγνωσει καλα και μετα να το κοψεις.
Αν ειναι και κοκκινο λαχανο και το τριψεις με αλατι με το χερι σου μεσα στο σουρωτηρι γινεται και πολυ νοστιμο  Κλείσιμο ματιού
Καταγράφηκε
Δεν υπάρχουν απραγματοποίητα όνειρα, μόνο η πεπερασμένη μας αντίληψη για το τι είναι πραγματοποιήσιμο..
 
Απάντηση #54
« στις: Ιανουάριος 12, 2011, 15:50:42 μμ »
charoulita Αποσυνδεδεμένος
Πλήρες μέλος
***
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 152
Μέλος από: Οκτ, 2009

Προφίλ
A οκ, αρα το λαχανο πρεπει να ειναι στεγνο στο ψυγειο!!! Χαμόγελο
Σ'ευχαριστω πολυ margarita79!!!
Οσο για τις ατακες του γιου σου,ειναι ολα τα λεφτα!! Μεγάλο χαμόγελο
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #55
« στις: Ιανουάριος 12, 2011, 18:52:54 μμ »
Tonni Αποσυνδεδεμένος
Ανώτερο μέλος
****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 559
Μέλος από: Απρ, 2010

Προφίλ
Είχα ακούσει οτι τα λαχανικά όπως και τα φρούτα πρέπει να τα καταναλώνουμε αμέσως όταν τα κόψουμε ( π.χ σαλάτα) γιατί  αλλιώς χάνουν  όλα τα θρεπτικά συστατικά τους... Αναποφασιστικότητα
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #56
« στις: Ιανουάριος 14, 2011, 08:17:42 πμ »
Flora Αποσυνδεδεμένος
VIP Member
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.862
Μέλος από: Φεβ, 2008

Προφίλ
Εγώ παιδιά, χάνουν δεν χάνουν τα θρεπτικά συστατικά τους, τα κόβω  Στριφογύρισμα ματιών
Αν γυρίσω από τη δουλειά και δεν έχω πλυμένη-κομμένη σαλάτα, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΜΠΩ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ!!!!
Όταν γυρίζω από το μανάβικο πλένω και στεγνώνω καλά τα λαχανικά μου και τα κόβω όπως τα θέλω για τη σαλάτα μου. Τα μοιράζω σε γυάλινα τάπερ (τα οποία έχω διαπιστώσει πως διατηρούν πολύ καλύτερα τα λαχανικά) και τα φυλάω στο ψυγείο. Για 1 εβδομάδα διατηρούνται άψογα- τουλάχιστον από εμφάνιση, από βιταμίνες...δεν ξέρω- αρκεί να έχουν στεγνώσει καλά Κλείσιμο ματιού
Με αυτόν τον τρόπο και φαγητό να μην έχω έτοιμο, έχω τόσες πολλές επιλογές από σαλατικά που δεν με νοιάζει. Απλά γεμίζω ένα μπωλ με ότι σαλατικό τραβάει η όρεξή μου, αλάτι, λάδι, ξύδι, λεμόνι, πορτοκάλι, πιπέρι και είναι έτοιμη!!
Σε ξεχωριστά τάπερ φυλάω, μαρούλι, λάχανο, καρότο, ρόκα και φουντίτσες κουνουπιδιού μαζί με ραπανάκια ολόκληρα.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #57
« στις: Μάρτιος 23, 2012, 14:30:42 μμ »
xrusanthi Αποσυνδεδεμένος
Αρχάριο μέλος
*
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1
Μέλος από: Μάρ, 2012

Προφίλ
Καλησπέρα σε όλους! Έχω μια μεγάλη ποσότητα γραβιέρας και δεν ξέρω με ποιο τρόπο να το συντηρήσω. μπορώ να την βάλω στην κατάψυξη? Ή σε γυάλινα τάπερ στο ψυγείο?
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #58
« στις: Μάιος 02, 2012, 13:04:25 μμ »
MARTZI Αποσυνδεδεμένος
Mέλος
**
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 102
Μέλος από: Μάι, 2012

Προφίλ
ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΜΟΥ ΕΓΩ ΤΗΝ ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΚΑΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΜΟΥ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΑΠΟ ΚΑΣΕΡΙΑ ΤΑ ΒΑΖΩ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΨΥΞΗ ΔΕΝ ΠΑΘΑΙΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ . ΑΠΛΑ ΤΑ ΒΓΑΖΩ ΔΥΟ ΩΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΩ
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #59
« στις: Ιανουάριος 07, 2013, 15:19:51 μμ »
patata Αποσυνδεδεμένος
Απλό μέλος
*
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 49
Μέλος από: Μάρ, 2009

Προφίλ
Γνωρίζετε αν μπορούμε να βάλουμε στην κατάψυξη μελομακάρονα που μας έμειναν και μπακλαβά...;

Ευχαριστώ  Χαμόγελο
Καταγράφηκε
 
Εκτύπωση  Σελίδες « 1 2 3 4 5 » Πάνω