GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Απρίλιος 19, 2024, 15:30:27 μμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Μαγειρέματα
| |-+  Γενική συζήτηση
| | |-+  αρτοπαρασκευαστης
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες « 1 2 3 4 » Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: αρτοπαρασκευαστης  (Αναγνώστηκε 114792 φορές)
Απάντηση #15
« στις: Μάιος 17, 2008, 21:02:24 μμ »
xanthibax Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.344
Μέλος από: Μάι, 2008

Προφίλ
Έχω αρτοπαρασκευαστή της panasonic τον έχω αγοράσει το 2000 στη Γερμανία κι από τότε δεν έχω αγοράσει ξανά ψωμί και δε μου αρέσει κανένα πια.
Πριν τον αγοράσω πετούσα τα μισά ψωμιά που αγόραζα γιατί την επομένη δεν τρώγονταν.
Επειδή έχω δεί όλους όσους κυκλοφορούν στην Ελλάδα ο μόνος που είναι αρκετά καλός είναι αυτός της kenwood.
Αν βρεθείτε στην Αγγλία ο αρτοποιητής της Panasonic πωλείται στα ARGOS.
Υπάρχει site www.argos.co.uk  που μπορείτε να το δείτε.
Το πρόβλημα είναι μόνο στην προμήθεια καλού αλευριού. Για να λέμε καλό ψωμί πρέπει να έχουμε αλεύρι απο μύλο.
Καταγράφηκε
  Ανάβω στίχους να ξορκίσω το κακό που πλάκωσε τη χώρα!!!
 
Απάντηση #16
« στις: Μάιος 18, 2008, 16:43:44 μμ »
gogo
Επισκέπτης
έχω μιλώ κάνω αλεύρι μονη μου ,όμως το ψωμί δεν μου αρέσει στο "αρτοπαρασκεβαστι" ,έχω δοκιμάσει 3 "αρτοπαρασκεβαστες" 3 διαφορετικές μάρκες ,κανέναs δεν μου αρέσει ,δεν έχει την μυρωδιά πραγματικού ψωμιού.
έτσι λοιπόν τους χάρισα τους 2 ,κράτησα τον ένα για να μου φτιάχνει τις μαρμελάδες και αυτό για να μην λερώνω την κουζίνα μου.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #17
« στις: Μάιος 18, 2008, 23:52:41 μμ »
xanthibax Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.344
Μέλος από: Μάι, 2008

Προφίλ
Έχεις δοκιμάσει να ζυμώνεις τη ζύμη στον αρτοπαρασκευαστή με το δικό σου αλεύρι και να το ψήνεις στο φούρνο σε φόρμα η ταψί .
Δε νομίζω ότι θα διαφέρει σε κάτι από το αληθινό ψωμί μιας κι έχεις καλό αλεύρι. Εγώ το έκανα αυτό για μεγάλο διάστημα χρησιμοποιώντας και διαφορετικές ποικιλίες αλευριού προσθέτοντας σπόρια και άλλα υλικά.
Χρησιμοποιώ τον αρτοπαρασκευαστή  χρόνια όπως θα είδες και τον προγραμματίζω να έχω το πρωί που ξυπνάμε φρέσκο ζεστό ψωμί και τη μυρωδιά του ψωμιού.
Καταγράφηκε
  Ανάβω στίχους να ξορκίσω το κακό που πλάκωσε τη χώρα!!!
 
Απάντηση #18
« στις: Μάιος 19, 2008, 11:58:21 πμ »
gogo
Επισκέπτης
βεβαια και έχω κάνει όλα τα test xanthibag ,απλά κάποιοι από τους ανθρώπους δεν υεν ευχαριστημένοι με την ποιότητα τις μηχανής αυτής ,άλλοι ναι.
εγώ είμαι πιο παραδοσιακή ,βάλε και λίγο μαζόχα θέλω να βρομίζομε με αλεύρια, όμως πιο πολύ σέβομαι την γεύση ΚΑΙ τις συνταγές.

αλλιώς είναι στο χέρι το ψωμί και αλλιώς σε μια μηχανή κακά τα ψέματα.
« Τελευταία τροποποίηση: Μάιος 19, 2008, 12:02:51 μμ από gogo » Καταγράφηκε
 
Απάντηση #19
« στις: Ιούνιος 05, 2008, 09:24:20 πμ »
chrisakarra66 Αποσυνδεδεμένος
Αρχάριο μέλος
*
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1
Μέλος από: Ιούν, 2008

Προφίλ
σας ευχαριστώ, ήμουν έτοιμη να αγοράσω αρτοπαρασκεύαστη, ευτυχώ που σας διάβασα.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #20
« στις: Ιούνιος 05, 2008, 20:40:47 μμ »
MANOLIA Αποσυνδεδεμένος
Mέλος
**
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 101
Μέλος από: Νοέ, 2007

Προφίλ
Εγώ έχω αρτοπαρασκευαστή εδώ και 2 χρόνια .Ηθελα βρε παιδί μου να ξύσω την ψώρα μου και πήρα μία φθηνή απο το lidl. Απο τότε και μέχρι σήμερα σχεδόν πάντα κάνω ψωμί στο σπίτι
Σπανίως βέβαια και στο χέρι  αλλα η μηχανή λύνει χέρια.Καλό και το ανακάτεμα με τα χέρια και τον παραδοσιακό τρόπο αλλα μην τρελαθούμε κιολας ότι κάθε πρωί θα ζυμώνουμε με τα χέρια να το περιμένουμε να φουσκώσει κ.τ.λ    κ.τ.λ.
    Και το ψωμί που πέρνουμε απο το φούρνο με μηχάνημα δεν γίνεται;
    Εχω  μεγάλα τάπερ 5 κιλα  που έχουν μέσα το καθένα και διαφορετικό αλεύρι και κάθε φορά κάνω όποιο μου αρέσει.Εχω το κλασικό ΓΟΧ , δυνατό ,  καλμποκίσιο .ολικής ,πολύσπορο και χωριάτικο.Κάθε φορά κάνω και κάποιο άλλο.Εχω και ένα μπολ με ξεφλουδισμένα ηλιόσπορα που τα βάζω και αυτά κατα βούληση και όρεξη ελιές  για ελιόψωμο  σταφίδες και πολλά άλλα. Ζύμες κάνω για φύλλα πίτας ή κουρού.Το μόνο που δεν μου πέτυχε ήταν το κέηκ .Νομίζω ότι στην άλλη συζήτηση που είχε γίνει  είχα βάλει και φώτο με την αποτυχημένη προσπάθεια......
Αν θέλεις  chrisakarra66 πάρε ένα φθηνό (το δικό μου έκανε 30€ ) και κάνε ότι πειράματα θές.Αν χαλάσει και μείνεις εύχαριστημένη πάρε ένα καλύτερο.Το δικό μου μηχάνημα αν είχε πόδια θα έφευγε και στόμα θα μ΄έβρηζε.Και αααααααν χαλάσει πάλι ένα φθηνό θα πάρω. Αν και θα ήθελα να πάρω εκείνο το τέλειο μηχάνημα που κάνει 1500 €  για το οποιο είχαμε κάνει συζήτηση δεν θυμάμαι το όνομα του τώρα.
Αυτα τα λίιιιιιιιγα .

xanthibax
Το πρόβλημα είναι μόνο στην προμήθεια καλού αλευριού. Για να λέμε καλό ψωμί πρέπει να έχουμε αλεύρι απο μύλο.


Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.



Καταγράφηκε
Αύριο αρχίζει μια καινούρια μέρα
 
Απάντηση #21
« στις: Ιανουάριος 20, 2009, 16:26:27 μμ »
melita Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.234
Μέλος από: Νοέ, 2008

Προφίλ
Ρένα για εσένα είναι αυτό το θέμα!!
χαχαχ Σαρκασμός kissed
Καταγράφηκε
Σε παρακαλώ Θεέ μου,αφησέ με να σου αποδείξω οτι τα λεφτά του ΛΟΤΤΟ δεν θα χαλάσουν τον χαρακτήρα μου!!!
 
Απάντηση #22
« στις: Ιανουάριος 26, 2009, 19:59:58 μμ »
basilikoula Αποσυνδεδεμένος
Απλό μέλος
*
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 30
Μέλος από: Ιαν, 2009

Προφίλ
εχω παρει και εγω και είναι πολυ καλος up
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #23
« στις: Ιανουάριος 27, 2009, 18:39:36 μμ »
stamkoz Αποσυνδεδεμένος
Mέλος
**
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 104
Μέλος από: Νοέ, 2008

Προφίλ
Καλησπέρα σε όλους.
Εγώ έχω ένα αρτοπαρασκευαστή της severin.
Φτιάχνω πολύσπορο ψωμάκι με διάφορα βιολογικά σποράκια και αλεύρι ολικής άλεσης. Είναι πολύ γευστικό, υγιεινό και κρατάει περισσότερες μέρες. Άσε που με μία φέτα χορταίνεις... Με το ψωμί του φούρνου το οποίο είνια σαν αφρός θέλουμε μια φρατζόλα για να χορτάσουμε και την επόμενη ημέρα είναι λάστιχο. Αυτό το ψωμί διατηρείται πολλές μέρες.

Επίσης φτιάχνω πολύ συχνά ζύμη για πίτσα η οποία γίνεται τέλεια.

Σίγουρα δεν είναι μία συσκευή που χρησιμοποιώ καθημερινά αλλά για συγκεκριμένα πράγματα είναι καλή.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #24
« στις: Ιανουάριος 27, 2009, 19:06:54 μμ »
ekaterini Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Ας αφήσουμε την πραγματικότητα να βρει τα όριά μας Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.372
Μέλος από: Μάι, 2008

Προφίλ
Για μένα ο αρτοπαρασκευαστής είναι πολύ σημαντικός. Εκτός από ψωμί, φτιάχνω επίσης διάφορες ζύμες, μαρμελάδες και κέικ. Αφήστε που κανένα ψωμί δεν μας αρέσει πια παρά μόνο του σπιτιού μας  Σαρκασμός
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #25
« στις: Φεβρουάριος 05, 2009, 14:13:59 μμ »
ergenis Αποσυνδεδεμένος
Αρχάριο μέλος
*
Φύλο: Ανδρας
Μηνύματα: 1
Μέλος από: Φεβ, 2009

Προφίλ
Μήπως γνωρίζετε αν υπάρχει αρτοπαρασκευαστής που δέχεται σιτάρι ως πρώτη ύλη αντί για ψωμί; Ή τουλάχιστον κάποιον οικιακό μύλο για άλεσμα του σιταριού σε αλεύρι;
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #26
« στις: Φεβρουάριος 05, 2009, 19:00:03 μμ »
ekaterini Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Ας αφήσουμε την πραγματικότητα να βρει τα όριά μας Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.372
Μέλος από: Μάι, 2008

Προφίλ
αρτοπαρασκευαστής τέτοιου είδους δεν υπάρχει. Το είχα ψάξει και εγώ πριν λίγο καιρό.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #27
« στις: Φεβρουάριος 26, 2009, 11:29:25 πμ »
vanpet Αποσυνδεδεμένος
Mέλος
**
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 118
Μέλος από: Φεβ, 2009

Προφίλ
Μόλις εχθές στεκόμουν μπροστά σε έναν αρτοπαρασκευαστή στο LIDL και σκεφτόμουν να τον πάρω.
Σήμερα θα πάω να τον αγοράσω και τέλειο να μην είναι το ψωμάκι σίγουρα θα είναι πολύ καλύτερο απο του εμπορίου που ένας θεος ξέρει τι βάζουν μέσα. Είχε γίνει και ο ντόρος με την κατεψυγμένη ζύμη από Κίνα...
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #28
« στις: Απρίλιος 15, 2009, 14:31:02 μμ »
Theodore Αποσυνδεδεμένος
Αρχάριο μέλος
*
Φύλο: Ανδρας
Μηνύματα: 1
Μέλος από: Απρ, 2009

Προφίλ
Κατ αρχας,σας χαιρετω,μιας και ειναι η πρωτη φορα που βρηκα το "καφενειο σας",και μπηκα κι εγω να πω κατι.
 Εχω παρει εναν αρτοπαρασκευαστη απο το Lidl,κατοπιν υποδειξεως του αδελφου μου,και μπορω να πω,οτι εν γενει καλα τα πηγαινε για 2 χρονια,μεχρι που αρχισε να μην φτιαχνει το ψωμι,ως συνηθως.
 Ετσι,πηρα τηλ.,και μου ειπαν οτι εχει εγγυηση για 3 χρονια,οποτε να παω να μου το αλλαξουν. Μετα απο δυομισυ χρονια!!
 Οπερ και εκανα.Αρα,για τα 65 που ιχα δωσει και εγγυηση τοσο μεγαλη,μια χαρα το κοβω το μηχανημα.
 Εκεινο που ηθελα να ρωτησω τωρα,ειναι τι να κανω,για να μην "καθεται" το ψωμι,ενω ειχε φουσκωσει αρχικα,μια χαρα.
 Βαζω συνηθως,400g πολυσπορο,και 200g μαυρο ολικης,απο το Βασιλοπουλο,στο (τσουβαλακι),και 1 φακελλακι μαγια Γιωτη.
 Βαζω επισης και 2 κουταλακια σουσαμι,και ενα κουταλακι γλυκανισο, που του δινει ωραιο αρωμα.
 Ευχαριστω.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #29
« στις: Απρίλιος 15, 2009, 14:46:00 μμ »
xanthibax Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.344
Μέλος από: Μάι, 2008

Προφίλ
Αυτό το πρόβλημα που αναφέρεις το είχα κι εγώ .Κατ αρχήν χρησιμοποιώ πάντα μαγιά νωπή. Το πρόβλημα με το φούσκωμα κια ξεφούσκωμα έχει σχέση με το αλεύρι ολικής και την ποσότητα νερού που βάζεις όπως και με το πρόγραμμα που χρησιμοποιείς.
Τα προγράμματα μακράς διάρκειας είναι αυτά που  κάνουν πιο έντονο το πρόβλημα.
Καταγράφηκε
  Ανάβω στίχους να ξορκίσω το κακό που πλάκωσε τη χώρα!!!
 
Εκτύπωση  Σελίδες « 1 2 3 4 » Πάνω