GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Απρίλιος 20, 2024, 03:58:31 πμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Μαγειρέματα
| |-+  Συνταγές
| | |-+  Γλυκά
| | | |-+  Φράουλες!!!
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες 1 Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Φράουλες!!!  (Αναγνώστηκε 10897 φορές)
« στις: Απρίλιος 07, 2008, 09:25:45 πμ »
Flora Αποσυνδεδεμένος
VIP Member
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.862
Μέλος από: Φεβ, 2008

Προφίλ
Γύρισε η πεθερά μου εχθές από το χωριό και κατέληξα να έχω 12 κιλά !!!!!!! φράουλες που δεν ξέρω τι να τις κάνω.... Αναποφασιστικότητα Αναποφασιστικότητα Συνεργάζεται με ένα συσκευαστήριο εξαγωγών στα Λεχαινά Ηλείας και τελευταία στιγμή χάλασε μια συμφωνία εξαγωγής και όπως καταλαβαίνετε επέστρεψε με ένα  αυτοκίνητο φράουλες  Έκπληξη Έκπληξη Έκπληξη

Θα ήθελα να αξιοποιήσω όσες περισσότερες μπορώ πριν αρχίσω να τις μοιράζω και ευελπιστώ στη βοήθειά σας.
Σκέφτηκα να κάνω (εκτός από μαρμελάδα που δεν την τρώει κανείς μας!) τάρτα, πανακότα φράουλα, κείκ σοκολάτα φράουλα που γίνεται απίστευτο, cheesecake και κορμό φράουλα αλλά όλα αυτά είναι γλυκάκια που θέλουν άμεση κατανάλωση.
Σκέφτηκα επίσης να κάνω ένα λικεράκι....αλλά δεν έχω ξανακάνει ποτέ και δεν έχω συνταγή...εσείς έχετε κάνει? Υπάρχει κάποια δοκιμασμένη συνταγή που θα μπορούσε να με βοηθήσει?
Επίσης, γνωρίζετε κάποια συνταγή μπισκότου ίσως ή κουλουριού που θα μπορούσα να τις χρησιμποποιήσω? Αυτά κρατούν παραπάνω χρονικά!
Πως θα μπορούσα να τις αποθηκεύσω για περισσότερο χρονικό διάστημα ώστε να μην χαλάσουν σύντομα? Μπορώ με κάποιον τρόπο να τις καταψύξω?...έστω και ως σάλτσα?

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθειά σας  Χαμόγελο
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #1
« στις: Απρίλιος 07, 2008, 10:03:01 πμ »
sgrav Αποσυνδεδεμένος
Πλήρες μέλος
***
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 171
Μέλος από: Ιαν, 2008

Προφίλ
καλημερα φλωρα μου θα σου δωσω καποιες ιδεες και ελπιζω να σε βοηθησουν  Για σαλτσα φραουλας θα λιωσης στο μουλτι μισο κιλο φραουλες θα της βαλης σε ενα αντικολητικο τηγανι θα βαλεις 1 φλυτζανι ζαχαρη και δυο κουταλιες της σουπας κορν φλαουρ θα προσθεσεις 1 φλυτζανι νερο και θα τα βρασεις τρια λεπτα .Το αφηνεις να κρυωσει και το μοιραζεις σε σακουλακια για την καταψυξη .Κραταει πολυ καιρο και ειναι πολυ ωραιο για παγωτα ,τζιζ κεικ ,τουρτες οτι θελεις Εχω μια πολυ ωραια συνταγυ για γλυκο του κουταλιου και λικερ θα τις ποσταρω σημερα κιολας να μην τις γραφω δυο φορες 
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #2
« στις: Απρίλιος 07, 2008, 10:09:42 πμ »
ata Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.004
Μέλος από: Ιαν, 2008

Προφίλ
Πολύ χρήσιμες ιδέες sgrav !!!
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #3
« στις: Απρίλιος 07, 2008, 10:18:10 πμ »
Flora Αποσυνδεδεμένος
VIP Member
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.862
Μέλος από: Φεβ, 2008

Προφίλ
Σ ευχαριστώ sgrav....θα περιμένω και για τα επόμενα Κλείσιμο ματιού
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #4
« στις: Απρίλιος 07, 2008, 10:33:53 πμ »
sgrav Αποσυνδεδεμένος
Πλήρες μέλος
***
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 171
Μέλος από: Ιαν, 2008

Προφίλ
και κατι αλλο φλορα μου οταν λιωσεις τις φραουλες στο μουλτι μπορεις να τις περασεις απο σιτα να γινει πιο λεια η σαλτσα εγω δεν τις περναω γιατι μου αρεσει να εχει αυτα τα λεπτα κοματακια μεσα Καλη επιτυχια
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #5
« στις: Απρίλιος 07, 2008, 10:36:12 πμ »
athene
Επισκέπτης
flora exw mia sintagh gia liker poly efkolh  Χαμόγελο

1 litro vodka
1 litro roumi
4 koupes zaxarh
apo 300-400 gr fraoules

Mix ta alkool kopse tis fraoules se mikra komatia,anakatespeta olla mazi me thn zaxarh kai filakse gia 3 mines .
Mia fora thn evdomada na niazese ta mpoukalia kane ton kopo kai kounise ta .
Meta apo 3 mines sourose to poto ,"ean vris oloklires  fraoules xrisimopiise se  pagota ,glika klp "kai pies to poto!! allh me8odos eine na sourosis to migma kai na petaksis tis fraoules .

Epeiseis merikes fraoules mporeis na ftiakseis sorbe ,pagoto,na apoksiranis merikes .Χαμόγελο aftes eine  i dikes mou idees . Χαμόγελο
« Τελευταία τροποποίηση: Απρίλιος 07, 2008, 11:58:17 πμ από athene » Καταγράφηκε
 
Απάντηση #6
« στις: Απρίλιος 07, 2008, 11:25:44 πμ »
MB04 Αποσυνδεδεμένος
Ανώτερο μέλος
****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 599
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ

Καλημέρα Φλωρίτσα και καλή εβδομάδα, η συνταγή για γλυκό φράουλα που σου δίνω είναι
απο την Σταυρούλα που την είχε βάλει στο hungry στις 13/06/06 την εχω φτιάξει αμέτρητες
φορές και είναι Τ Ε Λ Ε Ι Α. 
Eχω γλυκό  στο ψυγείο για ένα τουλάχιστον χρόνο και το τρώμε σαν γλυκό του κουταλιού ή
πάνω απο παγωτά - γλυκά (πανακόττα κλπ.,)

q u o t e

Γλυκό φράουλα
==========
1 κιλό φράουλες σφιχτές, καθαρισμένες, ολόκληρες
1 κιλό ζάχαρη
1 φλυτζανάκι καφέ νερό (και πολύ είναι)
1 κουταλιά χυμό λεμονιού
οινόπνευμα ποτοποιιας  (απο το σουπερ μαρκετ)
   
Βάζουμε οινόπνευμα σ΄ένα μπωλ.Βουτάμε λίγες λίγες τις φράουλες.
(αυτό το κάνουμε για να παραμείνει το χρώμα τους ζωηρό και να είναι
σκληρές).
Σε κατσαρόλα βάζουμε ζάχαρη - φράουλες -ζάχαρη μέχρι να
τελειώσουν. Ραντίζουμε με το νεράκι. Αφήστε 5-6 ώρες. Βάλτε σε
φωτιά να πάρει βράση.
Κατεβάστε το αμέσως. Αφήστε το τουλάχιστον 12 ώρες.
Βράστε ξαφρίζοντας. Προσοχή γιατί φουσκώνει. Προσθέτω λεμόνι.
Αν μετά 5-6 λεπτά βράσιμο εκτιμάται ότι δεν έχει δέσει είναι
προτιμότερο να αφαιρέσετε τις φράουλες και να συνεχίσετε το
δέσιμο του σιροπιού. Εγω δυό φορές που τις έφτιαξα δεν
χρειάστηκε να το κάνω. Εξαρτάται όμως πόσο ώριμα είναι τα
φρούτα. Προσοχή δεν βάζουμε νερά. Οι φράουλες έχουν αρκετό. Και
δεν παραβράζουμε. Βγάζει αρκετό σιρόπι που είναι βέβαια τέλειο
για παγωτά. Αν κάνετε τη διαδικασία θα συμβούλευα να φτειάξετε
τουλάχιστον δύο κιλά για να "φτουρήσουν" που λέει και η μάνα
μου. Καλή επιτυχία!!!

u n q u o t e

αν τις φτιάξεις σου ευχομαι καλή επιτυχία η οποία βέβαι είναι σίγουρη
γιατι είναι πανευκολο γλυκό
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #7
« στις: Απρίλιος 07, 2008, 11:34:34 πμ »
MB04 Αποσυνδεδεμένος
Ανώτερο μέλος
****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 599
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ


Εκτός απο γλυκό κάνω και το άλλο, πλένω τις φράουλες κόβω τις μισές στην μέση, συνήθως
τις πιο μεγάλες, σε άλλες βγάζω το κοτσανάκι τους και σε άλλες όχι, τις στεγνωνω σε χαρτί,
τις απλώνω σε δίσκο, προσοχή δεν πρέπει να  κολλάνε μεταξύ τους και τις βάζω για μια μέρα
στην κατάψυξη, την άλλη μέρα τις χωρίζω αναλόγως με το είδος τους (κομμένες - καθαρισμένες κλπ.)
σε σακκουλάκια και τις ξαναβάζω στην κατάψυξη, όταν χρειάζομαι παίρνω απο το σακκουλάκι
την ποσοτητα που θέλω και ξανα βουρ στην κατάψυξη. 
Διατηρούνται για παρα πολύ καιρό και τις έχω για να διακοσμώ διάφορα γλυκά κλπ.

Καταγράφηκε
 
Απάντηση #8
« στις: Απρίλιος 07, 2008, 11:49:23 πμ »
sgr Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 4.438
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Ωραίες ιδέες μας έδωσες Μαράκι. Ωραίο για να φτιάξεις μια τάρτα φράουλα μες το καταχείμωνο (μιαμ μιαμ).
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #9
« στις: Απρίλιος 07, 2008, 12:42:58 μμ »
giota Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.625
Μέλος από: Οκτ, 2007

Προφίλ WWW
πολυ νοστιμες ιδεες μπραβο Κλείσιμο ματιού
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #10
« στις: Απρίλιος 07, 2008, 13:34:42 μμ »
al1975
Επισκέπτης
Mπορείς επίσης να κάνεις ρυζότο με φραόυλες ή σαλάτα με φραόυλες.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #11
« στις: Απρίλιος 07, 2008, 14:14:40 μμ »
ata Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.004
Μέλος από: Ιαν, 2008

Προφίλ
Πολύ ωραίες ιδέες και οι δικές σου ΜΒ04 αλλά εσύ Al1975 έκανες την διαφορά !! ρυζότο ή σαλάτα με φράουλες ΑπορίαΑπορία? για πες....
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #12
« στις: Απρίλιος 07, 2008, 14:40:08 μμ »
al1975
Επισκέπτης
H σαλάτα είναι παρα πολύ απλή και μπορείς να παίξεις με πολλούς συνδιασμούς.
Εγώ βάζω σπανάκι, ρόκα, λόλα, δυόσμο, βασιλικό,  φραόυλες, ψημένο χαλούμι ,λάδι και  μπαλσάμικο.
Μπορεις αν θες να βάλεις και ψημένους ξηρους καρπους αλλά και άλλα φρούτα όπως λίγο γκρειπ φρουτ σε σκελίδες.
Ρυζότο με φραόυλες είχα κάνει πρώτη φορά πέρυσι με συνταγή απο ένα παλιό τεύχος που είχα βρει σε ένα τευχος του ΕΚΕΙΝΗ  της μαμάς μου του 1992 παρακαλώ και το είχα κάνει σαν συνοδευτικό για φιλέτο ψητό.Μου άρεσε μπορώ να πω αλλά δεν είναι πιάτο για να το κάνεις και συνέχεια.Είναι βέβαια πολύ εντυπωσιακό!
Την συνταγή επειδή δεν θυμαμαι αναλογίες απ'εξω θα σας την δώσω μόλις επιστρεψω στα πάτρια εδάφη!
Να σας πω οτι στα τεύχη του ΕΚΕΙΝΗ τα οποια η μαμά μου συλλέγει απο το 1982, έχω βρει πάρα πολλές συνταγές υπέροχες.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #13
« στις: Απρίλιος 07, 2008, 14:50:18 μμ »
ata Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.004
Μέλος από: Ιαν, 2008

Προφίλ
Ευχαριστώ, ευχαριστώ !!! πολύ ιδιαίτερος συνδυασμός....καλά να περνάς και να γυρίσεις με φορτωμένες μπαταρίες !!!! Φιλιά....
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #14
« στις: Απρίλιος 07, 2008, 21:59:14 μμ »
Flora Αποσυνδεδεμένος
VIP Member
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.862
Μέλος από: Φεβ, 2008

Προφίλ
Σας ευχαριστώ όλες πάρα πολύ για τις ιδέες σας!!
Μόλις μπήκα σπίτι και θα ξεκινήσω τον αγώνα να προλάβω όσο το δυνατόν περρισότερες ώστε να μη μου χαλάσουν....
Θα σας πω τα νεώτερα εν καιρώ Κλείσιμο ματιού
Καταγράφηκε
 
Εκτύπωση  Σελίδες 1 Πάνω