GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Απρίλιος 25, 2024, 14:34:19 μμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Μαγειρέματα
| |-+  Συνταγές
| | |-+  Πίτες - Ψωμιά
| | | |-+  πως να κανουμε ζυμαρι για πιτσα.συνταγη
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες « 1 2 Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: πως να κανουμε ζυμαρι για πιτσα.συνταγη  (Αναγνώστηκε 55777 φορές)
Απάντηση #15
« στις: Απρίλιος 19, 2008, 19:27:37 μμ »
Nena Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 987
Μέλος από: Αύγ, 2007

Προφίλ
Georgchef, μην παρεξηγήσε. Ούτε των κοριτσιών, ούτε η δική μου γνώμη είναι παρατηρήσεις. Απλώς ήθελα να τονίσω πως γίνεται και με αλεύρι από αλλού το ζυμάρι και πως στην καλογερική μαγειρική που έχω, καθώς και στο βιβλίο ειδικά για ψωμία της πολύ καλής κ. Εύης Βουτσινά, δεν χρησιμοποιείται μαγιά για να γίνει το προζύμι. Μόνο που όπως ξανά είπα θέλει χρόνο. Δηλ. κάνεις λίγο χυλό με αλεύρι και νερό, την επομένη προσθέτεις αλεύρι και λίγο νεράκι, ξανά την άλλη μέρα. Τρείς φορές το κάνεις αυτό. Το αφήνεις σκεπασμένο και το παρακολουθείς ώσπου να κάνει τρυπίτσες ή φυσαλίδες. Τότε είναι έτοιμο προζύμι για να κάνεις ψωμάκια.
Συγνώμη Gorgechef, ούτε να σε θίξω είχα σκοπό ούτε να σε στεναχωρήσω. Γι αυτό και ζητώ τη συνταγή σου πλήρη στις συνταγές. ΄Ελαβα τα μηνύματά σου και κατάλαβα πως μάλλον δεν είχα δώσει γραπτώς ακριβώς που σκεπτόμουν στην προηγούμενη πρότασή μου γι αυτό και εξηγούμαι ξανά από εδώ.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #16
« στις: Μάρτιος 26, 2009, 18:28:22 μμ »
xghealth Αποσυνδεδεμένος
Απλό μέλος
*
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 15
Μέλος από: Νοέ, 2008

Προφίλ
κορίτσια το υγρό στην ζύμη να είναι νερό και όχι γάλα και προσθέστε στην ζύμη σας και ένα ασπράδι αυγού !!!!!!! πολυυυυυύ  τραγανή Κακία Κακία Κακία
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #17
« στις: Απρίλιος 04, 2009, 11:36:49 πμ »
Nena Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 987
Μέλος από: Αύγ, 2007

Προφίλ
Αν όμως τελικώς βάλετε γάλα να ξέρετε ότι θα κάνετε ένα εξαιρετικό ζυμάρι για πεϊνιρλί και μόνο. ΄Οπως ξανάγραψα, το ζυμάρι για πίτσα γίνεται αφράτο αν σε μισό κιλό αλεύρι βάλετε 1 φακελάκι ξερή μαγιά. Αν θέλετε τραγανό ζυμάρι, στο μισό κιλό αλεύρι θα βάλετε το μισό φακελάκι μαγιά. Και στις δύο περιπτώσεις αφήνετε περίπου 30 λεπτά να φουσκώσει η ζύμη.
Καταγράφηκε
 
Εκτύπωση  Σελίδες « 1 2 Πάνω