GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Απρίλιος 17, 2024, 01:39:04 πμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Μαγειρέματα
| |-+  Αναζήτηση Συνταγής
| | |-+  ΒΥΣΣΙΝΟ ΓΛΥΚΟ
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες 1 2 » Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: ΒΥΣΣΙΝΟ ΓΛΥΚΟ  (Αναγνώστηκε 12923 φορές)
« στις: Ιούλιος 16, 2007, 09:21:27 πμ »
LITSA5
Επισκέπτης
ΒΥΣΣΙΝΟ ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ
Θα με φωτίσετε πως να κάνω το βύσσινο γλυκο κουταλιού αλλα και βυσσινάδα?ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ Φιλί
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #1
« στις: Ιούλιος 16, 2007, 09:38:05 πμ »
margarita79 Αποσυνδεδεμένος
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.145
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
καλημερα λιτσααα,
περιμενε με λιγο ως το μεσημερι και θα σου γραψω συνταγουλα για βυσσινο γλυκο βυσσιναδα κα ιβυσσινο λικερ της μανουλας πολυ καλο λιγο υπομονη μονο να γραψω τις συνταγες.
φιλακια
μαργαριτα
Καταγράφηκε
Δεν υπάρχουν απραγματοποίητα όνειρα, μόνο η πεπερασμένη μας αντίληψη για το τι είναι πραγματοποιήσιμο..
 
Απάντηση #2
« στις: Ιούλιος 16, 2007, 10:21:16 πμ »
Lia_P
Επισκέπτης
Λίτσα, το βύσσινο γλυκό που φτιάχνω και μου πετυχαίνει πάντα, είναι συνταγή της Βέφας. Κοίτα εδώ.

https://www.vefashouse.gr/vefashouse/cur_recipe.asp?rdept%5Fid=2&recipe%5Fid=525&flag=1&flag%5Ffind=1

Μόνο μαρμελάδα βύσσινο δεν έχω κάνει και θα φροντίσει για συνταγή η Μαργαρίτα. Χαμόγελο ή κάποιος άλλος Μεγάλο χαμόγελο
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #3
« στις: Ιούλιος 16, 2007, 11:46:55 πμ »
Rena
Επισκέπτης
Λίτσα δες τη συνταγή για γλυκό κεράσι που έχω δώσει.  Ακριβώς έτσι γίνονται και τα βύσσινα.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #4
« στις: Ιούλιος 16, 2007, 11:54:54 πμ »
LITSA5
Επισκέπτης
Κοριτσάκια σας ευχαριστώ όλες!!!! Φιλί Φιλί
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #5
« στις: Ιούλιος 16, 2007, 11:58:22 πμ »
margarita79 Αποσυνδεδεμένος
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.145
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
σου γραφω το λικερ βυσσινο και αυριο θα το ποσταρω με φωτο το γλυκο του κουτασλιου και η βυσσιναδα ερχονται σε λιγο.
Λικέρ βύσσινο

Υλικα:
1 κιλό βύσσινο ολόκληρο
1 κιλό ζάχαρη
750γρ κονιάκ
Ι ποτηράκι του κρασιού λευκό οινόπνευμα
4-5 ξυλάκια κανέλλας
1 κουταλιά της σούπας γαρύφαλλο
2 μπαλάκια μοσχοκάρυδο
1 γυάλινη μεγάλη γυάλα

Εκτέλεση:
Βάζουμε στη γυάλα για 2 μέρες το βύσσινο με τη ζάχαρη σε στρώσεις να βγάλει τα υγρά του το φρούτο.
Την 3 μέρα προσθέτουμε όλα τα αλλά υλικά και το αφήνουμε κλειστό αν θέλουμε στον ήλιο κουνώντας το που και που να ανακατεύεται για 2-3 μήνες.
Μετά το ανοίγουμε κα ιτο δοκιμάζουμε αν θέλουμε πιο έντονη τη γεύση του οινοπνεύματος προσθέτουμε μισό ποτηράκι οινόπνευμα αν το θεωρούμε πολύ έντονο βάζουμε ένα ποτηράκι νερό ανάλογα τα γούστα μας.
Το φιλτράρουμε με ένα σουρωτήρι και μια γάζα και το φυλάμε σε γυάλινα μπουκάλια
Τα βύσσινα τα φυλάμε είτε ολόκληρα και προσθέτουμε ένα κάθε φορά που σερβίρουμε λικέρ ή τα ξεκουκουτσιάζουμε και τα φυλάμε για τούρτα μπλακ φόρεστ ή τα βουτάμε σε κουβερτούρα και φτιάχνουμε νοστιμότατα σοκολατακια
Καλή επιτυχία 
Καταγράφηκε
Δεν υπάρχουν απραγματοποίητα όνειρα, μόνο η πεπερασμένη μας αντίληψη για το τι είναι πραγματοποιήσιμο..
 
Απάντηση #6
« στις: Οκτώβριος 06, 2007, 22:54:59 μμ »
KATE Αποσυνδεδεμένος
Ανώτερο μέλος
****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 568
Μέλος από: Αύγ, 2007

Προφίλ WWW
margarita μπορεις αν γραψεις τη συνταγη για τη black forest please Χαμόγελο
ή αν εχει καποιος την συνταγη ας την μοιραστει μαζι μας....
thax
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #7
« στις: Οκτώβριος 07, 2007, 16:25:03 μμ »
margarita79 Αποσυνδεδεμένος
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.145
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
ειλικρινα ΚΑΤΕ δεν εχω φτιαξει ποτε μπλακ φορεστ απλα ειπα οτι τα βυσσινακια του λικερ μπορουν να χρησιμοποιηθουν και εκει.
αν ξερει καποια φιλη θα χαρω και εγω να μαθω την συνταγη.
φιλια
Καταγράφηκε
Δεν υπάρχουν απραγματοποίητα όνειρα, μόνο η πεπερασμένη μας αντίληψη για το τι είναι πραγματοποιήσιμο..
 
Απάντηση #8
« στις: Οκτώβριος 07, 2007, 21:43:18 μμ »
Lia_P
Επισκέπτης
Για black forest τούρτα, xρησιμοποιώ τη συνταγή της Βέφας και γίνεται πολύ ωραία! Σου την αντιγράφω. To ότι είναι νηστίσιμη δεν την κάνει να υστερεί σε νοστιμιά!

ΜΠΛΑΚ ΦΟΡΕΣΤ (Νηστήσιμη)

Υλικά
για τη βάση
3 κούπες αλεύρι
2 κουταλάκια σόδα
1/3 κούπας κακάο
1 κουταλάκι αλάτι
3 συσκευασίες βανίλια
2 κούπες ζάχαρη
3 κουταλιές ξύδι
3/4 κούπας καλαμποκέλαιο
1 2/3 κούπας νερό

για τη σάλτσα κεράσι ή βύσσινο
1 κομπόστα 800 γρ., κεράσι ή βύσσινο
2 κουταλιές κορν φλάουρ
1/2 κούπα ζάχαρη
2 κουταλιές κονιάκ
1/4 κουταλιά εσάνς πικραμυγδάλου

για τη διακόσμηση
2 κούπες φυτική κρέμα
καρουλάκια σοκολάτας
τριμμένη σοκολάτα

Εκτέλεση
Για τη βάση: Ανακατέψτε όλα τα στερεά υλικά, αφού πρώτα τα κοσκινίσετε. Προσθέστε τα υγρά υλικά. Προσοχή, δεν χρειάζεται πολύ ανακάτεμα η ζύμη. Αδειάστε το μίγμα σε φόρμα 35 εκ. περίπου, που έχετε στρώσει με βουτυρωμένο λαδόχαρτο και ψήστε στους 175 βαθμούς Κελσίου, για 20' - 30'.
Για τη γέμιση: Στραγγίστε την κομπόστα. Ανακατέψτε το κορν φλάουρ με τη ζάχαρη σε μια κατσαρολίτσα και προσθέστε το ζουμί της κομπόστας. Βράστε το μίγμα, έως ότου πήξει και διαυγάσει. Αφήστε το στην άκρη μέχρι να γίνει χλιαρό. Προσθέστε το κονιάκ και ανακατέψτε. Βουτήξτε στο μίγμα 36 κεράσια ή βύσσινα, βγάλτε τα και αφήστε τα στην άκρη, Ρίξτε μέσα στο μίγμα τα υπόλοιπα κεράσια ή βύσσινα και αφήστε το μέχρι να κρυώσει τελείως. Χτυπήστε τη φυτική κρέμα με τη ζάχαρη και το εσάνς πικραμυγδάλου.
Συναρμολόγηση: Χωρίστε το ψημένο παντεσπάνι σε 3 ίσα μέρη. Βάλτε το ένα σε πιατέλα και βγάλτε με ένα κορνέ στην περιφέρειά του, ένα χοντρό κορδόνι από σαντιγύ. Αδειάστε μέσα το μισό μίγμα με τα κεράσια και τοποθετήστε από πανω, προσεχτικά, το δεύτερο παντεσπάνι. Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία με το υπόλοιπο μίγμα και τοποθετήστε από πάνω το τρίτο παντεσπάνι. Καλύψτε ολόκληρο το κέικ με σαντιγύ και αλείψτε τα τοιχώματα με τριμμένη σοκολάτα. Από πάνω στολίστε με καρουλάκια σοκολάτας και τα κεράσια ή τα βύσσινα που κρατήσατε στην άκρη.
 
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτώβριος 08, 2007, 00:16:04 πμ από Lia_P » Καταγράφηκε
 
Απάντηση #9
« στις: Οκτώβριος 07, 2007, 22:42:58 μμ »
KATE Αποσυνδεδεμένος
Ανώτερο μέλος
****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 568
Μέλος από: Αύγ, 2007

Προφίλ WWW
 Χαμόγελο merci Lia,
αλλα για να δουμε απο Δευτερα που θα εχουμε ολο το φορουμ σε δραση...
για μια συνταγη μη- νηστήσιμη
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #10
« στις: Οκτώβριος 10, 2007, 22:49:28 μμ »
Lia_P
Επισκέπτης
Mια και δεν βλέπω άλλη απάντηση στο φόρουμ, θα σου πω πώς μπορείς τη συνταγή αυτή να την κάνεις
όχι νηστίσιμη. Λοιπόν θα φτιάξεις ένα παντεσπάνι σοκολατένιο, που γίνεται όπως το άσπρο παντεσπάνι (κλασσική συνταγή με τα αυγά) , μόνο που αφαιρείς ένα μέρος αλευριού και στη θέση του προσθέτεις σκόνη κακάο. Στη θέση της φυτικής κρέμας βάζεις την κανονική κρέμα γάλακτος με τα λιπαρά. Όλα τα άλλα είναι ίδια.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #11
« στις: Οκτώβριος 11, 2007, 23:33:41 μμ »
KATE Αποσυνδεδεμένος
Ανώτερο μέλος
****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 568
Μέλος από: Αύγ, 2007

Προφίλ WWW
ωωω! εισαι πολυ γλυκια, merci
εκανα κι εγω μια εκδοχη και εγινε αρκρτα καλη...
το παντεσπανι οπως λες με κακαο και αυγα,
προσθεσα ομως και σοκολατα σαν κρουστα απο πανω!
για την κρεμα: κρεμα γαλατος και μσκαρπονε
και το καλυτερο, το βυσσινο ηταν μεσα σε κονιακ!

να σε ρωτησω και κατι ομως στην νηστησιμη? μπορω αντι για:
2 κουταλιές κονιάκ - 1/4 κουταλιά εσάνς πικραμυγδάλου να βαλω αμαρετο λικερ?
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #12
« στις: Οκτώβριος 12, 2007, 07:30:24 πμ »
Lia_P
Επισκέπτης
Γιατί όχι; Να το αντικαταστήσεις με αμαρέτο. Εξ άλλου το αμαρέτο είναι λικέρ πικραμύγδαλου.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #13
« στις: Οκτώβριος 12, 2007, 10:14:38 πμ »
KATE Αποσυνδεδεμένος
Ανώτερο μέλος
****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 568
Μέλος από: Αύγ, 2007

Προφίλ WWW
 Χαμόγελο
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #14
« στις: Οκτώβριος 26, 2007, 10:16:29 πμ »
margarita79 Αποσυνδεδεμένος
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.145
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
λοιπον επανερχομαι στο θεμα μπλακ φορεστ.
τελικα η συνταγη ηταν παλι πολυ κοντα μου.στα κιταπια της μαμας χαχαχα
επειδη θα μου φτιαξω τουρτα για τα γενεθλια μου κατε  Χαμόγελο Χαμόγελο
θα ποσταρω συνταγη το σκ με φωτο αν μπορεις να περιμενεις λιγο ακομα  Κλείσιμο ματιού
φιλια
 
Καταγράφηκε
Δεν υπάρχουν απραγματοποίητα όνειρα, μόνο η πεπερασμένη μας αντίληψη για το τι είναι πραγματοποιήσιμο..
 
Εκτύπωση  Σελίδες 1 2 » Πάνω