Καλώς ορίσατε,
Επισκέπτης
. Παρακαλούμε
συνδεθείτε
ή
εγγραφείτε
.
1 ώρα
1 μέρα
1 εβδομάδα
1 μήνας
Χωρίς όριο
Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αρχική
Forum
Βοήθεια
Ημερολόγιο
Σύνδεση
Εγγραφή
Απρίλιος 25, 2024, 14:59:59 μμ
GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Μαγειρέματα
Αναζήτηση Συνταγής
Γλάσα - royal icing - toppings
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Εργαλεία θέματος
Αναζήτηση σε αυτό το θέμα
Σελίδες
1
2
»
Αποστολέας
Θέμα: Γλάσα - royal icing - toppings (Αναγνώστηκε 15235 φορές)
«
στις:
Μάιος 13, 2008, 13:53:30 μμ »
ata
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 1.004
Μέλος από: Ιαν, 2008
Γλάσα - royal icing - toppings
Πόσες φορές δεν έχουμε μεταμορφώσει ένα απλό κέικ σε σούπερ γλυκό με την προσθήκη απλώς ενός γλάσου ? πόσες άλλες φορές δεν έχουμε ζηλέψει τα υπέροχα gingerbread houses που βλέπουμε στα ζαχαροπλαστεία την περίοδο των γιορτών όπου χρησιμοποιείται το royal icing και ακόμη πόσο πιο ιδιαίτερα γίνονται τα γλυκίσματα, παγωτά, τάρτες κτλ με την προσθήκη toppings ?
Ορμώμενη και από το σχόλιο της Γωγώς για το ότι μπορούμε να αντικαταστήσουμε στο royal icing τα ασπράδια αυγών με meringue powder (αλήθεια Γωγώ σε τι αναλογία σε σχέση με την ποσότητα των ασπαδιών ?) υπέβαλα αυτό το θέμα για να γνωρίσουμε όλες τις εναλλακτικές επιλογές για γλασσάρισμα των γλυκών μας.
Ας υποβάλλετε λοιπόν όλες τις συνταγές που γνωρίζετε για το θέμα αυτό....
Περιμένω τις προτάσεις σας....
Καταγράφηκε
Απάντηση #1
«
στις:
Μάιος 13, 2008, 14:21:54 μμ »
gogo
Επισκέπτης
Απ: Γλάσα - royal icing - toppings
1) έχουμε πολλά είδη γλάσο δεν είναι μονο το royal
είναι και :butter cream,Fondant ,Ganache ,Marzipan .
2 κουταλάκια του γλυκού meringue powder + 2 κουταλιές νερό = 1 αβγό
Καταγράφηκε
Απάντηση #2
«
στις:
Μάιος 13, 2008, 14:27:00 μμ »
ata
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 1.004
Μέλος από: Ιαν, 2008
Απ: Γλάσα - royal icing - toppings
Aαα πολύ χρήσιμο Γωγώ...
Δώσε μας και συνταγές για γλάσα ή icing εάν ξέρεις...
Καταγράφηκε
Απάντηση #3
«
στις:
Μάιος 13, 2008, 14:42:31 μμ »
aalexandrop
Ανώτερο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 357
Μέλος από: Ιαν, 2008
Απ: Γλάσα - royal icing - toppings
"2 κουταλάκια του γλυκού meringue powder + 2 κουταλιές νερό = 1 αβγό"
Εγώ, πάλι αυτό, δεν το κατάλαβα.. Για κάνε.. explanation, Γωγώκα!
Καταγράφηκε
Η αγάπη είναι κάτι ιδανικό, ο γάμος κάτι πραγματικό. Η σύγχυση του ιδανικού με το πραγματικό ποτέ δεν μένει ατιμώρητη.
Απάντηση #4
«
στις:
Μάιος 13, 2008, 14:48:12 μμ »
gogo
Επισκέπτης
Απ: Γλάσα - royal icing - toppings
https://www.expertvillage.com/video/68114_gift-cake-tools.htm
https://www.expertvillage.com/video/68115_gift-cake-softening.htm
eine kalo video afto na to deite
Καταγράφηκε
Απάντηση #5
«
στις:
Μάιος 13, 2008, 14:52:45 μμ »
gogo
Επισκέπτης
Απ: Γλάσα - royal icing - toppings
στο epmorio υπάρχει σκόνη που λέγεται meringue powder την βάζουμε αντίς τα ασπράδια ,η αρτέμη ρώτησε τις analogies τις σκόνης με ένα αβγό.όμως η σκόνη είναι καλο να ψιλοδιαλύετε σε νερό
«
Τελευταία τροποποίηση: Μάιος 13, 2008, 14:54:27 μμ από gogo
»
Καταγράφηκε
Απάντηση #6
«
στις:
Μάιος 13, 2008, 14:58:53 μμ »
ata
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 1.004
Μέλος από: Ιαν, 2008
Απ: Γλάσα - royal icing - toppings
Aalexandrop στην συνταγή για royal icing (είναι το υλικό που χρησιμοποιούμε όταν φτιάχνουμε gingerbread houses) χρησιμοποιούμε μεταξύ άλλων και ασπράδια αυγών, επειδή όμως ίσως χρειαστεί να δοκιμάσουμε και από αυτό, η Γωγώ προτείνει ότι ίσως είναι πιο ασφαλές να τα αντικαταστήσουμε με την σκόνη αυτή.
Παρακάτω αναφέρω την βασική συνταγή για royal icing όπως μου την έδωσε η Γωγώ :
2 μεγάλα αβγά τα ασπράδια τους
2 κουταλάκια του καφέ λεμόνι χυμό
3 κούπες ζάχαρη άχνη
χτυπάς σε ένα δοχείο τα ασπράδια μαζί με τον χυμό (καλύτερα στο μίξερ)
πρόσθετουμε την ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να γίνει smooth
ΠΡΟΣΟΧΉ!!!
πρέπει να το φτιάξετε γρήγορα γιατί το icing γίνετε πετρα και το διατηρείτε σκεπασμένο με διάφανη μεμβράνη κουζίνας μέχρι να το χρησιμοποιήσετε
Καταγράφηκε
Απάντηση #7
«
στις:
Μάιος 13, 2008, 15:02:09 μμ »
gogo
Επισκέπτης
Απ: Γλάσα - royal icing - toppings
8a sas vazo 1 sintagh thn hmera ..
Καταγράφηκε
Απάντηση #8
«
στις:
Μάιος 13, 2008, 15:24:50 μμ »
ata
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 1.004
Μέλος από: Ιαν, 2008
Απ: Γλάσα - royal icing - toppings
Δεχόμαστε Γωγώ αρκεί να είναι μία συνταγή ανά κατηγορία δηλ. έχουμε τουλάχιστον 20 κατηγορίες που σημαίνει...χμ...τουλάχιστον 20 συνταγές ημερησίως...καλό ακούγεται....
Καταγράφηκε
Απάντηση #9
«
στις:
Μάιος 13, 2008, 15:38:08 μμ »
gogo
Επισκέπτης
Απ: Γλάσα - royal icing - toppings
axaxaxaxaxaxaxaxax kalo !!!
Καταγράφηκε
Απάντηση #10
«
στις:
Μάιος 13, 2008, 19:59:20 μμ »
giota
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 5.625
Μέλος από: Οκτ, 2007
Απ: Γλάσα - royal icing - toppings
Γωγω και παραπανω αν θελεις δεκτες
Καταγράφηκε
https://www.youtube.com/user/staroula1000
Απάντηση #11
«
στις:
Μάιος 14, 2008, 10:38:29 πμ »
gogo
Επισκέπτης
Απ: Γλάσα - royal icing - toppings
ganache
250 γραμμάρια σοκολάτα σε κομμάτια καλο θα είναι να είναι καλή ποιότητα
1/3 κούπας κρέμα
στην περίπτωση αυτή κάνουμε την μέθοδο μπεν μαρί
σε μπεν μαρί βάζουμε την σοκολάτα και την κρέμα .ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λείο,
αφαιρούμε από την φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να δέσει το μίγμα ..καλο είναι να ρίσκεται και λίγες σταγόνες ρούμι η κονιακ.το ganache το απλώνουμε σε τούρτες αλλα κάνουμε και Truffles.
του ganache η καταγωγή είναι γαλλική ,άλλες γλώσσες λένε ελβετική και το κάνανε base για truffles.κανεις τελικά δεν ξέρει εγώ έχω μπερδευτεί με το θέμα.
«
Τελευταία τροποποίηση: Μάιος 14, 2008, 12:41:29 μμ από gogo
»
Καταγράφηκε
Απάντηση #12
«
στις:
Μάιος 14, 2008, 10:49:53 πμ »
gogo
Επισκέπτης
Απ: Γλάσα - royal icing - toppings
έβαλα την απλή συνταγή του ganache ,για τώρα,
Καταγράφηκε
Απάντηση #13
«
στις:
Μάιος 14, 2008, 11:15:57 πμ »
ata
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 1.004
Μέλος από: Ιαν, 2008
Απ: Γλάσα - royal icing - toppings
Ευχαριστούμε Γωγώ....
Καταγράφηκε
Απάντηση #14
«
στις:
Μάιος 14, 2008, 12:16:48 μμ »
Nena
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 987
Μέλος από: Αύγ, 2007
Απ: Γλάσα - royal icing - toppings
Παράθεση από: gogo στις Μάιος 14, 2008, 10:49:53 πμ
έβαλα την απλή συνταγή του ganache ,για τώρα,
Απ όσα έχω δοκιμάσει και μάθει ως τώρα, η ganache θέλει ίσες ποσότητες κουβερτούρας και κρέμας γάλακτος με 35% λιπαρά. Με μισή κρέμα γάλακτος σε σχέση με την κουβερτουρα, γίνεται όταν πρόκειται να βάλεις και άλλα υλικά ώστε να κάνεις π.χ. κέηκ ή κάτι άλλο. Επίσης το ποτό, αν θα βάλετε, να μπει αφού ανακατευτεί πολύ καλά η κουβερτουρα με την κρέμα.
Καταγράφηκε
Σελίδες
1
2
»
Εκτύπωση
Σύνθετη αναζήτηση
Powered by SMF
|
SMF © 2006-2014, Lewis Media
GreekMaSa 2015 ©
Φόρτωση...