GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Απρίλιος 20, 2024, 15:12:42 μμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Κουβεντούλα
| |-+  Male Section
| | |-+  Τεχνολογία
| | | |-+  ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ; Πρέπει να ανησυχούμε;
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες « 1 2 Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ; Πρέπει να ανησυχούμε;  (Αναγνώστηκε 58194 φορές)
Απάντηση #15
« στις: Σεπτέμβριος 21, 2008, 20:55:15 μμ »
vago Αποσυνδεδεμένος
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 4.812
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Το μήνυμα ήταν αυτό:

« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτέμβριος 21, 2008, 21:01:36 μμ από vago » Καταγράφηκε
What if I like black? It doesn't make me a bad person.
 
Απάντηση #16
« στις: Σεπτέμβριος 22, 2008, 01:13:05 πμ »
ArXoS Αποσυνδεδεμένος
Διαχειριστής
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Ανδρας
Μηνύματα: 5.605
Μέλος από: Ιούν, 2007

greekmasa greekmasa Προφίλ WWW
a xaxaxaxa

ευτυχώς που έχουν και έλληνες στις ομάδες τους, γιατί φαντάζομαι στην μετάφραση προς τους υπεύθυνους πολλά θα κοβόντουσαν. Ρόμπα τους έκαναν. Το GreekMasa έχει μεγαλύτερη ασφάλεια από το σουρωτήρι τους χαχαχαχα ..

αν και πιστεύω οτι το passwd που τσίμπησαν από τα root τους δεν το τσίμπησαν για πλάκα. Θα πρέπει ήδη να κυκλοφορεί σε σκοτεινά forums χακεράδων του κόσμου. Δεν τους βλέπω καλά. Αν έχει βγει σε public, αυτή τη στιγμή όλα τα 15χρονα "wannabe hacker" πιτσιρικάκια θα σκανάρονταν το CERN από χίλιες μεριές  ....


Α ρε Λιακόπουλε .. 
Καταγράφηκε
Γηράσκω αεί διδασκόμενος
 
Απάντηση #17
« στις: Σεπτέμβριος 27, 2008, 20:27:33 μμ »
THANOS Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Δ Ο Ξ Α ΚΑΙ Τ Ι Μ Η Φύλο: Ανδρας
Μηνύματα: 1.647
Μέλος από: Φεβ, 2008

Προφίλ WWW
Ειναι αληθεια οτι το πειραμα διακοπηκε; Με αόριστη επανεκκινηση;
Ξερετε κατι;
Καταγράφηκε
ΟΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΑΝΤΗΧΕΙ ΣΤΗΝ ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑ



Επισκεφθείτε το ιστολόγιο μας koukfamily.blogspot.com
 
Απάντηση #18
« στις: Σεπτέμβριος 27, 2008, 20:38:21 μμ »
THEOHARIS Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
τ Φύλο: Ανδρας
Μηνύματα: 1.392
Μέλος από: Ιαν, 2008

Προφίλ
Δεν άκουσα κάτι σχετικό με το θέμα
Καταγράφηκε
ΜΟΥ ΛΕΊΠΕΤΕ ΠΑΙΔΙΑ
 
Απάντηση #19
« στις: Σεπτέμβριος 28, 2008, 08:31:23 πμ »
vago Αποσυνδεδεμένος
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 4.812
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Ο Μεγάλος Επιταχυντής Αδρονίων (LHC) του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Πυρηνικής Έρευνας (CERN) πρόκειται τελικώς να επαναλειτουργήσει την άνοιξη του 2009, εξαιτίας επισκευαστικών εργασιών και της προγραμματισμένης χειμερινής διακοπής της λειτουργίας του.

Ο εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Πυρηνικής Έρευνας (CERN) Τζέιμς Γκίλις δήλωσε ότι δεν θα έχουν ολοκληρωθεί οι επισκευαστικές εργασίες έως την προγραμματισμένη για το Νοέμβριο διακοπή της λειτουργίας του μεγάλου επιταχυντή.

Η τελευταία εμπλοκή στη λειτουργία του Μεγάλου Επιταχυντή Αδρονίων (LHC) σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα όταν η θερμοκρασία σε 100 από τους τεράστιους υπεραγώγιμους μαγνήτες ανέβηκε έως και κατά 100 βαθμούς Κελσίου.

Ένας τόνος υγρού ήλιου, που χρησιμοποιείται ως ψυκτικό υγρό, διέρρευσε μέσα στο κυκλικό τούνελ του LHC και χρειάστηκε να κληθεί η πυροσβεστική. Ολόκληρος ο τομέας 34 στη σήραγγα των 27 χιλιομέτρων θα πρέπει τώρα να θερμανθεί για να ξεκινήσουν οι εργασίες επιδιόρθωσης.

Oι έρευνες που ακολούθησαν τη μεγάλη διαρροή υγρού ηλίου έδειξαν ότι η πιθανότερη αιτία για το συμβάν ήταν μια κατεστραμμένη ηλεκτρική σύνδεση ανάμεσα σε δύο μαγνήτες που κατευθύνουν τις δέσμες σωματιδίων.

Μέχρι να υπάρξει πλήρης διαλεύκανση του περιστατικού, όλος ο συγκεκριμένος τομέας του επιταχυντή πρέπει να επανέλθει σε θερμοκρασία δωματίου (από το σχεδόν απόλυτο μηδέν που βρισκόταν) και οι μαγνήτες να ανοιχτούν για έλεγχο. Η διαδικασία αυτή θα απαιτήσει τρεις έως τέσσερις εβδομάδες.

Λόγω του μεγάλου χρόνου που χρειάζεται για τους ελέγχους και τις επισκευές, αποκλείεται πλέον η επαναλειτουργία του επιταχυντή πριν από την υποχρεωτική διακοπή του για τη χειμερινή περίοδο, με συνέπεια η ημερομηνία επαναλειτουργίας να μετατίθεται για τις αρχές της άνοιξης του 2009.

Ο Γάλλος φυσικός Ρομπέρ Αιμάρ, γενικός διευθυντής του CERN, χαρακτήρισε «αναμφίβολα ψυχολογικό πλήγμα» αυτή την εξέλιξη, μετά την πανηγυρική έναρξη λειτουργίας του επιταχυντή στις 10 Σεπτεμβρίου, αλλά εξέφρασε την πεποίθησή του ότι το εμπόδιο αυτό θα ξεπεραστεί.

in.gr
Καταγράφηκε
What if I like black? It doesn't make me a bad person.
 
Απάντηση #20
« στις: Σεπτέμβριος 28, 2008, 10:31:27 πμ »
ArXoS Αποσυνδεδεμένος
Διαχειριστής
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Ανδρας
Μηνύματα: 5.605
Μέλος από: Ιούν, 2007

greekmasa greekmasa Προφίλ WWW
Απ' ότι καταλάβαμε ( αν βέβαια μας τα λένε όλα), παραλίγο να τιναχτούν όλα στον αέρα με τέτοιες θερμοκρασίες και με τέτοιες διαρροές. Παράταση λοιπόν μέχρι το μέσο του 2009 ..

Αν ήμουν βέβαια στη θέση τους, δε θα βιαζόμουν καθόλου.  Αναποφασιστικότητα Κοστίζει η συντήρηση ενός τέτοιου έργου και οι μισθοί των επιστημόνων 10 εκατ. ευρώ την ημέρα (10πλάσιο ημερήσιο κόστος από αυτό της Ολυμπιακής). Γιατί να τη χαλάσουν τη βόλεψή τους  Σφραγισμένα χείλη Σφραγισμένα χείλη
Καταγράφηκε
Γηράσκω αεί διδασκόμενος
 
Απάντηση #21
« στις: Νοέμβριος 12, 2010, 01:40:12 πμ »
ArXoS Αποσυνδεδεμένος
Διαχειριστής
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Ανδρας
Μηνύματα: 5.605
Μέλος από: Ιούν, 2007

greekmasa greekmasa Προφίλ WWW


Διαδοχικά «Μίνι Big Bang» κατάφερε να αναδημιουργήσει για πρώτη φορά ο μεγάλος υπόγειος επιταχυντής CERN, προκαλώντας συγκρούσεις ιόντων μολύβδου αντί πρωτονίων, με ταχύτητα κοντά σε αυτήν του φωτός (0,999) και αναπαράγοντας συνθήκες πολύ κοντά σε αυτές που επικρατούσαν κατά την απαρχή του σύμπαντος.

Οι επιστήμονες του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Πυρηνικών Ερευνών (CERN) δημιούργησαν θερμοκρασίες πάνω από δέκα τρισεκατομμύρια βαθμούς Κελσίου, δηλαδή ένα εκατομμύριο φορές πιο υψηλές από αυτές που επικρατούν στο κέντρο του Ήλιου μας, οι οποίες είναι οι υψηλότερες που έχουν ποτέ επιτευχθεί σε πείραμα.

Αφάνταστα υψηλές ήταν και οι πυκνότητες που επιτεύχθηκαν, ανάλογες με αυτές σε ένα άστρο νετρονίων, που ισοδυναμούν με τη συμπίεση της ύλης της μεγάλης πυραμίδας της Αιγύπτου στο κεφάλι μιας καρφίτσας.

Σε τόσο υψηλές θερμοκρασίες, τις οποίες κατέστησαν εφικτές σε ένα ελεγχόμενο και ασφαλές περιβάλλον, όπως δήλωσε ο πυρηνικός φυσικός του CERN Ντέηβιντ Έβανς, ακόμα και τα πρωτόνια και τα νετρόνια, που αποτελούν τους πυρήνες των ατόμων, λιώνουν δημιουργώντας μια καυτή υπέρ-πυκνη “σούπα” (πλάσμα) υποατομικών σωματιδίων κουάρκ και γκλουονίων. Αυτή η εξωτική μορφή ύλης πιστεύεται ότι υπήρχε αμέσως μετά τη δημιουργία του σύμπαντος.

Μέχρι τώρα ο επιταχυντής έκανε συγκρούσεις πρωτονίων, σε αναζήτηση, μεταξύ άλλων, του σωματιδίου-φαντάσματος, του μποζονίου του Χιγκς. Τώρα πια όμως και για τις επόμενες τέσσερις εβδομάδες, ο επιταχυντής θα κάνει συγκρούσεις ιόντων μολύβδου και οι φυσικοί ευελπιστούν ότι θα μπορέσουν να μάθουν περισσότερα για την ύλη (πλάσμα) από την οποία συνίστατο το σύμπαν μόλις ένα εκατομμυριοστό του δευτερολέπτου μετά την αρχική “έκρηξη” (Big Bang) της δημιουργίας, πριν από περίπου 13,7 δισ. χρόνια.

Όπως είπε ο πυρηνικός φυσικός Ντέηβιντ Έβανς, αμέσως μετά τις πρώτες ιστορικές συγκρούσεις ιόντων μολύβδου, επιφωνήματα ενθουσιασμού ξέσπασαν στην αίθουσα ελέγχου του πειράματος Alice του CERN, ενώ το πανηγυρικό κλίμα διαχύθηκε ανά τον κόσμο, σε όλους τους φυσικούς που από μακριά παρακολουθούν την εξέλιξη των πειραμάτων.

Εκτός από το πείραμα Alice (ακρωνύμιο της φράσης Α Large Ion Collider Experiment) που σχεδιάστηκε ειδικά για τις συγκρούσεις ιόντων μολύβδου, επίσης και τα άλλα πειράματα Atlas και CMS (Compact Muon Solenoid) αφιερώθηκαν στις νέου τύπου συγκρούσεις σωματιδίων, σύμφωνα με το BBC και τη βρετανική “Τέλεγκραφ”. Μετά τις συγκρούσεις ιόντων μολύβδου για ένα μήνα, ο επιταχυντής θα επιστρέψει στις συνήθεις συγκρούσεις πρωτονίων.

https://www.skai.gr
Καταγράφηκε
Γηράσκω αεί διδασκόμενος
 
Απάντηση #22
« στις: Νοέμβριος 13, 2010, 07:18:24 πμ »
mariaZ Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 3.929
Μέλος από: Ιούν, 2009

Προφίλ
 blink blink blink blink blink !!!!!!!!
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #23
« στις: Σεπτέμβριος 12, 2011, 08:25:30 πμ »
ArXoS Αποσυνδεδεμένος
Διαχειριστής
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Ανδρας
Μηνύματα: 5.605
Μέλος από: Ιούν, 2007

greekmasa greekmasa Προφίλ WWW
ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΣΕΠΤΕΒΡΙΟΥ: Τα πρώτα συμπεράσματα για το «σωματίδιο του Θεού»



Μέχρι το τέλος του μηνός θα έχουν καταλήξει σε σχέση με την εύρεση του μποζονίου του Χιγκς ή αλλιώς του περιβόητου «σωματιδίου του Θεού».
Το ανακοίνωσαν φυσικοί του επιταχυντή Tecatron στο εργαστήριο των ΗΠΑ, οι οποίοι ανταγωνίζονται τους συναδέλφους τους στον επιταχυντή του CERN στην Ευρώπη. Και τόνισαν ότι είτε θα έχουν βρει το σωματίδιο, είτε θα αποκλείσουν εντελώς την ύπαρξή του. Αν συμβεί το δεύτερο, θα προκληθεί μεγάλη αναστάτωση στην επιστημονική κοινότητα, καθώς οι φυσικοί θα υποχρεωθούν να επανεξετάσουν από την αρχή το κυρίαρχο «Καθιερωμένο Πρότυπο», το οποίο εδώ και 40 περίπου χρόνια περιγράφει θεωρητικά πως λειτουργεί ο μικρόκοσμος των υποατομικών σωματιδίων και, κατ' επέκταση, όλο το σύμπαν. Από την άλλη πάντως, ορισμένοι φυσικοί του CERN εκτιμούν ότι ο τεράστιος όγκος δεδομένων που συνεχώς συλλέγουν, θα τους επιτρέψει να φθάσουν σε ένα πρώτο συμπέρασμα για το αν υπάρχει ή όχι το μποζόνιο του Χιγκς, έως το τέλος του 2011. Έτσι, ακόμα κι αν φυσικοί του Tevatron στις ΗΠΑ αποκλείσουν την ύπαρξη του σωματιδίου στις 30 Σεπτεμβρίου, θεωρείται δεδομένο ότι για το CERN η υπόθεση καθόλου δεν θα έχει κλείσει.

dete.gr
Καταγράφηκε
Γηράσκω αεί διδασκόμενος
 
Απάντηση #24
« στις: Σεπτέμβριος 16, 2015, 13:56:23 μμ »
ArXoS Αποσυνδεδεμένος
Διαχειριστής
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Ανδρας
Μηνύματα: 5.605
Μέλος από: Ιούν, 2007

greekmasa greekmasa Προφίλ WWW
CERN: Νέα στοιχεία για το «σωματίδιο του Θεού»

Τρία χρόνια μετά την ανακάλυψη του σωματιδίου Χιγκς, γνωστού και ως «σωματίδιου του Θεού», οι φυσικοί στο CERN κατάφεραν να διαλευκάνουν ακόμη περισσότερο τις ιδιότητές του, συμπεραίνοντας πως συμπεριφέρεται όπως ακριβώς προέβλεπε η θεωρία.

Τα αποτελέσματα, τα οποία ανακοινώθηκαν από κοινού από τα πειράματα ATLAS και CMS, αφορούν την παραγωγή και τη διάσπασή του, όπως και τον τρόπο με τον οποίο αλληλεπιδρά με άλλα σωματίδια, ενώ είναι τα ακριβέστερα που έχουν προκύψει έως σήμερα.

Όλες οι μετρήσεις βρίσκονται σε συμφωνία με το Καθιερωμένο Πρότυπο, τη θεωρία που περιγράφει τους «δομικούς λίθους» της ύλης και της ακτινοβολίας, αλλά και τους τρόπους αλληλεπίδρασής τους. Έτσι, σύμφωνα με τους επιστήμονες, θα αποτελέσουν σημείο αναφοράς για την επεξεργασία νέων μετρήσεων τους επόμενους μήνες, δίνοντας τη δυνατότητα αναζήτησης άγνωστων μέχρι τώρα φαινομένων.

«Το μποζόνιο Χιγκς είναι ένα φανταστικό καινούριο εργαλείο για τον έλεγχο του Καθιερωμένου Προτύπου και τη μελέτη του μηχανισμού που προσδίδει μάζα στα στοιχειώδη σωμάτια», ανάφερε ο Ρολφ Χόιερ, διευθυντής του CERN.

Υπάρχουν αρκετοί τρόποι για την παραγωγή του μποζονίου Χιγκς, όπως επίσης και αρκετές εκδοχές διάσπασής του σε άλλα σωματίδια. Για παράδειγμα, σύμφωνα με το Καθιερωμένο Πρότυπο, όταν παράγεται ένα μποζόνιο Χιγκς, τότε διασπάται σχεδόν ακαριαία, με συνέπεια στο 58% των περιπτώσεων να προκύπτει ένα «χαμηλό» (bottom) κουάρκ και ένα «χαμηλό» αντικουάρκ.

Συνδυάζοντας τα αποτελέσματά τους, τα δύο πειράματα προσδιόρισαν με τη μεγαλύτερη έως σήμερα ακρίβεια τις συχνότητες των πιο συνηθισμένων διασπάσεων. Αυτές οι τιμές είναι εξαιρετικά σημαντικές, καθώς συνδέονται άμεσα με την ένταση των αλληλεπιδράσεων του μποζονίου με άλλα στοιχειώδη σωμάτια.

Επομένως, η μελέτη των διασπάσεών του είναι απαραίτητη για να κατανοηθεί πλήρως η φύση του «σωματιδίου του Θεού». Από την άλλη πλευρά, οποιαδήποτε απόκλιση από τις προβλέψεις του Καθιερωμένου Προτύπου θα έθετε σε αμφισβήτηση τον μηχανισμό δημιουργίας μάζας που αντιπροσωπεύει το μποζόνιο και πιθανά θα άνοιγε τον δρόμο για νέες φυσικές θεωρίες.

«Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός, τόσο για την ακρίβεια κάθε πειράματος όσο και για τον συνδυασμό των αποτελεσμάτων τους», ανέφερε ο Ντέιβ Τσάρλτον, εκπρόσωπος του ATLAS.

«Με το συγκεκριμένο αποτέλεσμα και τα νέα δεδομένα από τη λειτουργία του επιταχυντή σε υψηλότερες ενέργειες, έχουμε την ευχέρεια να εξετάσουμε το μποζόνιο Χιγκς ως προς οποιαδήποτε παράμετρο», σημείωσε ο εκπρόσωπος του CMS, Τισιάνο Καμπορέσι.

Καταγράφηκε
Γηράσκω αεί διδασκόμενος
 
Εκτύπωση  Σελίδες « 1 2 Πάνω