GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Απρίλιος 19, 2024, 07:35:29 πμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Μαγειρέματα
| |-+  Συνταγές
| | |-+  Γλυκά
| | | |-+  Ατομικά μπακλαβαδάκια
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες 1 Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Ατομικά μπακλαβαδάκια  (Αναγνώστηκε 13948 φορές)
« στις: Μάιος 20, 2008, 09:37:41 πμ »
aalexandrop Αποσυνδεδεμένος
Ανώτερο μέλος
****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 357
Μέλος από: Ιαν, 2008

Προφίλ
Κορίτσια, αύριο γιορτάζει η μεγάλη μου κόρη, τη λένε Ελένη. Λέω, λοιπόν, να φτιάξω μπακλαβαδάκια, να κεράσω στη δουλειά. Γνωρίζετε κάποια δοκιμασμένη συνταγή, ενώ θα με ενδιέφερε, να μάθω πώς τυλίγονται. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!
Καταγράφηκε
Η αγάπη είναι κάτι ιδανικό, ο γάμος κάτι πραγματικό. Η σύγχυση του ιδανικού με το πραγματικό ποτέ δεν μένει ατιμώρητη.
 
Απάντηση #1
« στις: Μάιος 20, 2008, 10:23:15 πμ »
MB04 Αποσυνδεδεμένος
Ανώτερο μέλος
****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 599
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
καλημέρα aalexandrop επειδή δεν προλαβαίνω τώρα να σου αναλύσω την συνταγή σου την δίνω όπως
την έχω στο αρχείο μου και θα επανέλθω αργότερα. ειναι δοκιμασμένη απο εμένα και την παρέα μου
πολλές φορές, είναι εύκολη και πετυχημένη.

Φλογέρες (μπακλαβαδάκια)


γέμιση
--------

250 γρ καρύδια
¼  φλυτζ. τσαγιού φρυγανιά
1 αυγό χτυπημένο
½ κ.σ. ζάχαρη
ξύσμα λεμονιού
κανελλα

250 γρ φύλλο μπακλαβά
½ φλ. τσαγιού βούτυρο


σιρόπι
--------
1 κ’  ¾   φλ. Ζάχαρη
1 κ΄ 1/4  φλ. νερό
1 κομ. Κανελλα
φλούδα λεμονιού
½ κουταλάκι χυμό λεμονιού

8 λεπτά για να δέσει το σιρόπι (απο την ώρα του βρασμού)


κόβουμε τα φύλλα σε καθέτους  (μέτρησε με ενα χάρακα τι διάσταση θέλεις το μπακλαβαδάκι
και βάλε + 2 πόντους για το γύρισμα του φύλλου προς τα μέσα) δίπλωσε την λωρίδα περίπου στην μέση
και τοποθέτησε λίγο πιο μέσα απο την αρχή της κάθε διπλής πλέον λωρίδας λίγο απο την γέμιση,
 γύρισε ενα πόντο απο αριστερά και ενα πόντο απο δεξιά προς τα μέσα και αρχισε να τυλίγεις ρολλάκι.

τα βάζεις σε βουτυρωμένο ταψί και τα περιχύνεις με το βούτυρο, ψήνεις στους 180-200 βαθμούς
πάνω κάτω φωτιά για περίπου 3/4 της ώρας, δεν θυμάμαι ακριβώς, να μην σου ξεροψηθούν πολύ για
να μπορεί να περάσει μέσα το σιρόπι.  τα βγάζεις τ'αφήνεις πέντε λεπτά να κρυώσουν λίγο και τους
ρίχνεις το χλιαρό σιρόπι. 


να χαίρεσαι την κορούλα σου να την δείς όπως επιθυμείς.

Γιορτάζει και μένα η κόρη μου (Ελενα) και η μητέρα μου (Ελένη) να τις χαιρομαι και ΄γω

καλή επιτυχία


Καταγράφηκε
 
Απάντηση #2
« στις: Μάιος 20, 2008, 10:29:55 πμ »
xrysa Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 964
Μέλος από: Φεβ, 2008

Προφίλ
Κορίτσια καλημέρα σας να χαίρεστε τις κορούλες σας να ναι γερές και ευτυχισμένες , ΜΒ04 να χαίρεσαι και την μανούλα σου.
Ενδιαφέρουσα η συνταγή σου ΜΒ04 έχω κάνει σαραγλάκια ή κανταίφι αλλά μπακλαβαδάκια ποτέ. Να ρωτήσω όμως κάτι το αυγό στην γέμιση είναι απαραίτητο?
Καταγράφηκε
Μπορείς να μάθεις την αξία ενός ανθρώπου παρατηρώντας τα ελλατώματά του.
 
Απάντηση #3
« στις: Μάιος 20, 2008, 10:40:03 πμ »
MB04 Αποσυνδεδεμένος
Ανώτερο μέλος
****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 599
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ

Χρύσα, δεν το έχω κάνει ποτέ διαφορετικά και δεν μπορώ να σου πω αν είναι απαραίτητο ή οχι.
Τώρα εαν είναι για λόγους υγείας και θέλεις να μην το βάλεις νομίζω ότι δεν θα υπάρχει πρόβλημα
(ο μπακλαβάς που φτιάχνω δεν έχει αυγό στην γέμιση). Αν δεν είναι θέμα υγείας βάλτο μπορεί να ενώνει
τα υλικά και να το χρειάζεται. Σ'ευχαριστώ πολύ για τις ευχές.


 
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #4
« στις: Μάιος 20, 2008, 10:43:48 πμ »
aalexandrop Αποσυνδεδεμένος
Ανώτερο μέλος
****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 357
Μέλος από: Ιαν, 2008

Προφίλ
Κορίτσια, σας ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σας! MB04, σ' ευχαριστώ για την άμεση απάντηση, το απόγευμα θα φτιάξω τα μπακλαβαδάκια σου. Να χαίρεσαι κια εσύ, την κορούλα και τη μανούλα σου!
Καταγράφηκε
Η αγάπη είναι κάτι ιδανικό, ο γάμος κάτι πραγματικό. Η σύγχυση του ιδανικού με το πραγματικό ποτέ δεν μένει ατιμώρητη.
 
Απάντηση #5
« στις: Μάιος 20, 2008, 10:49:43 πμ »
MB04 Αποσυνδεδεμένος
Ανώτερο μέλος
****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 599
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ

Ρώτησα  την κουμπάρα μου που τα φτιάχνει συχνά και μου είπε ότι ό χρόνος ψησίματος είναι περίπου
μισή ώρα καθώς επίσης όταν τα βγάλουμε απο τον φούρνο κάνουμε μερικές τρυπούλες απο πάνω
με οδοντογλυφίδα για να σιροπιαστούν ωραία.


ευχαριστώ πολύ aalexandrop
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #6
« στις: Μάιος 20, 2008, 10:53:45 πμ »
gogo
Επισκέπτης
την ίδια συνταγή ακόλοθο και εγώ ,δεν βάζο αβγά ,βάζο χουρμάδες ,σύκα η κερασια .άλλες φορες σιροπιάζω και ρίχνω πολύ μα πολύ καρύδα χρωματισμένη στην κορυφή και είναι τέλεια ,,και πάντα προσφέρω με παγωτό γιαουρτιού ,άλλες φορες βάζο ανθόνερο στο σιρόπι μου .περίπου μια κουταλια τις σούπας.

Καταγράφηκε
 
Απάντηση #7
« στις: Μάιος 20, 2008, 11:08:23 πμ »
aalexandrop Αποσυνδεδεμένος
Ανώτερο μέλος
****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 357
Μέλος από: Ιαν, 2008

Προφίλ
Gogo, τα κεράσια που βάζεις τί μορφής είναι; Αποξηραμένα ή γλυκό κουταλιού;
Καταγράφηκε
Η αγάπη είναι κάτι ιδανικό, ο γάμος κάτι πραγματικό. Η σύγχυση του ιδανικού με το πραγματικό ποτέ δεν μένει ατιμώρητη.
 
Απάντηση #8
« στις: Μάιος 20, 2008, 11:16:33 πμ »
gogo
Επισκέπτης
αποξηραμένα ,για να βάλουμε φρέσκα θέλει άλλη διαδικασία ,η αλήθεια τον
baklawa κερασιών τον κάνω πιο τακτικά γιατί είναι φρέσκα τα κερασια Χαμόγελο
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #9
« στις: Μάιος 20, 2008, 11:37:35 πμ »
aalexandrop Αποσυνδεδεμένος
Ανώτερο μέλος
****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 357
Μέλος από: Ιαν, 2008

Προφίλ
Gogo, πές μου σε παρακαλώ, πώς γίνεται ο μπακλαβάς με φρέσκα κεράσια;
Καταγράφηκε
Η αγάπη είναι κάτι ιδανικό, ο γάμος κάτι πραγματικό. Η σύγχυση του ιδανικού με το πραγματικό ποτέ δεν μένει ατιμώρητη.
 
Απάντηση #10
« στις: Μάιος 20, 2008, 11:45:18 πμ »
gogo
Επισκέπτης
θα ανεβάσω κάποια μέρα την συνταγή στο masssa και θα σε ειδοποιήσω,αυτή την στιγμή δεν έχω χρόνο να την γράψω ,είμαι τρελα busy
Καταγράφηκε
 
Εκτύπωση  Σελίδες 1 Πάνω