GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Απρίλιος 16, 2024, 14:31:55 μμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Μαγειρέματα
| |-+  Συνταγές
| | |-+  Πίτες - Ψωμιά
| | | |-+  Zύμες ολικής άλεσης
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες « 1 2 3 4 Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Zύμες ολικής άλεσης  (Αναγνώστηκε 71594 φορές)
Απάντηση #45
« στις: Ιούνιος 05, 2008, 23:13:50 μμ »
xanthibax Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.344
Μέλος από: Μάι, 2008

Προφίλ
Ευχαριστώ smp θα το δοκιμάσω την επόμενη φορά που θα ψήσω δηλαδή το Σάββατο
Καταγράφηκε
  Ανάβω στίχους να ξορκίσω το κακό που πλάκωσε τη χώρα!!!
 
Απάντηση #46
« στις: Ιούνιος 08, 2008, 15:04:20 μμ »
Ranja Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 2.326
Μέλος από: Οκτ, 2007

Προφίλ
Παραθέτω εδώ την προσπάθειά μου!

« Τελευταία τροποποίηση: Ιούνιος 08, 2008, 15:28:45 μμ από ArXoS » Καταγράφηκε
It's never too late to start all over again
 
Απάντηση #47
« στις: Ιούνιος 08, 2008, 15:06:15 μμ »
Ranja Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 2.326
Μέλος από: Οκτ, 2007

Προφίλ
Κι εδώ! Τα σχόλια και οι απορίες μου στη συνταγή "σπιτικό πολύσπορο ψωμί" τής xanthibax Κλείσιμο ματιού

« Τελευταία τροποποίηση: Ιούνιος 08, 2008, 15:29:15 μμ από ArXoS » Καταγράφηκε
It's never too late to start all over again
 
Απάντηση #48
« στις: Ιούνιος 08, 2008, 15:14:38 μμ »
xanthibax Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.344
Μέλος από: Μάι, 2008

Προφίλ
Κι εδώ! Τα σχόλια και οι απορίες μου στη συνταγή "σπιτικό πολύσπορο ψωμί" τής xanthibax Κλείσιμο ματιού
Ranja μιας κι είμαστε κοντά κάτι μου μύρισε, μπράβο πολύ ωραίο ,πιστεύω να μη σε δυσκόλεψε!!!
Καταγράφηκε
  Ανάβω στίχους να ξορκίσω το κακό που πλάκωσε τη χώρα!!!
 
Απάντηση #49
« στις: Ιούνιος 08, 2008, 15:16:32 μμ »
Ranja Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 2.326
Μέλος από: Οκτ, 2007

Προφίλ
 Μεγάλο χαμόγελο Μεγάλο χαμόγελο Μεγάλο χαμόγελο Μεγάλο χαμόγελο
Καταγράφηκε
It's never too late to start all over again
 
Απάντηση #50
« στις: Ιούνιος 08, 2008, 16:53:32 μμ »
giota Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.625
Μέλος από: Οκτ, 2007

Προφίλ WWW
μπραβο Ρανια  Έκπληξη Έκπληξη Έκπληξη Έκπληξη
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #51
« στις: Ιούνιος 08, 2008, 19:58:57 μμ »
Ranja Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 2.326
Μέλος από: Οκτ, 2007

Προφίλ
Γιωτούλα τελικά δεν είναι τίποτα το φοβερά δύσκολο... αλλά θέλει μπράτσα!!!  Μεγάλο χαμόγελο Μεγάλο χαμόγελο
Καταγράφηκε
It's never too late to start all over again
 
Απάντηση #52
« στις: Ιούνιος 09, 2008, 00:04:42 πμ »
YANNA Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 874
Μέλος από: Φεβ, 2008

Προφίλ WWW
Για το ψήσιμο του ψωμιού στον παραδοσιακό φούρνο δεν ξέρω άν χρειάζεται νερό (παρόλο που έχω τέτοιο φούρνο δεν έχω επιχειρήσει να ψήσω ψωμί) αλλά στον ηλεκτρ. φούρνο πάντα βάζω ένα μεταλλικό μπωλάκι με νερό, όταν το αφήνω σκεπασμένο να φουσκώσει και το κρατάω και στο ψήσιμο. Η υγρασία βοηθάει να φουσκώσει περισσότερο το ψωμί, είναι σωστό αυτό που λέει η smp Στριφογύρισμα ματιών Στριφογύρισμα ματιών
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #53
« στις: Ιούνιος 09, 2008, 09:18:27 πμ »
sgr Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 4.438
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Εύγε Ράνια !
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #54
« στις: Ιούνιος 09, 2008, 10:53:33 πμ »
elie Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 644
Μέλος από: Οκτ, 2007

Προφίλ WWW
smp, χρησιμοποιώ όσο προζύμι σου είπε και η xanthibax, ίσως και λίγο παραπάνω. Το αναπιάνω από την προηγούμενη και ... μπλα μπλα μπλα μπλα, τα γνωστά.

Μπολ με νερό δεν βάζω στον φούρνο αλλά το έχω ακούσει σαν συμβουλή. Μπορεί να το δοκιμάσω κάποια στιγμή!
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #55
« στις: Ιούνιος 09, 2008, 11:44:46 πμ »
ata Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.004
Μέλος από: Ιαν, 2008

Προφίλ
Κι εγώ το έφτιαξα..θα προσπαθήσω να βγάλω φωτό το απόγευμα...σχόλια γράφω στην συνταγή...Xanthibax δες τα και πες μου την γνώμη σου .....
Θα το ξανατολμήσω πάντως...
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #56
« στις: Ιούνιος 09, 2008, 15:56:10 μμ »
smp Αποσυνδεδεμένος
Ανώτερο μέλος
****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 453
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Πριν πολλά χρόνια που ζύμωνα χωριάτικο ψωμί (προζύμι  μου έδιναν έτοιμο στην αρχη)στον ηλεκτρικό φούρνο πάντα τοποθετούσα ένα μεταλικό δοχείο με νερό για να υπάρχει υγρασία.
Στον παραδοσιακό φούρνο σκουπίζουν τα καρβέλια με ένα βρεγμενο σφογγαράκι  κατα την διάρκεια του ψησίματος για να κάνει ωραία κόρα, όσο περισσοτερες φορές το επαναλάβεις τόσο πιο χοντρή κόρα θα κάνεις ( αν κάνω λάθος ας με διορθώσει καποια/ος).
Πάντα άφηνα τα ψωμιά να #ανέβουν# (φουσκώσουν)σκεπασμένα σε ζεστό μέρος.Θέλει περισσότερη ώρα.
Στο χωριάτικο ψωμί πρέπει να προσέξεις να μην σου φουσκώσει πέρα απο την κανονική ώρα γιατί θα ξινίσει περισσότερο.

Ranja kai ata τώρα που κάνατε την αρχή δεν πρόκειται να σταματησετε.  Χαμόγελο
Καταγράφηκε
Να ζεις καλά - Να γελάς συχνά - Να αγαπάς πολύ!!!
 
Εκτύπωση  Σελίδες « 1 2 3 4 Πάνω