GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Απρίλιος 24, 2024, 01:35:13 πμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Μαγειρέματα
| |-+  Συνταγές
| | |-+  Ζυμαρικά - Δημητριακά - Όσπρια
| | | |-+  Ταλιατέλες με συκωτάκια πουλιών
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες 1 Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Ταλιατέλες με συκωτάκια πουλιών  (Αναγνώστηκε 26022 φορές)
« στις: Ιούνιος 04, 2007, 12:22:50 μμ »
sgr Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 4.438
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Υλικά
1/2 κιλό συκωτάκια πουλιών
1/2 φλ. τσ. βούτυρο ή λάδι
1 ψιλοκομμένο καρότο
1 ψιλοκομμένο μέτριο κρεμμύδι
1 ψιλοκομμένο κλωνάρι σέλινο
200 γρ. μανιτάρια σε φετάκια
1/2 φλ. τσ. άσπρο κρασί
1/2 κιλό πράσινες ταλιατέλες
τριμμένη παρμεζάνα
αλάτι - πιπέρι
Εκτέλεση
Ετοιμάζετε "ραγού" από συκωτάκια. Τα πλένετε  και τα ρίχνετε σε νερό που βράζει για 3 περίπου λεπτά, τα στραγγίζετε και τα κόβετε σε τέταρτα.
Σωτάρετε με το λάδι το καρότο, το κρεμμύδι και το σέλινο ώσπου να μαραθούν. Προσθέτετε τα μανιτάρια και τα σωτάρετε μαζί για μερικά λεπτά. Ρίχνετε αλάτι και πιπέρι και αφήνετε να σιγοψηθούν 25 λεπτά. Τα σβήνετε με το κρασί και τα ψήνετε ώσπου να πήξει η σάλτσα τους.
Βράζετε τις ταλιατέλες με μια κουταλιά λάδι και τις στραγγίζετε. Στρώνετε τις ταλιατέλες, προσθέτετε αρκετή παρμεζάνα τριμμένη και το μισό ραγού από συκωτάκια, ανακατεύετε και μετά ρίχνετε επάνω το υπόλοιπο ραγού.
Συνταγή της μητέρας μου.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούνιος 05, 2007, 15:18:14 μμ από admin » Καταγράφηκε
 
Απάντηση #1
« στις: Ιούνιος 04, 2007, 23:48:02 μμ »
ArXoS Αποσυνδεδεμένος
Διαχειριστής
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Ανδρας
Μηνύματα: 5.605
Μέλος από: Ιούν, 2007

greekmasa greekmasa Προφίλ WWW
Μεταφέρθηκε στο portal
Καταγράφηκε
Γηράσκω αεί διδασκόμενος
 
Εκτύπωση  Σελίδες 1 Πάνω