GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Απρίλιος 19, 2024, 12:28:32 μμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Μαγειρέματα
| |-+  Γενική συζήτηση
| | |-+  Η εξίσωση του τέλειου σάντουιτς!!!
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες 1 Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Η εξίσωση του τέλειου σάντουιτς!!!  (Αναγνώστηκε 7903 φορές)
« στις: Ιούνιος 22, 2008, 04:57:50 πμ »
georgechef Αποσυνδεδεμένος
Απλό μέλος
*
Φύλο: Ανδρας
Μηνύματα: 24
Μέλος από: Απρ, 2008

Προφίλ

Το τέλειο σάντουιτς δια των μαθηματικών επιχείρησαν να δημιουργήσουν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Bristol της Μ. Βρετανίας, καταλήγοντας στην ιδανική δοσολογία των προϊόντων που περιλαμβάνει βάσει εξίσωσης.

Στην εξίσωση που δημιούργησαν υπάρχουν εννέα μεταβλητές προκειμένου να δημιουργηθεί το τέλειο σάντουιτς με τυρί.

Ο μαθηματικός τύπος είναι W=[1 + ((bd)/6.5)) - s + ((m-2c)/2) + ((v+p)/7t)] (100 + l/100).

Όπως εξηγείται, όπου W είναι το πάχος του τσένταρ σε χιλιοστά, b το πάχος του ψωμιού και d η σύστασή του, s είναι η ποσότητα της μαργαρίνης ή του βουτύρου και m ο όγκος της μαγιονέζας. Οι άλλες παράμετροι που λαμβάνονται υπόψη είναι οι ποσότητες από το μαρούλι (I), τις πίκλες (p) και την τομάτα (v).

Όπως έγινε γνωστό για την έρευνα του καθηγητή Τζεφ Νιούτ χρησιμοποιήθηκαν ανθρώπινα πειραματόζωα και περίπλοκα εργαλεία μέτρησης για να μελετηθούν πολλές εκατοντάδες είδη τσένταρ.

Επίσης για α εντοπισθεί, σύμφωνα πάντα με τη γεύση και την υφή, η απαραίτητη ποσότητα αναλόγως των διαφόρων προστιθέμενων συστατικών.


Πηγή: cosmo.gr


εμένα προσωπικά μου έκανε μεγάλη εντύπωση να δούμε  τη άλλο θα κάνουν!!!   
Καταγράφηκε
για τυχών απορίες και για ανταλλαγές απόψεων στείλτε τα mail σας στο the0george@yahoo.gr



save the planet
 
Απάντηση #1
« στις: Ιούνιος 22, 2008, 11:17:20 πμ »
xanthibax Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.344
Μέλος από: Μάι, 2008

Προφίλ
Οι Άγγλοι δεν ξέρουν να φάνε ούτε έχουν κάποια κουζίνα να μας προτείνουν, οπότε όσες μαθηματικές εξισώσεις κι αν κάνουν στο σάντουιτς
θα μείνουν.
Καταγράφηκε
  Ανάβω στίχους να ξορκίσω το κακό που πλάκωσε τη χώρα!!!
 
Απάντηση #2
« στις: Ιούνιος 22, 2008, 11:42:07 πμ »
THANOS Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Δ Ο Ξ Α ΚΑΙ Τ Ι Μ Η Φύλο: Ανδρας
Μηνύματα: 1.647
Μέλος από: Φεβ, 2008

Προφίλ WWW
Ενταξει έχει πλάκα το όλο θέμα, αλλα συμφωνω με την Ξανθή οσον αφορά τους Αγγλους. Εκτός απο έναν. Τον Τζέιμι Ολιβερ. Εχω δει μερικα κομματια απο την σειρα του και μου φαινεται (μεσα στην αγνοια μου) καλός chef.
Καταγράφηκε
ΟΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΑΝΤΗΧΕΙ ΣΤΗΝ ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑ



Επισκεφθείτε το ιστολόγιο μας koukfamily.blogspot.com
 
Απάντηση #3
« στις: Ιούνιος 22, 2008, 12:18:58 μμ »
xrysa Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 964
Μέλος από: Φεβ, 2008

Προφίλ
Πάντα υπάρχουν εξαιρέσεις Θάνο αλοίμονο αν σε ολόκληρη την χώρα δεν υπάρχει και ένας καλός σεφ.Και εγώ τον έχω δει και οι εκπομπές του έχουν πολύ ενδιαφέρον. Πάντως αν είναι να μάθω μαθηματικά για να κάνω ένα σάντουιτς ε ας μένει καλύτερα  Χαμόγελο
Καταγράφηκε
Μπορείς να μάθεις την αξία ενός ανθρώπου παρατηρώντας τα ελλατώματά του.
 
Απάντηση #4
« στις: Ιούνιος 22, 2008, 19:31:41 μμ »
THANOS Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Δ Ο Ξ Α ΚΑΙ Τ Ι Μ Η Φύλο: Ανδρας
Μηνύματα: 1.647
Μέλος από: Φεβ, 2008

Προφίλ WWW
 Μεγάλο χαμόγελο Μεγάλο χαμόγελο Μεγάλο χαμόγελο Μεγάλο χαμόγελο Μεγάλο χαμόγελο Μεγάλο χαμόγελο Μεγάλο χαμόγελο
Καταγράφηκε
ΟΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΑΝΤΗΧΕΙ ΣΤΗΝ ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑ



Επισκεφθείτε το ιστολόγιο μας koukfamily.blogspot.com
 
Απάντηση #5
« στις: Ιούνιος 22, 2008, 21:29:53 μμ »
Ranja Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 2.326
Μέλος από: Οκτ, 2007

Προφίλ
Το κατάλαβε κανείς για να δώσει ένα παράδειγμα?  Απορία Απορία Έτσι, για να δούμε σε πραγματικές ποσότητες τι εννοεί ο... επιστήμων!  Σαρκασμός
Καταγράφηκε
It's never too late to start all over again
 
Απάντηση #6
« στις: Ιούνιος 22, 2008, 22:11:34 μμ »
THEOHARIS Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
τ Φύλο: Ανδρας
Μηνύματα: 1.392
Μέλος από: Ιαν, 2008

Προφίλ
Εγω το τέλειο σαντουιτσ το μετραω με το βάρος και τον όγκο του ψωμιού.

Μετά από πτην κατασκευή του πρέπει να έχει  1/3 περισσότερο βάρος απο την  αρχική φρατζόλα και ο συνολικός όγκος του διαιρούμενος δια 24 να μπορεί να γίνει μια μπουκιά.
Καταγράφηκε
ΜΟΥ ΛΕΊΠΕΤΕ ΠΑΙΔΙΑ
 
Απάντηση #7
« στις: Ιούνιος 22, 2008, 22:30:37 μμ »
xanthibax Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.344
Μέλος από: Μάι, 2008

Προφίλ
Thano  στο χωριό μου λένε ότι ένας κούκος δε φέρνει την άνοιξη, εγώ έχω και τρεις τόμους από τα βιβλία του αλλά!!!
Καταγράφηκε
  Ανάβω στίχους να ξορκίσω το κακό που πλάκωσε τη χώρα!!!
 
Απάντηση #8
« στις: Ιούνιος 23, 2008, 01:09:53 πμ »
YANNA Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 874
Μέλος από: Φεβ, 2008

Προφίλ WWW
Και  ως γνωστόν ο Τζέιμι Όλιβερ έγινε γνωστός αρχικά στην Αγγλία μαγειρεύοντας  συνταγές απο όλο τον κόσμο, μάλιστα έχω παρακολουθήσει μια παλιά του εκπομπή  να ετοιμάζει ελληνική χωριάτικη σαλάτα και να μιλάει για την κάπαρη και το ελαιόλαδο που δεν λείπουν ποτέ απο την κουζίνα του...Οι προσωπικές του όμως συνταγές , έε..δεν θα έλεγα ότι είναι και ότι καλύτερο για να φάς Στριφογύρισμα ματιών Στριφογύρισμα ματιών
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #9
« στις: Ιούνιος 23, 2008, 09:36:30 πμ »
al1975
Επισκέπτης
Δεν ξέρω αν οι Αγγλοι στην καθημερινότητα τους τι μαγειρεύουν αλλά ξέρω πως έχουν εκπληκτικούς σεφ ( Gordon Ramsey, Heston Blumenthal  με την μοριακή γαστρονομία του) και πραγματικά υπέροχα εστιατόρια.Στο Λονδίνο έχω φάει εξαιρετικά και σε αστεράτα εστιατόρια αλλά και σε κάποιες πάμπ.
Οσο για τον Jamie Oliver πιστεύω πως είναι ένας καλός σεφ αλλά καμμία σχέση με τους προαναφερθέντες και όσες συνταγές του έχω κάνει είναι πετυχημένες και έυκολες.
Δεν ξέρω γιατί λένε πως η Αγγλική κουζίνα είναι κακή, αλλωστε μέσα στην λίστα με τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου τα 6 απο αυτά είναι στην Αγγλία.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #10
« στις: Ιούλιος 08, 2008, 10:08:36 πμ »
FAYE1908 Αποσυνδεδεμένος
Ανώτερο μέλος
****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 423
Μέλος από: Νοέ, 2007

Προφίλ
θα συμφωνησω με al1975.
στην αγγλια και ειδικα στο λονδινο υπαρχουν πολλοι καταξιωμενοι,καλοπληρωμενοι σεφ περα απ τον τζειμι ολιβερ.απλα,στην ελλαδα ειναι γνωστος ως επι το πλειστον αυτος.
επισης,οντως οι αγγλοι δεν εχουν κατι να παινευτουν για την εθνικη τους κουζινα αλλα απ την αλλη καλο ειναι εμεις να δεχομαστε και καποιες αλλες εθνικοτητες και να μην τις αντιμετωπιζουμε με καχυποψια. 
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #11
« στις: Ιανουάριος 10, 2009, 20:36:48 μμ »
peloukos Αποσυνδεδεμένος
Απλό μέλος
*
Μια μέρα θα ξαναγίνω γάτα και εγώ... Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 45
Μέλος από: Ιαν, 2009

Προφίλ
Οι Άγγλοι κουζίνα έχουν απλά έχουν κολλήσει λίγο στο...fish and chips... Πάντως η εξίσωση του σάντουιτς σε καμία περίπτωση δεν πιστεύω πως μπορεί να βοηθήσει στην κατασκευή ενός τέλειου σνακ και αυτό γιατί η μαγειρική, ακόμα και όταν αφορά απλά σαντουιτς, είναι έμπνευση και τέχνη! άσε που το σαντουιτς είναι και θέμα όρεξης και γούστου! εγώ προσωπικά όποτε φτιάχνω κάνω και κάτι καινουργιο...πειραματίζομαι!!!! απλά χαλαρώστε και...τσεκάρετε το ψυγείο σας!!!!!  teeny
Καταγράφηκε
ΜΗΝ ΚΛΕΒΕΤΕ!!!!Το κράτος τα καταφέρνει μια χαρά και από μόνο του!!
 
Απάντηση #12
« στις: Οκτώβριος 23, 2009, 15:01:52 μμ »
LaMariposa Αποσυνδεδεμένος
Απλό μέλος
*
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 28
Μέλος από: Οκτ, 2009

Προφίλ
Τι άλλο θα δούμε!!!

Ακους εκει, σαντουιτσάτη εξίσωση! Πάνε να φτάσουν τους Αμερικάνους μου φαίνεται!
Καταγράφηκε
 
Εκτύπωση  Σελίδες 1 Πάνω