GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Απρίλιος 23, 2024, 22:58:22 μμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Διασκέδαση και Ψυχαγωγία (εκτός κουζίνας)
| |-+  Που θα πάμε σήμερα;
| | |-+  ΙΩΔΙΟ
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες 1 Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: ΙΩΔΙΟ  (Αναγνώστηκε 4236 φορές)
« στις: Ιούνιος 26, 2008, 11:54:52 πμ »
Nena Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 987
Μέλος από: Αύγ, 2007

Προφίλ
Εστιατόριο με θαλασσινά και ψάρια. Από καταχωρήσεις σε διάφορα περιοδικά θέλαμε να το δοκιμάσουμε. Έτσι χτες βράδυ, ξεκουβαλήσαμε από το Χαλάνδρι για το Π.Φάληρο.΄Ομως όταν λέμε Π.Φάληρο μη φανταστείτε κάτι σε παραλία. Είναι ψηλά ψηλά στην οδό Αχιλλέως, εκεί που τελειώνουν τα νεκροταφεία Καλλιθέας και Ν.Σμύρνης.
Είχα κλείσει και τραπέζι αλλά στις 21.45 ήταν άλλα 4 άτομα κι εμείς. Αργότερα ήρθαν και άλλα δύο ζευγάρια.
Πήραμε: - Μύδια αχνιστά γευστικά, αρκετά κοντά στις προτιμήσεις μας
             - Πατάτες τηγανιτές, άριστες
             -  Βλήτα, κρατούσαν όσο πρέπει, του έλειπε αλάτι. ΄Εφερε λεμόνι κομμένο.  Το ξύδι που ζητήσαμε ήταν πολύ αδύναμο και κυρίως άγευστο.
             -  Πεσκανδρίτσα (καταψυγμένη το ξέραμε) φρικασέ. Απ το αυγολέμονο μας έπεσε λίγο το λεμόνι. Καλά αυτό είναι θέμα γούστου. Αλλά η άμμος ή το χώμα που
                κρατσανίζαμε; Μάλλον δεν μας άρεσε. Αφήσαμε το μισό.
              - Ριζότο με γαρίδες και σπαράγγια. Οι γαρίδες σωστές, μαλακές και... κομψές. Το ρύζι για ριζότο ήταν παραβρασμένο. Η παρμεζάνα παρά τις διαβεβαιώσεις (γιατί
                παραπονέθηκα όταν έκαναν το λάθος και με ρώτησαν) ότι ήταν καλής ποιότητας ούτε που ακουγόταν. Αφήσαμε το μισό.
              - Ενα μπουκάλι κρασί Κτήμα Γεροβασιλείου (μιας μέσης τιμής). Μας αρέσει, το θεωρούμε καλό για τα γούστα μας.
Εξυπηρέτηση ευγενική, σε σωστούς χρόνους το ένα πιάτο απ το άλλο. Δεν ξέρω αν θα είχε κόσμο πως θα τα καταφέρνανε. Μας κέρασαν και μαστίχα λικέρ.
Πληρώσαμε 82 ευρώ.
Δεν θα ξαναπάμε πάντως.
             -  Ενα σοκολατένιο σουφλέ με δύο κουτάλια!
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #1
« στις: Ιούνιος 26, 2008, 12:43:27 μμ »
sgr Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 4.438
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Καλά τα γράφεις Νένα.
Αν και μένω δίπλα, μία φορά πήγα και δεν ξαναπήγα. Δεν ήταν κάτι αξιόλογο.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #2
« στις: Ιούνιος 26, 2008, 13:19:05 μμ »
aalexandrop Αποσυνδεδεμένος
Ανώτερο μέλος
****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 357
Μέλος από: Ιαν, 2008

Προφίλ
Κι εμείς, παλιότερα, που μέναμε στο Π. Φάληρο, το είχαμε επισκεφθεί, αλλά δεν είχαμε αποκομμίσει καλές εντυπώσεις..
Καταγράφηκε
Η αγάπη είναι κάτι ιδανικό, ο γάμος κάτι πραγματικό. Η σύγχυση του ιδανικού με το πραγματικό ποτέ δεν μένει ατιμώρητη.
 
Απάντηση #3
« στις: Αύγουστος 24, 2009, 17:13:22 μμ »
PLASTHRAS Αποσυνδεδεμένος
Αρχάριο μέλος
*
Φύλο: Ανδρας
Μηνύματα: 1
Μέλος από: Αύγ, 2009

Προφίλ
Αφού διάβασα τις κριτικές για το συγκεκριμένο εστιατόριο, αποφάσισα να το επισκεφτώ. Δεν χρειάζονταν άλλωστε να «ξεκουβαλήσω» από το ιδιαίτερα πληκτικό Χαλάνδρι, αφού μένω μάλλον κοντά του.
Πολλές φορές από τέτοιου είδους κριτικές, που θυμίζουν το γνωστό ανέκδοτο με το παλιό κρασί (σαμπάνια), μουχλιασμένο τυρί (ροκφόρ) και ψόφιους αστακούς, ανακαλύπτεις ωραιότατα εστιατόρια.
Το εστιατόριο βρίσκεται στα σύνορα Νέας Σμύρνης και Παλαιού Φαλήρου. Πράγματι βρίσκεται κοντά τα νεκροταφεία, αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι βλέπεις τα καντηλάκια όταν τρως το ψάρι σου.
Επειδή όταν πηγαίνω σε ένα εστιατόριο ασχολούμαι συνήθως με την ποιότητα και την ποσότητα του φαγητού, με την ποικιλία του μενού, με το περιβάλλον, με  το σέρβις και ασφαλώς με την τιμή και όχι βέβαια με το αν το ξύδι είναι δυνατό ή με τις φωνές της παρμεζάνας (τέτοια παρμεζάνα που να φωνάζει λόγω τιμής δεν μου έχει τύχει μέχρι και σήμερα) προσπάθησα να μπω στην ουσία των πραγμάτων.
Είναι ένας πολύ όμορφος και ζεστός χώρος. Ένα περιβάλλον που προδιαθέτει την καλή παρέα και τις συζητήσεις. Η λίστα των κρασιών ήταν ικανοποιητική όπως επίσης και των φαγητών. Παρατήρησα στον κατάλογο ότι με έξυπνες επιλογές φαγητού, ένα ζευγάρι μπορούσε, καταναλώνοντας χύμα κρασί, να φάει πάρα πολύ ικανοποιητικά, καταβάλλοντας το πολύ 50 ευρώ. Παρ’ όλα αυτά θέλησα να παραγγείλω τα ίδια σχεδόν με την προηγούμενη κριτική (πλην της πεσκανδρίτσας η οποία δεν μου αρέσει).
Τα μύδια τα βρήκα εξαιρετικά. Δε νομίζω ότι είχαν να ζηλέψουν τίποτα από μύδια που έχω φάει σε πολύ παλαιότερα και γνωστά εστιατόρια. Τα βλήτα ήταν πολύ σωστά βρασμένα. Σε ένα εστιατόρια που σέβεται το όνομά του δεν πρέπει να γίνεται κατάχρηση στο λεμόνι ή στο αλάτι έστω και στα βλήτα. Δεν είναι όλοι υποχρεωμένοι να τρώνε το φαγητό τους με την ποσότητα των αρωματικών και μπαχαρικών που θέλει ο εκάστοτε σεφ. Η μέση κατάσταση είναι η καλύτερη.
Τα μπαρμπουνάκια που έφαγα ήταν καλο -  τηγανισμένα και μυρωδάτα. Το ριζώτο με τα θαλασσινά και το μπέικον νόστιμο και όμορφα χυλωμένο. Άλλωστε μιλάμε για ριζότο και όχι για ρύζι για πιλάφι. Το χύμα κρασί ήταν ικανοποιητικό. Το γλυκό πράγματι θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερο. Από την τελική τιμή (που ήταν ιδιαίτερα ικανοποιητική), το σέρβις και την γενικότερη περιποίηση έμεινα ικανοποιημένος. Κυριακή μεσημέρι που πήγα είχε αρκετό κόσμο και μάλιστα έτρωγαν και κάποιοι οικονομικοί (και αθλητικοί) παράγοντες δίπλα μας. Νομίζω ότι ένα τέτοιο μαγαζί έλειπε από την περιοχή και είναι βέβαιο ότι θα το επισκεφθώ και πάλι…
Καταγράφηκε
 
Εκτύπωση  Σελίδες 1 Πάνω