GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Νοέμβριος 29, 2020, 01:45:22 πμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Μαγειρέματα
| |-+  Συνταγές
| | |-+  Ζυμαρικά - Δημητριακά - Όσπρια
| | | |-+  Ψιλά, πράσινα ξερά φασόλια
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες 1 Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Ψιλά, πράσινα ξερά φασόλια  (Αναγνώστηκε 35171 φορές)
« στις: Ιούνιος 30, 2008, 14:24:12 μμ »
aalexandrop Αποσυνδεδεμένος
Ανώτερο μέλος
****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 357
Μέλος από: Ιαν, 2008

Προφίλ
Κορίτσια, το Σάββατο που πήγε στο Σ/Μ Ο άντρας μου, αγόρασε κάτι συσκευασμένα πολύ-πολύ ψιλά, πράσινα φασόλια! Έχετε υπόψην σας, πώς μαγειρεύονται;;
Καταγράφηκε
Η αγάπη είναι κάτι ιδανικό, ο γάμος κάτι πραγματικό. Η σύγχυση του ιδανικού με το πραγματικό ποτέ δεν μένει ατιμώρητη.
 
Απάντηση #1
« στις: Ιούνιος 30, 2008, 15:00:28 μμ »
xanthibax Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.344
Μέλος από: Μάι, 2008

Προφίλ
Τι εννοείς ψιλά ψιλά φρέσκα, ξερά;;;
Καταγράφηκε
  Ανάβω στίχους να ξορκίσω το κακό που πλάκωσε τη χώρα!!!
 
Απάντηση #2
« στις: Ιούνιος 30, 2008, 15:16:50 μμ »
ata Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.004
Μέλος από: Ιαν, 2008

Προφίλ
Eννοείς τα αμπελοφάσουλα ? εντύπωση μου κάνει γιατί αυτή είναι η εποχή τους και τα βρίσκεις φρέσκα...εάν πάλι εννοείς καποια πράσινα φασολάκια λεπτά όπως αυτά που έχει ο Μπάρμπα Στάθης στις βιολογικές συσκευασίες τους τότε τα μεν πρώτα (αμπελοφάσουλα) τα φτιάχνεις σαλάτα βραστά με λεμόνι, λάδι, αλάτι πατάτες και κολοκυθάκια ενώ τα δεύτερα (Μπάρμπα Στάθης) μπορείς εκτός από σαλάτα να τα μαγειρέψεις όπως τα κλασσικά φασολάκια δηλ. ντομάτα, κρεμμύδι, μαιντανό ή άλλα αρωματικά χόρτα, λάδι πατάτες και κολοκύθια.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #3
« στις: Ιούλιος 01, 2008, 09:34:20 πμ »
aalexandrop Αποσυνδεδεμένος
Ανώτερο μέλος
****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 357
Μέλος από: Ιαν, 2008

Προφίλ
Τα ξερά αυτά φασόλια, είναι πράσινα, πολύ μικρότερα σε μέγεθος από τα μαυρομάτικα -περίπου σαν ψιλή φακή-, είναι συσκευασμένα σε πλαστικό σακουλάκι, όπως όλα τα όσπρια και σίγουρα, δεν είναι ελληνικής προέλευσης. Όταν πάω σπίτι το απόγευμα, θα διαβάσω τις σχετικές λεπτομέρειες που αναγράφονται στο σακουλάκι τους και θα σας πώ.
Καταγράφηκε
Η αγάπη είναι κάτι ιδανικό, ο γάμος κάτι πραγματικό. Η σύγχυση του ιδανικού με το πραγματικό ποτέ δεν μένει ατιμώρητη.
 
Απάντηση #4
« στις: Ιούλιος 08, 2008, 10:21:07 πμ »
FAYE1908 Αποσυνδεδεμένος
Ανώτερο μέλος
****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 423
Μέλος από: Νοέ, 2007

Προφίλ
τα μαγειρευουμε εμεις που ειμαστε απο Καλαματα. τα μαγειρευουμε οπως μαγειρευουμε τα ρεβυθια,λιγο χυλωμενα δηλ.ειναι πεντανοστιμα και υγιεινα
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #5
« στις: Ιούλιος 14, 2008, 15:36:54 μμ »
FAYE1908 Αποσυνδεδεμένος
Ανώτερο μέλος
****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 423
Μέλος από: Νοέ, 2007

Προφίλ
να ζητησω συγνωμη.
παμε παλι απ την αρχη.
βαζουμε τα ψιλα φασολακια σε κατσαρολα με νερο,ριγανη,αλατι,ενα κρεμμυδι και τ αφηνουμε να βρασουν μεχρι να χυλωσουν.προς το τελος ριχνουμε τον χυμο απο 1 1/2 λεμονι.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #6
« στις: Μάρτιος 09, 2010, 01:28:08 πμ »
victor Αποσυνδεδεμένος
Αρχάριο μέλος
*
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1
Μέλος από: Μάρ, 2010

Προφίλ
τα πρασινα φασολια τα φτιαχνουν στην καλαματα και ειναι το αγαπημενο μου,λοιπον...τα καθαριζεισ για τυχον πετραδακια και τα βραζεισ μεχρι να βγουν οι φλυδεσ υστερα προσθετεισ και αλλο νερο,κρεμμυδακι ψιλοκομμενο,λαδι αρκετο,ρηγανι,αλατακι και ενα λεμονι....
Καταγράφηκε
 
Εκτύπωση  Σελίδες 1 Πάνω