GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Απρίλιος 26, 2024, 00:38:50 πμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Μαγειρέματα
| |-+  Αναζήτηση Συνταγής
| | |-+  αντικατάσταση άσπρου αλευριού
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες 1 Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: αντικατάσταση άσπρου αλευριού  (Αναγνώστηκε 3799 φορές)
« στις: Ιούλιος 22, 2008, 14:37:41 μμ »
MB04 Αποσυνδεδεμένος
Ανώτερο μέλος
****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 599
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Γειά σας !  μηπως ξέρει κανείς με τι μπορώ να αντικαταστήσω το άσπρο αλεύρι ??
πχ σε γλυκά ή φύλλο για πίττες.

thanks in advance.

φιλάκια 
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #1
« στις: Ιούλιος 22, 2008, 15:07:00 μμ »
Mary Αποσυνδεδεμένος
VIP Member
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 2.702
Μέλος από: Σεπ, 2007

Προφίλ
Μπορείς να βάλεις ολικής αλέσεως απλά θα σου γίνουν λίγο πιο «χοντρά» τα φύλλα για την πίτα και λίγο πιο «βαρύ» το κέικ και ίσως χρειαστεί λίγο περισσότερο αυγό ή μπέικιν για να ανέβει.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #2
« στις: Ιούλιος 22, 2008, 15:30:46 μμ »
Ranja Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 2.326
Μέλος από: Οκτ, 2007

Προφίλ
Αν μου επιτρέπετε κορίτσια (επειδή πολύ έχω πειραματιστεί με το αλεύρι ολικής) να συμπληρώσω εδώ κάτι: ποτέ δεν χρησιμοποιούμε μόνο αλεύρι ολικής γιατί δεν θα γίνει καλό αυτό που φτιάχνουμε. Το πολύ 60-65% από τη συνολική ποσότητα. Όσον αφορά το υπόλοιπο 35-40% πειραματίσου ανάλογα με το τι θέλεις να φτιάξεις. Εγώ άλλοτε χρησιμοποιώ καλαμποκάλευρο και άλλοτε κίτρινο σκληρό αλεύρι. Και αυτό όσον αφορά τα ψωμιά και τις πίτες. Στα γλυκά δεν ξέρω καθόλου πώς λειτουργεί...
Καταγράφηκε
It's never too late to start all over again
 
Απάντηση #3
« στις: Ιούλιος 22, 2008, 15:57:54 μμ »
MB04 Αποσυνδεδεμένος
Ανώτερο μέλος
****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 599
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ

ευχαριστώ πολύ κορίτσια !!!
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #4
« στις: Ιούλιος 22, 2008, 22:15:04 μμ »
elie Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 644
Μέλος από: Οκτ, 2007

Προφίλ WWW
Τα ίδια με τη Ranja θα έλεγα. Έχω πειραματιστεί αρκετά κι εγώ με το αλεύρι ολικής και τελικά έχω καταλήξει στα ίδια συμπεράσματα. Στη ζαχαροπλαστική έχω πετάξει ουκ ολίγα... καταπλάσματα στην προσπάθειά μου να εξοβελίσω το λευκό αλεύρι. Σε γενικές γραμμές χρειάζεται και η ενίσχυση στα διογκωτικά υλικά που ανέφερε η Mary.
Καταγράφηκε
 
Εκτύπωση  Σελίδες 1 Πάνω