GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Απρίλιος 20, 2024, 10:02:43 πμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Μαγειρέματα
| |-+  Γενική συζήτηση
| | |-+  Σκληρό Νουά!!!
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες 1 Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Σκληρό Νουά!!!  (Αναγνώστηκε 4731 φορές)
« στις: Αύγουστος 07, 2008, 16:48:05 μμ »
dkar Αποσυνδεδεμένος
Αρχάριο μέλος
*
Φύλο: Ανδρας
Μηνύματα: 2
Μέλος από: Αύγ, 2008

Προφίλ
Γειά και χαρά σε όλα τα μέλη του site!!
Συγχαρητήρια για το site!!!
Είμαι καινούργιος και χρειάζομαι την βοήθειά σας!!


Εχθές μαγείρεψα 3 φέτες φιλέτου κρέας νουά αλλά μου βγήκε αρκετά σκληρό!!

Τι έκανα λάθος;;

Σας ευχαριστώ!!!
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #1
« στις: Αύγουστος 07, 2008, 17:33:00 μμ »
xanthibax Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.344
Μέλος από: Μάι, 2008

Προφίλ
Κατ' αρχήν καλωσόρησες στην παρέα μας.
Τώρα για το πρόβλημα σου με το κρέας 1. μπορεί το κρέας να μην ήταν μαλακό,κι αν είναι έτσι θα μπορούσες να το βάλεις σε μια μαρινάδα για λίγες ώρες.
2. Εγώ δεν αλατίζω το μοσχάρι ποτέ από την αρχή γιατί όπως μου έχει πεί κάποιος χασάπης το αλάτι το σκληρένει.Αλάτι προσθέτω στο τέλος.
3.Την άλλη φορά που θα αγοράσεις φέτες νουά ζήτησε από το χασάπη να τις χτυπήσει όπως τις πριτζόλες και να τις χαράξει σε δυό τρία σημεία περιμετρικά.
Ελπίζω να σε βοήθησα λίγο ίσως κάποιος άλλος να έχει κι άλλες συμβουλές.
καλή επιτυχία στις μαγειρικές σου
Καταγράφηκε
  Ανάβω στίχους να ξορκίσω το κακό που πλάκωσε τη χώρα!!!
 
Απάντηση #2
« στις: Αύγουστος 07, 2008, 19:46:49 μμ »
giota Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.625
Μέλος από: Οκτ, 2007

Προφίλ WWW
dkar καλως ηρθε στην παρεα μας καλα μαγειρεματα Χαμόγελο
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #3
« στις: Αύγουστος 08, 2008, 16:28:22 μμ »
dkar Αποσυνδεδεμένος
Αρχάριο μέλος
*
Φύλο: Ανδρας
Μηνύματα: 2
Μέλος από: Αύγ, 2008

Προφίλ
Καλώς σας βρήκα!!!
Σε ευχαριστώ Γίωτα και τα καλωσορίσματα!!

Σε ευχαριστώ πολύ xanthibax για την άμεση απάντησή σου!!!

Το κρέας δεν το είχα αγοράσει απο χασάπη αλλά ήταν απο supermarket έτοιμο-κομμένο-συσκευασμένο!!
Ίσως να ήταν σκληρό απο πρίν όπως λες γιατί το είχα αλατίσει στο τέλος (έτσι έγραφε και η συνταγή εξάλλου).
Μιας και ανέφερες όμως την μαρινάδα θα ήθελα να σε ρωτήσω!!
Πως ακριβώς γίνεται;;

Σε ευχαριστώ πολύ!!!
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #4
« στις: Αύγουστος 10, 2008, 21:39:26 μμ »
xanthibax Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.344
Μέλος από: Μάι, 2008

Προφίλ
Μαρινάδα μπορείς να φτιάξεις με κρασί , ξύδι, λεμόνι, πορτοκάλι,  φύλλα δάφνης, θυμάρι, καρότα, κρεμμύδια  και μπαχαρικά ανάλογα με τις προτιμήσεις σου.
Τα οξέα που περιέχονται σε αυτά τα υγρά  βοηθούν το κρέας να μαλακώσει και να ενισχυθεί η γεύση του.
Ενδεικτικά αναφέρω μια απλή μαρινάδα, τα υλικά αντιστοιχούν σε 2 κιλά κρέας.
1 μπουκάλι κόκκινο κρασί
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
2 κλωναράκια θυμάρι
2 φύλλα δάφνης
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας κόκκους πιπεριού
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το κρασί ,το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τα καρότα τα αρωματικά τους κόκκους πιπεριού 2 κουταλιές λάδι και τέλος το κρέας.
Σκεπάζουμε το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες  ή για μια νύχτα.
Προσοχή τα κρέατα που μαρινάρουμε πρέπει υποχρεωτικά να συντηρούνται στο ψυγείο.
Πριν το μαγείρεμα αφαιρούμε το κρέας από τη μαρινάδα το στεγνώνουμε σε χαρτί κουζίνας. Περνάμε τη μαρινάδα από ψιλό σουρωτήρι και κρατάμε μόνο το υγρό το οποίο χρησιμοποιούμε για το μαγείρεμα  ή στην παρασκευή κάποιας σάλτσας που θα συνοδέψει το κρέας μας.
Καλή επιτυχία στην επόμενη σου προσπάθεια

Καταγράφηκε
  Ανάβω στίχους να ξορκίσω το κακό που πλάκωσε τη χώρα!!!
 
Εκτύπωση  Σελίδες 1 Πάνω