Καλώς ορίσατε,
Επισκέπτης
. Παρακαλούμε
συνδεθείτε
ή
εγγραφείτε
.
1 ώρα
1 μέρα
1 εβδομάδα
1 μήνας
Χωρίς όριο
Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αρχική
Forum
Βοήθεια
Ημερολόγιο
Σύνδεση
Εγγραφή
Απρίλιος 20, 2024, 12:22:45 μμ
GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Μαγειρέματα
Γενική συζήτηση
Σκληρό Νουά!!!
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Εργαλεία θέματος
Αναζήτηση σε αυτό το θέμα
Σελίδες
1
Αποστολέας
Θέμα: Σκληρό Νουά!!! (Αναγνώστηκε 4732 φορές)
«
στις:
Αύγουστος 07, 2008, 16:48:05 μμ »
dkar
Αρχάριο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 2
Μέλος από: Αύγ, 2008
Σκληρό Νουά!!!
Γειά και χαρά σε όλα τα μέλη του site!!
Συγχαρητήρια για το site!!!
Είμαι καινούργιος και χρειάζομαι την βοήθειά σας!!
Εχθές μαγείρεψα 3 φέτες φιλέτου κρέας νουά αλλά μου βγήκε αρκετά σκληρό!!
Τι έκανα λάθος;;
Σας ευχαριστώ!!!
Καταγράφηκε
Απάντηση #1
«
στις:
Αύγουστος 07, 2008, 17:33:00 μμ »
xanthibax
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 1.344
Μέλος από: Μάι, 2008
Απ: Σκληρό Νουά!!!
Κατ' αρχήν καλωσόρησες στην παρέα μας.
Τώρα για το πρόβλημα σου με το κρέας 1. μπορεί το κρέας να μην ήταν μαλακό,κι αν είναι έτσι θα μπορούσες να το βάλεις σε μια μαρινάδα για λίγες ώρες.
2. Εγώ δεν αλατίζω το μοσχάρι ποτέ από την αρχή γιατί όπως μου έχει πεί κάποιος χασάπης το αλάτι το σκληρένει.Αλάτι προσθέτω στο τέλος.
3.Την άλλη φορά που θα αγοράσεις φέτες νουά ζήτησε από το χασάπη να τις χτυπήσει όπως τις πριτζόλες και να τις χαράξει σε δυό τρία σημεία περιμετρικά.
Ελπίζω να σε βοήθησα λίγο ίσως κάποιος άλλος να έχει κι άλλες συμβουλές.
καλή επιτυχία στις μαγειρικές σου
Καταγράφηκε
Ανάβω στίχους να ξορκίσω το κακό που πλάκωσε τη χώρα!!!
Απάντηση #2
«
στις:
Αύγουστος 07, 2008, 19:46:49 μμ »
giota
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 5.625
Μέλος από: Οκτ, 2007
Απ: Σκληρό Νουά!!!
dkar καλως ηρθε στην παρεα μας καλα μαγειρεματα
Καταγράφηκε
https://www.youtube.com/user/staroula1000
Απάντηση #3
«
στις:
Αύγουστος 08, 2008, 16:28:22 μμ »
dkar
Αρχάριο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 2
Μέλος από: Αύγ, 2008
Απ: Σκληρό Νουά!!!
Καλώς σας βρήκα!!!
Σε ευχαριστώ Γίωτα και τα καλωσορίσματα!!
Σε ευχαριστώ πολύ xanthibax για την άμεση απάντησή σου!!!
Το κρέας δεν το είχα αγοράσει απο χασάπη αλλά ήταν απο supermarket έτοιμο-κομμένο-συσκευασμένο!!
Ίσως να ήταν σκληρό απο πρίν όπως λες γιατί το είχα αλατίσει στο τέλος (έτσι έγραφε και η συνταγή εξάλλου).
Μιας και ανέφερες όμως την μαρινάδα θα ήθελα να σε ρωτήσω!!
Πως ακριβώς γίνεται;;
Σε ευχαριστώ πολύ!!!
Καταγράφηκε
Απάντηση #4
«
στις:
Αύγουστος 10, 2008, 21:39:26 μμ »
xanthibax
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 1.344
Μέλος από: Μάι, 2008
Απ: Σκληρό Νουά!!!
Μαρινάδα μπορείς να φτιάξεις με κρασί , ξύδι, λεμόνι, πορτοκάλι, φύλλα δάφνης, θυμάρι, καρότα, κρεμμύδια και μπαχαρικά ανάλογα με τις προτιμήσεις σου.
Τα οξέα που περιέχονται σε αυτά τα υγρά βοηθούν το κρέας να μαλακώσει και να ενισχυθεί η γεύση του.
Ενδεικτικά αναφέρω μια απλή μαρινάδα, τα υλικά αντιστοιχούν σε 2 κιλά κρέας.
1 μπουκάλι κόκκινο κρασί
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
2 κλωναράκια θυμάρι
2 φύλλα δάφνης
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας κόκκους πιπεριού
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το κρασί ,το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τα καρότα τα αρωματικά τους κόκκους πιπεριού 2 κουταλιές λάδι και τέλος το κρέας.
Σκεπάζουμε το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες ή για μια νύχτα.
Προσοχή τα κρέατα που μαρινάρουμε πρέπει υποχρεωτικά να συντηρούνται στο ψυγείο.
Πριν το μαγείρεμα αφαιρούμε το κρέας από τη μαρινάδα το στεγνώνουμε σε χαρτί κουζίνας. Περνάμε τη μαρινάδα από ψιλό σουρωτήρι και κρατάμε μόνο το υγρό το οποίο χρησιμοποιούμε για το μαγείρεμα ή στην παρασκευή κάποιας σάλτσας που θα συνοδέψει το κρέας μας.
Καλή επιτυχία στην επόμενη σου προσπάθεια
Καταγράφηκε
Ανάβω στίχους να ξορκίσω το κακό που πλάκωσε τη χώρα!!!
Σελίδες
1
Εκτύπωση
Σύνθετη αναζήτηση
Powered by SMF
|
SMF © 2006-2014, Lewis Media
GreekMaSa 2015 ©
Φόρτωση...