GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Απρίλιος 19, 2024, 00:26:33 πμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Μαγειρέματα
| |-+  Αναζήτηση Συνταγής
| | |-+  Πετυχημένη συνταγή μηλόπιτας
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες 1 Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Πετυχημένη συνταγή μηλόπιτας  (Αναγνώστηκε 38896 φορές)
« στις: Σεπτέμβριος 18, 2008, 12:39:43 μμ »
aalexandrop Αποσυνδεδεμένος
Ανώτερο μέλος
****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 357
Μέλος από: Ιαν, 2008

Προφίλ
Μου αρέσει πολύ η μηλόπιτα, ειδικά αυτή που έχει πάνω-κάτω ζύμη που μοιάζει με πάστα φλώρα και στο εσωτερικό περικλείεται η γέμιση του μήλου. Έχετε υπόψη σας κάποια δοκιμασμένη, καλή και νόστιμη συνταγή;
Καταγράφηκε
Η αγάπη είναι κάτι ιδανικό, ο γάμος κάτι πραγματικό. Η σύγχυση του ιδανικού με το πραγματικό ποτέ δεν μένει ατιμώρητη.
 
Απάντηση #1
« στις: Σεπτέμβριος 18, 2008, 13:43:45 μμ »
xrysa Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 964
Μέλος από: Φεβ, 2008

Προφίλ
Αυτή την  συνταγή  την κάνω χρόνια, την έχω πάρει από την μαμά μια φίλης μου.

Υλικά για την ζύμη
3 αυγά
1 ποτήρι σπορέλαιο
1 ποτήρι ζάχαρη
3 ποτήρια αλεύρι
1 φακελάκι μπέικιν

Υλικά για την γεμιση
4 μήλα
1 ποτήρι ζάχαρη
1 κ.γ κανέλα
λίγο γαρύφαλο τριμένο

Εκτέλεση
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά της ζύμης καλά ώστε να έχουμε μια ζύμη μαλακή. Στρώνουμε τα 3/4 της ζύμης σε βουτυρωμένο ταψί και κρατάμε στην άκρη το 1/4. Τρίβουμε τα μήλα στον τρίφτη από την χοντρή πλευρά και το βάζουμε σε μια κούπα, προσθέτουμε την ζάχαρη, την κανέλα και το γαρύφαλο. Ανακατεύουμε καλά και στρώνουμε το μίγμα πάνω από την ζύμη μας. Στο 1/4 της ζύμης που έμεινε ρίχνουμε και άλλο αλεύρι μέχρι να γίνει μια ζύμη σφικτή που να τρίβεται όπως ο τραχανάς. Την τρίβουμε από πάνω και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 μέχρι να ροδίσει (30'-40') περίπου.

Ελπίζω να βοήθησα  Χαμόγελο
Καταγράφηκε
Μπορείς να μάθεις την αξία ενός ανθρώπου παρατηρώντας τα ελλατώματά του.
 
Απάντηση #2
« στις: Σεπτέμβριος 18, 2008, 13:52:26 μμ »
aalexandrop Αποσυνδεδεμένος
Ανώτερο μέλος
****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 357
Μέλος από: Ιαν, 2008

Προφίλ
Xrysa, σ' ευχαριστώ για την άμεση απάντησή σου, εφόσον την κάνεις χρόνια, θα είναι σίγουρα νόστιμη, θα την δοκιμάσω, ίσως και αύριο.
Καταγράφηκε
Η αγάπη είναι κάτι ιδανικό, ο γάμος κάτι πραγματικό. Η σύγχυση του ιδανικού με το πραγματικό ποτέ δεν μένει ατιμώρητη.
 
Απάντηση #3
« στις: Σεπτέμβριος 18, 2008, 15:08:35 μμ »
margarita79 Αποσυνδεδεμένος
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.145
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
https://www.greekmasa.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=883&Itemid=49
εχω δοκιμασει αυτη τη συνταγη της βουλας και ειναι πολυ καλη
Καταγράφηκε
Δεν υπάρχουν απραγματοποίητα όνειρα, μόνο η πεπερασμένη μας αντίληψη για το τι είναι πραγματοποιήσιμο..
 
Απάντηση #4
« στις: Σεπτέμβριος 19, 2008, 10:08:06 πμ »
aalexandrop Αποσυνδεδεμένος
Ανώτερο μέλος
****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 357
Μέλος από: Ιαν, 2008

Προφίλ
Μαργαρίτα, σ' ευχαριστώ για την πρότασή σου, πές μου σε παρακαλώ, η ζύμη είναι τραγανή εφόσον ψηθεί ή μαλακή;
Καταγράφηκε
Η αγάπη είναι κάτι ιδανικό, ο γάμος κάτι πραγματικό. Η σύγχυση του ιδανικού με το πραγματικό ποτέ δεν μένει ατιμώρητη.
 
Απάντηση #5
« στις: Σεπτέμβριος 19, 2008, 10:53:41 πμ »
Flora Αποσυνδεδεμένος
VIP Member
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.862
Μέλος από: Φεβ, 2008

Προφίλ
https://www.greekmasa.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=883&Itemid=49
εχω δοκιμασει αυτη τη συνταγη της βουλας και ειναι πολυ καλη

Πως και μου είχε ξεφύγει αυτή η μηλόπιτα???
Θα θελα κι εγώ να μάθω για την υφή της ζύμης...αν και μου κάνει προς τη ζύμη της πάστα φλώρας Αναποφασιστικότητα Αναποφασιστικότητα
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #6
« στις: Σεπτέμβριος 19, 2008, 13:45:46 μμ »
margarita79 Αποσυνδεδεμένος
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.145
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
λοιπον κοριτσια ναι ηταν τραγανη και γενικα ειναι απο τις καλυτερες μηλοπιτες που εχω φτιαξει.
βεβαια αλλο πραγμα η ζυμη παστα φλωρας αν θελετε για τετοια ζυμη δειτε εδω..https://www.greekmasa.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=744&Itemid=49#akocomment5590 και πειραματιστειτε
φιλια
Καταγράφηκε
Δεν υπάρχουν απραγματοποίητα όνειρα, μόνο η πεπερασμένη μας αντίληψη για το τι είναι πραγματοποιήσιμο..
 
Απάντηση #7
« στις: Σεπτέμβριος 19, 2008, 15:43:17 μμ »
ata Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.004
Μέλος από: Ιαν, 2008

Προφίλ
Μόλις έλαβα την απάντηση για την συνταγή από την φίλη μου και στην παραθέτω ατόφια...

ΜΗΛΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ
100 ΓΡΑΜ ΒΙΤΑΜ
1 ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΤΣΑΓΙΟΥ ΖΑΧΑΡΗ
1 ΚΟΥΤ. ΣΟΥΠΑΣ ΚΑΝΕΛΑ
4-5 ΜΗΛΑ ΜΙΚΡΑ ΣΚΛΗΡΑ
ΚΑΡΥΔΙΑ –ΚΕΡΑΣΑΚΙΑ

ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
4 ΑΥΓΑ
1 ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΤΣΑΓΙΟΥ ΖΑΧΑΡΗ
1 ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΤΣΑΓΙΟΥ ΑΛΕΥΡΙ
1 ΚΟΥΤ. ΚΟΦΤΟ  ΣΟΥΠΑΣ ΜΠΕΙΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ
1 ΒΑΝΙΛΙΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 . ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΠΙΡΕΞ ΤΟ ΒΙΤΑΜ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΡΕΜΑ

2. ΑΠΛΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΤΗ ΚΑΝΕΛΑ

3. ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΡΟΔΕΛΕΣ ΤΩΝ ΜΗΛΩΝ

4. ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΤΡΥΠΕΣ ΤΑ ΚΕΡΑΣΑΚΙΑ

5. ΠΕΡΙΧΥΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΙΓΜΑ ΤΟΥ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙΟΥ .ΨΗΝΟΥΜΕ ½ ΩΡΑ ΣΤΟΥΣ 180 ΒΑΘΜΟΥΣ .ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΚΑΙ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΟ ΤΑΨΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ 10ΛΕΠΤΑ. ΑΝΑΠΟΔΟΓΥΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΤΑΨΙ ΣΕ ΜΙΑ ΠΙΑΤΕΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΣΚΕΠΑΣΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟ ΤΑΨΙ

Το ιδιαίτερο με αυτην την συνταγή είναι ότι το γλυκό σαν τελικό αποτέλεσμα έχει πολύ καλή αισθητική γιατί η επιφάνειά του δεν στεγνώνει επειδή προηγείται το βιτάμ και η ζάχαρη ενώ είναι εύκολο και νόστιμο...

Εάν έχεις απορίες μου λες...
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #8
« στις: Σεπτέμβριος 19, 2008, 16:24:43 μμ »
xanthibax Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.344
Μέλος από: Μάι, 2008

Προφίλ
την έχω κάνει όπως λέει η Άρτεμις πολλές φορές κι είναι ένα από τα πρώτα γλυκά (μετά το κέικ) που έμαθε η κόρη μου , Άρτεμις κι εκείνη, να φτιάχνει όταν ήταν πολύ μικρή .
Καταγράφηκε
  Ανάβω στίχους να ξορκίσω το κακό που πλάκωσε τη χώρα!!!
 
Απάντηση #9
« στις: Σεπτέμβριος 21, 2008, 10:50:58 πμ »
Rena
Επισκέπτης
Ata τέλεια η συνταγή σου. Την έφτιαξα διπλασιάζοντας τη δόση για το παντεσπάνι γιατί χρησιμοποίησα μεγαλύτερο ταψάκι και του έπεφτε λίγη. Γρήγορη, εύκολη και πεντανόμιστη. Ευχαριστώ πολύ για τη συνταγή.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #10
« στις: Σεπτέμβριος 22, 2008, 09:20:38 πμ »
aalexandrop Αποσυνδεδεμένος
Ανώτερο μέλος
****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 357
Μέλος από: Ιαν, 2008

Προφίλ
Ata, σ' ευχαριστώ για την απάντηση, φιλιά πολλά!
Καταγράφηκε
Η αγάπη είναι κάτι ιδανικό, ο γάμος κάτι πραγματικό. Η σύγχυση του ιδανικού με το πραγματικό ποτέ δεν μένει ατιμώρητη.
 
Απάντηση #11
« στις: Σεπτέμβριος 22, 2008, 09:55:06 πμ »
ata Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.004
Μέλος από: Ιαν, 2008

Προφίλ
Xαίρομαι πραγματικά που σου άρεσε Ρένα...θα την καταχωρήσω λοιπόν και στις βασικές συνταγές και θα την φτιάξω κιόλας για να προσθέσω και φωτογραφία....νά'στε καλά !!!!
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #12
« στις: Σεπτέμβριος 22, 2008, 10:00:56 πμ »
Rena
Επισκέπτης
Ναι πρέπει να μπει στις συνταγές οπωσδήποτε Ata. Φωτο έχω βγάλει κι εγώ αλλά καλύτερα να μπει η δική σου μια και μας έδωσες εσύ τη συνταγούλα.
Καταγράφηκε
 
Εκτύπωση  Σελίδες 1 Πάνω