Πολλά ευχαριστώ για τις ευχές.
Περαστικά στα κοριτσάκια με τη γρίππη και το σπασμένο χεράκι.
Αυτό το "μακαρόνια στο χαρτί" και η πίτσα με την αγγινάρα μου λένε πολλά al1975, για πες, για πες...
Την πίτσα την είχα φάει στο Sabbia d'oro στην Πάρο και ξετρελάθηκα. 'Εγινα κολαούζος στον σεφ και μου έδειξε.
Την ζύμη την κάνω με 800 γρ. αλεύρι, 200 γρ σιμιγδάλι και ένα φακελάκι μαγιά, αλάτι , ζάχαρη, νεράκι.
Πλάθουμε το αφήνουμε να φουσκώσει και σε επιφάνεια που την έχουμε πασπαλίσει με σιμιγδάλι, ανοίγουμε λεπτή λεπτότατη ζύμη.
Ανάβουμε το φούρνο στους 200 και βάζουμε μέσα το ταψί στο οποίο θα βάλουμε την πίτσα.
Μόλις προθερμανθεί καλά ο φούρνος βγάζουμε με προσοχή το ταψί το αλείφουμε με λίγο λαδάκι και βάζουμε μέσα το ζυμάρι μας.
Βάζουμε λίγη σάλτσα ντομάτας με βασιλικό, απλώνουμε λίγη φρέσκια μοτσαρέλα, μερικές φέτες προσούτο και λίγα αγκιναράκια κονσέρβα ή φρέσκα που τα έχουμε ξεπλύνει και τα έχουμε περάσει σε τηγάνι.
επάνω σπάμε με προσοχή 1-2 αυγά και βάζουμε την πίτσα στο φούρνο προσέχοντας να μην σπάσουν.
Ψήνουμε για 10 λεπτά.Αν θέλουμε αντί για ωμό το αυγό το βάζουμε βρασμένο κομμένο σε ροδέλες για να αποφύγουμε τα ατυχήματα και την άσχημη εμφάνιση της πίτσας.Εγώ που είμαι επιρρεπής στα ατυχήματα βάζω βραστό αβγουλάκι.
Τα μακαρόνια στο χαρτί γίνονται πανεύκολα!
Βράζω τα ζυμαρικά .Ψήνω μερικά λαχανικά ότι έχω, μελιτζάνα, κολοκύθι, μανιτάρι.
Σε ένα τηγανάκι βάζω κρεμμύδι να σοταριστεί με λαδι, ρίχνω ντοματίνια με λίγη ζάχαρη και βασιλικό και αφού γλασαριστούν ρίχνω και τα υπόλοιπα λαχανικά ανακατεύω και αλατοπιπερώνω.Σβήνω και ανακατεύω και με τα ζυμαρικά, συνήθως βράζω πένες.
Σε πυρεξάκι βάζω χαρτί ψησίματος και την μισή ποσότητα από τα ζυμαρικά.Ρίχνω μερικά κομμάτια μοτσαρέλα και λίγη παρμεζάνα και από πάνω
ρίχνω τα υπόλοιπα ζυμαρικά και τελειώνω με μοτσαρέλα και παρμεζάνα.βάζω άλλο ένα φύλλο χαρτί να καλύψει τα ζυμαρικά και ψήνω στους 200 για 15-20 λεπτά.
Την συνταγή την είχα δει σε ένα περιοδικό και τα κάνω συχνά έτσι τα ζυμαρικά μου με διάφορες παραλλαγές.Τους πάει πολύ ωραία να βάλεις θαλασσινά.
Σ