GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Απρίλιος 16, 2024, 16:37:44 μμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Μαγειρέματα
| |-+  Γενική συζήτηση
| | |-+  Σπυρωτό ρύζι και όχι λασπωμένο
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες 1 2 » Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Σπυρωτό ρύζι και όχι λασπωμένο  (Αναγνώστηκε 70439 φορές)
« στις: Σεπτέμβριος 30, 2008, 12:18:41 μμ »
aalexandrop Αποσυνδεδεμένος
Ανώτερο μέλος
****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 357
Μέλος από: Ιαν, 2008

Προφίλ
Για πείτε μου, βρέ κορίτσια, γιατί το (κίτρινο) ρύζι που συνοδεύει τα κρεατικά μας, καταλήγει να μου γίνεται πάντα λασπωμένο, σαν λαπάς;
Η διαδικασία βρασμού που ακολουθώ, είναι η ακόλουθη: τηρώ την αναλογία νερού-ρυζιού, όπως περιγράφει η συσκευασία του, βάζω μια κουταλιά βούτυρο βιτάμ, προσθέτω αλάτι και λίγες σταγόνες λεμονιού, όταν το νερό φθάσει σε θερμοκρασία βρασμού.
Καταγράφηκε
Η αγάπη είναι κάτι ιδανικό, ο γάμος κάτι πραγματικό. Η σύγχυση του ιδανικού με το πραγματικό ποτέ δεν μένει ατιμώρητη.
 
Απάντηση #1
« στις: Σεπτέμβριος 30, 2008, 12:21:03 μμ »
al1975
Επισκέπτης
Για δοκίμασε να το κάνεις σουρωτό, δλδ να το βράσεις, να το κατεβάσεις  όταν θα κρατάει λίγο στο δόντι και να το σουρώσεις.
Το καις με λαδάκι ή βούτυρο ή καλύτερα ρίξε ωμό το λαδι και το σκεπάζεις με μια πετσέτα να τραβήξει.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #2
« στις: Σεπτέμβριος 30, 2008, 12:23:50 μμ »
Mary Αποσυνδεδεμένος
VIP Member
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 2.702
Μέλος από: Σεπ, 2007

Προφίλ
Και γω Κατερίνα σουρωτό το κάνω. Εκτός και αν πρόκειται για ρυζότο.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #3
« στις: Σεπτέμβριος 30, 2008, 12:26:09 μμ »
aalexandrop Αποσυνδεδεμένος
Ανώτερο μέλος
****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 357
Μέλος από: Ιαν, 2008

Προφίλ
Και με τα συστατικά του ρυζιού, που έχουν πάει στο νερό; Αν το σουρώσω, αυτά χάνονται..
Καταγράφηκε
Η αγάπη είναι κάτι ιδανικό, ο γάμος κάτι πραγματικό. Η σύγχυση του ιδανικού με το πραγματικό ποτέ δεν μένει ατιμώρητη.
 
Απάντηση #4
« στις: Σεπτέμβριος 30, 2008, 12:37:32 μμ »
ata Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.004
Μέλος από: Ιαν, 2008

Προφίλ
Εγώ Κατερίνα με τα σκεύη της AMC και χρησιμοποιώντας το ρύζι Bella Agrino έχω πάντα σπυρωτό ρύζι ως εξής :

Νερό και ρυζι σε αναλογία 1 φλυτζάνι ρύζι ανά 1&1/2 φλυτζάνι νερό + 1 κ.γ βούτυρο + αλάτι + λίγο λεμόνι όλα εξ' αρχής (με κρύο νερό) και σκεπασμένο σκεύος. Μόλις η θερμοκρασία ανέβει (ισχύει για τα συγκεκριμένα σκεύη) σε ένα συγκεκριμένο επίπεδο, μειώνω στον 1 βαθμό την θερμότητα και συνεχίζω τον βρασμό για 20 λεπτά. Μόλις ανοίξω την κατσαρόλα το ρύζι είναι πάντα σπυρωτό.

Πάντως όταν ακολουθώ την ως άνω διαδικασία με άλλο τύπο ρυζιού (βιολογικό) η αλήθεια είναι ότι δεν έχω το ίδιο πετυχημένο αποτέλεσμα.

Έχεις δοκιμάσει άλλους τύπους ρυζιού ή άλλη μάρκα μήπως και έχεις διαφορετικό αποτέλεσμα ?
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #5
« στις: Σεπτέμβριος 30, 2008, 12:58:30 μμ »
aalexandrop Αποσυνδεδεμένος
Ανώτερο μέλος
****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 357
Μέλος από: Ιαν, 2008

Προφίλ
Έχω δοκιμάσει διάφορες μάρκες, αλλά μάταια, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο..Να φανταστείς, πως αποσύρω το ρύζι από τη φωτιά, όταν κρατάει λίγη ακόμα από την υγρασία του, προτού προλάβει να ρουφήξει εντελώς το νερό..
Καταγράφηκε
Η αγάπη είναι κάτι ιδανικό, ο γάμος κάτι πραγματικό. Η σύγχυση του ιδανικού με το πραγματικό ποτέ δεν μένει ατιμώρητη.
 
Απάντηση #6
« στις: Σεπτέμβριος 30, 2008, 13:00:49 μμ »
vago Αποσυνδεδεμένος
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 4.812
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Μήπως να δοκιμάσεις το ρύζι του γνωστού "θείου" που βραζει στο σακουλάκι? Εμένα δεν με έχει απογοητεύσει ποτέ. Βέβαια και σ' αυτήν την περίπτωση θα πετάξεις το νερό. Διαφορετικά βάλε λιγότερο νερό την επόμενη φορά και αφαίρεσε εντελώς το βούτυρο το οποίο μάλλον σου κάνει τη ζημιά.
Καταγράφηκε
What if I like black? It doesn't make me a bad person.
 
Απάντηση #7
« στις: Σεπτέμβριος 30, 2008, 13:08:10 μμ »
aalexandrop Αποσυνδεδεμένος
Ανώτερο μέλος
****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 357
Μέλος από: Ιαν, 2008

Προφίλ
Αύριο, με βλέπω να κάνω μοσχαράκι στιφάδο με συνοδεία ρυζιού. Θα παραλείψω το βούτυρο κατά το βρασμό και θα σας πω αύριο τα αποτελέσματα..
Καταγράφηκε
Η αγάπη είναι κάτι ιδανικό, ο γάμος κάτι πραγματικό. Η σύγχυση του ιδανικού με το πραγματικό ποτέ δεν μένει ατιμώρητη.
 
Απάντηση #8
« στις: Σεπτέμβριος 30, 2008, 13:11:04 μμ »
margarita79 Αποσυνδεδεμένος
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.145
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
εγω παντως χρησιμοποιω παντα το ρυζι  τυπου parboiled και το κανω σουρωτο οπως τα μακαρονια και προσθετω λιγο βιταμ παντα μου γινεται σπυρωτο αλλα να προσθεσω οτι ακολουθω παντα το χρονο βρασμου αναλογα τη μαρκα...
παντως η μαμα μου που το κανει μετρητο αφου ψηθει σκεπαζει με μια πετσετα και απο πανω το καπακι της κατσαρολας και το αφηνει για κανα μισαωρο με αυτο τον τροπο της γινεται σπυρωτο μιας και η πετσετα τραβαει τα υγρα.
Καταγράφηκε
Δεν υπάρχουν απραγματοποίητα όνειρα, μόνο η πεπερασμένη μας αντίληψη για το τι είναι πραγματοποιήσιμο..
 
Απάντηση #9
« στις: Σεπτέμβριος 30, 2008, 13:15:05 μμ »
aalexandrop Αποσυνδεδεμένος
Ανώτερο μέλος
****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 357
Μέλος από: Ιαν, 2008

Προφίλ
Μαργαρίτα, η μαμά σου, που μετράει την αναλογία ρυζιού-νερού, προσθέτει καθόλου βούτυρο κατά τον βρασμό;
Καταγράφηκε
Η αγάπη είναι κάτι ιδανικό, ο γάμος κάτι πραγματικό. Η σύγχυση του ιδανικού με το πραγματικό ποτέ δεν μένει ατιμώρητη.
 
Απάντηση #10
« στις: Σεπτέμβριος 30, 2008, 13:19:37 μμ »
sgr Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 4.438
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Εγώ πότε το κάνω σουρωτό, πότε όχι.
Οι αναλογίες που βάζω είναι 1 ρύζι και 1 και κάτι νερό, αλάτι, βούτυρο και το αφήνω μέχρι να πιεί το νερό του. Στο τέλος σκεπάζω με πετσέτα και πολλές φορές έτσι πετυχαίνει.
Συμβαίνει όμως κάποιες φορές το ρύζι που είναι στον πάτο της κατσαρόλας να μην είναι και τόσο σουρωτό.  Λύπη

Ξέχασα να συπληρώσω ότι στην αρχή σωτάρω ελαφρά το ρύζι με το βούτυρο και μετά ρίχνω το αλάτι και το νερό.
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτέμβριος 30, 2008, 13:23:00 μμ από sgr » Καταγράφηκε
 
Απάντηση #11
« στις: Σεπτέμβριος 30, 2008, 13:20:09 μμ »
margarita79 Αποσυνδεδεμένος
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.145
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
ααα ναι παραλειψη μου...
λοιπον η μαμα μου στην αρχη γυρναει το ρυζι μεσα στο βιταμ που ειναι ζεστο οχι καυτο...και μετα προσθετει το νερο κτλ
αν προκειται να κανει το πολιτικο ρυζι με τον καβουρδισμενο φιδε πρωτα τσιγαριζει τον φιδε να μαυρισει μετα αφηνει να κρυωσει λιγο ριχνει το ρυζι να παρει λιγο χρωμα και μετα νερο κτλ στο τελος παντα αυτο με την πετσετα....
παντως επειδη ουτε εγω το πετυχαινω μια φορα μου καηκε  Μεγάλο χαμόγελο μου εχει πει οταν κανω μετρητο να βαζω το βιταμ στο τελος. αφου πιει το νερο.

Καταγράφηκε
Δεν υπάρχουν απραγματοποίητα όνειρα, μόνο η πεπερασμένη μας αντίληψη για το τι είναι πραγματοποιήσιμο..
 
Απάντηση #12
« στις: Σεπτέμβριος 30, 2008, 13:24:23 μμ »
sgr Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 4.438
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Ακριβώς έτσι κάνω κι εγώ Μαργαρίτα, το συμπλήρωσα πιο πάνω.
Απο που είπαμε είναι η μητέρα σου ΑπορίαΑπορία Τρελλαίνομαι για ρύζι με καβουρδισμένο φιδέ. Μήπως με Αίγυπτο έχετε σχέση και δεν το ξέρω Απορία??
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #13
« στις: Σεπτέμβριος 30, 2008, 13:27:23 μμ »
margarita79 Αποσυνδεδεμένος
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.145
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
οχι  απο κωνσταντινουπολη ειναι η μητερα μου...
κανουν ενα καταπληκτικο με φιδε και σταφιδες και κουκουναρι ενιοτε και φρεσκο βουτυρο μουρλιαααααααααααα
μιαμμμμμμμμμ
Καταγράφηκε
Δεν υπάρχουν απραγματοποίητα όνειρα, μόνο η πεπερασμένη μας αντίληψη για το τι είναι πραγματοποιήσιμο..
 
Απάντηση #14
« στις: Σεπτέμβριος 30, 2008, 13:29:47 μμ »
aalexandrop Αποσυνδεδεμένος
Ανώτερο μέλος
****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 357
Μέλος από: Ιαν, 2008

Προφίλ
Αχ, Μαργαρίτα, μου ανοίγεις πληγές μεσημεριάτικα.. σρλούπ....
Αυτό το καστανό το ρύζι, το έχετε δοκιμάσει, σας αρέσει;; Εγώ, το απεχθάνομαι..
Καταγράφηκε
Η αγάπη είναι κάτι ιδανικό, ο γάμος κάτι πραγματικό. Η σύγχυση του ιδανικού με το πραγματικό ποτέ δεν μένει ατιμώρητη.
 
Εκτύπωση  Σελίδες 1 2 » Πάνω