Καλώς ορίσατε,
Επισκέπτης
. Παρακαλούμε
συνδεθείτε
ή
εγγραφείτε
.
1 ώρα
1 μέρα
1 εβδομάδα
1 μήνας
Χωρίς όριο
Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αρχική
Forum
Βοήθεια
Ημερολόγιο
Σύνδεση
Εγγραφή
Μάρτιος 28, 2024, 14:54:23 μμ
GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Μαγειρέματα
Γενική συζήτηση
Σπυρωτό ρύζι και όχι λασπωμένο
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Εργαλεία θέματος
Αναζήτηση σε αυτό το θέμα
Σελίδες
1
2
»
Αποστολέας
Θέμα: Σπυρωτό ρύζι και όχι λασπωμένο (Αναγνώστηκε 70365 φορές)
«
στις:
Σεπτέμβριος 30, 2008, 12:18:41 μμ »
aalexandrop
Ανώτερο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 357
Μέλος από: Ιαν, 2008
Σπυρωτό ρύζι και όχι λασπωμένο
Για πείτε μου, βρέ κορίτσια, γιατί το (κίτρινο) ρύζι που συνοδεύει τα κρεατικά μας, καταλήγει να μου γίνεται πάντα λασπωμένο, σαν λαπάς;
Η διαδικασία βρασμού που ακολουθώ, είναι η ακόλουθη: τηρώ την αναλογία νερού-ρυζιού, όπως περιγράφει η συσκευασία του, βάζω μια κουταλιά βούτυρο βιτάμ, προσθέτω αλάτι και λίγες σταγόνες λεμονιού, όταν το νερό φθάσει σε θερμοκρασία βρασμού.
Καταγράφηκε
Η αγάπη είναι κάτι ιδανικό, ο γάμος κάτι πραγματικό. Η σύγχυση του ιδανικού με το πραγματικό ποτέ δεν μένει ατιμώρητη.
Απάντηση #1
«
στις:
Σεπτέμβριος 30, 2008, 12:21:03 μμ »
al1975
Επισκέπτης
Απ: Σπυρωτό ρύζι και όχι λασπωμένο
Για δοκίμασε να το κάνεις σουρωτό, δλδ να το βράσεις, να το κατεβάσεις όταν θα κρατάει λίγο στο δόντι και να το σουρώσεις.
Το καις με λαδάκι ή βούτυρο ή καλύτερα ρίξε ωμό το λαδι και το σκεπάζεις με μια πετσέτα να τραβήξει.
Καταγράφηκε
Απάντηση #2
«
στις:
Σεπτέμβριος 30, 2008, 12:23:50 μμ »
Mary
VIP Member
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 2.702
Μέλος από: Σεπ, 2007
Απ: Σπυρωτό ρύζι και όχι λασπωμένο
Και γω Κατερίνα σουρωτό το κάνω. Εκτός και αν πρόκειται για ρυζότο.
Καταγράφηκε
Απάντηση #3
«
στις:
Σεπτέμβριος 30, 2008, 12:26:09 μμ »
aalexandrop
Ανώτερο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 357
Μέλος από: Ιαν, 2008
Απ: Σπυρωτό ρύζι και όχι λασπωμένο
Και με τα συστατικά του ρυζιού, που έχουν πάει στο νερό; Αν το σουρώσω, αυτά χάνονται..
Καταγράφηκε
Η αγάπη είναι κάτι ιδανικό, ο γάμος κάτι πραγματικό. Η σύγχυση του ιδανικού με το πραγματικό ποτέ δεν μένει ατιμώρητη.
Απάντηση #4
«
στις:
Σεπτέμβριος 30, 2008, 12:37:32 μμ »
ata
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 1.004
Μέλος από: Ιαν, 2008
Απ: Σπυρωτό ρύζι και όχι λασπωμένο
Εγώ Κατερίνα με τα σκεύη της AMC και χρησιμοποιώντας το ρύζι Bella Agrino έχω πάντα σπυρωτό ρύζι ως εξής :
Νερό και ρυζι σε αναλογία 1 φλυτζάνι ρύζι ανά 1&1/2 φλυτζάνι νερό + 1 κ.γ βούτυρο + αλάτι + λίγο λεμόνι όλα εξ' αρχής (με κρύο νερό) και σκεπασμένο σκεύος. Μόλις η θερμοκρασία ανέβει (ισχύει για τα συγκεκριμένα σκεύη) σε ένα συγκεκριμένο επίπεδο, μειώνω στον 1 βαθμό την θερμότητα και συνεχίζω τον βρασμό για 20 λεπτά. Μόλις ανοίξω την κατσαρόλα το ρύζι είναι πάντα σπυρωτό.
Πάντως όταν ακολουθώ την ως άνω διαδικασία με άλλο τύπο ρυζιού (βιολογικό) η αλήθεια είναι ότι δεν έχω το ίδιο πετυχημένο αποτέλεσμα.
Έχεις δοκιμάσει άλλους τύπους ρυζιού ή άλλη μάρκα μήπως και έχεις διαφορετικό αποτέλεσμα ?
Καταγράφηκε
Απάντηση #5
«
στις:
Σεπτέμβριος 30, 2008, 12:58:30 μμ »
aalexandrop
Ανώτερο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 357
Μέλος από: Ιαν, 2008
Απ: Σπυρωτό ρύζι και όχι λασπωμένο
Έχω δοκιμάσει διάφορες μάρκες, αλλά μάταια, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο..Να φανταστείς, πως αποσύρω το ρύζι από τη φωτιά, όταν κρατάει λίγη ακόμα από την υγρασία του, προτού προλάβει να ρουφήξει εντελώς το νερό..
Καταγράφηκε
Η αγάπη είναι κάτι ιδανικό, ο γάμος κάτι πραγματικό. Η σύγχυση του ιδανικού με το πραγματικό ποτέ δεν μένει ατιμώρητη.
Απάντηση #6
«
στις:
Σεπτέμβριος 30, 2008, 13:00:49 μμ »
vago
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 4.812
Μέλος από: Ιούν, 2007
Απ: Σπυρωτό ρύζι και όχι λασπωμένο
Μήπως να δοκιμάσεις το ρύζι του γνωστού "θείου" που βραζει στο σακουλάκι? Εμένα δεν με έχει απογοητεύσει ποτέ. Βέβαια και σ' αυτήν την περίπτωση θα πετάξεις το νερό. Διαφορετικά βάλε λιγότερο νερό την επόμενη φορά και αφαίρεσε εντελώς το βούτυρο το οποίο μάλλον σου κάνει τη ζημιά.
Καταγράφηκε
What if I like black? It doesn't make me a bad person.
Απάντηση #7
«
στις:
Σεπτέμβριος 30, 2008, 13:08:10 μμ »
aalexandrop
Ανώτερο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 357
Μέλος από: Ιαν, 2008
Απ: Σπυρωτό ρύζι και όχι λασπωμένο
Αύριο, με βλέπω να κάνω μοσχαράκι στιφάδο με συνοδεία ρυζιού. Θα παραλείψω το βούτυρο κατά το βρασμό και θα σας πω αύριο τα αποτελέσματα..
Καταγράφηκε
Η αγάπη είναι κάτι ιδανικό, ο γάμος κάτι πραγματικό. Η σύγχυση του ιδανικού με το πραγματικό ποτέ δεν μένει ατιμώρητη.
Απάντηση #8
«
στις:
Σεπτέμβριος 30, 2008, 13:11:04 μμ »
margarita79
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 5.145
Μέλος από: Ιούν, 2007
Απ: Σπυρωτό ρύζι και όχι λασπωμένο
εγω παντως χρησιμοποιω παντα το ρυζι τυπου parboiled και το κανω σουρωτο οπως τα μακαρονια και προσθετω λιγο βιταμ παντα μου γινεται σπυρωτο αλλα να προσθεσω οτι ακολουθω παντα το χρονο βρασμου αναλογα τη μαρκα...
παντως η μαμα μου που το κανει μετρητο αφου ψηθει σκεπαζει με μια πετσετα και απο πανω το καπακι της κατσαρολας και το αφηνει για κανα μισαωρο με αυτο τον τροπο της γινεται σπυρωτο μιας και η πετσετα τραβαει τα υγρα.
Καταγράφηκε
Δεν υπάρχουν απραγματοποίητα όνειρα, μόνο η πεπερασμένη μας αντίληψη για το τι είναι πραγματοποιήσιμο..
Απάντηση #9
«
στις:
Σεπτέμβριος 30, 2008, 13:15:05 μμ »
aalexandrop
Ανώτερο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 357
Μέλος από: Ιαν, 2008
Απ: Σπυρωτό ρύζι και όχι λασπωμένο
Μαργαρίτα, η μαμά σου, που μετράει την αναλογία ρυζιού-νερού, προσθέτει καθόλου βούτυρο κατά τον βρασμό;
Καταγράφηκε
Η αγάπη είναι κάτι ιδανικό, ο γάμος κάτι πραγματικό. Η σύγχυση του ιδανικού με το πραγματικό ποτέ δεν μένει ατιμώρητη.
Απάντηση #10
«
στις:
Σεπτέμβριος 30, 2008, 13:19:37 μμ »
sgr
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 4.438
Μέλος από: Ιούν, 2007
Απ: Σπυρωτό ρύζι και όχι λασπωμένο
Εγώ πότε το κάνω σουρωτό, πότε όχι.
Οι αναλογίες που βάζω είναι 1 ρύζι και 1 και κάτι νερό, αλάτι, βούτυρο και το αφήνω μέχρι να πιεί το νερό του. Στο τέλος σκεπάζω με πετσέτα και πολλές φορές έτσι πετυχαίνει.
Συμβαίνει όμως κάποιες φορές το ρύζι που είναι στον πάτο της κατσαρόλας να μην είναι και τόσο σουρωτό.
Ξέχασα να συπληρώσω ότι στην αρχή σωτάρω ελαφρά το ρύζι με το βούτυρο και μετά ρίχνω το αλάτι και το νερό.
«
Τελευταία τροποποίηση: Σεπτέμβριος 30, 2008, 13:23:00 μμ από sgr
»
Καταγράφηκε
Απάντηση #11
«
στις:
Σεπτέμβριος 30, 2008, 13:20:09 μμ »
margarita79
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 5.145
Μέλος από: Ιούν, 2007
Απ: Σπυρωτό ρύζι και όχι λασπωμένο
ααα ναι παραλειψη μου...
λοιπον η μαμα μου στην αρχη γυρναει το ρυζι μεσα στο βιταμ που ειναι ζεστο οχι καυτο...και μετα προσθετει το νερο κτλ
αν προκειται να κανει το πολιτικο ρυζι με τον καβουρδισμενο φιδε πρωτα τσιγαριζει τον φιδε να μαυρισει μετα αφηνει να κρυωσει λιγο ριχνει το ρυζι να παρει λιγο χρωμα και μετα νερο κτλ στο τελος παντα αυτο με την πετσετα....
παντως επειδη ουτε εγω το πετυχαινω μια φορα μου καηκε
μου εχει πει οταν κανω μετρητο να βαζω το βιταμ στο τελος. αφου πιει το νερο.
Καταγράφηκε
Δεν υπάρχουν απραγματοποίητα όνειρα, μόνο η πεπερασμένη μας αντίληψη για το τι είναι πραγματοποιήσιμο..
Απάντηση #12
«
στις:
Σεπτέμβριος 30, 2008, 13:24:23 μμ »
sgr
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 4.438
Μέλος από: Ιούν, 2007
Απ: Σπυρωτό ρύζι και όχι λασπωμένο
Ακριβώς έτσι κάνω κι εγώ Μαργαρίτα, το συμπλήρωσα πιο πάνω.
Απο που είπαμε είναι η μητέρα σου
Τρελλαίνομαι για ρύζι με καβουρδισμένο φιδέ. Μήπως με Αίγυπτο έχετε σχέση και δεν το ξέρω
??
Καταγράφηκε
Απάντηση #13
«
στις:
Σεπτέμβριος 30, 2008, 13:27:23 μμ »
margarita79
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 5.145
Μέλος από: Ιούν, 2007
Απ: Σπυρωτό ρύζι και όχι λασπωμένο
οχι απο κωνσταντινουπολη ειναι η μητερα μου...
κανουν ενα καταπληκτικο με φιδε και σταφιδες και κουκουναρι ενιοτε και φρεσκο βουτυρο μουρλιαααααααααααα
μιαμμμμμμμμμ
Καταγράφηκε
Δεν υπάρχουν απραγματοποίητα όνειρα, μόνο η πεπερασμένη μας αντίληψη για το τι είναι πραγματοποιήσιμο..
Απάντηση #14
«
στις:
Σεπτέμβριος 30, 2008, 13:29:47 μμ »
aalexandrop
Ανώτερο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 357
Μέλος από: Ιαν, 2008
Απ: Σπυρωτό ρύζι και όχι λασπωμένο
Αχ, Μαργαρίτα, μου ανοίγεις πληγές μεσημεριάτικα.. σρλούπ....
Αυτό το καστανό το ρύζι, το έχετε δοκιμάσει, σας αρέσει;; Εγώ, το απεχθάνομαι..
Καταγράφηκε
Η αγάπη είναι κάτι ιδανικό, ο γάμος κάτι πραγματικό. Η σύγχυση του ιδανικού με το πραγματικό ποτέ δεν μένει ατιμώρητη.
Σελίδες
1
2
»
Εκτύπωση
Σύνθετη αναζήτηση
Powered by SMF
|
SMF © 2006-2014, Lewis Media
GreekMaSa 2015 ©
Φόρτωση...