Καλώς ορίσατε,
Επισκέπτης
. Παρακαλούμε
συνδεθείτε
ή
εγγραφείτε
.
1 ώρα
1 μέρα
1 εβδομάδα
1 μήνας
Χωρίς όριο
Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αρχική
Forum
Βοήθεια
Ημερολόγιο
Σύνδεση
Εγγραφή
Απρίλιος 24, 2024, 14:16:42 μμ
GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Μαγειρέματα
Γενική συζήτηση
Σπυρωτό ρύζι και όχι λασπωμένο
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Εργαλεία θέματος
Αναζήτηση σε αυτό το θέμα
Σελίδες
«
1
2
Αποστολέας
Θέμα: Σπυρωτό ρύζι και όχι λασπωμένο (Αναγνώστηκε 70476 φορές)
Απάντηση #15
«
στις:
Σεπτέμβριος 30, 2008, 13:38:51 μμ »
filadelphia
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 1.789
Μέλος από: Φεβ, 2008
Απ: Σπυρωτό ρύζι και όχι λασπωμένο
Εγώ χρησιμοποιώ ρύζι τύπου Αμερικής. Βάζω το βούτυρο στην κατσαρόλα να λιώσει. Προσθέτω το ρύζι μετρημένο. 1 ποτ. ρύζι . Τσιγαρίζω μέχρι να αλλάξει χρώμα. Εδώ προσθέτω και φιδέ αν θέλω και τσιγαρίζω μέχρι ν'αλλάξει χρώμα Προσθέτω αλάτι και νερό 1και 1/2 ποτ. Ανακατεύω. Σκεπάζω την κατσαρόλα, κατεβάζω τη θερμοκρασία και μόλις πιει το νερό του είναι έτοιμο. Γίνεται πάντα σπυρωτό. Νομίζω ότι το μυστικό είναι στο τσιγάρισμα του ρυζιού. Θέλει αρκετό.
Εγώ έχω γεννηθεί στην Αίγυπτο και οι δικοί μου έχουν μεγαλώσει εκεί. Δεν θυμάμαι ποιος ρώτησε.
Καταγράφηκε
Απάντηση #16
«
στις:
Σεπτέμβριος 30, 2008, 13:43:51 μμ »
ata
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 1.004
Μέλος από: Ιαν, 2008
Απ: Σπυρωτό ρύζι και όχι λασπωμένο
Παράθεση από: aalexandrop στις Σεπτέμβριος 30, 2008, 13:29:47 μμ
Αχ, Μαργαρίτα, μου ανοίγεις πληγές μεσημεριάτικα.. σρλούπ....
Αυτό το καστανό το ρύζι, το έχετε δοκιμάσει, σας αρέσει;; Εγώ, το απεχθάνομαι..
Koρίτσια αυτό το θέμα με ενδιαφέρει κι εμένα πολύ...ξέρει κάποια να προτείνει τρόπο παρασκευής καστανού ρυζιού ή μάρκα που χρησιμοποιεί και έχει ευχάριστο γευστικό αποτέλεσμα ? θα με υποχρεώνατε....
Καταγράφηκε
Απάντηση #17
«
στις:
Σεπτέμβριος 30, 2008, 13:54:16 μμ »
margarita79
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 5.145
Μέλος από: Ιούν, 2007
Απ: Σπυρωτό ρύζι και όχι λασπωμένο
εγω το καστανο το θεωρω απαισιο ,και κατα τη γνωμη μου μονο το τυπου αμερικης γινεται σπυρωτο πιλαφι...
basmati εκανα μια μερα στον ανδρα μου και ξινισε
Καταγράφηκε
Δεν υπάρχουν απραγματοποίητα όνειρα, μόνο η πεπερασμένη μας αντίληψη για το τι είναι πραγματοποιήσιμο..
Απάντηση #18
«
στις:
Σεπτέμβριος 30, 2008, 13:57:27 μμ »
Marinaki
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 1.856
Μέλος από: Σεπ, 2008
Απ: Σπυρωτό ρύζι και όχι λασπωμένο
Έχω την εντύπωση ότι το λεμόνι στο τέλος το βρασμού είναι αυτό που λασπώνει το ρύζι. Εγώ τσιγαρίζω λίγο το ρύζι στην αρχή με λάδι και ματά βάζω την ακριβή αναλογία νερού, που αναγράφεται στη συσκευασία. Το αφήνω όμως πολλή ώρα σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία. Και μετά πετσέτα από πάνω, (όπως είπανε!!) μέχρι να το σερβίρω.
Καταγράφηκε
Δε γράφεται πάντοτε με τη λογική η ομορφιά στη ζωή. Χρειάζεται κάπου κάπου και η τρέλα.
Απάντηση #19
«
στις:
Σεπτέμβριος 30, 2008, 14:25:50 μμ »
margarita79
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 5.145
Μέλος από: Ιούν, 2007
Απ: Σπυρωτό ρύζι και όχι λασπωμένο
μεγαλο θεμα το ρυζι τελικα...
δεν εχουμε και κανα κινεζο -μελος να μας διαφωτισει....
Καταγράφηκε
Δεν υπάρχουν απραγματοποίητα όνειρα, μόνο η πεπερασμένη μας αντίληψη για το τι είναι πραγματοποιήσιμο..
Απάντηση #20
«
στις:
Σεπτέμβριος 30, 2008, 14:27:57 μμ »
THEOHARIS
Ανώτατο μέλος
τ
Φύλο:
Μηνύματα: 1.392
Μέλος από: Ιαν, 2008
Απ: Σπυρωτό ρύζι και όχι λασπωμένο
χαχαχαχα
Μαργαρίτα η Κινέζος χρειάζεται η Πιλαφάς
Καταγράφηκε
ΜΟΥ ΛΕΊΠΕΤΕ ΠΑΙΔΙΑ
Απάντηση #21
«
στις:
Σεπτέμβριος 30, 2008, 14:55:18 μμ »
margarita79
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 5.145
Μέλος από: Ιούν, 2007
Απ: Σπυρωτό ρύζι και όχι λασπωμένο
εισαι κινεζακι?
?τρως πολυ ρυζακι?
ασχετο αλλα κανω προβες σε παιδικα ασματα
Καταγράφηκε
Δεν υπάρχουν απραγματοποίητα όνειρα, μόνο η πεπερασμένη μας αντίληψη για το τι είναι πραγματοποιήσιμο..
Απάντηση #22
«
στις:
Σεπτέμβριος 30, 2008, 15:41:31 μμ »
al1975
Επισκέπτης
Απ: Σπυρωτό ρύζι και όχι λασπωμένο
Άκου πιλαφάς!!Καλό Χάρη, πολύ καλό!
Πάντως Μαργαρίτα μου τι να πώ; Εσύ στο ρύζι έχεις μάστερ!
Καταγράφηκε
Απάντηση #23
«
στις:
Σεπτέμβριος 30, 2008, 15:46:59 μμ »
Katerina
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 947
Μέλος από: Ιούν, 2007
Απ: Σπυρωτό ρύζι και όχι λασπωμένο
Κι εγώ έχω ένα θεματάκι με το ρύζι, δεν μου βγαίνει πάντα σπυρωτό. Το agrino σε σακουλάκια μερίδων είναι αρκετά καλό και αν τηρήσω ακριβώς το χρόνο βρασίματος που ορίζει στις οδηγίες βγαίνει μια χαρά. Το μπασμάτι μου λασπώνει συχνά, γιατί το παραβράζω ή βάζω περισσότερο νερό απ' ό,τι πρέπει. Όταν δεν βαριέμαι να μετράω και είμαι ακριβής στις αναλογίες, βγαίνει σούπερ σπυρωτό. Απαραίτητο είναι και να το σκεπάσεις με μια πετσέτα για 5 λεπτά αφού βράσει, έχουν δίκιο τα κορίτσια που το ανέφεραν, όπως και η χαμηλή θερμοκρασία όταν βράζει.
Το καστανό τόσο χάλια είναι τελικά;
Καταγράφηκε
Απάντηση #24
«
στις:
Σεπτέμβριος 30, 2008, 16:00:46 μμ »
xanthibax
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 1.344
Μέλος από: Μάι, 2008
Απ: Σπυρωτό ρύζι και όχι λασπωμένο
Κατερίνα σου αντιγράφω συμβουλές από αφιέρωμα στο ρύζι
Σε γενικές γραμμές ο κανόνας για το βράσιμο του ρυζιού είναι ο εξής.
Ζεσταίνουμε το λίπος (βούτυρο ή λάδι ) σε μια κατσαρόλα, με χοντρό πάτο προς αποφυγήν κολύματος στον πυθμένα, και ρίχνουμε το ρύζι γυρίζοντας με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να ασπρίσει και να χάσει τη διαφάνεια του.Προσθέτουμε το ζωμό ή το νερό και λίγο αλάτι και ανακατεύουμε.Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε σε σιγανή φωτιά για 15 εως 18 λεπτά .
Το αποσύρουμε από τη φωτιά και σκεπάζουμε με πετσέτα για 5 λεπτά. Ανακατεύουμε τώρα μόνο με πιρούνι
Οι αναλογίες ρυζιού υγρού εξαρτάται από το είδος του ρυζιού και το αποτέλεσμα που θέλουμε να έχουμε
Έτσι για ένα τρυφερό , μαλακό ρύζι 1 κούπα ρύζι απαιτεί 2 κούπες νερό για πιο τραγανό ρύζι ρίχνουμε 1 3/4 κούπας νερό.
Το ρύζι μέτριου κόκκου χρειάζεται λιγότερο νερό 1 1/2 κούπες για 1 κούπα ρύζι.
Τα πιο σκληρά ρύζια απαιτούν περισσότερο βράσιμο και για αυτό ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε νερό. Σε αυτή την περίπτωση το νερό πρέπει πάντα να είνα πολύ ζεστό ώστε να μη διακόπτεται ο βρασμός του ρυζιού.
Για να πετύχει το πιλάφι πρέπει να χρησιμοποιηθεί κι ο κατάλληλος τύπος ρυζιού.
Εγώ χρησιμοποιώ, για αυτόν τον τρόπο, κίτρινο ρύζι και τις αναλογίες 1 προς 2 , και δεν πλένω το ρύζι ,αν και οι συμβουλές λένε για αυτό τον τρόπο να είναι πλυμένο και για το στραγγιστό άπλυτο.
Σου εύχομαι καλή επιτυχία την επόμενη φορά.
Καταγράφηκε
Ανάβω στίχους να ξορκίσω το κακό που πλάκωσε τη χώρα!!!
Απάντηση #25
«
στις:
Σεπτέμβριος 30, 2008, 16:14:04 μμ »
THEOHARIS
Ανώτατο μέλος
τ
Φύλο:
Μηνύματα: 1.392
Μέλος από: Ιαν, 2008
Απ: Σπυρωτό ρύζι και όχι λασπωμένο
Αγγελική εμίς τα πιλάφια ξέρουμε από καλό ρύζι
Έχω φάει εγώωωωω
Καταγράφηκε
ΜΟΥ ΛΕΊΠΕΤΕ ΠΑΙΔΙΑ
Απάντηση #26
«
στις:
Σεπτέμβριος 30, 2008, 16:22:47 μμ »
Ranja
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 2.326
Μέλος από: Οκτ, 2007
Απ: Σπυρωτό ρύζι και όχι λασπωμένο
Με το καστανό ρύζι έχω ένα θέμα κι εγώ. Έχω ένα πακέτο στο ντουλάπι και διστάζω να το ανοίξω γιατί όλες μου οι προσπάθειες υπήρξαν αποτυχημένες!
Καταγράφηκε
It's never too late to start all over again
Απάντηση #27
«
στις:
Οκτώβριος 02, 2008, 00:36:48 πμ »
Katerina
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 947
Μέλος από: Ιούν, 2007
Απ: Σπυρωτό ρύζι και όχι λασπωμένο
Πολύ χρήσιμες οι οδηγίες σου, Ξανθή, σ' ευχαριστούμε!
Καταγράφηκε
Απάντηση #28
«
στις:
Νοέμβριος 06, 2008, 00:05:24 πμ »
Ranja
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 2.326
Μέλος από: Οκτ, 2007
Απ: Σπυρωτό ρύζι και όχι λασπωμένο
Λοιπόν, επανέρχομαι στο καστανό ρύζι γιατί το έφτιαξα και πέτυχε! Πήρα το ρύζι του γνωστού "θείου" και τήρησα τις αναλογίες νερού - ρυζιού, όπως αναγράφονται στις οδηγίες. Πρόσθεσα έναν "κόμπο" λάδι, λίγο αλάτι και δυο σταγόνες λεμόνι. Το έβρασα για 10 λεπτά όπως λέει στο πακέτο (το άφησα και δυο λεπτά παραπάνω) και τράβηξα το κατσαρολάκι από το μάτι. Είχε μείνει νερό στην κατσαρόλα, αλλά εγώ το σκέπασα με καθαρή βαμβακερή πετσέτα κι από πάνω το καπάκι της κατσαρόλας. Σε δέκα λεπτά είχε τραβήξει όλο το νεράκι και ήταν πολύ νόστιμο και σπυρωτό!
Καταγράφηκε
It's never too late to start all over again
Απάντηση #29
«
στις:
Νοέμβριος 23, 2008, 12:58:30 μμ »
xanthopoula
Απλό μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 45
Μέλος από: Οκτ, 2008
Απ: Σπυρωτό ρύζι και όχι λασπωμένο
Ξανθή πολυ ωραίες οι συμβουλές σου για σπυρωτο ρυζάκι ! έγω πάντως για ρύζι 9 στις 10 φορές χρησιμοποιώ μπασμάτι και συγκεκριμένα agrino γιατί το θεωρώ το πιο νόστιμο από όλα όσα έχω δοκιμάσει. τηρώ αναλογίες 1ρύζι, 2 νερό και μου βγαίνει πάντα σπυρωτό ! να προσθέσω κάτι όσον αφορά το λεμόνι. εγω ριχνω ελαχιστο λάδι στην κατσαρόλα να κάψει. Στη συνέχεια ρίχνω το ρύζι, το κανω 2-3 σβούρες στη κατσαρόλα να πάρει εάφρυ χρωματάκι και στη συνέχεια στίβω μισό λεμόνι. Τέλος προσθπετω το νερο και αφήνω να βάσει σε μέτρια προς χαμηλη φωτιά για περίπου 18 λεπτά. Όταν δω ότι έχει ρουφήξει τα νεράκια του κατεβάζω απο τη φωτιά και βάζω μια πετσέτα να απορροφησει τους υδρατμους.
Όσον αφορά το καστανο ρύζι, όταν ξεκλινησα την υγειινή διατροφή είπα να το εντάξω και αυτό στη διατροφή μου αλλά με βαριά καρδια. Αγόρασα λοποιν το καστανό ρύζι agrino δεδομένου οτι γενικά όλα τα ρύζια της εταιρίας μου άρεσαν ! παταγώδης αποτυχια το ρύζι ! Αφενος δεν έβραζε με τίποτα! περιπου 1 1/2 ώρα το έβραζα και στο τέλος μια γεύση αηδία.
Είπα να καλνω μια τελευταια προσπαθεια με το καστανο και μετα θα τα παρατουσα. Ετσι λοιπον αποφάσισα να αλάξω μάρκα ! Πήρα το ρύζι " θείος " καστανο ! σχεδόν μισή ωρίστα βράσιμο και νοστιμότατο ! αν λοιπον θέλετε να δοκιμάσετε καστανο ΜΗ κανετε το λαθος με καμια αλλη μάρκα! θα σπασουν τα νευρα σας με το βρασμό και δεν θα τρώγεται !
Καταγράφηκε
Σελίδες
«
1
2
Εκτύπωση
Σύνθετη αναζήτηση
Powered by SMF
|
SMF © 2006-2014, Lewis Media
GreekMaSa 2015 ©
Φόρτωση...