GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Απρίλιος 19, 2024, 18:39:16 μμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Μαγειρέματα
| |-+  Αναζήτηση Συνταγής
| | |-+  Ρολο Κοτοπουλο
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες 1 Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Ρολο Κοτοπουλο  (Αναγνώστηκε 46572 φορές)
« στις: Οκτώβριος 01, 2008, 19:40:01 μμ »
giota Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.625
Μέλος από: Οκτ, 2007

Προφίλ WWW
Υπαρχει καμια δοκιμασμενη συνταγη για ρολο κοτοπουλο Απορία Απορία Απορία
εχω βρει καποιες στο Internet αλλα δεν ξερω .... αν ειναι πετυχιμενες
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #1
« στις: Οκτώβριος 01, 2008, 21:30:42 μμ »
Marinaki Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.856
Μέλος από: Σεπ, 2008

Προφίλ
Γιώτα, μια συνταγή που έχω φτιάξει είναι η εξής...
Ζητάω από κρεοπώλη να μου φτιάξει ρολό από στήθος κοτόπουλο γεμιστό με πιπεριές, μπέικον και τυρί (όχι πολύ λιπαρό τυρί)...Μετά στην κατσαρόλα το τσιγαρίζω ελαφρά με λάδι και το σβήνω με  χυμό 2 λεμονιών και 2 πορτοκαλιών. Αλάτι-πιπέρι και το αφήνω να σιγοβράσει. Σερβίρω με ρύζι.
Εναλλακτικά το βάζω στη σχάρα της γάστρας και κάτω πατάτες και ρίχνω λάδι και μπαχαρικά (συνήθως καυτερά) και λεμόνι (καμιά φορά αραιώνω και μουστάρδα).
Προτιμώ πάντως την πρώτη συνταγή, βγαίνει πολύ ζουμερό. Αλλά ας δεις τι θα σου προτείνουν και οι υπόλοιποι!!!
Καταγράφηκε
Δε γράφεται πάντοτε με τη λογική η ομορφιά στη ζωή. Χρειάζεται κάπου κάπου και η τρέλα.
 
Απάντηση #2
« στις: Οκτώβριος 01, 2008, 21:58:33 μμ »
Rena
Επισκέπτης
Γιώτα σου γράφω μια συνταγή και εσύ μπορείς να παίξεις μαζί της ανάλογα με τα γούστα σας.

Υλικά

3 στήθη κοτόπουλο με την πέτσα τους (τους έχεις αφαιρέσει το κόκαλο και τα 'χεις χτυπήσει με το σφυράκι της κουζίνας ή ένα γουδοχέρι να πλατύνουν)
εναλλακτικά
4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
2 κουταλιές μουστάρδα
3 ή 4 φέτες ζαμπόν
200 γρ. γραβιέρα σε κομματάκια
3 φέτες μπέηκον
1 αυγό βραστό ψιλοκομμένο ή πιπεριιές γλυκές
αλατοπίπερο κατά βούληση (αν βάλεις όμως πολύ αλμυρό τυρί μετρίασε το αλάτι σου)

(με όλα τα υλικά μπορείς να κάνεις αλλαγές ανάλογα τις προτιμήσεις σας)

Εκτέλεση

Απλώνεις τα κοτόπουλα με την ίδια φορά όλα (κάθετα ή οριζόντια όπως σε βολεύει) έτσι ώστε να κάθεται ελαφρά το ένα πάνω στο άλλο.  Αλείφεις με τη μουστάρδα και στρώνεις σε κάθε κομμάτι κοτόπουλο μία φέτα ζαμπόν, το τυρί, το αυγό και τέλος το μπέικον. Τυλίγεις σε ρολό. (Αν δεν έχεις εμπειρία από αυτό χρησιμοποίησε μια διάφανη μεμβράνη και τύλιξε εκεί μέσα-πρόσεξε τις άκρες να μην εισχωρήσουν στο κοτόπουλο για να μπορείς να τη βγάλεις μετά εύκολα). Αν το βάλεις σε μεμβράνη βάλτο λίγο στο ψυγείο να σφίξει, αν όχι μόλις τυλίξεις σε ρολό δέσε με ένα σπάγκο.

Ψήνεις στο φούρνο με πατάτες ή το συνοδεύεις με ρύζι. 

Επίσης μπορείς να το σοτάρεις στην κατσαρόλα και να σβήσεις με λίγο κρασί. Θα προσθέσεις λίγο νεράκι και θα αφήσεις να σιγοβράσει. Περίπου 40 λεπτά. Θα το αφήσεις να κρυώσει λίγο πριν το κόψεις σε φέτες. Με το ζουμάκι που έμεινε φτιάχνεις μια ωραιότατη σαλτσούλα με λεμόνι που τη δένεις με κορν φλάουρ και περιχύνεις το φαγητό με αυτή. Γαρνίρεις με ψιλοκομμένο μαϊντανό ή/και καροτάκια .

Αντί της παραπάνω γέμισης γίνεται πολύ ωραίο αν του βάλεις σπανάκι, άνηθο και φιλαδέλφεια (ή γιαούρτι ή φέτα). Δεν ξέρω τι σας αρέσει να τρώτε. Όπως είπα και παραπάνω όλα τα υλικά της γέμισης μπορούν να αλλάξουν.

Σημειώνω ότι αν το ψήσεις στο φούρνο και το φτιάξεις με την πέτσα το κοτόπουλο παίρνει ωραιότατο χρώμα και βγαίνει ζουμερό εσωτερικά. Αν βάλεις φιλέτα καλό θα είναι να σκεπάσεις το ταψί σου με αλουμινόχαρτο στην αρχή και να το ροδοψήσεις μετά για να μη σου στεγνώσει.

Αν δε μπορείς να το χτυπήσεις για να πλατύνει γύρισε τα στήθη από εκεί που κάνουν το χώρισμα και με μαχαιράκι χαραξε κάθετα στο κέντρο και δεξιά-αριστερά ώστε να ανοιξουν -μην κόψεις ως κάτω να διαχωριστούν-με τα χέρια προσπάθησε να τα ανοίξεις όσο γίνεται.

Αν το φτιάξεις καλή επιτυχία.

« Τελευταία τροποποίηση: Οκτώβριος 01, 2008, 22:03:51 μμ από Rena » Καταγράφηκε
 
Απάντηση #3
« στις: Οκτώβριος 02, 2008, 09:43:19 πμ »
Mary Αποσυνδεδεμένος
VIP Member
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 2.702
Μέλος από: Σεπ, 2007

Προφίλ
Βρε κορίτσια εγώ όσες φορές έχω κάνει ρολό και βάλω τυρί μέσα, πάντα το τυρί καταλήγει καμμένο στον πάτο της κατσαρόλας ή του ταψιού. Ποτέ δεν το έχω καταφέρει να το εγκλωβίσω. Υπάρχει κάποια λύση γι’ αυτό?
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #4
« στις: Οκτώβριος 02, 2008, 09:48:17 πμ »
al1975
Επισκέπτης
Λοιπόν εγώ κάνω το εξής:
Παίρνω καφαλοτύρι και το κόβω σε ραβδάκια χοντρά και τα περνάω απο αντικολλητικό τηγάνι που το έχω αφήσει να κάψει πολύ καλά.
Μόλις αρπάξει απο όλες τις πλευρές το βγάζω.Η κρούστα που κάνει το εμποδίζει να λιώσει πάρα πολύ.Η  άλλη λύση είναι να βάλεις χαλούμι που δεν λιώνει καθόλου.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #5
« στις: Οκτώβριος 02, 2008, 11:28:35 πμ »
giota Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.625
Μέλος από: Οκτ, 2007

Προφίλ WWW
Μαρινακι και Ρενα σ ευχαριστω πολυ rose rose
εκτυπωσα ειδη την συνταγη και την εδωσα στην μαμα να μου την ετοιμασει Κλείσιμο ματιού
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #6
« στις: Οκτώβριος 02, 2008, 12:27:45 μμ »
Rena
Επισκέπτης
Καλή επιτυχία.  up
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #7
« στις: Οκτώβριος 02, 2008, 13:16:25 μμ »
Mary Αποσυνδεδεμένος
VIP Member
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 2.702
Μέλος από: Σεπ, 2007

Προφίλ
Ευχαριστώ για τη συμβουλή Αγγελική. Ομολογώ ότι το χαλούμι δεν το είχα σκεφτεί. Όσο για το κεφαλοτύρι δε νομίζω ότι θα το πετύχω.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #8
« στις: Οκτώβριος 02, 2008, 13:40:27 μμ »
al1975
Επισκέπτης
Eίναι πάρα πολύ εύκολο το κεφαλοτύρι πιάνει αμέσως κρουστα, αρκεί το τηγάνι σου να κάψει πολύ καλα.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #9
« στις: Οκτώβριος 02, 2008, 20:28:37 μμ »
Marinaki Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.856
Μέλος από: Σεπ, 2008

Προφίλ
Πολύ ωραία η ιδέα για το χαλούμι... και μου φαίνεται θα ταιριάζει πάρα πολύ!!
Καταγράφηκε
Δε γράφεται πάντοτε με τη λογική η ομορφιά στη ζωή. Χρειάζεται κάπου κάπου και η τρέλα.
 
Απάντηση #10
« στις: Οκτώβριος 02, 2008, 20:40:01 μμ »
sgr Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 4.438
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Δεν το ήξερα αυτό το κόλπο Αγγελική.
Είσαι μανούλα τελικά στη μαγειρική και δεν το δείχεις κιόλας.  rose
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #11
« στις: Οκτώβριος 03, 2008, 08:54:18 πμ »
al1975
Επισκέπτης
Xαχαχαχαχαχχαχα!! Σε καλό σου ρε sgr με έκανες και γέλασα!!
Ναι, ναι όπως τα λες, δεν το δείχνω για να μην με ματιάσετε!
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #12
« στις: Οκτώβριος 03, 2008, 10:39:58 πμ »
giota Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.625
Μέλος από: Οκτ, 2007

Προφίλ WWW
πολυ καλη  η ιδεα σου Αγγελικη και νοστιμοτατη
Καταγράφηκε
 
Εκτύπωση  Σελίδες 1 Πάνω