Κάτι που υπέκλεψα,,,,και θα το μαγειρέψω,,,
ΦΑΣΟΛΑΔΑ ΜΕ ΚΟΦΤΟ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ ΚΑΙ ΣΟΥΤΖΟΥΚΙ.....
το υπέκλεψα απο ΤΑ ΚΙΟΥΠΙΑ.. , , , ατην περιοχή μελών έχουν ανεβάσει και άλλες συνταγές... δείτε το
https://takioupia.blogspot.com/2008/10/blog-post.html"ΦΑΣΟΛΑΔΑ ΜΕ ΚΟΦΤΟ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ ΚΑΙ ΣΟΥΤΖΟΥΚΙ"
- "ΤΑ ΚΙΟΥΠΙΑ"
ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ:
o 500γρ. ΨΙΛΑ ΦΑΣΟΛΙΑ
o 1 ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ ΚΟΜΕΝΗ ΣΕ ΡΟΔΕΛΕΣ
o 1 ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ ΚΟΜΕΝΗ ΣΕ ΡΟΔΕΛΕΣ
o 2 ΚΑΡΟΤΑ ΚΟΜΕΝΑ ΣΕ ΡΟΔΕΛΕΣ
o 1 ΞΕΡΟ ΚΡΕΜΥΔΙ ΚΟΜΕΝΟ ΣΕ ΧΟΝΤΡΕΣ ΡΟΔΕΛΕΣ
o 3 ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΞΥΣΤΕΣ
o 1 ΜΙΚΡΗ ΚΑΥΤΕΡΗ ΠΙΠΕΡΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ
o ½ ΜΑΤΣΟ ΣΕΛΙΝΟ ΧΟΝΤΡΟΚΟΜΕΝΟ
o ΑΛΑΤΙ
o 50γρ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
o 1 ΣΟΥΤΖΟΥΚΙ ΚΟΜΕΝΟ ΣΕ ΜΙΚΡΕΣ ΡΟΔΕΛΕΣ Η΄ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗ ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΚΙΜΑ
ΟΔΗΓΙΕΣ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΝΥΧΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΦΑΣΟΛΙΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΡΚΕΤΟ ΝΕΡΟ.
ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΠΕΤΑΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΦΟΥΣΚΩΣΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΓΙΑ 15 ΠΕΡΙΠΟΥ ΛΕΠΤΑ.
ΠΕΤΑΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΜΙΣΟΒΡΑΣΜΕΝΑ ΠΛΕΟΝ ΦΑΣΟΛΙΑ ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΜΕ ΑΡΚΕΤΟ ΝΕΡΟ,ΤΗΝ ΠΡΑΣΙΝΗ ΚΑΙ ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ,ΤΑ ΚΑΡΟΤΑ,ΤΙΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ,ΤΟΚΡΕΜΥΔΙ,ΤΗΝ ΚΑΥΤΕΡΗ ΠΙΠΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΕΛΗΝΟ.
ΤΑ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΤΟΝ ΣΕ ΧΑΜΗΛΗ ΦΩΤΙΣ ΓΙΑ ΟΣΗ ΩΡΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΕΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΧΛΙΑΡΟ ΝΕΡΟ.
ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ ΝΑ ΒΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑ 5 ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΛΑΚΩΣΕΙ ΣΒΗΝΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΣΟΥΤΖΟΥΚΙ,ΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟ.