GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Οκτώβριος 24, 2021, 17:48:53 μμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Μαγειρέματα
| |-+  Γενική συζήτηση
| | |-+  Πως να χρησιμοποιησω μανιταρια χωρις να φαινονται;
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες 1 Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Πως να χρησιμοποιησω μανιταρια χωρις να φαινονται;  (Αναγνώστηκε 3292 φορές)
« στις: Οκτώβριος 15, 2008, 14:05:06 μμ »
angela Αποσυνδεδεμένος
Απλό μέλος
*
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 24
Μέλος από: Οκτ, 2008

Προφίλ
Ο αντρας μου δεν τρωει καθολου τα μανιταρια.Εμενα παλι μου αρεσουν πολυ και εχουν μεγαλη διατροφικη αξια.Καμια ιδεα πως να τα χρησιμοποιησω χωρις να φαινονται στο φαγητο και χωρις να γινουν αντιληπτα; Κακία
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #1
« στις: Οκτώβριος 15, 2008, 21:16:02 μμ »
vago Αποσυνδεδεμένος
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 4.812
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Τα μανιτάρια έχουν ιδιαίτερη γεύση οπότε πιστεύω ότι ακόμα και αν τα πολτοποιήσεις θα το καταλάβει. Εκτός απο αυτό η γνώμη μου είναι οτι το μανιτάρι πρέπει όχι μόνο να φαίνεται στο φαγητό αλλά και να μπαίνει τελευταίο στο βράσιμο ώστε να κρατάει λίγο.
Καταγράφηκε
What if I like black? It doesn't make me a bad person.
 
Απάντηση #2
« στις: Οκτώβριος 15, 2008, 21:21:11 μμ »
THEOHARIS Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
τ Φύλο: Ανδρας
Μηνύματα: 1.392
Μέλος από: Ιαν, 2008

Προφίλ
Η γεύση του μανιταριού δεν χανεται με τίποτα είναι χαρακτιριστική και ιδιαίτερη
Πρέπει να μάθει να τα τρώει
Καταγράφηκε
ΜΟΥ ΛΕΊΠΕΤΕ ΠΑΙΔΙΑ
 
Απάντηση #3
« στις: Οκτώβριος 16, 2008, 09:41:10 πμ »
al1975
Επισκέπτης
Αν χρησιμοποιήσεις τα champignons de Paris ή κοινώς τα ασπρομανίταρα και τα ψιλοκόψεις μέσα σε γεμισεις ή σε κιμά ή σε σάλτες πιστεψε με δεν θα καταλάβει τίποτα διότι σχεδόν δεν έχουν γεύση.
Για αυτούς που τρώνε τα μανιτάρια και τους αρέσει η γεύση τους ας προτιμήσουν άλλες ποικιλίες ή αποξηραμένα.
Εγω προτιμώ τα πλευρώτους και τα πορτομπέλο που βρίσκω πάντα στο s/m και καθόλου τα ασπρομανίταρα.
Αγοράζω αφυδατωμένα για να κάνω ωραία ριζότι.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #4
« στις: Οκτώβριος 16, 2008, 16:48:59 μμ »
FAYE1908 Αποσυνδεδεμένος
Ανώτερο μέλος
****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 423
Μέλος από: Νοέ, 2007

Προφίλ
σωστη η al Κλείσιμο ματιού...
καμια φορα,ειδικα στους αντρες και στα παιδια ειναι χρησιμα αυτου του ειδους τα 'τρικ'.
βρε al μου,by the way...εχω φερει κατι καταπληκτικα αποξηραμενα μανιταρια δασους απο βαρσοβια αλλα δεν με εμπνεει καμια σουπα ή risotti.εχεις τιποτα κατα νου?
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτώβριος 16, 2008, 16:50:54 μμ από FAYE1908 » Καταγράφηκε
 
Απάντηση #5
« στις: Οκτώβριος 16, 2008, 17:53:07 μμ »
al1975
Επισκέπτης
Βελουτέ με κάστανο και μανιτάρια:
-20 μεγάλα κάστανα γερά
-κρεμμύδι
-4 και κάτι  κούπες ζωμό κρέατος ή κοτόπουλου
-1 χούφτα μανιτάρια αποξηραμένα
-λίγο σέλινο
-αλάτι πιπέρι
-βούτυρο
-λευκό κρασί
-φλουδες παρμεζάνας

 Μουλιάζουμε τα μανιτάρια μας σε χλιαρό νερό μέχριν να μαλακώσουν
-Χαράζουμε τα κάστανα και τα ψήνουμε σε φούρνο ή στην τοστιέρα μέχρι να σκάσει το φλούδι τους.
Τσιγαρίζουμε σε βουτυράκι ή λάδι το κρεμμύδι, το σέλινο και αφου μαλακώσουν καλά σβήνουμε με το κρασί.
Ρίχνουμε μεσα τα κάστανα και τα μανιτάρια μαζί με το νερό τους και ανακατεύουμε καλά λιώνοντας τα κάστανα με την κουτάλα μας και αλατοπιπερώνουμε.
Ρίχνουμε τον ζωμό μας και αφήνουμε την σούπα μας να σιγοβράσει μεχρι λιώσουν και να διαλυθούν τα καστανα.
Αφού κρυώσει η σούπα την περναμε απο το μπλέντερ και την ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
Την ζεσταίνουμε ξανα προσθέτοντας λίγο ζωμό αν την θελουμε πιο υδαρή και ρίχνουμε και ένα κουταλάκι βούτυρο.
Σερβίρουμε με λίγη παρμεζάνα απο πάνω ή αν θελουμέ με λίγη χτυπητή κρέμα.

Φαίη μου αυτή είναι μια σούπα που αγαπώ πολύ.
Θα κοιτάξω στα κιτάπια μου να βρω και άλλη μια που ειχα κάνει με αποξηραμένα μανιτάρια πολύ αρωματική και θα στην γράψω αυριο.
Ριζότο με αποξηραμένα μανιτάρια κάνω στην πιο απλή του μορφή, δλδ κρεμμύδι σωταρισμένο,καρναρόλι ή αρμπόριο, κρασί , ζωμός κρέατος, αλατοπίπερο, παρμεζάνα και καλό βουτυρο.Μου αρέσει να νοιώθω την γεύση του μανιταριου σε αυτό το ριζότο και έτσι δεν το πολυστολίζω.
Η συνέχεια αύριο.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #6
« στις: Οκτώβριος 16, 2008, 17:56:29 μμ »
Ranja Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 2.326
Μέλος από: Οκτ, 2007

Προφίλ
Eγκυκλοπαίδεια μαγειρικής είσαι βρε Αγγελική! Ανεση
Καταγράφηκε
It's never too late to start all over again
 
Απάντηση #7
« στις: Οκτώβριος 17, 2008, 09:06:28 πμ »
al1975
Επισκέπτης
Ναι Ράνια μου, εγώ και η μπριτάνικα!
Η μανιταρόσουπα που φτιάχνω είναι η εξής:

-500 γρ μανιτάρια φρέσκα διάφορα
-1 κρεμμύδι ξερό
-4 κρεμμυδάκια φρέσκα
-1 πράσο
-1 κούπα αποξηραμένα μανιτάρια
-1 κουταλιά corn flour
-βούτυρο
-θυμάρι, φρέσκο πιπέρι, αλάτι
-κονιάκ
-4 κουπες ζωμό
-1 φλυτζάνι  κρέμα γάλακτος ή πλήρες εβαπορέ.


Μουλιάζουμε τα μανιτάρια σε χλιαρό νερό και κρατάμε το ζουμί τους.
Σωτάρουμε το πράσο και το ξερό και τα φρέσκα κρεμμύδια και ρίχνουμε όλα τα μανιτάρια ψιλοκομμένα.Σωτάρουμε ρίχνουμε το κορνφλαουρ και σβήνουμε με κονιάκ.Ρίχνουμε τον ζωμό χλιάρο, ένα κλαδάκι θυμάρι αλάτι και πιπέρι.Αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να πήξει ελαφρά.Κρυώνουμε την σούπα την περνάμε απο το μπλέντερ και την ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα.Αν θέλουμε αφήνουμε 2 κουταλιές σούπα χωρίς να την πολτοποιήσουμε για να εχουμε και ολοκληρα μανιτάρια στο πιάτο μας.
Ζεσταίνουμε την σούπα ρίχνοντας λίγο ζωμό ακόμα αν την θέλουμε πιο ρευστή και ρίχνουμε και την κρέμα.
Σερβίρουμε στα πιάτα με μπόλικο πιπέρι.Αν έχετε τρουφέλαιο στάξτε μερικές σταγόνες στο πιάτο του παει πολύ.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #8
« στις: Οκτώβριος 17, 2008, 09:09:31 πμ »
Flora Αποσυνδεδεμένος
VIP Member
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.862
Μέλος από: Φεβ, 2008

Προφίλ
Γιάμι είναι αυτή η σουπίτσα!!!
Κι εγώ έτσι την κάνω, απαραιτήτως με αποξηραμένα πορτσίνι που έχουν και όλη τη νοστιμιά Κλείσιμο ματιού
Καταγράφηκε
 
Εκτύπωση  Σελίδες 1 Πάνω