GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Απρίλιος 25, 2024, 15:10:45 μμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Μαγειρέματα
| |-+  Γενική συζήτηση
| | |-+  Αποστείρωση βάζων, μπουκαλιών, και γέμισμα.
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες 1 Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Αποστείρωση βάζων, μπουκαλιών, και γέμισμα.  (Αναγνώστηκε 26617 φορές)
« στις: Οκτώβριος 27, 2008, 12:41:11 μμ »
Nena Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 987
Μέλος από: Αύγ, 2007

Προφίλ
΄Οταν θέλουμε να αποστειρώσουμε ένα βάζο και να το χρησιμοποιήσουμε σωστά κάνουμε τα παρακάτω:
1. Στρώνουμε με καθαρή πετσέτα τη λαμαρίνα της κουζίνας μας.
2. Ανάβουμε το φούρνο μας στους 150 βαθμούς.
3.  Σε κατσαρόλα με νερό βράζουμε για 15 λεπτά της ώρας βάζα και καπάκια.
4. Βγάζουμε τα βάζα χωρίς να βουτάμε τα χέρια μας μέσα στα βάζα και τα τοποθετούμε ανάποδα στη στρωμένη με πετσέτα λαμαρίνα.
5. Βάζουμε τη λαμαρίνα με τα βάζα στο φούρνο και τα αφήνουμε όσο να στεγνώσουν εντελώς.
6. Προσέχουμε όταν βγάζουμε τη λαμαρίνα από το φούρνο μην πιάσουμε τα βάζα και καούμε.
7. Προσθέτουμε το υλικό που θέλουμε να βάλουμε στα βάζα όσο αυτά είναι ζεστά.
8. Γεμίζουμε ως επάνω με το υλικό, μέχρι που και να χυθεί λίγο απέξω δεν μας πειράζει.
9. Τοποθετούμε πάνω το καπάκι, γυρνάμε μια αριστερά και μια δεξιά ώστε να κλείσει εντελώς καλά.
10. Γυρνάμε ανάποδα τα βάζα και τα αφήνουμε ακίνητα μέχρι να κρυώσουν εντελώς (μπορεί και για όλη τη μέρα). Καλά είναι τα βάζα να μην μετακινούνται οπότε τοποθετείστε από
     την αρχή εκεί που δεν θα σας εμποδίζουν για τις υπόλοιπες δουλειές σας στην κουζίνα.

Ξέρω πως θα μου πείτε πως τόσο καιρό το κάνετε αλλιώς και δεν σας παθαίνει τίποτα το βάζο και το υλικό του. Όμως εχθρός του καλού είναι το καλύτερο.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #1
« στις: Οκτώβριος 27, 2008, 13:00:23 μμ »
sgr Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 4.438
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Μισές δουλειές κάνω απ' ότι βλέπω.
Φέτος άρχισα να αποστειρώνω κι αυτό γιατί μια μαρμελάδα μου μούχλιασε  Θυμός αλλά μόνο τα έβραζα τα βαζάκια. Καλώς από τώρα και στο εξής θα τα φουρνίζω κιόλας.
Νένα ευχαριστούμε για τη συμβουλή.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #2
« στις: Ιανουάριος 20, 2009, 16:07:58 μμ »
melita Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.234
Μέλος από: Νοέ, 2008

Προφίλ
Λιζάκι μία απο τα ίδια.Και εγω μόνο τα έβραζα.Είδες όσο ζεις μαθαίνεις....
Μπράβο Νένα.Πολύ χρήσιμο  up
Καταγράφηκε
Σε παρακαλώ Θεέ μου,αφησέ με να σου αποδείξω οτι τα λεφτά του ΛΟΤΤΟ δεν θα χαλάσουν τον χαρακτήρα μου!!!
 
Εκτύπωση  Σελίδες 1 Πάνω