GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Απρίλιος 18, 2024, 20:48:54 μμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Μαγειρέματα
| |-+  Συνταγές
| | |-+  Ζυμαρικά - Δημητριακά - Όσπρια
| | | |-+  ντολμαδάκια γιαλαντζί
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες 1 2 » Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: ντολμαδάκια γιαλαντζί  (Αναγνώστηκε 52884 φορές)
« στις: Νοέμβριος 06, 2008, 13:25:40 μμ »
Ranja Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 2.326
Μέλος από: Οκτ, 2007

Προφίλ
Σκέφτομαι αύριο που γυρίζει ο καλός μου από ταξίδι να του φτιάξω ντολμαδάκια γιαλαντζί που μου τα ζητάει καιρό. Όπως είναι κατανοητό, δεν έχω ξαναφτιάξει! Tη βασική συνταγή την έχω. Λοιπόν, αρχίζω με τις απορίες:

1. Τα αμπελόφυλλα (γνωστής μάρκας) θέλουν ζεμάτισμα, αυτό είναι γνωστό. Πόση ώρα όμως? Ένα λεπτό, πέντε λεπτά???
2. Τη γέμιση τη σωτάρετε? Άλλοι τη σωτάρουν κι άλλοι όχι. Τι να κάνω?
3. Πηγαίνει και κουκουνάρι στη γέμιση?
4. Καμιά συμβουλή για το δίπλωμα?

Όποια άλλη συμβουλή ή κόλπα έχετε, καλοδεχούμενα!
Καταγράφηκε
It's never too late to start all over again
 
Απάντηση #1
« στις: Νοέμβριος 06, 2008, 14:25:38 μμ »
Ranja Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 2.326
Μέλος από: Οκτ, 2007

Προφίλ
Η μάνα με συμβούλεψε να σωτάρω λιγάκι τη γέμιση, λίγο μόνο, να πάρει χρώμα. Τι λέτε?
Καταγράφηκε
It's never too late to start all over again
 
Απάντηση #2
« στις: Νοέμβριος 06, 2008, 14:28:38 μμ »
Mary Αποσυνδεδεμένος
VIP Member
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 2.702
Μέλος από: Σεπ, 2007

Προφίλ
Φαγητό που βρήκες και συ να του υποσχεθείς βρε Ράνια μου. Δεν του έταζες καλύτερα ένα αρνί στο φούρνο?
Any way! Σου δίνω τα φώτα μου (όσα ξέρω δλδ).
1. Αμπελόφυλλα εγώ έχω από το νησί μου και δεν γνωρίζω τι παίζει με τα συσκευασμένα. Φαντάζομαι ότι θα πρέπει να γράφει επάνω στο κουτί κάποιες οδηγίες. Αναποφασιστικότητα
2. Όχι εγώ δεν την σωτάρω τη γέμιση. Ρίχνω μπόλικο μάραθο, κρεμμύδι φρέσκο και ξερό, άνιθο, δυόσμο, κουκουνάρι, ρύζι, αλάτι, πιπέρι και λαδάκι (μη το τσιγκουνευτείς σαν τα γεμιστά και γίνουν «στόκος» τα ντολμαδάκια).
3. Φυσικά και του πάει το κουκουνάρι (με τρέλλα μπορώ να σου πω).
4. Μία συμβουλή για το δίπλωμα. Μην διανοηθείς να το κάνεις όρθια.  wackoΘα πονέσουν τα πόδια σου από τις ατελείωτες ώρες.  wackoΚαι αν μπορείς να βρεις και έναν βοηθό να σου ανοίγει τα φύλλα ακόμα καλύτερα. up
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #3
« στις: Νοέμβριος 06, 2008, 14:36:15 μμ »
Ranja Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 2.326
Μέλος από: Οκτ, 2007

Προφίλ
Οk!
1. Δεν γράφουν τίποτα τα ρημάδια! Είναι σε άλμη...
2. Ακριβώς αυτά τα υλικά έχω. Όχι, δεν θα τσιγκουνευτώ το λάδι, δεν το ρισκάρω!
3. Κουκουνάρι μέσα λοιπόν! Ολόκληρο ή να το βάλω στο multi?
4. Με βολεύει πολύ να μην τα κάνω όρθια, γιατιί ούτε ξαπλωτά δεν τα έχω ξανακάνει!

Άσε βρε Μαίρη μου, αυτός νομίζει ότι είμαι καμια μαγείρισσα περιοπής...  Λύπη
Καταγράφηκε
It's never too late to start all over again
 
Απάντηση #4
« στις: Νοέμβριος 06, 2008, 14:42:16 μμ »
Mary Αποσυνδεδεμένος
VIP Member
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 2.702
Μέλος από: Σεπ, 2007

Προφίλ
Οk!
1. Δεν γράφουν τίποτα τα ρημάδια! Είναι σε άλμη...
2. Ακριβώς αυτά τα υλικά έχω. Όχι, δεν θα τσιγκουνευτώ το λάδι, δεν το ρισκάρω!
3. Κουκουνάρι μέσα λοιπόν! Ολόκληρο ή να το βάλω στο multi?
4. Με βολεύει πολύ να μην τα κάνω όρθια, γιατιί ούτε ξαπλωτά δεν τα έχω ξανακάνει!

Άσε βρε Μαίρη μου, αυτός νομίζει ότι είμαι καμια μαγείρισσα περιοπής...  Λύπη

Και δεν είσαι? blink Τα καλύτερα αυγά τηγανητά κάνεις!! χαχαχαχα

Υ.Γ.
1. Αν είναι σε άλμη δεν χρειάζονται ζεμάτισμα. Είναι έτοιμα προβρασμένα.
2. Είδες τι γρήγορα μαθαίνεις (δεν είναι αυτό μαγειρική ικανότητα? Σαρκασμός)
3. Το κουκουνάρι φυσικά και θα το βάλεις ολόκληρο.
4. Μη σου πω ότι ξαπλωτά θα γίνουν καλύτερα. Ντύσου με ένα κατάλληλο dress code (βλ. Εύα) και ο καλός σου θα ξεχάσει τα ντολμαδάκια.  biggrin
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #5
« στις: Νοέμβριος 06, 2008, 14:57:12 μμ »
Ranja Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 2.326
Μέλος από: Οκτ, 2007

Προφίλ
Ντύσου με ένα κατάλληλο dress code (βλ. Εύα) και ο καλός σου θα ξεχάσει τα ντολμαδάκια.  biggrin

 biggrin biggrin biggrin
Καταγράφηκε
It's never too late to start all over again
 
Απάντηση #6
« στις: Νοέμβριος 06, 2008, 15:05:00 μμ »
MB04 Αποσυνδεδεμένος
Ανώτερο μέλος
****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 599
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Ranja, δες εδώ για το δίπλωμα  up

https://hungryforhungry.blogspot.com/2008/10/blog-post_07.html


δεν θα κουραστεις πολύ γιατι δεν νομίζω να χρειαστεί να φτιάξεις πάνω απο 20 κομμάτια
(μονο για εκείνον - εσύ παίχτο οτι δεν τα τρώς) προσοχή μόνο μην είναι πολύ αλμυρα
τα φύλλα μήπως θέλουν καλό πλύσιμο ή λίγο ζεμάτισμα ακόμη Απορία?

Μου φαίνεται ότι η Ρένα έχει δοκιμάσει ετοιμα φύλλα για να μας απαντήσει !
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #7
« στις: Νοέμβριος 06, 2008, 15:16:20 μμ »
vago Αποσυνδεδεμένος
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 4.812
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Νομίζω ότι τα φύλλα που είναι σε βάζο όχι μόνο είναι αλμυρά αλλά και αρκετά σκληρά. Εμένα μια φορά δεν μου βράζανε με τίποτα  Λύπη. Μήπως τα χύμα είναι καλύτερα?? Αναποφασιστικότητα
Καταγράφηκε
What if I like black? It doesn't make me a bad person.
 
Απάντηση #8
« στις: Νοέμβριος 06, 2008, 15:27:46 μμ »
Ranja Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 2.326
Μέλος από: Οκτ, 2007

Προφίλ
Τι να πω βρε Βάγγο, μήπως έπρεπε να πάω λαϊκή? Τι εννοείς δεν έβραζαν, τα ζεμάτισες, τα τύλιξες και μετά στο ψήσιμο των ντολμάδων σου έμειναν ωμά? Πόση ώρα θεωρείς ότι θέλουν ζεμάτισμα πριν τα τυλίξω?
Καταγράφηκε
It's never too late to start all over again
 
Απάντηση #9
« στις: Νοέμβριος 06, 2008, 15:45:53 μμ »
Rena
Επισκέπτης
Ράνια τα φύλλα που είναι σε βαζάκι και παίρνουμε από το S/M θέλουν πάρα πολύ καλό ξέπλυμα γιατί είναι πολύ αλμυρά. Μια φορά που είχα πάρει αναγκάστηκα και πέταξα τα ντολμαδάκια γιατί δε το γνωριζα. Λένε ότι δε χρειάζονται προβράσιμο-χρησιμοποιούνται απευθείας-θα έλεγα όμως εσύ να το κάνεις, όχι για πολύ, απλά βάλτα σε νερό που βράζει για ένα λεπτό περίπου.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #10
« στις: Νοέμβριος 06, 2008, 17:18:53 μμ »
xanthibax Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.344
Μέλος από: Μάι, 2008

Προφίλ
Λοιπόν γειτόνισσα έλα να σου δώσω εγώ φύλλα εγγυημένα, τα ξέρεις άλλωστε ,να σου δώσω και κάτι άλλο εσύ ξέρεις και να περάσεις κι μια γρήγορη εκπαίδευση για όλα τα άλλα.
Φιλιά σε περιμένω.
Καταγράφηκε
  Ανάβω στίχους να ξορκίσω το κακό που πλάκωσε τη χώρα!!!
 
Απάντηση #11
« στις: Νοέμβριος 06, 2008, 18:04:26 μμ »
Ranja Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 2.326
Μέλος από: Οκτ, 2007

Προφίλ
 Χαμόγελο Χαμόγελο δες τα π.μ. σου Ξανθή! Κλείσιμο ματιού
Καταγράφηκε
It's never too late to start all over again
 
Απάντηση #12
« στις: Νοέμβριος 06, 2008, 20:22:20 μμ »
Katerina Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 947
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Ράνια μου, αν μου πεις με προσωπικό μήνυμα ποιας εταιρείας είναι τα αμπελόφυλλα που αγόρασες ίσως να μπορέσω να σε βοηθήσω για το πώς θα τα χρησιμοποιήσεις. Ενδέχεται να πήρες αυτά της εταιρείας στην οποία εργάζομαι...
Όσο για το αν είναι σκληρά, ναι , κάποιες φορές έχει τύχει και σε μας να είναι σκληρά, ανάλογα με την παρτίδα... Πέρυσι, ας πούμε, δύσκολα βρίσκαμε μαλακά αμπελόφυλλα, ενώ αυτά της φετινής παραγωγής είναι σαφώς πιο μαλακά...
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #13
« στις: Νοέμβριος 06, 2008, 22:47:17 μμ »
MAROT Αποσυνδεδεμένος
Αρχάριο μέλος
*
Μηνύματα: 3
Μέλος από: Φεβ, 2008

Προφίλ
Ράνια, το κουκουνάρι πάει πολύ στη γέμιση... σου συνιστώ να βάλεις.
Επίσης δοκίμασε και με ξανθή σταφίδα (μαζί με το κουκουνάρι) τα κάνει τέλεια!!!
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #14
« στις: Νοέμβριος 07, 2008, 00:31:30 πμ »
Ranja Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 2.326
Μέλος από: Οκτ, 2007

Προφίλ
Koρίτσια, ευχαριστώ για τις συμβουλές! Κατερίνα δες τα πμ σου! Χαμόγελο
Καταγράφηκε
It's never too late to start all over again
 
Εκτύπωση  Σελίδες 1 2 » Πάνω