Καλώς ορίσατε,
Επισκέπτης
. Παρακαλούμε
συνδεθείτε
ή
εγγραφείτε
.
1 ώρα
1 μέρα
1 εβδομάδα
1 μήνας
Χωρίς όριο
Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αρχική
Forum
Βοήθεια
Ημερολόγιο
Σύνδεση
Εγγραφή
Απρίλιος 23, 2024, 09:39:41 πμ
GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Μαγειρέματα
Συνταγές
Ζυμαρικά - Δημητριακά - Όσπρια
ντολμαδάκια γιαλαντζί
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Εργαλεία θέματος
Αναζήτηση σε αυτό το θέμα
Σελίδες
1
2
»
Αποστολέας
Θέμα: ντολμαδάκια γιαλαντζί (Αναγνώστηκε 52898 φορές)
«
στις:
Νοέμβριος 06, 2008, 13:25:40 μμ »
Ranja
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 2.326
Μέλος από: Οκτ, 2007
ντολμαδάκια γιαλαντζί
Σκέφτομαι αύριο που γυρίζει ο καλός μου από ταξίδι να του φτιάξω ντολμαδάκια γιαλαντζί που μου τα ζητάει καιρό. Όπως είναι κατανοητό, δεν έχω ξαναφτιάξει! Tη βασική συνταγή την έχω. Λοιπόν, αρχίζω με τις απορίες:
1.
Τα αμπελόφυλλα (γνωστής μάρκας) θέλουν ζεμάτισμα, αυτό είναι γνωστό. Πόση ώρα όμως? Ένα λεπτό, πέντε λεπτά???
2.
Τη γέμιση τη σωτάρετε? Άλλοι τη σωτάρουν κι άλλοι όχι. Τι να κάνω?
3.
Πηγαίνει και κουκουνάρι στη γέμιση?
4.
Καμιά συμβουλή για το δίπλωμα?
Όποια άλλη συμβουλή ή κόλπα έχετε, καλοδεχούμενα!
Καταγράφηκε
It's never too late to start all over again
Απάντηση #1
«
στις:
Νοέμβριος 06, 2008, 14:25:38 μμ »
Ranja
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 2.326
Μέλος από: Οκτ, 2007
Απ: ντολμαδάκια γιαλαντζί
Η μάνα με συμβούλεψε να σωτάρω λιγάκι τη γέμιση, λίγο μόνο, να πάρει χρώμα. Τι λέτε?
Καταγράφηκε
It's never too late to start all over again
Απάντηση #2
«
στις:
Νοέμβριος 06, 2008, 14:28:38 μμ »
Mary
VIP Member
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 2.702
Μέλος από: Σεπ, 2007
Απ: ντολμαδάκια γιαλαντζί
Φαγητό που βρήκες και συ να του υποσχεθείς βρε Ράνια μου. Δεν του έταζες καλύτερα ένα αρνί στο φούρνο?
Any way! Σου δίνω τα φώτα μου (όσα ξέρω δλδ).
1. Αμπελόφυλλα εγώ έχω από το νησί μου και δεν γνωρίζω τι παίζει με τα συσκευασμένα. Φαντάζομαι ότι θα πρέπει να γράφει επάνω στο κουτί κάποιες οδηγίες.
2. Όχι εγώ δεν την σωτάρω τη γέμιση. Ρίχνω μπόλικο μάραθο, κρεμμύδι φρέσκο και ξερό, άνιθο, δυόσμο, κουκουνάρι, ρύζι, αλάτι, πιπέρι και λαδάκι (μη το τσιγκουνευτείς σαν τα γεμιστά και γίνουν «στόκος» τα ντολμαδάκια).
3. Φυσικά και του πάει το κουκουνάρι (με τρέλλα μπορώ να σου πω).
4. Μία συμβουλή για το δίπλωμα. Μην διανοηθείς να το κάνεις όρθια.
Θα πονέσουν τα πόδια σου από τις ατελείωτες ώρες.
Και αν μπορείς να βρεις και έναν βοηθό να σου ανοίγει τα φύλλα ακόμα καλύτερα.
Καταγράφηκε
Απάντηση #3
«
στις:
Νοέμβριος 06, 2008, 14:36:15 μμ »
Ranja
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 2.326
Μέλος από: Οκτ, 2007
Απ: ντολμαδάκια γιαλαντζί
Οk!
1. Δεν γράφουν τίποτα τα ρημάδια! Είναι σε άλμη...
2. Ακριβώς αυτά τα υλικά έχω. Όχι, δεν θα τσιγκουνευτώ το λάδι, δεν το ρισκάρω!
3. Κουκουνάρι μέσα λοιπόν! Ολόκληρο ή να το βάλω στο multi?
4. Με βολεύει πολύ να μην τα κάνω όρθια, γιατιί ούτε ξαπλωτά δεν τα έχω ξανακάνει!
Άσε βρε Μαίρη μου, αυτός νομίζει ότι είμαι καμια μαγείρισσα περιοπής...
Καταγράφηκε
It's never too late to start all over again
Απάντηση #4
«
στις:
Νοέμβριος 06, 2008, 14:42:16 μμ »
Mary
VIP Member
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 2.702
Μέλος από: Σεπ, 2007
Απ: ντολμαδάκια γιαλαντζί
Παράθεση από: Ranja στις Νοέμβριος 06, 2008, 14:36:15 μμ
Οk!
1. Δεν γράφουν τίποτα τα ρημάδια! Είναι σε άλμη...
2. Ακριβώς αυτά τα υλικά έχω. Όχι, δεν θα τσιγκουνευτώ το λάδι, δεν το ρισκάρω!
3. Κουκουνάρι μέσα λοιπόν! Ολόκληρο ή να το βάλω στο multi?
4. Με βολεύει πολύ να μην τα κάνω όρθια, γιατιί ούτε ξαπλωτά δεν τα έχω ξανακάνει!
Άσε βρε Μαίρη μου, αυτός νομίζει ότι είμαι καμια μαγείρισσα περιοπής...
Και δεν είσαι?
Τα καλύτερα αυγά τηγανητά κάνεις!! χαχαχαχα
Υ.Γ.
1. Αν είναι σε άλμη δεν χρειάζονται ζεμάτισμα. Είναι έτοιμα προβρασμένα.
2. Είδες τι γρήγορα μαθαίνεις (δεν είναι αυτό μαγειρική ικανότητα?
)
3. Το κουκουνάρι φυσικά και θα το βάλεις ολόκληρο.
4. Μη σου πω ότι ξαπλωτά θα γίνουν καλύτερα. Ντύσου με ένα κατάλληλο dress code (βλ. Εύα) και ο καλός σου θα ξεχάσει τα ντολμαδάκια.
Καταγράφηκε
Απάντηση #5
«
στις:
Νοέμβριος 06, 2008, 14:57:12 μμ »
Ranja
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 2.326
Μέλος από: Οκτ, 2007
Απ: ντολμαδάκια γιαλαντζί
Παράθεση από: Mary στις Νοέμβριος 06, 2008, 14:42:16 μμ
Ντύσου με ένα κατάλληλο dress code (βλ. Εύα) και ο καλός σου θα ξεχάσει τα ντολμαδάκια.
Καταγράφηκε
It's never too late to start all over again
Απάντηση #6
«
στις:
Νοέμβριος 06, 2008, 15:05:00 μμ »
MB04
Ανώτερο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 599
Μέλος από: Ιούν, 2007
Απ: ντολμαδάκια γιαλαντζί
Ranja, δες εδώ για το δίπλωμα
https://hungryforhungry.blogspot.com/2008/10/blog-post_07.html
δεν θα κουραστεις πολύ γιατι δεν νομίζω να χρειαστεί να φτιάξεις πάνω απο 20 κομμάτια
(μονο για εκείνον - εσύ παίχτο οτι δεν τα τρώς) προσοχή μόνο μην είναι πολύ αλμυρα
τα φύλλα μήπως θέλουν καλό πλύσιμο ή λίγο ζεμάτισμα ακόμη
?
Μου φαίνεται ότι η Ρένα έχει δοκιμάσει ετοιμα φύλλα για να μας απαντήσει !
Καταγράφηκε
https://syntageskardias.blogspot.com/
Απάντηση #7
«
στις:
Νοέμβριος 06, 2008, 15:16:20 μμ »
vago
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 4.812
Μέλος από: Ιούν, 2007
Απ: ντολμαδάκια γιαλαντζί
Νομίζω ότι τα φύλλα που είναι σε βάζο όχι μόνο είναι αλμυρά αλλά και αρκετά σκληρά. Εμένα μια φορά δεν μου βράζανε με τίποτα
. Μήπως τα χύμα είναι καλύτερα??
Καταγράφηκε
What if I like black? It doesn't make me a bad person.
Απάντηση #8
«
στις:
Νοέμβριος 06, 2008, 15:27:46 μμ »
Ranja
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 2.326
Μέλος από: Οκτ, 2007
Απ: ντολμαδάκια γιαλαντζί
Τι να πω βρε Βάγγο, μήπως έπρεπε να πάω λαϊκή? Τι εννοείς δεν έβραζαν, τα ζεμάτισες, τα τύλιξες και μετά στο ψήσιμο των ντολμάδων σου έμειναν ωμά? Πόση ώρα θεωρείς ότι θέλουν ζεμάτισμα πριν τα τυλίξω?
Καταγράφηκε
It's never too late to start all over again
Απάντηση #9
«
στις:
Νοέμβριος 06, 2008, 15:45:53 μμ »
Rena
Επισκέπτης
Απ: ντολμαδάκια γιαλαντζί
Ράνια τα φύλλα που είναι σε βαζάκι και παίρνουμε από το S/M θέλουν πάρα πολύ καλό ξέπλυμα γιατί είναι πολύ αλμυρά. Μια φορά που είχα πάρει αναγκάστηκα και πέταξα τα ντολμαδάκια γιατί δε το γνωριζα. Λένε ότι δε χρειάζονται προβράσιμο-χρησιμοποιούνται απευθείας-θα έλεγα όμως εσύ να το κάνεις, όχι για πολύ, απλά βάλτα σε νερό που βράζει για ένα λεπτό περίπου.
Καταγράφηκε
Απάντηση #10
«
στις:
Νοέμβριος 06, 2008, 17:18:53 μμ »
xanthibax
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 1.344
Μέλος από: Μάι, 2008
Απ: ντολμαδάκια γιαλαντζί
Λοιπόν γειτόνισσα έλα να σου δώσω εγώ φύλλα εγγυημένα, τα ξέρεις άλλωστε ,να σου δώσω και κάτι άλλο εσύ ξέρεις και να περάσεις κι μια γρήγορη εκπαίδευση για όλα τα άλλα.
Φιλιά σε περιμένω.
Καταγράφηκε
Ανάβω στίχους να ξορκίσω το κακό που πλάκωσε τη χώρα!!!
Απάντηση #11
«
στις:
Νοέμβριος 06, 2008, 18:04:26 μμ »
Ranja
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 2.326
Μέλος από: Οκτ, 2007
Απ: ντολμαδάκια γιαλαντζί
δες τα π.μ. σου Ξανθή!
Καταγράφηκε
It's never too late to start all over again
Απάντηση #12
«
στις:
Νοέμβριος 06, 2008, 20:22:20 μμ »
Katerina
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 947
Μέλος από: Ιούν, 2007
Απ: ντολμαδάκια γιαλαντζί
Ράνια μου, αν μου πεις με προσωπικό μήνυμα ποιας εταιρείας είναι τα αμπελόφυλλα που αγόρασες ίσως να μπορέσω να σε βοηθήσω για το πώς θα τα χρησιμοποιήσεις. Ενδέχεται να πήρες αυτά της εταιρείας στην οποία εργάζομαι...
Όσο για το αν είναι σκληρά, ναι , κάποιες φορές έχει τύχει και σε μας να είναι σκληρά, ανάλογα με την παρτίδα... Πέρυσι, ας πούμε, δύσκολα βρίσκαμε μαλακά αμπελόφυλλα, ενώ αυτά της φετινής παραγωγής είναι σαφώς πιο μαλακά...
Καταγράφηκε
Απάντηση #13
«
στις:
Νοέμβριος 06, 2008, 22:47:17 μμ »
MAROT
Αρχάριο μέλος
Μηνύματα: 3
Μέλος από: Φεβ, 2008
Απ: ντολμαδάκια γιαλαντζί
Ράνια, το κουκουνάρι πάει πολύ στη γέμιση... σου συνιστώ να βάλεις.
Επίσης δοκίμασε και με ξανθή σταφίδα (μαζί με το κουκουνάρι) τα κάνει τέλεια!!!
Καταγράφηκε
Απάντηση #14
«
στις:
Νοέμβριος 07, 2008, 00:31:30 πμ »
Ranja
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 2.326
Μέλος από: Οκτ, 2007
Απ: ντολμαδάκια γιαλαντζί
Koρίτσια, ευχαριστώ για τις συμβουλές! Κατερίνα δες τα πμ σου!
Καταγράφηκε
It's never too late to start all over again
Σελίδες
1
2
»
Εκτύπωση
Σύνθετη αναζήτηση
Powered by SMF
|
SMF © 2006-2014, Lewis Media
GreekMaSa 2015 ©
Φόρτωση...