Καλώς ορίσατε,
Επισκέπτης
. Παρακαλούμε
συνδεθείτε
ή
εγγραφείτε
.
1 ώρα
1 μέρα
1 εβδομάδα
1 μήνας
Χωρίς όριο
Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αρχική
Forum
Βοήθεια
Ημερολόγιο
Σύνδεση
Εγγραφή
Απρίλιος 20, 2024, 12:42:50 μμ
GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Μαγειρέματα
Συνταγές
Ζυμαρικά - Δημητριακά - Όσπρια
ντολμαδάκια γιαλαντζί
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Εργαλεία θέματος
Αναζήτηση σε αυτό το θέμα
Σελίδες
«
1
2
Αποστολέας
Θέμα: ντολμαδάκια γιαλαντζί (Αναγνώστηκε 52892 φορές)
Απάντηση #15
«
στις:
Νοέμβριος 07, 2008, 07:55:09 πμ »
vago
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 4.812
Μέλος από: Ιούν, 2007
Απ: ντολμαδάκια γιαλαντζί
Δεν ξέρω αν ήταν η παρτίδα όπως λέει η Κατερίνα και δεν θυμάμαι τι μάρκα ήταν. Πάντως είχαν τον άβραστο!! Το ρύζι τελικά έγινε λαπάς και τα φύλλα σα να ήταν ωμά. Νομίζω τα χύμα είναι πιο καλά ή ακόμα καλύτερα αν σου δώσει η Ξανθή από τα δικά της που σίγουρα θα είναι τρυφερά και καλοσυντηρημένα.
Καταγράφηκε
What if I like black? It doesn't make me a bad person.
Απάντηση #16
«
στις:
Νοέμβριος 07, 2008, 09:39:56 πμ »
giota
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 5.625
Μέλος από: Οκτ, 2007
Απ: ντολμαδάκια γιαλαντζί
Ρανια ελα να μαζεψεις απο τον κηπο μας οσα φιλα θες
και να σου κανουμε και το τραπεζι
Καταγράφηκε
https://www.youtube.com/user/staroula1000
Απάντηση #17
«
στις:
Νοέμβριος 07, 2008, 09:44:54 πμ »
Ranja
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 2.326
Μέλος από: Οκτ, 2007
Απ: ντολμαδάκια γιαλαντζί
Παράθεση από: giota στις Νοέμβριος 07, 2008, 09:39:56 πμ
Ρανια ελα να μαζεψεις απο τον κηπο μας οσα φιλα θες
και να σου κανουμε και το τραπεζι
Eίσαι πολύ γλυκιά, μακάρι να μπορούσα να έρθω!
Καταγράφηκε
It's never too late to start all over again
Απάντηση #18
«
στις:
Νοέμβριος 07, 2008, 10:22:14 πμ »
Katerina
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 947
Μέλος από: Ιούν, 2007
Απ: ντολμαδάκια γιαλαντζί
Πάντως, κορίτσια, στην ανάγκη, έχουμε και μεις αμπέλι στο μπαλκόνι!!! Σταφύλι δεν έχουμε, αλλά από αμπελόφυλλα άλλο τίποτα!!!
Καταγράφηκε
Απάντηση #19
«
στις:
Νοέμβριος 07, 2008, 14:28:54 μμ »
Ranja
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 2.326
Μέλος από: Οκτ, 2007
Απ: ντολμαδάκια γιαλαντζί
Λοιπόν κορίτσια τα ζεμάτισα τελικά λίγο τα φύλλα και γενικώς βγήκαν καλά μόνο που κρατάνε στο δόντι. Ευτυχώς κρατάει και το ρύζι. Τι να κάνω, να τα ξαναβάλω στο μάτι κανένα πεντάλεπτο?
Καταγράφηκε
It's never too late to start all over again
Απάντηση #20
«
στις:
Νοέμβριος 07, 2008, 15:21:17 μμ »
xanthibax
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 1.344
Μέλος από: Μάι, 2008
Απ: ντολμαδάκια γιαλαντζί
Πρόσθεσε λίγο βραστό νερό και βράσε τα λίγο ακόμη
Καταγράφηκε
Ανάβω στίχους να ξορκίσω το κακό που πλάκωσε τη χώρα!!!
Απάντηση #21
«
στις:
Νοέμβριος 07, 2008, 15:29:24 μμ »
Ranja
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 2.326
Μέλος από: Οκτ, 2007
Απ: ντολμαδάκια γιαλαντζί
Αυτό έκανα, τα έβρασα κανένα δεκάλεπτο ακόμα. Ουφ! Πολύ ωραία τα ντολμαδάκια κορίτσια μου, αλλά θα κάνω καμιά δεκαετία να ξαναφτιάξω!
Καταγράφηκε
It's never too late to start all over again
Απάντηση #22
«
στις:
Νοέμβριος 07, 2008, 16:02:27 μμ »
MB04
Ανώτερο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 599
Μέλος από: Ιούν, 2007
Απ: ντολμαδάκια γιαλαντζί
ποσα έφτιαξες βρε θηρίο και τρελλάθηκες
Καταγράφηκε
https://syntageskardias.blogspot.com/
Απάντηση #23
«
στις:
Νοέμβριος 07, 2008, 16:42:31 μμ »
Ranja
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 2.326
Μέλος από: Οκτ, 2007
Απ: ντολμαδάκια γιαλαντζί
Όλα τα έφτιαξα που ήταν στο βάζο (της γνωστής μάρκας) είναι τουλάχιστον καμιά εβδομηνταριά!
Καταγράφηκε
It's never too late to start all over again
Απάντηση #24
«
στις:
Νοέμβριος 08, 2008, 11:10:29 πμ »
Ranja
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 2.326
Μέλος από: Οκτ, 2007
Απ: ντολμαδάκια γιαλαντζί
Και για να κλείσω το θέμα να επισημάνω ότι είναι μια δυσκολούτσικη και χρονοβόρα διαδικασία που χρειάζεται συγκεκριμένες διαδικασίες για να πεις ότι την κάνεις άνετα (συγκεκριμένα φύλλα που να ξέρεις αν είναι μαλακά ή σκληρά, συγκεκριμένο ρύζι κλπ).
Εγώ χρησιμοποίησα ρύζι καρολίνα και σε συνδυασμό με τα φύλλα του εμπορίου χρειάστηκε βράσιμο περίπου 35 λεπτά (και με έπαιρνε και για ένα δεκάλεπτο ακόμα γιατί ακόμη κρατάνε, αλλά φοβήθηκα να τ' αφήσω παραπάνω). Το φοβήθηκα και στο λεμόνι (έβαλα μόνο 1 1/2) και στο αλατοπίπερο γιατί αν έκανα καμιά υπερβολή δεν θα μπορούσα να τη διορθώσω στο τέλος. Την επόμενη φορά θα χρησιμοποιήσω τα ίδια υλικά και θα πάω εκ του ασφαλούς.
Όσον αφορά το τελικό αποτέλεσμα αυτής της φοράς, ήταν ντολμαδάκια μέτρια, που χρειάζονταν λίγο βράσιμο ακόμα και που όταν τα σερβίρω προσθέτω λίγο λεμόνι και αλατοπίπερο. Οκ, τρώγονται μια χαρά, αλλά δεν έχουν τον "χαρακτήρα" που θα ήθελα. Αυτά! Δεν πειράζει, next time!
Καταγράφηκε
It's never too late to start all over again
Απάντηση #25
«
στις:
Νοέμβριος 08, 2008, 12:14:19 μμ »
xrysa
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 964
Μέλος από: Φεβ, 2008
Απ: ντολμαδάκια γιαλαντζί
Πολύ μου άρεσε αυτό που έγραψες Ράνια ότι δεν είχαν τον χαρακτήρα που ήθελες
Μην στεναχωριέσαι, ήταν η πρώτη φορά που τα έφτιαξες γι' αυτό σου φάνηκαν τόσο δύσκολα. Η αλήθεια είναι ότι δεν τα έχω δοκιμάσει ποτέ με φύλλα του εμπορίου, όταν είναι στην εποχή τους παίρνω και βάζω στην κατάψυξη έτσι έχω όλο τον χρόνο. Ολοι στην οικογένεια τα τρώνε αν και τα προτιμούν με κιμά, μόνο εμένα μου αρέσουν με ρύζι.
Εγώ θα σου δώσω συγχαρητήρια για την προσπάθεια, και θα δεις αν το αποφασίσεις ξανά θα σου ξανεί πιο εύκολο
Καταγράφηκε
Μπορείς να μάθεις την αξία ενός ανθρώπου παρατηρώντας τα ελλατώματά του.
Σελίδες
«
1
2
Εκτύπωση
Σύνθετη αναζήτηση
Powered by SMF
|
SMF © 2006-2014, Lewis Media
GreekMaSa 2015 ©
Φόρτωση...