GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Δεκέμβριος 06, 2021, 14:04:53 μμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Μαγειρέματα
| |-+  Γενική συζήτηση
| | |-+  Βοήθεια! Γιουβέτσι.. αλλά πώς;;
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες 1 Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Βοήθεια! Γιουβέτσι.. αλλά πώς;;  (Αναγνώστηκε 16061 φορές)
« στις: Νοέμβριος 09, 2008, 10:50:51 πμ »
Nopi Αποσυνδεδεμένος
Απλό μέλος
*
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 23
Μέλος από: Αύγ, 2008

Προφίλ
Καλημέρα σε όλους! Ζητώ την βοήθειά σας. Έχουμε τραπέζι απόψε έναν αγαπητό φίλο απ΄τα παλιά και επιθυμία του είναι να φάμε κριθαράκι γιουβέτσι στο φούρνο.Το πρόβλημά μου είναι ότι δεν μπορώ να υπολογίσω αναλογία υγρών και ζυμαρικού..ώστε ούτε να λασπώσει το κριθαράκι ούτε να μείνει ωμό. Ξέχασα να πω ότι θα έχω ετοιμάσει νωρίτερα την κότα κοκκινιστή στην κατσαρόλα. Λοιπόν θα με βοηθήσει κανείς.. Στριφογύρισμα ματιών Στριφογύρισμα ματιώνΕυχαριστώ.
Καταγράφηκε
Χαμογελάτε...κάντε τους άλλους ν'ανησυχούν...
 
Απάντηση #1
« στις: Νοέμβριος 09, 2008, 12:17:49 μμ »
Ranja Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 2.326
Μέλος από: Οκτ, 2007

Προφίλ
Kαλημέρα Nopi! Ένας τρόπος είναι να ξεκινήσεις με λίγο νεράκι και να συνεχίσεις σταδιακά παρακολουθώντας το φαγητό και ρίχνοντας λίγο λίγο νερό που θα έχεις ζεστάνει από πριν και ανακατεύοντας ελαφρά. Ούτε κι εγώ μπορώ να υπολογίσω εξαρχής πόσο νερό θέλει, και το κάνω έτσι. Βέβαια αυτός ο τρόπος είναι λίγο της... ταλαιπωρίας γιατί θα πρέπει να είσαι από πάνω, αλλά δεν ξέρω άλλον...
Καταγράφηκε
It's never too late to start all over again
 
Απάντηση #2
« στις: Νοέμβριος 09, 2008, 13:05:52 μμ »
Rena
Επισκέπτης
Nopi Καλημέρα. Μια και το τραπέζι είναι σήμερα για να μην πειραματίζεσαι την τελευταία στιγμή θα πρότεινα να βράσεις το κριθαράκι σε μια κατσαρόλα (όπως κάνουμε για τα μακαρόνια) κι όταν μισοβράσει να το σουρώσεις και να το μεταφέρεις στο ταψί σου στο φούρνο για να αποτελειώσεις εκεί το μαγείρεμα του. Εννοείται θα του βάλεις και λίγο βούτυρο. Έτσι και το κριθαράκι σου θα μείνει σπυρωτό και δε θα χεις τον κίνδυνο αποτυχίας. Προσωπικά θα έφτιαχνα και το κοτόπουλο στο φούρνο με τη σαλτσούλα του, κρεμμυδάκι και 2 σκελίδες σκόρδο και στη σάλτσα θα έριχνα το κριθαράκι, θα ανακάτευα να πάει παντού και θα έβαζα τριμμένο τυρί από πάνω, αλλά μια και θα το κάνεις το κοτόπουλο στην κατσαρόλα σκέψου την εκδοχή να ρίξεις από τη σάλτσα του κοκκινιστού στο κριθαράκι σου όταν το βάλεις για ψήσιμο στο φούρνο.  Αν επιλέξεις να το κάνεις άσπρο κράτα λίγο νερό από το βράσιμο και ρίξτο μέσα στο ταψί σου (με το μάτι ανάλογα το ταψί σου) και πασπάλισε με τυράκι. Ελπίζω να βοήθησα.  Καλή επιτυχία ούτως ή άλλως.
« Τελευταία τροποποίηση: Νοέμβριος 10, 2008, 10:21:01 πμ από Rena » Καταγράφηκε
 
Απάντηση #3
« στις: Νοέμβριος 09, 2008, 20:20:45 μμ »
Nopi Αποσυνδεδεμένος
Απλό μέλος
*
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 23
Μέλος από: Αύγ, 2008

Προφίλ
Ranja & Rena σας ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκρισή σας. Την απάντηση για το τέλειο γιουβέτσι την πήρα από έναν παππούλη φούρναρη συνταξιούχο και θα την μοιραστώ μαζί σας.. Ετοίμασα πρώτα κοτόπουλο με μπόλικη σάλτσα. Στο ταψί έβαλα το κριθαράκι , το μέτρησα και ήταν 3 φλιτζ. ( 500γρ.)Η αναλογία είναι 1 κριθαράκι προς 3 νερό, οπότε μέτρησα την σάλτσα , συμπλήρωσα νερό ( δλδ 9 φλιτζ. ), τ΄άδειασα στο ταψί, πρόσθεσα αλάτι-πιπέρι-τα κομμάτια κότας και τα φούρνισα. Μόλις πήρε βράση, μέτρησα 10 λεπτά και έσβησα τον φούρνο! Το άφησα μισή ώρα να τραβήξει καιιιιι δεν έτυχε...πέτυχε!. Ξέχασα να πω ότι έχουμε προθερμάνει δυνατά τον φούρνο Χαμόγελο.
Καταγράφηκε
Χαμογελάτε...κάντε τους άλλους ν'ανησυχούν...
 
Εκτύπωση  Σελίδες 1 Πάνω